• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aile & Toplum

Son 5 yıldır evlenme oranı azalırken, boşanmalar artıyor. Sizce bunun en büyük sebebi ne? (Sayfa 2)

ksAnket a
ksAnket Takip Et
Xper 7 Yaş: 36
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
911
Yapay Zekaya Sor
Son 5 yıldır evlenme oranı azalırken, boşanmalar artıyor. Sizce bunun en büyük sebebi ne?
Aldatma Soruları Evlilik Soruları Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
20 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
AI Persona’ya Sor
Tümü
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

121

Cevap

204

Cevap

Popüler Cevapları Göster(60)
  • TheLostBoy
    TheLostBoy Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 38%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 690 cevap paylaştı.

Bence herkes aldatılmaktan aradığını bulamamaktan korktuğu için evliliğe yaklaşmıyor. Üstelik bu çağda çok maliyetli bir olay gençler işsizliğin pençesinde gırtlağa kadar borçla mezun oluyorlar kendilerini toplamaları 5 seneyi buluyor

0
    0 Yorumla
  • birumut39
    birumut39 Takip Et
    Yoda Yaş: 45 , eic 84%
    +1 yıl

Hepsi hikaye. Kadın lar fuhuş alkol madde bol müşteri para seks alıştı bir ya da bikaç bin erkege baglı kalamıyor. Dolandırma amaçlı evlilik yapıp iftira atıp parayı çarpıp boşanıp müşteri li hayata dönüp haybeden güçlü kadın oluyır

0
    0 Yorumla
  • endmuhh
    endmuhh Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 31%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.

insanlar yalnız eskiye göre. sorarım size işyerindeki ortamınız dısında kac kişi var ortamınızda. memleketinde olmayanları kastediyorum. atandınız baska sehre. ya da iş için neyse artık. ev tuttunuz. asosyallesti insanlar bence.

0
    0 Yorumla
  • Sweetsurfer1985
    Sweetsurfer1985 Takip Et
    Guru Yaş: 41 , eic 75%
    +1 yıl

Maddi imkansızlıklar yüzünden insanlar bekar kalmayı seçiyor. Bugün bir evlilik nikah balayı takı toka şu bu vs kafadan 100bin minimum.

Kimse kusura bakmasın
    Ben o kadar parayı bir gece için gömemem nikah salonuna ve kuyumcuya...

0
    0 Yorumla
  • bee06ank
    bee06ank Takip Et
    Xper 6 Yaş: 47 , eic 63%
    +1 yıl

Bunun aslında çok nedeni varda en önemlisi sanırım ekonomik nedenler vede daha önemlisi cinsel sorunlar mutsuzluk. bir araştırma sonucuna göre zaten boşanmaların yüzde 90 kadarı cinsel sorunlardan kaynaklıymış

0
    0 Yorumla
  • XxBloomxX
    XxBloomxX Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Ekonominin dolaylı yoldan aslında büyük bir etkisi var. yasanan maddi sıkıntılar huzursuzluğa sebep oluyor. ota bka kavga etmeye başlıyorlar.. bizimkilerden biliyorum. evin en huzurlu olduğu zaman maddi rahatlık olduğu zamandır hiç şaşmaz

0
    0 Yorumla
  • ClassicSchmosby94
    ClassicSchmosby94 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Hepsinden azar azar. Evlenince aslına dönen insanlar, düğün için harcanan masraflar. Evlenince 2-3 sene borç ödeyip bel doğrultamamak. Artık kimsenin kimseye tahammülünün kalmaması. Aile baskısı. Evlendim gösteriş yapayım derdi. Uzar gider liste.

0
    0 Yorumla
  • burakistan35
    burakistan35 Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 99%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.

parasız erkek , gereksiz erkek mottosunu güden yurdum kızları sosyo ekonomik konjektürelden dolayı son 1 ya da 2 yılda yemleri azalınca boşanma ve daha iyisi için çarka çıkmak için bosanma sayıları artmaktadır.

0
    0 Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı.

Sebebi rte nin kötü devlet yönetimi.
    Para yok, iş yok, eğitim yok... Dolayısı ile ilişkilerde risk artıyor.

