AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
204Cevap
Bence herkes aldatılmaktan aradığını bulamamaktan korktuğu için evliliğe yaklaşmıyor. Üstelik bu çağda çok maliyetli bir olay gençler işsizliğin pençesinde gırtlağa kadar borçla mezun oluyorlar kendilerini toplamaları 5 seneyi buluyor
Hepsi hikaye. Kadın lar fuhuş alkol madde bol müşteri para seks alıştı bir ya da bikaç bin erkege baglı kalamıyor. Dolandırma amaçlı evlilik yapıp iftira atıp parayı çarpıp boşanıp müşteri li hayata dönüp haybeden güçlü kadın oluyır
insanlar yalnız eskiye göre. sorarım size işyerindeki ortamınız dısında kac kişi var ortamınızda. memleketinde olmayanları kastediyorum. atandınız baska sehre. ya da iş için neyse artık. ev tuttunuz. asosyallesti insanlar bence.
Maddi imkansızlıklar yüzünden insanlar bekar kalmayı seçiyor. Bugün bir evlilik nikah balayı takı toka şu bu vs kafadan 100bin minimum.
Kimse kusura bakmasın
Ben o kadar parayı bir gece için gömemem nikah salonuna ve kuyumcuya...
Bunun aslında çok nedeni varda en önemlisi sanırım ekonomik nedenler vede daha önemlisi cinsel sorunlar mutsuzluk. bir araştırma sonucuna göre zaten boşanmaların yüzde 90 kadarı cinsel sorunlardan kaynaklıymış
Ekonominin dolaylı yoldan aslında büyük bir etkisi var. yasanan maddi sıkıntılar huzursuzluğa sebep oluyor. ota bka kavga etmeye başlıyorlar.. bizimkilerden biliyorum. evin en huzurlu olduğu zaman maddi rahatlık olduğu zamandır hiç şaşmaz
Hepsinden azar azar. Evlenince aslına dönen insanlar, düğün için harcanan masraflar. Evlenince 2-3 sene borç ödeyip bel doğrultamamak. Artık kimsenin kimseye tahammülünün kalmaması. Aile baskısı. Evlendim gösteriş yapayım derdi. Uzar gider liste.
parasız erkek , gereksiz erkek mottosunu güden yurdum kızları sosyo ekonomik konjektürelden dolayı son 1 ya da 2 yılda yemleri azalınca boşanma ve daha iyisi için çarka çıkmak için bosanma sayıları artmaktadır.
Sebebi rte nin kötü devlet yönetimi.
Para yok, iş yok, eğitim yok... Dolayısı ile ilişkilerde risk artıyor.
Evlenme oranlarında ki düşüşün bir sebebi olduğunu düşünemeyiz ama bir kadın bir kere dul damgası yerse geçmiş olsun e hal böyle olunca bazı kadınlarda emin olarak evlenmek ister.
Kadınların ve erkeklerin şeref yoksunluğundan aldatmalardan pis bir düzen var evli kadınlar dahi aldatıyor erkeklerde aynı pis bir toplum gittikçe romanın çöķuş dönemindeki ahlaksızlıklara döndü
Herkez birbirine yaziyod diyo sen yakisiklisin diyo sen güzelsin sonra devam ediyolae yazismaya ve aldatilan karilari ya da kocalari oluyo
Eski nesilin evliliğinin uzun sürmesinin sebebi kadınların katlanıyor olmasından ötürü yeni nesil katlanmıyor.
katlanmak değil tahammül etmek. bablarımız da çok sert koşullarda eve ekmek getiriyordu. onlarda tahammul ediyordular.
@VoyagerA katlanmak gayette. Sen git kadınlara ne çektikleri sor öyle konuş derim. Nerde sert şartlar ya benim dedem köylü. Köylü olmasına rağmen hem şehirdeki evine yiyecek alıyormuş hemde köye 6 aya bir tırla saman ve yiyecek alıp yolluyormuş. Ki çevresi de öyleymiş. Sadece annneannem kıtlık çekmiş oda savaşa denk gelen zamanda doğmuş. Dedemgilinde keza öyleydi. Babalarımız eve ekmek getiriyor diye şiddet uygulamayı aldatmayı hak mı gmrüyorlarmış.
