- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
1 yıl1- Toplumun psikolojisinin bozulması
son zamanların en güncel sorunu. ana haber bültenleri üçüncü sayfa haberlerinden geçilmiyor. kafası kırık adamla evlenen eş, imzayı atınca başına püsküllü belayı alıyor zaten. sonrası kavga kıyamet, boşanma aşaması ise ayrı zillet.
2- Ailelerin her şeye maydanoz olmaları, kök aileye aşırı bağlılık
eşler evlendiklerinde kök aileleriyle aralarına mesafe koy (a) mıyorlar. dört duvar arasında kalması gereken mahremler aileye servis ediliyor, er ya da geç bu sır afişe olunca eşler arasında kriz patlıyor. allahın günü kaynata ziyareti yapılıp, kayın hısımlar ikide bir müşterek konuta misafir yapılınca eşler arası gizli saklı kalmadığı gibi zaten kaynata sevmeyen damat/gelin bir süre diş sıkıp sonra haklı olarak kazan kaldırıyor. özellikle orta ve doğu anadolu'daki ataerkil aile yapısı, birbirlerine denk olmayan ailelerin bol masraflı adet ve geleneklere takılarak sidik yarıştırma sevdaları bu soruna ayrı bir boyut katıyor.
3- Her şeyin çabuk tüketilmesinin, zenginliğin neden olduğu doyumsuzluk ve tahammülsüzlük
Tüketim çılgınlığı çağın ciddi sorunu. ilişkiler de bundan nasibini aldı. anne-babalarımız 50 yıl önce birbirleriyle mektuplaşarak, ayda yılda bir görüşerek yani "birbirlerini özleyerek" evlendiler. bugün mesafe diye bir şey kalmadı, insanlar zırt pırt buluşup anbean whatsapp'tan görüntülü konuşabilince hasret mefhumu ortadan kalktı ve sık muhabbet tez ayrılık getirip aynı çatı altında aşk yalan oldu. eh zaten artık çalışan, kendi ayakları üstünde duran kadının erkeğe müdanası da kalmadı. hal böyleyken kimse zora gelemiyor, "hayatım bi tane" deyip en ufak krizde kapıyı çarpıp soluğu mahkemede alıyor. cam çerçevenin indiği kavgalara rağmen çoluk çocuk ortada kalır, elalem ne der diye evliliği kerhen ayakta tutan peygamber sabırlı nesiller çok gerilerde kaldı. zenginlik bir başka öncül faktör. paraya, sefaya, eğlenceye doyan kadın/erkek gözünü daha yüksek çıtalara dikiyor ve devamında çapkınlık, ihanet kaçınılmaz oluyor. bu nedenle ekonomik sorunların boşanmaları artırdığı tezine katılmıyorum. en çok boşanma, bilakis üst düzey gelir gruplarında görülüyor.
4- Evlilik yaşının giderek yükselmesine ve pandemiye paralel olarak cinsel sorunlardaki artış, doğurganlığın azalması
Eskiden ağırlıklı olarak 18-25 yaş grubunda evlenildiği için kız/erkeklerin üreme sistemleri genç ve sağlıklı olur, haliyle cinsel sorunlara ender rastlanırdı. ağırlaşan hayat koşulları türkiye'de evlenme yaş aralığını 35-45 arasına yükseltti ve bu durum hem doğurganlığı hem de cinsel kudreti olumsuz etkiledi. 40 yaş üstü bir kadının düşük yapma ya da engelli çocuk doğurma riski yüksek. erkeğin yaş ilerledikçe iktidarı zayıflayabiliyor. üstelik pandemi sürecinde yapılan aşılar sonrası erkeklerde fiziki sorunlar kadar ereksiyon ve soğukluk problemleri de arttı. evlilik yatak odasından ibaret değilse de ten uyumu bu işin olmazsa olmazı. cinsellik olmayınca evlilik ölüyor.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılEkonomik sebep dışında bence kadinlarin ve erkeklerin evliliği sevgililik gibi görmesinden kaynaklanıyor. Yani eskiden insanlar evlendiğinde bir ömür aynı yastığa baş koyma niyetiyle evlilik yaparken şu an ise ANLASAMAZSAM BOSANIRIM zihniyeti ile evleniyor ve tabi ki en ufak problemde de ayrilalim deniliyor. Tüm mesele niyet yani
