Ebrar Karakurt sevgilisi ile fotoğrafını paylaşmış ve linç yemişti bir iki gün önce fakat tabii ki ünlüler, sosyal medya fenomenleri, takım arkadaşları, feminist gruplar ve birçok insan da bir o kadar destek oldular. Özellikle Ben Böyleyim şarkısını ekleyerek attığı story sonrası destekler çoğaldı. Sosyal medyada linç kültürü çok yaygın ama aksine bu tarz destekleri nasıl buluyorsunuz, olayı nasıl değerlendirdiniz? 👀
Ebrar Karakurt'a sosyal medyadan destekler gelmeye devam ediyor! Siz ne düşünüyorsunuz?
Müslüman olarak desteklemeyeceğim tabii ki fakat iki çift laf da etmek istiyorum müslümanlara ;
Arkadaşlar dünya/türkiyede da sadece müslümanlar yaşamıyor? Türkiye İslam ülkesi değil? Siz neye göre onlara karışma hakkını kendinizde buluyorsunuz?
Açığa or_spu diyorsunuz da neye göre diyorsunuz? Şu ülkede kapalı olmak kuralını 12 yaşındaki çocuklar bile biliyor bilmeyen kimse yok, hristiyanına kadar diğer ülkeler de dahil biliyor. E kardeşim uygulamıyorsa kendi günahı, sen ona kefil olabilir misin hayır, günahını üstlenebilir misin hayır, SEN EN FAZLA UYARABİLİRSİN ! kafana yaz şunu, Uyarabilirsin. Peygamberin görevide uyarmaktı, kimse üzerine bekçi de değildi, bunu da ayetlerle desteklerim!
Eğer tr İslam ülkesi olup Allah'ın kurallarıyla yönetilseydi bir şey demezdim çünkü ülkenin kuralı olarak açık olamazdın, eşcinsellik vs. yasak olurdu özel izinler dışında vs.
Ama İslam ülkesinde yaşamıyoruz be kardeşim, sen karışamazsın. Sen yanlızca uyarabilirsin.
Eşcinselliği destekleme, platformlarda desteklemediğini belirt. Arkadaşın var ise "İslam böyle emrediyor, bu günah" vs.. de uyarını yap. Ha dinlemiyor mu kardeşim, bitti işin bu kadar. Peygamber kimseyi zorla tutup müslüman mı yaptı? Müslüman olmasan, gaylikten vazgeçmesen seni asarız falan mı dedi? Hayır. E şimdi sen kimsin de sallıyorsun?
Sen yanlızca tebliğ edersin, bunun günah olduğunu söylersin. Ha dinlemiyor mu? Sen eşcinselleri sevmiyor musun, e arkadaş olmassın biter, sevgilin eşcinselse ve sen olmaz diyorsan ayrılırsın biter, kimse kimsenin hayatına karışamaz kardeşim.
Ki müslümanların bu " yanacaksın , kafir, cehennemlikler" tutumunu anlamıyorum, ulan bilmiyor mu o yanacağını? Sen söyleyince cehennemde özel vip yer falan mı ayırıyorlar sanıyorsun.
Bu ülkede İslami kuralları bilmeyen yok, inanmayanlar bile biliyor.
Bildiği halde uygulamıyorsa sen KARIŞAMAZSIN, günah onun günahı anlayın şunu be. Haramsa ona haram kafanıza sokun şunu. Kimseye böyle ithamlarda bulunarak müslüman yapamazsınız , ki müslüman olanı bile dinden çıkarırsınız.
Bu ülke İslam ile yönetilmiyor, keşke yönetilse fakat yönetilmiyor.
Siz sadece uyarırsnız, uygulamak onun iradesi içindedir. Helak olmaktan falan mı korkuyorsunuz?
Siz Allah'ın adaletine güvenmiyor musunuz? Allah sizi bilmiyor mu? biliyor e daha neyin konusunu tartışıyoruz be kardeşim.
Facebookta eşcinsel foto mu gördün, sevmiyorsan, beğenmezsin biter. Burada eşcinsel konu yazanı mı gördün, güzelce uyarını yazarsın dinlemiyorsa onun sorunu dersin biter.
Siz eşcinsele "cehennemde yanacaksınız" diyince sevap point falan kasmıyorsunuz haberiniz olsun...