Eski kadınlar aldatmıyordu simdikiler aldatıyor onuda söyle
@Bogakafasi aldatıyorsa ayrılırsın işte. Eski nesil gibi katlanmak zorunda değilsinn.
kendi deden üzerinden o zaman ki şartlerı yorumlaman çok yanlış. insanlar gurbete çıkıyordu. o zamanlar işlerde bu kadar mekanizasyon yoktu. erkekler bilek gücüne dayalı çalışıyorlardı. eve döndüklerinde pestilleri çıkıyordu. şimdi teknoloji yardımıyla bilek gücü kullanımı azaldı. eskiden daha çok iş kazası ve meslek hastalığı oluyordu ve bunların ezici çoğunlu bu zor ve tehkikeli şartlarda çalışan erkekler idi. gerçekten çok fedakarca aileleri için kendilerini feda ediyorlardı. (gerçi şimdi de ölüm riski yüksek işlerde erkekler çalışıyor. hatta kadınların su altında, yer altında, kanalizasyon işlerinde çalışması kanunen yasak. buralarda sadece erkekler çalıştırılabiliyor). erkekler çok tahammül ediyorlardı. hatta canlarını kaybetmeyi göze alarak tahammül ediyorlardı.
@VoyagerA kendi dedemin değil tğm köy nüfusu hakkında konuştjm. O zamanda herkesin atı ineği koyunu varmış. Şuanda da gurbete çıkıyorlar eee? Erkekler işte çaçkışırken kadınlarda koca tarlaları çekip çeviriyorlarmış onlarıda konuş üstüne evde de kocalarının afralarını tafralarını eskileri bilirsin faxlaca dedikoducu iftiacısı boldur. Kadın hem evle he tarla varda onla hemde sülaleyi çekip çeviriyormuş. Çevremdeki yaşlı kadınlarıj hepsi ccefa çekmiş dayak yemiş.
Insanlar zaman gectikce basina gelen olaylarla dogru orantili deneyim kazaniyorlar. Ozellikle egitim oranlarinin artmasiyla birlikte kadinlarimiz kendi ayaklari uzerinde durup bilincleniyor boylelikle ataerkillikten adim adim kurtulmaya basliyoruz. Ama su da bir gercektir ki insanlarin birbirlerine tahammulleri kalmadi. Para bir arac yerine amac olmaya basladi. Turkiye de yasayan insanlarin cogu bireysel olarak cok mutsuz oldugundan saglikli bir iliski yurutemiyorlar.
yaş 40 ya geldi bekarım çevremde öyle... en büyük neden ekonomik çünkü paranın değeri kalmadı ikinci en büyük nedende ekonomik çünkü sagı sevgise ekonomi üzerine kurulmaya çalışılıyor
Bir kağıda imza atıp her şeye ortak olmak, hayatı belli şart ve sorumluluklarla yaşamak, yaşamını birine göre şekillendirmek zaten hata. Demek ki insanların aklı başına geliyor.
Boşanmış biri olarak söyleyebilirim ki rahat batması genelde boşanmaların ana sebebi. Bazilarinin popona gerçekten rahat batıyor. Boşadiktan sonrada sürünüyorlar.
artık insanlar ağızlarından çıkanlara önem vermediği için verdikleri sözleride ciddiye almıyorlar evliliği ölmeden önce yapılacaklar listesindeki bir madde olarak görüyorlar bu tüm hayatını etkiler evlenmeden önce iyice düşünmek ve evlendikten sonrada yaşantının değişmesine izin vermelisin bence boşanma davalarına daha çok özen gösterilmeli çiftlerin anlaşmazlıklarının neden kaynaklandığını çözmeli ve çözülemeyecek önüne geçilemeyecek bir şey değilse çiftleri terapiye yönlendirebilirler
En temel sebep çiftlerin sadakatsizliği kadınlarda bu yarışta çok geride kalmasada çoğunluk erkeklerde bir diğer sebep ise kadınların ekonomik yönden bağımsız hale gelmesi
Bir çok insan yetinmeyi bilmemeye başladı hem duygusal anlamda hemde ekonomik anlamda bu doyumsuzluk kişileri karşı karşıya getiriyor artık ve şiddetli geçimsizlik ortaya çıkıyor.
Sebebi mükemmellik arayışı. Eskiden insanlar birbirlerinin eksiklerini bilip bunu beraber tamamlamaya çalışıyorlardı seni sen olduğun için seviyorlardı, şimdi ise eksikler gösterilmemeye, saklanmaya çalışıyor şu düşünce var genelde:"Eğer benim şu eksiğim olduğunu görürse beni istemez mükemmel gözükmeliyim." Bu algı olduğu için insanlar samimi olamıyor işte ilerleyen zamanlarda da boşanmalar kaçınılmaz oluyor.
hımm güzel yorum
Teşekkür ederim :)
geçinemeyen ya da lüKS ihtiyacını karşılayamayan insanlar mutsuz olur ve tartışmalar başlar. bu dışarıda yemek yemek de olur ortalama/yüksek fiyatlı bir tekstil ürünü de olur. maalesef durum yağa kadar düşmüşken.. herkesin problem yaşamasını anlıyorum. çözümü yok gibi duruyor. parasızlık insanların birbirine sarmasına sebep oluyor
Ekonomik sıkıntıda büyük etkendir ama devir ne olursa olsun her zaman için evlilikteki tek sıkıntının anlaşamamak aynı kafada olmamak olduğunu düşünüyorum. Diğer etkenler sadece körükler ama başlatmaz
En büyük sebebi insanin fitratindan, yaradilisindan uzak yasamaya çalışması, merhametin, manneviyatin olmadigi, tamamen kişisel menfaatindusunen eşlerin olmasıdır, samimiyetsizliktir.