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Çok eşliliğin moda olması bir den fazla kişiye daha rahat ulaşılabilmesiyle seçeneklerin çoğalması tek eşli olmanın sürekli aşağılannası küçük düşürücü bir şey gibi lanse edilmesi
02 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılkimsenin kimseye tahammülü yok erkekler kadınları yıllardır eziyor robot gibi kadın olmamızı istiyorlar bu mümkün değil eskiden kadınlar mecburdu belkide bazı şeylere şimdi değil kimse kimseye mecbur o yüzden kadında haklı olarak boşanabiliyor hem evde çalışmalarını hem dışarda çalışmalarını istiyorlar yetmiyor kendine iyi bakacaksın tek bayazın çıksa bu ne böyle diyen erkek var 1metre göbeğine bakmadan sen kilo aldın ha diyenleri söylemiyorum bile yetmiyor ailesine hizmet kendisine hizmet çocukların hiçbir sorumluluğunu almaz lafa geldimi çocuklar benim babanın evinden mi getirdin derler ayyy anlatınca bile evlilere üzülüyorum
32 Yorumla- 1 yıl
Çok çok doğru gerçekten. Bunları isteyen adam hiç aynaya geçip baktı mı acaba kendisi padişah torunu mu ki veya bulunmadık hint kumaşı mı? Ne bakımdan ne temizlikten haberleri var. En basitinden çoraplarını bile evde masanın tezgahın üstüne koyan insanlar bunlar.
Kendisi çok afedersin mağara ayısı gibi kıllı kılçıklı hatta bazısı göbekli gezer ama barbie gibi zayıf ve herzaman güzel bakımlı olan asla yaşlanmayan yorulmayan kadını kendine hak görür.
Pardon da ne hakla? Sen hiç geçip aynın karşısında kendine baktın mı ki..
Mesela kadın sadece koltuk altını almasa burun kıvırır eleştirir laf ederler. Çoğu erkek koltuk altını hiç almıyor bile. Bu tarihte kadınlara atılmış en büyük kazık. Kadınlar sürekli kendilerini temizlesinler erkeklere gelince kılları kalsın hatta üstüne kıl yakışıyor erkeklere densin..
Erkeklerinki şımarıklıktan başka bir şey değil hiç kusura bakmasınlar. Biz kadınlar kendi bakımlı halimizle bu mağara ayılarını sevmeye kalkıyoruz birde. 🙂
Ağır konuştuğum yerler var evet farkındayım fakat gerçekler bunlar.
- 1 yıl
gerçekler bunlar ama eksiği bile var söylediklerinin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,9b cevap paylaştı.
u 1 yılaşk olmadığı için
00 Yorumla Boşanmaya sebep gösterilse de aslında maddiyat ve ekonomi günümüzde listenin en sonun bulunuyor.
İnsanların çok büyük bir kısmı doğru yoldan saptı. İster kadın olsun ister erkek olsun fark etmeksizin birbirlerini aldatmak artık normal geliyor. Eşlerini bırakıp başkaları ile yapmadıkları iğrençlik, ahlaksızlık kalmıyor. Bu yüzden de boşanmalar ve hatta eş cinayetleri iyice arttı.
Evliliğin neden azaldığına gelirsek, kadınların çoğu maddi şeylerle kafayı bozdu. Erkeklerin de bir kısmı kadınlara güvenmediği için ve kadınların bir kısmınında erkeklere güvenmediği için evlilikler azaldı.10 YorumlaSosyal medya ve internet sayesinde insanlara ulaşmanın kolay olması. Bir çok kişi tanışma veya değişiklik yaşamak amaçlı kullandığı sosyal medya sayesinde ya maddi imkan ya da daha çok ilgi ve sevgi gördüğünü sanarak evli veya bekar fark etmeksizin görünen yüzünü bildiği insanlarla aşk yaşıyor, bazısı evini çocuklarını terk ediyor, sonuçta intenet ve sosyal medyanın aile yapısına oldukça zarar verdiği apaçık ortada.
20 YorumlaKadınların ve erkeklerin evlilikden çok farklı beklentileri oluyor birbirlerine söylemedikleri.
Evlendikten sonra da maskeler düşüyor, keller gözüküyor haliyle.