yazınızda sadece kimsenin kimseye karışma hakkının olmadığına dair söylemlerinize katılıyorum, diğerlerine katılmıyorum. Kimse kimseyi kıyafetinden dolayı kafirlik ile suçlayamaz, cehennem ile korkutamaz. Allah inancı olan kişiler bilirler ki kimin cennete kimin cehenneme gideceğine Allah karar verir, kul karar veremez. Bu sebeple başı açık cehenneme gider, günah işler anlamındaki cümlelerinize tamamen karşı çıkıyorum. Ne dinen, ne de bilim olarak bir karşılığı yok. Tekrar inanan akli selim insanlar bilirler ki koskoca Allah-u Teala, yerleri ve gökleri yaratmış da, kapanma konusunda tartışmasız iki cümle yazamamış mı ki 1500 yıldır herkes farklı yorumluyor bunu. Kul hakkı yemenin nasıl bir günah olduğunu ne kadar açıkça söylemiş ama kapanma konusunu herkes farklı yorumlayabiliyor. İlk insan bile mağaralara resim çizmiş de, bir kaç giyinme örneği resmi çizilememiş mi. Ayrıca dünyaya çift cinsiyetli gelen insanlar var. Mahrem bölge olduğu için çok aydınlatılan bir konu değil. Keza insanlar da utandıklarından, çekindiklerinden ve aşağılanma korkusu yaşadıklarından bunları dile getiremiyorlar. Buna en çok da bazı İslam ülkeleri saygı duyuyor. Pakistan' da etek giyen rujlu kadınlar var sokakta geziyor, Mısır' da keza öyle, Osmanlı' da çokça mevcut. Bunlar zorla cinsiyet değiştiren insanlar değiller. Önemli olan topluma değer katabilmek, insan olabilmek. Bir Zeki Müren günah mı işledi, cehennemde yanacak mı şimdi. Ne kötülüğü var topluma. Akli Selim olun
Dünyada bütün kültürler de ve dinler de yasak olarak bildirilmiş onaylanmamış. Ama hiç birinde linç edin öldürün vs vs dememiş çünkü cezasını ya da ödülünü vermek bize düşmez. Hee sevmeye bilirsin ters gele bilir bu na saygı duyulmalı. Ama bir kişinin özgürlüğü diğer bir kişinin özgürlük alanına girene kadardır. Yani bu kişi yolda yiyemiyor sevişmiyor örnek olmuyor sa senin özel alanına girmemiş demektir.
Türkücü Güler Duman'da aynı cinsel eğilimde bir kadın. Kimse ona birşeyin hesabını sormuyor. Kendini nasıl tanımlıyorsa öyle yaşar, kimsenin karışmaya hakkı yoktur. Hele ki milli takımdan atılsın vs demek hadsizliktir. Daha iyisi varsa o çıkar formayı alır ama sırf cinsel tercihinden dolayı böyle bir linç veya aforoza maruz bırakılmasını insanlık dışı bir davranış olarak değerlendiririm.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kızın tipinden, tarzından ne olduğunu az çok anlaşılıyor zaten. Niye bu kadar kasmışlar anlamadım. Zaten dünya ana baba günü gibi. Ne bekliyorlardı ki? Boş işler bunlar. Ebrar'ın yaptığı da, milletin yaptığı da. Yaptığı şeyi desteklemiyorum, millet de ilk önce kendine baksın, kendini kurtarsın bu zamanda.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Şunu da belirtmem gerekir ki aslında müslüman insanlar birbirine iyiyi ve güzeli tavsiye eder. Ayettir. Bu her müslümanın görevidir. Fakat şu an insanların ve ortamın buna uygun olduğunu sanmıyorum.
Kimseyi yargılayacak pozisyonda değilim. Kimse değil. Eğer ortada bir suç, günah, yanlış varsa bunun hesabını soracak tek bir makam vardır o da Yaratıcıdır. Onun dışında kimse kimsenin hayatı üzerinde söz sahibi olamaz. İnsanlar kendi hatalarını çuvala basar ama bir başkasının hatasını duvara asar. Had hudud bilmek güzeldir.
Bir musluman olarak bu sapıklığı elbette destekleyemem. Mesele özel hayat ise özgürlük ise sınır yok mu? Yarin biri anne oğul veya baba kız ilişkisi de normal olsun dese ne diyeceksiniz. Sanane kardeşim, sana giren çıkan yok, her iki taraf da razı, özgürüm ve kimseyi rahatsız etmediğim sürece kimse bize karışamaz dese ne diyeceksiniz. Hangi sebeple böyle bir fiile karşı çıkacaksınız. Ben her ikisine de aynı sebeple karşıyım. Bu acikca sapikliktir. Sizin özgürlük ve ahlak anlayışınız batsın. Sizin mideniz annenizle, babanızla, kardesinizle ilişkiyi bile kaldırır hale gelmiş. Kelime oyunları ile laf kalabalığı yaparsınız ancak. Hiçbiriniz yani escinsel sevdalıları yukarıdaki soruyu cevaplayacak kadar bilgili ya da dürüst değilsiniz.
Kadın gibi davranıp şort giyiyor diye de sorun size. Yukarı tükürsem bıyık mevzusu bu. Bu günah algısı, insanların dinle korkutulması, vay cehennemde yanarsınları oldum olası sevmedim, bir Müslüman olarak. Kapalı bir annenin kızıyım, modern bir ailede yetiştim, asla insanları ben böyleyim sen de böyle olacaksın diyen bir kafayı öğrenmedim. Asıl bu sapkınlıktır.