3
    0 Yorumla
  • atknbrns
    atknbrns Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 61%
    +1 yıl

Evlenme oranlarında ki düşüşün bir sebebi olduğunu düşünemeyiz ama bir kadın bir kere dul damgası yerse geçmiş olsun e hal böyle olunca bazı kadınlarda emin olarak evlenmek ister.

1
    0 Yorumla
  • Dadash251q
    Dadash251q Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 53%
    +1 yıl

Kadınların ve erkeklerin şeref yoksunluğundan aldatmalardan pis bir düzen var evli kadınlar dahi aldatıyor erkeklerde aynı pis bir toplum gittikçe romanın çöķuş dönemindeki ahlaksızlıklara döndü

1
    0 Yorumla
  • Handeeeen
    Handeeeen Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26 , eic 90%
    +1 yıl

Herkez birbirine yaziyod diyo sen yakisiklisin diyo sen güzelsin sonra devam ediyolae yazismaya ve aldatilan karilari ya da kocalari oluyo

2
    0 Yorumla
  • -KendineSüslü
    -KendineSüslü Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

Eski nesilin evliliğinin uzun sürmesinin sebebi kadınların katlanıyor olmasından ötürü yeni nesil katlanmıyor.

2
    6 Yorumla
    • VoyagerA
      VoyagerA
      +1 yıl

katlanmak değil tahammül etmek. bablarımız da çok sert koşullarda eve ekmek getiriyordu. onlarda tahammul ediyordular.

Yorumla
    • -KendineSüslü
      -KendineSüslü
      +1 yıl

@VoyagerA katlanmak gayette. Sen git kadınlara ne çektikleri sor öyle konuş derim. Nerde sert şartlar ya benim dedem köylü. Köylü olmasına rağmen hem şehirdeki evine yiyecek alıyormuş hemde köye 6 aya bir tırla saman ve yiyecek alıp yolluyormuş. Ki çevresi de öyleymiş. Sadece annneannem kıtlık çekmiş oda savaşa denk gelen zamanda doğmuş. Dedemgilinde keza öyleydi. Babalarımız eve ekmek getiriyor diye şiddet uygulamayı aldatmayı hak mı gmrüyorlarmış.

Yorumla
    • Bogakafasi
      Bogakafasi
      +1 yıl

Eski kadınlar aldatmıyordu simdikiler aldatıyor onuda söyle

Yorumla
    • -KendineSüslü
      -KendineSüslü
      +1 yıl

@Bogakafasi aldatıyorsa ayrılırsın işte. Eski nesil gibi katlanmak zorunda değilsinn.

Yorumla
    • VoyagerA
      VoyagerA
      +1 yıl

kendi deden üzerinden o zaman ki şartlerı yorumlaman çok yanlış. insanlar gurbete çıkıyordu. o zamanlar işlerde bu kadar mekanizasyon yoktu. erkekler bilek gücüne dayalı çalışıyorlardı. eve döndüklerinde pestilleri çıkıyordu. şimdi teknoloji yardımıyla bilek gücü kullanımı azaldı. eskiden daha çok iş kazası ve meslek hastalığı oluyordu ve bunların ezici çoğunlu bu zor ve tehkikeli şartlarda çalışan erkekler idi. gerçekten çok fedakarca aileleri için kendilerini feda ediyorlardı. (gerçi şimdi de ölüm riski yüksek işlerde erkekler çalışıyor. hatta kadınların su altında, yer altında, kanalizasyon işlerinde çalışması kanunen yasak. buralarda sadece erkekler çalıştırılabiliyor). erkekler çok tahammül ediyorlardı. hatta canlarını kaybetmeyi göze alarak tahammül ediyorlardı.

Yorumla
    • -KendineSüslü
      -KendineSüslü
      +1 yıl

@VoyagerA kendi dedemin değil tğm köy nüfusu hakkında konuştjm. O zamanda herkesin atı ineği koyunu varmış. Şuanda da gurbete çıkıyorlar eee? Erkekler işte çaçkışırken kadınlarda koca tarlaları çekip çeviriyorlarmış onlarıda konuş üstüne evde de kocalarının afralarını tafralarını eskileri bilirsin faxlaca dedikoducu iftiacısı boldur. Kadın hem evle he tarla varda onla hemde sülaleyi çekip çeviriyormuş. Çevremdeki yaşlı kadınlarıj hepsi ccefa çekmiş dayak yemiş.