Olan da çocuklara oluyor.
Ya annesiz büyüyorlar, ya babasız..
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 523 cevap paylaştı. İhanet doyumsuzluk malaesef şu zamanda ne kadın erkeğe sadık nede erkek kadına ne istiyorlar bilmiyorum iyi ve güzel biriyim ama hak ettiğim sevgiyi yaşayamadım arkamı dönsem ihanet ettiler sevdiğim kadar sevilmedim isyan etmiyorum Allah'a güveniyorum oysa maddiyat benim için hep ikinci planda kalmıştı
11 Yorumlaİki sebebi var, 1. İnsanlar artık sadece bir ömrü olduğunu ve sırf başkaları ne der, ne yaparım demeyip batan gemiden ölmemek için ayrılma hakları olduğunun bilincine vardılar. 2. İnsanların büyük çoğunluğu başka birine kolayca ulaşabildiği için hayatında olan kişiden çok kolay vazgeçebiliyorlar, bu hayatında kişinin ne kadar iyi olduğunun bir önemi yok.
11 YorumlaBütün sistemi Bozan nalet telefonlar !!! Eskiler çok güzeldi vallahi
13 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Güvenilecek insan da azalınca evlilikler de azaldı he bi de evlendikten sonra değişenler olduğundan bu defa boşananlar tekrar evlenmeye sıcak bakamaz oldu
16 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. İnsanlar genel olarak mutlu değil dibimizde savaşlar oluyor ekonomi berbat kimsenin kimseye tahammülü kalmadı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
1 yılinsanlar anlayışsız ve cinsellik evlenmeden yapılabiliyor artık
12 Yorumla- 1 yıl
zaten bir de yeterince kazanmıyorsan boşanırsın
- Aile & Toplum konusunda 389 cevap paylaştı.
1 yılÇalişanlarimizdan gördüğüm bayanlarin ekonomik özgürlüğü olunca karşısında kimseyi saymıyor üç aylık evli çalışanımız hanımına çay yapta icelim demiş kadin mutfak orada kalk yap diyince adam evden ayrılmış üç aylık evliyken boşandılan
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı.
1 yılArtmasının bence tek nedeni var... Artık insanlar boşanabiliyor... Eskiden aileler araya girer boşanmayın diye direniş ne yaşanırsa yaiansın boşanmak dünyanın en kötü şeyi gibi anlayıtlardı... Eskisinden daha mutsuz evlilikler yok bence...
00 Yorumla Güven azaldı aşk yok sevgi yok aldatan çok kizlar bakirelige obem vermez oldu erkeklerin zaten çoğu Bakır değil herkes birbirinden şüphelenir oldu mertlik bozuldu
01 Yorumla- 1 yıl
Güvenin azalma nedeni alternatifin çok olması ki bu sosyal medya demek. Aldatanın çok olması yine seçenek fazlalığından ki o da sosyal medya yüzünden. Şüphe de zaten bu bahsettiklerimin olmasından doğuyor. Bana nedense hep yolun sonu sosyal medya gibi geliyor, sanki çoğu şeyin nedeni aynı kapıya çıkıyor o da sosyal medya.
Buradaki evli üyelerin kaç tanesinin eşi burayı kullandığını biliyor ki mesela?
1 yılİnsanlar evliliği instagramdan veya tiktoktan gördüğü gibi sanıyor. Engin Polat için "yiaa çok tatlı, nasıl da karısını seviyor. Dilan polatls ne güzel mutlular" diyorlardı. İşin perde arkası bir yıldan uzun süre ülke gündeminden düşmedi.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 543 cevap paylaştı. İnsanlar sabırısz, karşı cinsle tanışma imkanı arttı. Bireysel değer algısı değişti. Herkes bir kez geldim diyor hayata diyor ve karşı tarafs tolerans göstermiyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılHer zorlukta pes ediyorlar. Anlayış kalmadı, saygı azaldı. En ufak tartışmada iki kişi de birbirine kafa tutuyor sonucunda da daha büyük kavgalar ve saygısızlık başlıyor.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılherkes aşırı bencil
sorumsuz
fakir fakirle evlenmeli ayrıca
fakir zengin olayı hayal
fakir fakir evlenemez zaten:>D02 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı.