Sen mi karar veriyorsun ona? Kutsal bir yaratıksın heralde? Ya da büyücü falansın niyet okuluculuğu yapıyorsun? Bayılıyorum bunların da milleti dinle tehdit etmelerine. O sizin sopanız değil. Öyle elinizde dolaştırıp işinize gelmeyenin kafasına vuracağınız bir araç gereç değil. Anladın mı cahil cüheyla, din sömürücüsü gerzek?
@pllyna Allah in lanetledigi bir fiili musluman hosgoremez. Görürse muslumanliktan çıkar. Bunu bilmek icin kutsal ya da büyücü olmaya gerek yok. Sen bir tencere yemeğin bozuk olduğunu anlamak için hepsini mi yemen gerekir? Sapıklığa sapıklık demek suç mu? Benim inancım bu fiile sapıklık diyor bu kadar.
Bu kızın cinsel tercihini haber yapıp, başarısını gölgeleyen insanlar asıl günah işleyen insanlardır. Yahu; neden herkes kendi hayatına bakmak yerine başkalarının hayatına burnunu sokar, eleştirebilecek hadde sahip olur? Kimsenin cinsel tercihi beni ilgilendirmez, çevresindeki insanlara, hayvanlara zarar vermeyen sapkınlık tutumları sergilemeyen bir insan olduğu sürece lgbt bireylerinin diğer insanlardan ayrıştırıcı bir farkı olduğunu düşünmüyorum asla. Asıl kötü olanlar; sebepsiz yere başkalarının günahına girip, kendini haklı çıkaran insanlardır.
Toplumda herkes cinsiyetine uygun role bürünmelidir. Bu toplumun düzeni için böyledir. Boyle seyleri ünlü kişiler yapıp sonra bir de gözümüze sokarsa artik toplumda normal bir şey haline gelir. Bir yanlışı yapmaktan daha sakıncalı olan şey o yanlışı insanlarin gözünün önünde yapıp o şeyin normal hale gelmesine aracı olmaktır.
Sosyal medyada çoğu zaman kötü şeylere tanık olsak da böyle şeyler var olan umudumu daha da yeşertiyor. Bir insan sosyal medyada fotoğraf paylaştığı için linç edilmemeli. Fotoğrafı kamuya açık bir yerde paylaşması hakaret boyutuna varan yorumları meşrulaştırmıyor maalesef. Herkesin özgür olabildiği bir ülke hayaliyle yaşıyoruz resmen.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
gerçekçi olalım... bu devirde homoseksüeller linç filan yemez. Aksine bunun gözümüze gözümüze okularak propagandasının yapılmasına itiraz edenler linç yer... Ama yine de linç edenler lince uğradıkları savıyla yaptıkları linci meşrulaştırırlar... şimdi size soru: Ebrar bu milli takımda iyise oynamalı, formdan düşerse kesilmeli... doğrusu budur...
Şimdi bu resimlerden paylaşımlardan mesela Ebrar karakurt hala milli takımda olursa mı antrenörü "hala nasıl oynatırsın" diye linç yer? yoksa 6 y sonrqa takımdan kesilirse mi "vay sen lezbiyen olduğunu ilan ettiği için takımdan kestin" diye mi linç yer... cevabın ne olduğunu çok iyibiliyoruz
Saçma buluyorum. Zaten belliydi normlara uyan kızlardan olmadığı, insanlar o fotoğrafa niye bu kadar şaşırdı onu anlayamadım. Bunun desteklenmesini hiç anlayamadım. Geçenlerde bir ünlü kadın eşiyle çocukları için barıştı diye haber çıktı ve inanılmaz linç edildi, para göz falan dendi. Ama o heteroseksuel ilişki diye kimse o kadını desteklemedi. Bu tercih de o değil mi?
Ben ayrımcılığın her türlüsüne karşıyım yani pozitif ayrımcılığa da.
Knk tamam da zaten burada cinsel tercihine saygı duyuyor musun diye sorulmuş sen konuyu nereye çekmişsin. Zaten kızın cinsel tercihinin haber yapılması tamamen bir saçmalık. Hetero insanlar desteklenmiyor ve lgbt insanları destekleniyor neden biliyor musun? Çünkü hetero insanları yargılayan kimse olmadığı için desteklenmeye ihtiyaçları yok. Ama LGBT dini bakış açıları yüzünden heryerden yargılanıp zarar görüyor. LGBT bireyleri bizlerden Farklı olsada onlarda bir insan ve herkesle aynı muameleyi görmeyi hak ediyorlar ve bu yüzden bizde onları destekleyerek iyi hissettirmek istiyoruz.
Kendi tercihi kendi yaşamı kimsenin tek bir kelime etmeye hakkı yok. Ebrar daha çok genç bir sporcumuz. Önünde çok büyük başarılar olduğuna eminim. Branşı takım oyunu ile olan bir spor. Kısacası başarıları milli voleybol takımımızın da başarıları olacak.
Madalyonun diğer yüzüne bakacak olursak. Reklam etmeseydi şu bu diyen tipitipler. Sizlerde instagram da orda burda şurda aldığınız basit bir eşyayı bile reklam etmiyor musunuz? Yediğiniz bilmem neyi fotolayıp yapıştırmıyor musunuz gözlerimize. Ebrar ile uğraşmak sizi temiz cici yapmaz. Önce kendinize bir bakıverin.