O boşananlar gidiyor bir daha evleniyor yani ebediyyen boşanmıyorlar :D
Benim çevremde ki bir kadın 3 kere evlenip boşandı herhalde nafakası az geliyordu
Bireylerin kişisel gelişimlerini tam tamamlamadan evlenmesi sonucu boşanma vakalarının arttığına inanıyorum.
Bir çok kişi ekonomik özgürlüğünü evlendikten sonra rayına oturtuyor. Bu sebeple de kendinin ve imkanlarının farkına varıyor. Böylelikle daha önce hiç yapmadıklarını ve görmediği ortamları görünce de kabul edilememiş bir pişmanlık oluyor.
1- Kadınlar evlilik işini ticarete döktü.
2- İlişkiler, evliliğe ihtiyaç duyulmayacak kadar iğrençleşti.
3- Ülkede itibar gören kişilik özellikleri değişti. Artık zorbalık ve magandalık çekici geliyor.
Hiçbiri! Devletin tek taraflı olarak sadece kadınları kayırması, erkeğe topuz de tokmağı göstermesi. Bu kadar erkek düşmanı yasa hiçbir ülkede yoktur herhalde.
yorumuma dislike atanlar hiç mahkemeye düştü mü? benim yaşadıklarımı yaşadılar mı? sözylediklerim yanlışsa delikanlıysanız yorum yapın da ağzınızın payını vereyim!
Ekonomik, güvenlik, kaygı... sorunları aldı başını gidiyor bu yüzden bence
Sosyal medya
Özgürlük kısıtlaması
Para
Kendini beğenmişlik ve başkasını beğenememe hastalığı
Yeni neslin evliliği oyun ya da sosyal medyada şov yapma konusu sanması. Gerçek hayatla karşı karşıya gelince olaylar birden 360 derede değişiyor
Hiçbiri değil 30 yıl tozpembe aile dizileri izliyorlar ve hep mutlu olacaklarını zannediyorlar... Evlilikte (((sözlü))) kavga olur normaldir...
Aldatmalar çoğaldı bence, benim gibi tipsiz bir kıza bile kaç tane evli erkek talip oldu gerisini siz düşünün 😨
Umarım şikayet etmişsindir onları
Yuhh artık yemin ediyorum böyle hemcinslerimi gördükçe yerin dibine giriyorum artık ne ar kaldı ne karakter
Kızlar feministlik adı altında saçma sapan ruh hallerine girdiği için ve kadınlara verilen nafaka gibi adamın hayatını mahvedecek haklar olduğu için bu devirde evlenmeyi düşünmek çok saçma. Gece 1 de dışarı cikicam diyen kıza karışınca eşitlik olmuş oluyor adı, tecavüzcü dolu bir yerde öyle giyinme diyince de yobaz olmuş oluyoruz :) o yüzden kimse uğraşmak istemiyor anlamak istemeyene laf anlatılmaz. Vur geç en iyisi mis!
Vur geç derken kızlara kastetmedim yanlış anlaşılmasın :Dd
Erkeklerin yanlış kadinla
Kadinlarin yanlış erkekle birleşmesi
Bunun en büyük ve hakiki sebebi; evliliğin islam çatısı ile kapatılmamasıdır.
Sevgi saygı ve sadakat olmaması evlilikeri bitiriyor
Sosyal medya kullanımı ile aldatmaların/yakalanmaların artması boşanmaya itiyor.
bence birbirini tanımadan hızlıca karar verilen evlilikler neden oluyor. Çoğu insan yaşım geçiyor kaygısıyla evleniyor. Toplum dayatması tamamen.
Erdoğan ülkeyi muhteşem yönetiyor.