1 yılaslında birbirlerini iyi tanımadan evlenmeleri cinsel uyumsuzluk saygının bitişi vs
17 Yorumla- 1 yıl
aslında tanırsın ama çoğu kadın evden ailesinden kurtulmak için hemen evlenmek istiyor ve erkeği zorluyor. Evlenin hem maddi zorluk hem de anlaşamama durumları oluşuyor.
- 1 yıl
evet çoğu zorla ve çoğu da mutsuz
- 1 yıl
Çok yanlış saçma bir düşünce. Neyse uzatmaya gerek yok konuyu
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılBen tamamen ekonomik diyorum , baktığımız zaman herkes para için birileriyle birseyler yaşıyor
012 Yorumla- 1 yıl
Bilmiyorum bana çok yapmacık geliyor herkes , kimsenin samimiyetine güvenemiyorum
- 1 yıl
Hhahahahah cidden öyle ya
- 1 yıl
Bunları görüp pisliğe şahit oldukça bazı duygulardan kaçıyoruz ister istemez
- 1 yıl
Veya korkuyoruz
- 1 yıl
Evet 😢
- 1 yıl
Az kaldı kaçacagim bu ülkeden :)
Cinsellikte olabilir fkfkfk kimse kimseyi mennun edemiyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. 1. İnsanların gözü açıldı 2. Tahammül ve sabır kalmadı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ailelerin müdehale etmesi, bencillik sorumluluktan bikmak, cinsel uyumsuzluk vs vs..
00 YorumlaEkonomi ve maddiyat dışında hiçbir şey yok. Bütün herşeyi alt üst eden bunlar.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 419 cevap paylaştı. Alttaki adanalı abla birebir yaşamış belli. Dul kaldığı için baya dert yanmış.
00 YorumlaÇünküüü
Özgürlük arttı tahammül azaldı
00 Yorumla
1 yılCiftlerden en az birinin manyak, bencil ve empati yoksunu cikmasi buyuk etken.
00 Yorumla
1 yılGüven, sadakat, empati, hoşgörü, aç gözlülük. Say say bitmez.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı.
1 yılMerhaba internet ve sosyal medya bağımlılı özenti bu durumun en büyük etkenlerinden
00 Yorumla
1 yılcocuk icin evleniyorsa kisi ya da seks icin gerek yok evlenmeye evlilik disinda cocuk sahibi olan cok var seks yapan cok var evliligin bir onemi anlami kalmadi artik
02 Yorumla- 1 yıl
bu duruma getirenler yine kisinin kendisi insanlar yapiyor baskasi degil kabahati baska yere cekmeye gerek yok cogu insanlar evlenmeden cocuk yapiyor seks yapiyor aile yapisini toplum yapisini bozanlar insanlarin kendileri kimi kime sikayet ediyoruz gereksiz tartisma cunku suclu belli kendim ettim kendim buldum misali insan kendi eliyle bu duruma getiriyor aile yapisini bozuyor
Sosyal mecralar ve kadınların çok ürüne uzanmak istemesi MK sen koca gtunle hayrdr herseye sahip olma idesi
00 Yorumla
1 yılİnternet ve sözde moderennnlik
10 Yorumla
1 yılsosyal medya etkisi
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Aşırı hızlı tüketim var her konuda
02 YorumlaAile & Toplum konusunda 527 cevap paylaştı. Zina yapanlar yuzunden
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.
1 yılAltyapısı bozuk sağlam değil o yüzden
02 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
Çünkü herkes çıkarları için evleniyor
00 Yorumla
1 yılKadın ilgisizliğinden neden olacak
00 YorumlaSadakat
Güven
Eksikliğinden00 YorumlaDoğru insanlar yanlış insanlarla evleniyor.
00 YorumlaTahammülü yok kimsenin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 309 cevap paylaştı.
1 yılCinsel yetersizlik
06 Yorumla- 1 yıl
Evlimisin?
- 1 yıl
Evlendiğinde anlayacaksın cinsel bağın ne olduğunu
- 1 yıl
1000 yıl öncesini kıyaslamak saçma
1 yılCinsellik
02 Yorumla- 1 yıl
Öyle ama sonuçta cinselik olmazsa göz dışarda olur ve her şey biter
Kadınların isteksizliğinden😋
03 Yorumla