Son olarak cinsel yönelimler her insan da farklı olabilir. Bende biseksüelim. Hem cinsim bir sevgilim var. Sizler de homofobik bataklığınızdan saldırmayı artık bir kenara bırakacak SAYGI duymayı öğreneceksiniz.
Kadına, cocuğa, tecavüzcüye ses çıkarma ama iki kadın öpüştü kıyameti kopar. Ayıp ya.
@aşiretçocuğu56 dimi dimi. kötü bir şey bu. hem de çokkkkkkkk kötü bir şey. kadına, çocuğa, hayvana tecavüz etmekten bile kötü bir şey. hızsızlıktan bile kötü bir şey. lan andaval iki kadının öpüşmesinden kıyamet kopmaz korkmayın bu kadar. asıl kıyamet siz ve siz gibi dingillerin düşüncelerini değiştirmediğinden kopacak. olmamış olma ihtimali zayıf bir şey için gül gibi kızı linç etme hakkınız var. ayıp ya. bir de pişkin pişkin çocuğum özenirse diyor. sen çocuk getirme dünyaya daha sağlıklı olur.
Gene gereksiz yere övmüşler vah anam sanki Dünya şampiyonluğu elde etmiş. Zaten hep toplumun ahlağını, aile 👪 yapısın bozan ünülü bozuntularından en bekledik rezil cevapları zaten paylaşmayip savunmaları anormal gelirdi. Hepsiniz kendi rezil lanetlenmiş dünyanızda boğulun bunun öteki dünyadasi da var Allah a karşı dikenin de görelim boyunuzun ölçüsünü. LGBT NORMALEŞTİRİLEMEZ asla!!!
Türkiyede lgbt olmak zor bir durum. Bilmiyorum. Hani ünlüler istediği kadar desteklesin. Bu türk milletinin 1 lokmada yalayıp yutabileceği bir şey değil. Bunun cehaletle de de bir ilgisi yok. Bazı ülkelerde hoş karşılanmıyor ne yazık ki bu. Ha beni gram ilgilendirmez kimsenin tercihi. Ama hani tutupta ne ebrarın ne de ebrarı eleştirenlerin safındayım. İkisinin de kendince haklı gerekçeleri var bence.
Amma da boş işler ha. Hangi pencereden yorum istiyorsun ki buna? Her pencere farklı bir yeri gösterecek. Dinen zaten haram, insani olarak sorsan bana ne, beni ilgilendirmez. Sosyolojik olarak sorsan kültürler birbirlerinden etkileniyor, kafalar değişiyor, karışıyor. Psikolojik olarak sorsan toplumsal baskı sıkıntılı. Milyon tane pencere var. Bize ne. Nasrettin hoca mevzusuna dönüyor iyice bu iş.
yani Resmen tayfun' ib. dediği gibi ' Tayfun; ben neredeyim sen neredesin be' Sabri abi' Bu ülke bir adım ileri gidemedi ya ' en çok ona yanıyorum. k kendini Adam gibi hissediyor , bir çok erkenden daha delikanlı' yavrum kalkmış' kız arkadaşını etiketlemiş' bizim Pamuk şekeri GENEL DEĞİL, SÖZDE ERKEK OLAN PAMUK ŞEKERLERİ , DE DM DEN YÜRÜMEYE DEVAM ETSİN BOŞ BOŞ EBRAR'DA Kİ İCRAAT EN COK ERKEKLERE KOYMUŞ 🤣🤣🤣 🏂EBRARIM DEVAM ASLANIM ADAM GİBİ'ADAMSIN NET.
Yanlış olan bir şeyi normalmiş gibi kabul etmek neyin kafası oluyor acaba zaten bizler bu yüzden bu halde değilmiyiz başımıza bu yaptıklarımız yüzünden felaket geliyor işte bu bir hastalıktır kalkıpta normal denilemez kabul edilemez saygı duyulamaz ben seni destekliyorum denilemez ondan sonra niye bu oluyor şu oluyor bu yüzden oluyor işte
Şimdi bu kızın üzerinden siyasi mesaj verenler, bu kızın üzerinden tartış ma ortamı yaratarak cinsel yönelimlerini eleştirenler, ülkenin gündemini zehir etmeyin yangınlar bitti, şimdi bunun üzerindenmi siyasi partilere oy toplamaya çalışıyorsunuz burdan bir eleştiri noktasını yakalayıp polemik ve algı oluşturacaklar, Ebrar Hanım Sevdiğim Saydığım ve Takdir ettiğim bir sporcu Özel Hayatı Siyasete malzeme edilmemelidir
Yahu isteyen istediğini yapar kime ne arkadaş sosyal medya hesabı kıza ait yani kendi alanı o yüzden istediğini paylaşır eğer hoşuna gitmiyorsa bakma takip etme ve de konuşma bizim halkın en büyük hatası bu milletin cinsel hayatından siyasi düşüncesinden ya da hangi makarnayı sevdiğinden bize ne size ne
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ne düşünülebilir ki a. k yobaz müslümanları işlerine gelince öyle hoşgörülüler böyle harikalar dinde zorlama yok bla bla dinden çıkanı öldüren aileler çocuğu eş cinsel diye öldüren aileler hepsi de müslüman arabın dininin bize getirdikleri işte herkes baksın işine doğuştan gelen bir şeyi suçluyorlarsa kendilerince gidip Allahlarını suçlayabilirler. Aferin kızım Ebrar yanındayım iyi ki varsın.