%60 ekonomik
%20 sosyal medya yüzünden
%20 evliliği artık kısıtlamaların gereğinden fazla gelmesi.
ekonomik sebepler
sosyal medya
şiddet, kıskançlık vs.
anlayışsız olmak
saygı, sevgi bitmesi
ailelerin evliliğe karışması
teşhircilik , flörtoz olmak , kadınların başka erkekler ile haşır neşir olması , erkeklerin gözü dışarda olması sadık olmamasi
en büyük sorunu korona insanlar evlenemiyor virüs yüzünden. düğünler falan yasaktı tabiki öyle olucaktı. korona bitince işler gene tıkırında olacak
Kadın milleti yüzünden bence ekonomik özgürlüklerini elde edince erkeklere olan itaatkeri azaldı. En küçük olayı alttan alamiyorlar
Neden itaat edicez mk
@Nur_Ates0 sen eşine itaat etmiyor musun?
Sen itaat et eşine kadın erkeğe itaat etmek in mi geldi dünyaya egoya bak
@Kurtkitap ne egosu hacı abla. Sen itaat etmessen eve ekmek getiren kişiye. Evin liderine. Evin erkeği reis dir. Direktir herkezde ona itaat eder
Taş devrinde mi yaşıyoruz? Kadınlar da çalışıyor eve ekmeği getiren lider oluyorsa ikisi çalışınca ne olacak acaba? Ayrıca ev hanımları da evde çalışıyor itaatmiş bir de isterseniz tapalım. Belli ki anan baban kıçını çok kaldırmış pipini çok kutsamış sen de kendini bir bk sanmışsın
Wksksoshs başşak mı geçiyorsun dayı
Pardon da ya siz kim köpeksiniz de itaat edicem ancak birbirimize saygı duyup severiz o kadar
@Kurtkitap sen bu kafayla evde kalirsin hacı abla. Ayrıca belden aşağı vurarak konuşman senin seviyeni gösteriyor. Senin gibileri Afganistan'da görmek isteriz :)
@Nur_Ates0 bassak geçilmez yalanır bacım :)
Yok merak etme evliyim ben. Beğenmediğin Afganistan’dan farkı yok bu ülke erkeklerinin de. İtaat edecekmişiz neden çünkü pipisi var. Kızlar sakın bu Ortadoğulu erkeklerle evlenmeyin aha böyle sizi it yerine koyarlar
Afganistan mı? Asıl senin yerin Afganistan senin gibi çağ dışı insanlrın yeri orası gidip kendine 3 4 tane kadın alırsın ayrıca sana hakettiğin seviyeden konuşuyorum
@Kurtkitap eşin bellimi seni çok simartmis. Kırıp dizini oturmam lazım ama nerde? Su laflara bak laflara..
@Nur_Ates0 sende evde kalırsın kizimmm bak yasin daha 18 geç kalmışsın gecccc :)
Sizin gibi türko Araplarla evlenmedim bana saygısı var seni üzmek istemem ama
@Kurtkitap ayyyy karnıma ağrı girdi :))))
Refah seviyesinin giderek azalması ve artan teknoloji bağımlılığı ile insanların artık birbirine olan tahammülünün giderek azalması.
sosyal medya kullanımını bahane edip anlaşamıyoruz diyerek boşanan çiftlere sesleniyorum siz tam bir sa. laksınız
Ne güzel söylemiş Tuncel Kurtiz.
Aldatma aşırı fazla. Bir de etraf sidik yarıştırır gibi evlenenlerle dolu. Aldatan aldatana. Ekonomik sorunlar bi yandan zaten
Hepsi de bir sebebi olabilir ama en başlı sebebi aldatılmalar ve anlaşmazlıklar (her anlamda) diye düşünüyorum.
Cok nedeni var aslinda
. Kadinin ekonomik ozgurlugu, tahammulsuzluk, aile faktoru, ekonomik sikintilar, sosyal medya gibi
Güven saygı yok artık herkes çıkar peşinde bazı kadınlar nafaka alıp keyfine bakmanın derdinde bence nefaka olmazsa boşanmalar bu kadar artmaz
Türkiyede evli insanların birbirini aldatma oranı yüzde 50 yi çoktan aşmış yani sebebi çok belli birbirini aldatan aldatana zincirleme sadakatsizlik
Bence en büyük sebeblerden biri sosyal medya ve sosyal medya hayranlığı, sevgi sadakat, hoşgörünün azalması değil kaybolması…
👏👏👏👏
Sosyal medya , internet , telefon , gösteriş dünyalık hevesler yüzünden.
Atalarımız boşa dememiş varlık seviştirir yokluk dövüştürür diye
ben egolar ve süper egolar diyorum kadın doyumsuz erkekte arsız olunca olay kopuyor herkes ben diyor biz ya da bizler demiyor
Bunun en büyük sebebi doyumsuzluk... insanların doyumsuz olması..
Herkesin psikolojisi bozuk. Topluca kirmizi odaya gidip tedavi olmamiz lazim tek sorun bu.
Kadınlar normal değil. En büyük sebep bu. Standardı çok yüksek olan kadın bi daha tutunamaz