Eşim ve ailem arasında kaldım, lütfen bir fikir verin?

Arkadaşlar ben 1 yaklaşık 4 ay önce evlendim. Ailem eşime en başından beri hep çok kötü davrandı. Biz karadenizliyiz, eşimin ailesi iran azerisi ve şii mezhebine mensup lakin ikimizin de belli bir dini inancı yok. Ailem, ailesi şii olduğu için bize çok fazla eziyet ettiler, onların geleneklerinden tutun inançlarına kadar yüzüne karşı bile çoğu zaman hakaret, küçümseme aşağılama.. Babam üvey fakat kendi babam gibi severim çünkü her ne olursa olsun baktı büyüttü ve en önemlisi üvey kardeşimden beni ayırmadı. Eşim evlenmeden önce de bizim evimize tanışma vesaire için gelmişti ve o zamanlarda da iyi bir davranış görmedi. Hatta eşimin ailesi irandan beni istemek için geldiğinde babam din, siyaset vb. Konular üzerinden kavga çıkararak ilk isteme günümü mahvetti, o gün isteme olamadı, yine eşim haklıydı çünkü gerçekten yanlış tek bir kelime etmedi. şu an ise eşim ailemle görüşmek istemiyor, o kadar hakareti, aşağılamayı, anneme bağırılmasını, bana küfür edilmesini hak etmedim. Artık evlendik, kimse benden kötü bir şey görmedi, biraz saygı ve bir özür hak ediyorum diyor. Empati kuruyorum yaşadığımız her şeyi gözümün önünden geçiriyorum ben olsam ben de aynı şekilde hissederdim. Fakat 50 yaşına yaklaşmış insanların bu kafa yapısını değiştirmem gerçekten çok zor. Lütfen yardım edin ben ne yapmalıyım?
Eşim ve ailem arasında kaldım, lütfen bir fikir verin?