Escinsellik sapıklık değilse sapıklık nedir? O zaman yarın sen ben annemle, bacimla yaşayacağım dersin. Karşı çıkıldı mi da aynı şekilde mi savunma yapacaksın. Seni ne yaparsan yap kimse durdurmasin öyle mi? Yok öyle. Senin sapıklığın yarın beni de etkileyecek.
@Sahtekarsavar01 Şerefin ne olduğunu sizden öğrenecek değilim. Ben her platformda açığım. Nick im ifrattefritorta. Gizli olmamın sebebi haberim olmadan takip yapıyorlar. Takip edilmek istemiyorum. Nasil engellenecegini de bilmiyorum. Gizli olunca takip onayima düşüyor. İstersen açık adresimi de verebilirim.
Bir gün gelir bu cahil toplum neyin ne olduğunu anlar, bugün Afganistan'da çaresiz insanlar, uçakların eteklerine kanatlarına tutunup ülkeden kacabilecegini düşünüyor ve sonra yükselen uçaktan aşağı düşerek ölüyor. Tek sorun Ebrar bu ülke için leş basına ve cahil halka göre, baydı artık bu kız hakkında yazan cahiller sürüsü
Kim ne derse desin ben desteklemiyorum normalleştirmeye çalışanları da anlamıyorum lut kavmi gibi helak olacak millet ne bu yahu aşırı dinciliğim ya da başka bir şeyimden değil ama ben desteklemiyorum
Zeki müren diyorum başka birşey demiyorum. Dileyen arşivlerden zeki müreni araştırsın. Kendiside lgbt birisi ama kendisini sanatından başka hiçbirşey ile gündeme getirmedi kendisine bunun sebebi sorulduğunda toplumda bir noktaya gelmiş bir insanın sorumluluğudur bu cevabını vermişti.
Eskinin eşcinseli de heterosuda efendi samimi anlayışlı kaliteliydi günümüzde hiçbirisinde bunu göremiyorum ben şahsen. Bu sebeple bu hanımın paylaşımlarını hoş karşılamıyorum.
Kimin ne düşündüğünün sorulması aslında bu insanları rencide etmek ve aşağılamak gibi geliyor bana. Bizim için absürt ve üstüne düşünülmesi gerekliymiş zannettiğimiz şey, bu olayın içindeki insanlar için doğal bir durum. Saygı duyacağız. Saygı duymayı öğreneceğiz. Bu kadar.
Kimse kimsenin gorusune yasayisina secimlerine bu denli mudahe edemez etmemeli. Her insan ozgurdur. İnstagramda cubbelinin tweeti ni gordum saydirmista saydirmis altinada bi eleman bunun yaptigi sapikliklarin fotosunu koymuss ve olur olur yeriz hocam yazmis cok guldum. Demem oki millet kendisine bakmadan baska insani cok kolay yargilayabiliryor sonra boyle kapat ediyorlar. Seviyoruz seni yoluna devam et kimse karisamaz sana
Ne yani? İkimiz de kadınlardan hoşlanıyoruz diye, bu konuda bir nevi rakibiz diye Ebrar'a kızmam mı gerekiyor? Saçmalık. Bir voleybol maçı olsa karşısına çıkamazdım elbette ama bu konuda iddialıyım. İyi olan kazansın 8)
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Destek verilmesi çok güzel bir şey. Bir kişinin özel hayatı yalnızca onu ilgilendirir kendi ailesini bile ilgilendirmez sadece kendisini ilgilendirir. Laf eden linç eden insanlar gitsinler kendi hayatlarına baksınlar. Çok güzel çok başarılı bir kadın daha da güzel başarılara imza atacak buna eminim ve bir şey konusulacaksa başarıları konusulsun.