Yorumla
  • y_ayd
    y_ayd Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Insanlar zaman gectikce basina gelen olaylarla dogru orantili deneyim kazaniyorlar. Ozellikle egitim oranlarinin artmasiyla birlikte kadinlarimiz kendi ayaklari uzerinde durup bilincleniyor boylelikle ataerkillikten adim adim kurtulmaya basliyoruz. Ama su da bir gercektir ki insanlarin birbirlerine tahammulleri kalmadi. Para bir arac yerine amac olmaya basladi. Turkiye de yasayan insanlarin cogu bireysel olarak cok mutsuz oldugundan saglikli bir iliski yurutemiyorlar.

0
    0 Yorumla
  • Gülgibierkek
    Gülgibierkek Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 99%
    +1 yıl

yaş 40 ya geldi bekarım çevremde öyle... en büyük neden ekonomik çünkü paranın değeri kalmadı ikinci en büyük nedende ekonomik çünkü sagı sevgise ekonomi üzerine kurulmaya çalışılıyor

0
    0 Yorumla
  • FeryalGundogdu
    FeryalGundogdu Takip Et
    Xper 6 Yaş: 45 , eic 62%
    +1 yıl

Bir kağıda imza atıp her şeye ortak olmak, hayatı belli şart ve sorumluluklarla yaşamak, yaşamını birine göre şekillendirmek zaten hata. Demek ki insanların aklı başına geliyor.

0
    0 Yorumla
  • A-R-SLİNE
    A-R-SLİNE Takip Et
    Yoda Yaş: 40 , eic 91%
    +1 yıl

Boşanmış biri olarak söyleyebilirim ki rahat batması genelde boşanmaların ana sebebi. Bazilarinin popona gerçekten rahat batıyor. Boşadiktan sonrada sürünüyorlar.

0
    0 Yorumla
  • Byz_04
    Byz_04 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 23
    +1 yıl

artık insanlar ağızlarından çıkanlara önem vermediği için verdikleri sözleride ciddiye almıyorlar evliliği ölmeden önce yapılacaklar listesindeki bir madde olarak görüyorlar bu tüm hayatını etkiler evlenmeden önce iyice düşünmek ve evlendikten sonrada yaşantının değişmesine izin vermelisin bence boşanma davalarına daha çok özen gösterilmeli çiftlerin anlaşmazlıklarının neden kaynaklandığını çözmeli ve çözülemeyecek önüne geçilemeyecek bir şey değilse çiftleri terapiye yönlendirebilirler

0
    0 Yorumla
  • beyazyakalıanarşist
    beyazyakalıanarşist Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 94%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.

En temel sebep çiftlerin sadakatsizliği kadınlarda bu yarışta çok geride kalmasada çoğunluk erkeklerde bir diğer sebep ise kadınların ekonomik yönden bağımsız hale gelmesi

0
    0 Yorumla
  • Zevahir06
    Zevahir06 Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 99%
    +1 yıl

Bir çok insan yetinmeyi bilmemeye başladı hem duygusal anlamda hemde ekonomik anlamda bu doyumsuzluk kişileri karşı karşıya getiriyor artık ve şiddetli geçimsizlik ortaya çıkıyor.

0
    0 Yorumla
  • Gamze_Slmz
    Gamze_Slmz Takip Et
    Xper 1 Yaş: 26
    +1 yıl

Sebebi mükemmellik arayışı. Eskiden insanlar birbirlerinin eksiklerini bilip bunu beraber tamamlamaya çalışıyorlardı seni sen olduğun için seviyorlardı, şimdi ise eksikler gösterilmemeye, saklanmaya çalışıyor şu düşünce var genelde:"Eğer benim şu eksiğim olduğunu görürse beni istemez mükemmel gözükmeliyim." Bu algı olduğu için insanlar samimi olamıyor işte ilerleyen zamanlarda da boşanmalar kaçınılmaz oluyor.