hayır toplumda her çeşit insan vardır herkes birbirini eleştirsin otekilestirsin o zaman sacma seyler düşünüyorsunuz bunlar sizin görüşünüze uymuyor diye anormal seyler değil
Yorumlardan anladığım kadarıyla lezbiyenmiş. Normaldir kendi tercihi kendi hayatı. Adamlar kız gibi kıvırtıp yayvan yayvan konuşunca Ahmeyyyyt ayhh dediğinde gülüyorsunuz batmıyor bu kadınınki de batmamalı. Onun hayatı kimseyi ilgilendirmez
Kendisini ilgilendirir ama bunlara ılımlı bile yaklaşmak bizi helaka ve birçok Allah’ın gazabına götürür o yüzden Allah hidayet nasip etsin ve bizleri islam alemini her türlü kötülüklerden muhafaza eylesin. Amin🤲
Ben başarısına bakarım arkadaş. Banane cinsel tercihinden dininden vs vs. Evladımın bile cinsel tercihi beni ilgilendirmezken ülkenin herhangi bi yerinde varlığımdan habersiz yaşayan birinin hiç ilgilendirmez
Ben drstek veriyorum, kendi seçimi sonuçta. Mesela erkeklerden hoşlanan hetero bir kız ona bakıp 'aa ben de kızlara yavşayım' demez. Bu doğuştan gelen bir şey anlayın artık
Öncelikle eleştirmek, söz söylemek kimsenin haddine değil. Herkes lütfen o burnunu yerinde tutsun. Başkalarının hayatına burun sokan bir tane akıllı, zeki birisi görmedim. Cahiliye döneminden kalma insanlar ile aynı havayı solumak bile kötü.
Homoysa homodur niye gelip ortalikta sergiliyor madem ozel hayatsa? Ozel hayatiysa gitsin ozelde yasasin bize la. Hem. ortalikta yasa sonra birileri laf edince agla. Aglamiyacan. Sen saygi istiyorsan once millete saygi duy denisik.
4
15 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bu ebrar ve digerleri reklam icin kendilerini malzeme etmkten haz duyuyorlar. Medeni olun magarada yasamiyirsunuz toplumla yasiyorsan topluma saygi duyacaksinki toplum da sana saygi duysun. Sen homolugunu milletin gozune sokarsan millette alir onu kafana iki saplak atar sonra boyle aglarsin. Dag kackini olmayin RESPECT diye bir kelime hic mi duymadiniz. Bide bunlar maclar icin avrupaya gidiyorlar. Gityikleri yerleri incelesinlerde az medeniyet ogrensinler
kanka o respect diye bahsettigin kelimeyi duymayan sensin galiba BABDBHS yazdiklarini okuyunca cok guldum. simdi soyle bi sey var ; (mala anlatir gibi anlaticam o fasulye beynine iyice girsin diye) bu kiz unlu, bir ünü oldugu icin dogal olarak ozel hayatı magazinlerde ön sayfada olabiliyor. insanlar merak ediyor takip ediyor. bu kız sen ve senin gibi aptallar için hayatını kuytu kenarda geçirecek diye bir şey yok. o bahsettigin saygıyı biraz evir çevir incele, ne demek olduğunu iyice anla. ister milletin gözü önünde yaşar, ister yaşamaz. bu senin o kafanla vereceğin bir karar değil onun kararı. sen saygı duymayı öğreneceksin. bugün seve seve yarın başka şekilde. ama öğreneceksin. :)
@Buse0734 celiskili dersin tabi. Sen ve senin gibiler saygiyi saygi gostermek degil saygi gormek olarak bilirler cunku ego ve bencillik var. Saygi dedigin sey gorulmez saygi gosterilir. Anladin? Saygi gostermeden saygi beklemek cahillerin davranis seklidir. Medeni insanlar once saygi gosterirler. Ebrar once diyecekki ben sporcuyum ataturke saygi duymaliyim topluma saygi duymaliyim insanlara saygi duymaliyim deyip yasadigi yerin degerlerine saygi duymaliyim deyip sporcunun zeki cevik ve ahlaklisi ornegine uygun olucak. Yok sen git "bokon bonom sovgolomooo bon bononlo yoyosoyorooom" deyip saygi duyun ulennn diye paylasirsa kendini ortaliga ayak altina koyarsa gelip gecerken carpan cok olur. Herseyi gectim insan kendisi karsi oz saygisi olmali.
Bence de saygı göstermeden saygı görmeyi dilemek aynı sizin de dediğiniz gibi cahillik göstergesi olabilir ve sözlerinizle yaptığınız şey birbirine uymuyor bu çelişkiden bahsediyorum cahillik olarak nitelendiriyosunuz fakat başta siz saygı duymuyosunuz sizce de bu mantıklı mı?
@Buse0734 saygi duymayip ne yapmisim kizi dovdummu kufurmu ettim yanina gidip biseymi demisim? Kendindemisin saygi diye ne yapim oooo vay sen homosun he gel sana kirmizi hali doseyelimmi diyelim? Ebrar ortaliga ozelini sacana ortalik ma. li olana kadar laf diyen olmusmu olmamis ozaman sen neyin savunmasini yapiyorsun? Hem sen ona destek oluyorsun diye sana her hangibir soz soylendimi hayir? Ama sen gelip aksamdan beri bana saldiriyorsun cunku saygi 0 medeniyet 0 ac sozlugude oku saygi ne demek mis. Benim fikrim buysa sanane seni geren sana giren cikan ne? Derdin ne arkadasim benim dusunceme saygi duymayi ogren once.
Birincisi ben herhangi bir şeyin savunmasını yapmadım. İkincisi ben kimseye saldırmadım sadece düşüncemi söyledim normal bir şekilde sizin gibi. Üçüncüsü asıl saldıran sizsiniz ve beni geren bir şey yok dediğim gibi sadece düşüncemi belirttim siz de saygı çerçevesinde düşüncenizi tabiki belirtebilirsiniz fakat görüyorum ki konuşmanızdan o saygıyı sizden göremeyeceğim O yüzden umarım hayatınızda kendinizi geliştirmeyi ve yazılanı okumayı ve aynı şekilde anlamayı öğrenirsiniz.
@Buse0734 1. Ben yorumu ebrara yapmisim gelmis aksamdan beri onu savunuyorsun. 2. Bak bakim yorumlara yok soylesin yok boylesin diyen kim? 3. Ben ebrar isimli oyuncunun topluma saygisiz oldugunu demisin vay efendim nasil dersin deyip aksamdan beri cahil mahil diyorsun. Benim ortaya yazmam farkli birsey senin benim yorumuma gelip saygisizca konusman farkli birsey. 4. Okudugunu sen anlamis olsan bu kadar ustume gelmez sen oyle dusunuyorsun der gecersin. Bu oyuncu topluma saygiizlik etmis ve toplumdan gerekli cevabi almistir. Iki tane sanatci parcasinin destegi ne beni ne toplumu enterese etmez.
Şimdi herkes lezbiyen oldu herkes gay oldu peki insanlığın nesli tükenmez mi? Ben bu sebepten dolayı desteklemiyorum...
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ebrar cinsel yönetimiyle değil basarisiyla konuşulacak kadin. Vurdugu smac rakibi yere yapıştırıyor gidin bunlari konusun. Buna sapkınlık diyenler size ne size giren çıkan nedir hem basarisi hem de dik durusu nasil da kudurttu ama bazılarını..
@aşiretçocuğu56 bak bu kötü bir şey degil sevgi kötü bir sey mi sirf karsi cinse beslemedigin bir sevgi olduğu için.. Ebrar çocuklara başarısıyla ornek oluyor ebrari çoğunuz sevgilisiyle fotoğrafından sonra tanıdığınız için bunu bilmiyorsunuz
bu işler öyle değil işte, ama bu çağda dinin emirlerini dinleyen yok. biz tasvip etmiyoruz ama elimizden sadece dil ile söylemek geliyor. ebrar'da zaten klasik kadın görüntüsü yok. rüzgar erkoçlar bundan daha güzel kadındı...
Bence herkes Ebrar adına çok fazla konuşuyor. salak saçma bir haber kanalı tepki aldı yazdı ama kim tepki gösterdi yahu. ülkede hırsızlık, istismar, rantçılık, taciz konuşulacağına milli takımımızdaki pırlanta gibi gelecek vaad eden sporcumuzun hadsizce özel hayatı konuşuluyor. saçmalık ve gündemde tutulmamalı.
Netflix aracılığıyla bunlar zaten milletin gözüne sokuldu epeyce, insanların tepki vermemesini sağlayarak normalleştirme derdindeler! Sapıklık, başka bir şey değil!
Bırakın ebrari falan da biz Ankara 'daki gibi ayaklanip Suriyeli dovelim mekanlarını yıkalım. Önce mülteci eniklerini halledelim ebrari sonra yargıların
Sosyal medyada görmek istediğimiz hareketler. İsteyen istediğiyle istediği şekilde ilişki yaşayabilir. Herkes kendi hayatına odaklansa keşke biraz da. Destek veren ünlüleri de alkışlıyorum. 👏🏼
@ifrattefriorta buranın külhanbeyi sensin heralde? Al tespihini kendi mahallende salla kardeşim. Bazı kafalar, sizin kafanızı aşar. Erişemediğin yere boşuna nefes tüketme 👍
Bravo desteklediğiniz şey ile layığınız olan cehenneme yer hazırlıyosunuz kendiniz böyle şeylere yapmamış olsanız bile, ulan milletin yatak ilişkisini desteklemek size mi kaldı beyinsiz özenti Türk halkı
destekleyemebilirsin eyvallah sana ters gelebilir eyvallah günah olabilir eyvallah lakin kendi tercihini sorgulamak veya milli takımdan atılsın demek kimsenin haddine değildir
3 kişi laf attı diye 500 bin kişi korumaya çalışın da Ebrar da paylaştığı fotoğrafı kaldırdı. Kendisi onu savunanlardan daha çok rahatsız olmuştur buna eminim.
her tercihe saygımız sonsuz. zaten sevgilisiyle poz paylaşmasa bile ben tahmin etmiştim, çok da zor değil yani bunu görmek. herkesin kendi özel hayatı, kimsenin kimseyi eleştirmeye hakkı yok
Burada problem olacak bir şey yok herkes yaşamında , görüşünde , ilişkisinde , tercihinde özgürdür. Ve kimsenin tercihi hiç kimseyi ilgilendirmez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
isteyen destekler isteyen desteklemez ama herkes özel yaşamına saygı duymak zorunda. zaten kızın lezbiyen olduğu açıkça ortada siz neyi tartışıyorsunuz kız giyimiyle duruşuyla dış görünüşüyle bile belli ediyor saklamaya çalışmıyor ki?