0
    2 Yorumla
    • endmuhh
      endmuhh
      +1 yıl

hımm güzel yorum

Yorumla
    • Gamze_Slmz
      Gamze_Slmz
      +1 yıl

Teşekkür ederim :)

Yorumla
  • belmanhn
    belmanhn Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28
    +1 yıl

geçinemeyen ya da lüKS ihtiyacını karşılayamayan insanlar mutsuz olur ve tartışmalar başlar. bu dışarıda yemek yemek de olur ortalama/yüksek fiyatlı bir tekstil ürünü de olur. maalesef durum yağa kadar düşmüşken.. herkesin problem yaşamasını anlıyorum. çözümü yok gibi duruyor. parasızlık insanların birbirine sarmasına sebep oluyor

0
    0 Yorumla
  • Biröylebirböyle__
    Biröylebirböyle__ Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 70%
    +1 yıl

Ekonomik sıkıntıda büyük etkendir ama devir ne olursa olsun her zaman için evlilikteki tek sıkıntının anlaşamamak aynı kafada olmamak olduğunu düşünüyorum. Diğer etkenler sadece körükler ama başlatmaz

0
    0 Yorumla
  • Bambaskabirii
    Bambaskabirii Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

En büyük sebebi insanin fitratindan, yaradilisindan uzak yasamaya çalışması, merhametin, manneviyatin olmadigi, tamamen kişisel menfaatindusunen eşlerin olmasıdır, samimiyetsizliktir.

0
    0 Yorumla
  • SarıSakallıKumral
    SarıSakallıKumral Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

O boşananlar gidiyor bir daha evleniyor yani ebediyyen boşanmıyorlar :D
    Benim çevremde ki bir kadın 3 kere evlenip boşandı herhalde nafakası az geliyordu

0
    0 Yorumla
  • HeySenSorsana
    HeySenSorsana Takip Et
    Xper 3 Yaş: 34
    +1 yıl

Bireylerin kişisel gelişimlerini tam tamamlamadan evlenmesi sonucu boşanma vakalarının arttığına inanıyorum.

Bir çok kişi ekonomik özgürlüğünü evlendikten sonra rayına oturtuyor. Bu sebeple de kendinin ve imkanlarının farkına varıyor. Böylelikle daha önce hiç yapmadıklarını ve görmediği ortamları görünce de kabul edilememiş bir pişmanlık oluyor.

0
    0 Yorumla
  • Aranel12
    Aranel12 Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl

1- Kadınlar evlilik işini ticarete döktü.
    2- İlişkiler, evliliğe ihtiyaç duyulmayacak kadar iğrençleşti.
    3- Ülkede itibar gören kişilik özellikleri değişti. Artık zorbalık ve magandalık çekici geliyor.

0
    0 Yorumla
  • VoyagerA
    VoyagerA Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43 , eic 100%
    +1 yıl

Hiçbiri! Devletin tek taraflı olarak sadece kadınları kayırması, erkeğe topuz de tokmağı göstermesi. Bu kadar erkek düşmanı yasa hiçbir ülkede yoktur herhalde.

0
    1 Yorumla
    • VoyagerA
      VoyagerA
      +1 yıl

yorumuma dislike atanlar hiç mahkemeye düştü mü? benim yaşadıklarımı yaşadılar mı? sözylediklerim yanlışsa delikanlıysanız yorum yapın da ağzınızın payını vereyim!

Yorumla
  • Wierdo
    Wierdo Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 48%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 966 cevap paylaştı.

Ekonomik, güvenlik, kaygı... sorunları aldı başını gidiyor bu yüzden bence

1
    0 Yorumla
  • IAmarPresterAen
    IAmarPresterAen Takip Et
    Mentor Yaş: 34 , eic 52%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.

Sosyal medya
    Özgürlük kısıtlaması
    Para
    Kendini beğenmişlik ve başkasını beğenememe hastalığı

1
    0 Yorumla
  • Illecebrous
    Illecebrous Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 100%
    +1 yıl

Yeni neslin evliliği oyun ya da sosyal medyada şov yapma konusu sanması. Gerçek hayatla karşı karşıya gelince olaylar birden 360 derede değişiyor

1
    0 Yorumla
  • OOztas42
    OOztas42 Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 35%
    +1 yıl

Hiçbiri değil 30 yıl tozpembe aile dizileri izliyorlar ve hep mutlu olacaklarını zannediyorlar... Evlilikte (((sözlü))) kavga olur normaldir...