@aşiretçocuğu56 Kime göre hata, inançlara göre hata ise yine haddime değil, benim uyarmak haddime değil, kimseyi günahı ile yargılayamam, bizi kim uyarsın, sen dört dörtlük olduğuna inanıyor musun, herkes kendisinden sorumlu. Herkesi uyaracak olsam ohooo
@aşiretçocuğu56 Bu bizi ilgilendirir mi, sen başkaları içinmi yaşıyorsun kendin için mi, belki sende başkalarına kötü örnek olacak bir huya sahipsin, kendinden nasıl bu kadar eminsin, allah insana akıl irade vermiş, ben şimdi ebrarı gördüm diye lezbiyen mi olucam, herşey bir sınav, imtihan dünyasındayız, ben irademe aklıma sahip olduktan sonra ebrar bana kötü örnek olamaz, aksine inançlarıma doğrularıma sahip çıkmam için cesaret verir, şükretmeme sebep olur. Bence toplum başkalarının tercihlerine odaklanmak yerine oturup kılmadıkları 5 vakit namaza, ya da tutmadıkları oruçlara, ya da çocuk tecavüzlerine vs. birsürü suça insanlık suçlarına odaklansa azıcık huzurlu olurduk, ama herkes kolaya kaçıp milletin açığını kusurunu eleştirmek kolay geliyor.
@aşiretçocuğu56 Savunmuyorum kardeşim, sen söylediklerimden savunduğumu idrak ediyorsun ama ben doğru bulmasam da eleştirmem, herkes kendisinden sorumlu, şurda bu kişileri eleştirip yuhlamaya ayıracağım zamanı işime gücüme ayırıp kendi kusurlarımı düzeltmek ile meşgul olurum, zaten bir ton derdi var milletin, işimiz gücümüz yok başkalarını düzeltmek için mi uğraşıcaz. Siz düzeltin çok düzgünsünüz ya.
Evet müslümanım ve benim dinim de sizi İlgilendirmez. Allah’ın yarattığı her kul güzeldir ve Allah bu kadını böyle yarattıysa bana da saygı duymak düşer. Koskoca bilim adamları bunun doğuştan geldiğini söylüyorlar bu bir seçim değildir diyorlar ve siz buna rağmen bu İnsanlara saygı duymayıp hakaretler yağdırıyorsunuz. Desteklemesen de saygı duymalısın ama desteklemem de saygı da duymam diyorsan bir müslüman olarak bende sana saygı duymam. Saygıyı veren saygıyı hak eder.
@zumzara10 hanımefendi ben görüşümde herhangi bir hakarette bulunmadım. Ayrıca inandığınız Allah 'ın lanetlediği bir mesele bu. Inandiginiz Allah' ın yasakladığı, lanetlediği bu duruma nasıl saygı duyabiliyorsunuz? Ya size de bu sebepten dolayı bela gelirse , korkmuyor musunuz?
Allah’ın hiçbir insanı lanetlediğine inanmıyorum, bu tarz şeylerin uydurma olduğunu düşünüyorum. İslam gibi güzel bir dini lütfen böyle uydurma şeyler ile kirletmeyin. Allah her kulunu insan olarak ama Farklı olarak yaratmıştır ben buna inanıyorum. Hiç birimiz aynı olamayız ve farklıyız diye birbirimizi dışlayamayız. Bazı insanlar engelli doğar, bazı insanlar yanlış cinsiyette doğar, bazı İnsanlar da normal varsayılarak doğar ama insan olarak doğarlar. Bu arada evet hakaret etmediniz ama orada ben size özel olarak konuşmadım genelleme yaptım.
@zumzara10 hanimefendi , ben uydurmuyorum. lezbiyenlik ile ilgili Kur'an da Allah'in ayetleri bulunuyor ve Rasulullah s. a. v' min hadisleri var. Açık açık Allah'in ayetleri varken nasıl uydurma diyebiliyorsunuz? Inandiginiz dini hiç okumadınız mi siz?
Bunlar kurana sonradan eklenen şeyler olduğu için inanmıyorum. Bilmiyorum farkında mısınız ama kuran gökten inen bir kitap değildir. Asırlar önce insanlar tarafından yaratılan bir kitap ve bir dindir. Ve sonradan ekleme saçma şeyler de vardır içinde bu yüzden inanmıyorum. Ama cidden de gerçekten Allah bu insanları lanetlemiş olsaydı yinede bu insanları dışlamazdım çünkü kimse lanetlenmeyi seçmedi.
Banane ya herkes kendi hayatını yaşıyor, saygı duymalıyız her türlü insana
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu pisliği savunmayı medeniyet sanıyorlar. Yazık. Eşcinsellik sapkınlıktır. Hiç bir şart altında desteklemiyorum. İnsan fıtratına aykırı ve toplumu aileyi bitirmeye yönelik bir ahlaksızlıktır.