1
    0 Yorumla
  • ÖptümGeçtiMi
    ÖptümGeçtiMi Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 93%
    +1 yıl

Aldatmalar çoğaldı bence, benim gibi tipsiz bir kıza bile kaç tane evli erkek talip oldu gerisini siz düşünün 😨

1
    2 Yorumla
    • yaşayann_ölü
      yaşayann_ölü
      +1 yıl

Umarım şikayet etmişsindir onları

Yorumla
    • mutsuz9606
      mutsuz9606
      +1 yıl

Yuhh artık yemin ediyorum böyle hemcinslerimi gördükçe yerin dibine giriyorum artık ne ar kaldı ne karakter

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Kızlar feministlik adı altında saçma sapan ruh hallerine girdiği için ve kadınlara verilen nafaka gibi adamın hayatını mahvedecek haklar olduğu için bu devirde evlenmeyi düşünmek çok saçma. Gece 1 de dışarı cikicam diyen kıza karışınca eşitlik olmuş oluyor adı, tecavüzcü dolu bir yerde öyle giyinme diyince de yobaz olmuş oluyoruz :) o yüzden kimse uğraşmak istemiyor anlamak istemeyene laf anlatılmaz. Vur geç en iyisi mis!

2
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Vur geç derken kızlara kastetmedim yanlış anlaşılmasın :Dd

Yorumla
  • Büük-memeli-kadın
    Büük-memeli-kadın Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 90%
    +1 yıl

Erkeklerin yanlış kadinla
    Kadinlarin yanlış erkekle birleşmesi

2
    0 Yorumla
  • Pesimizm
    Pesimizm Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 55%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.

Bunun en büyük ve hakiki sebebi; evliliğin islam çatısı ile kapatılmamasıdır.

2
    0 Yorumla
  • Bizden_Söylemesi
    Bizden_Söylemesi Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 98%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.

Sevgi saygı ve sadakat olmaması evlilikeri bitiriyor

2
    0 Yorumla
  • delidayı0234
    delidayı0234 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 39%
    +1 yıl

Sosyal medya kullanımı ile aldatmaların/yakalanmaların artması boşanmaya itiyor.

2
    0 Yorumla
  • Parcalibulutlu97
    Parcalibulutlu97 Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 91%
    +1 yıl

bence birbirini tanımadan hızlıca karar verilen evlilikler neden oluyor. Çoğu insan yaşım geçiyor kaygısıyla evleniyor. Toplum dayatması tamamen.

0
    0 Yorumla
  • pastacı_meryem
    pastacı_meryem Takip Et
    Yoda Yaş: 43 , eic 85%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 305 cevap paylaştı.

Erdoğan ülkeyi muhteşem yönetiyor.

Son 5 yıldır evlenme oranı azalırken, boşanmalar artıyor. Sizce bunun en büyük sebebi ne?
    0
    0 Yorumla
  • Necro12345
    Necro12345 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.

%60 ekonomik
    %20 sosyal medya yüzünden
    %20 evliliği artık kısıtlamaların gereğinden fazla gelmesi.

0
    0 Yorumla
  • regiss
    regiss Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 72%
    +1 yıl

ekonomik sebepler
    sosyal medya
    şiddet, kıskançlık vs.
    anlayışsız olmak
    saygı, sevgi bitmesi
    ailelerin evliliğe karışması

0
    0 Yorumla
  • hayalllerdebiter
    hayalllerdebiter Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 94%
    +1 yıl

teşhircilik , flörtoz olmak , kadınların başka erkekler ile haşır neşir olması , erkeklerin gözü dışarda olması sadık olmamasi

0
    0 Yorumla
  • Rawad_dem
    Rawad_dem Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 97%
    +1 yıl

en büyük sorunu korona insanlar evlenemiyor virüs yüzünden. düğünler falan yasaktı tabiki öyle olucaktı. korona bitince işler gene tıkırında olacak

0
    0 Yorumla
  • Yusuf0138
    Yusuf0138 Takip Et
    Bilge Yaş: 33 , eic 41%
    +1 yıl

Kadın milleti yüzünden bence ekonomik özgürlüklerini elde edince erkeklere olan itaatkeri azaldı. En küçük olayı alttan alamiyorlar

0
    15 Yorumla
    • Nur_Ates0
      Nur_Ates0
      +1 yıl

Neden itaat edicez mk

Yorumla
    • Yusuf0138
      Yusuf0138
      +1 yıl

@Nur_Ates0 sen eşine itaat etmiyor musun?

Yorumla
    • Kurtkitap
      Kurtkitap
      +1 yıl

Sen itaat et eşine kadın erkeğe itaat etmek in mi geldi dünyaya egoya bak

Yorumla
    • Yusuf0138
      Yusuf0138
      +1 yıl

@Kurtkitap ne egosu hacı abla. Sen itaat etmessen eve ekmek getiren kişiye. Evin liderine. Evin erkeği reis dir. Direktir herkezde ona itaat eder

Yorumla
    • Kurtkitap
      Kurtkitap
      +1 yıl

Taş devrinde mi yaşıyoruz? Kadınlar da çalışıyor eve ekmeği getiren lider oluyorsa ikisi çalışınca ne olacak acaba? Ayrıca ev hanımları da evde çalışıyor itaatmiş bir de isterseniz tapalım. Belli ki anan baban kıçını çok kaldırmış pipini çok kutsamış sen de kendini bir bk sanmışsın

Yorumla
    • Nur_Ates0
      Nur_Ates0
      +1 yıl

Wksksoshs başşak mı geçiyorsun dayı

Yorumla
    • Nur_Ates0
      Nur_Ates0
      +1 yıl

Pardon da ya siz kim köpeksiniz de itaat edicem ancak birbirimize saygı duyup severiz o kadar

Yorumla
    • Yusuf0138
      Yusuf0138
      +1 yıl

@Kurtkitap sen bu kafayla evde kalirsin hacı abla. Ayrıca belden aşağı vurarak konuşman senin seviyeni gösteriyor. Senin gibileri Afganistan'da görmek isteriz :)

Yorumla
    • Yusuf0138
      Yusuf0138
      +1 yıl

@Nur_Ates0 bassak geçilmez yalanır bacım :)

Yorumla
    • Kurtkitap
      Kurtkitap
      +1 yıl

Yok merak etme evliyim ben. Beğenmediğin Afganistan’dan farkı yok bu ülke erkeklerinin de. İtaat edecekmişiz neden çünkü pipisi var. Kızlar sakın bu Ortadoğulu erkeklerle evlenmeyin aha böyle sizi it yerine koyarlar

Yorumla
    • Nur_Ates0
      Nur_Ates0
      +1 yıl

Afganistan mı? Asıl senin yerin Afganistan senin gibi çağ dışı insanlrın yeri orası gidip kendine 3 4 tane kadın alırsın ayrıca sana hakettiğin seviyeden konuşuyorum

Yorumla
    • Yusuf0138
      Yusuf0138
      +1 yıl

@Kurtkitap eşin bellimi seni çok simartmis. Kırıp dizini oturmam lazım ama nerde? Su laflara bak laflara..

Yorumla
    • Yusuf0138
      Yusuf0138
      +1 yıl

@Nur_Ates0 sende evde kalırsın kizimmm bak yasin daha 18 geç kalmışsın gecccc :)

Yorumla
    • Kurtkitap
      Kurtkitap
      +1 yıl

Sizin gibi türko Araplarla evlenmedim bana saygısı var seni üzmek istemem ama

Yorumla
    • Yusuf0138
      Yusuf0138
      +1 yıl

@Kurtkitap ayyyy karnıma ağrı girdi :))))

Yorumla
  • AlaBulutçuk
    AlaBulutçuk Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31 , eic 89%
    +1 yıl

Refah seviyesinin giderek azalması ve artan teknoloji bağımlılığı ile insanların artık birbirine olan tahammülünün giderek azalması.

0
    0 Yorumla
  • SentinelAli
    SentinelAli Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 94%
    +1 yıl

sosyal medya kullanımını bahane edip anlaşamıyoruz diyerek boşanan çiftlere sesleniyorum siz tam bir sa. laksınız

0
    0 Yorumla
  • kalpmimarı
    kalpmimarı Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

Ne güzel söylemiş Tuncel Kurtiz.

0
    0 Yorumla
  • KaramelMacchiato_
    KaramelMacchiato_ Takip Et
    Bilge Yaş: 32 , eic 95%
    +1 yıl

Aldatma aşırı fazla. Bir de etraf sidik yarıştırır gibi evlenenlerle dolu. Aldatan aldatana. Ekonomik sorunlar bi yandan zaten

0
    0 Yorumla
  • Nammellesss
    Nammellesss Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 96%
    +1 yıl

Hepsi de bir sebebi olabilir ama en başlı sebebi aldatılmalar ve anlaşmazlıklar (her anlamda) diye düşünüyorum.

0
    0 Yorumla
  • Giethorn
    Giethorn Takip Et
    Xper 7 Yaş: 110 , eic 98%
    +1 yıl

Cok nedeni var aslinda
    . Kadinin ekonomik ozgurlugu, tahammulsuzluk, aile faktoru, ekonomik sikintilar, sosyal medya gibi

0
    0 Yorumla
  • Green-Mile
    Green-Mile Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39 , eic 75%
    +1 yıl

Güven saygı yok artık herkes çıkar peşinde bazı kadınlar nafaka alıp keyfine bakmanın derdinde bence nefaka olmazsa boşanmalar bu kadar artmaz

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Türkiyede evli insanların birbirini aldatma oranı yüzde 50 yi çoktan aşmış yani sebebi çok belli birbirini aldatan aldatana zincirleme sadakatsizlik

3
    0 Yorumla
  • uusluu
    uusluu Takip Et
    Master Yaş: 41
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.

Bence en büyük sebeblerden biri sosyal medya ve sosyal medya hayranlığı, sevgi sadakat, hoşgörünün azalması değil kaybolması…

3
    1 Yorumla
    • Piposs
      Piposs
      +1 yıl

👏👏👏👏

Yorumla
  • kdrogz34
    kdrogz34 Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 81%
    +1 yıl

Sosyal medya , internet , telefon , gösteriş dünyalık hevesler yüzünden.

1
    0 Yorumla
  • 78_78busra
    78_78busra Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 81%
    +1 yıl

Atalarımız boşa dememiş varlık seviştirir yokluk dövüştürür diye

1
    0 Yorumla
  • benbircezveyim
    benbircezveyim Takip Et
    Guru Yaş: 42
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı.

ben egolar ve süper egolar diyorum kadın doyumsuz erkekte arsız olunca olay kopuyor herkes ben diyor biz ya da bizler demiyor

0
    0 Yorumla
  • らƐƔƓɪ
    らƐƔƓɪ Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 96%
    +1 yıl

Bunun en büyük sebebi doyumsuzluk... insanların doyumsuz olması..

1
    0 Yorumla
  • yaneya
    yaneya Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Herkesin psikolojisi bozuk. Topluca kirmizi odaya gidip tedavi olmamiz lazim tek sorun bu.

1
    0 Yorumla
  • Crazyboyxxx
    Crazyboyxxx Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 38%
    +1 yıl

Kadınlar normal değil. En büyük sebep bu. Standardı çok yüksek olan kadın bi daha tutunamaz

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (205)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Anketler > Son 5 yıldır evlenme oranı azalırken, boşanmalar artıyor. Sizce bunun en büyük sebebi ne?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Son 5 yılda boşanma oranları patladı, Evlilikler azaldı sizce, bunun temel sebepleri neler? 6 cevap verildi
Bu son seneler de boşanma sayısı neden arttı sizce sebebi nedir? 79 cevap verildi
Sizce boşanmalar neden arttı? Evlilikler neden azaldı? 54 cevap verildi
Boşanmaların artmasının nedeni ne sizce? 39 cevap verildi
Günümüzde boşanmalardaki artışın nedeni sizce nedir? 5 cevap verildi
Sizce Boşanmaların artma sebebi nedir? 13 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Gaz sancısı yaşadınız mı?
  • Hyundai Tucson nasıl araba sizce?
  • Bi bakış Bi kaçış Bi ateş, yakarış Kaçıncı aldanış?
  • Moralin çok bozukken partnerine odaklanabiliyor musun yoksa her şeyi iptal mi ediyorsun?
  • Regliyken spor yapabiliyor musun?
  • Zikzak saç modelleri güzel mi?
  • Günlük kaç adım atıyorsunuz?
  • Muz mu, çikolata mı?
  • Barbie Girl tarzı! Pembe renk giyinmeyi seviyor musunuz?
  • Birini sevdiğinizi nasıl belli edersiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