İnsanlığın bilinçlenmesi için ve o gün gelene kadar biz de kullanacağız ve heryerde bas bas bağıracağız.
Teknolojinin Bu Engel Tanımaz İlerleyişinden Hiç Korkmuyor musunuz? ↗
Bizleri kontrollü çoğaltıyorlar çünkü tüketim satış ve zenginlik olarak ülkeler üstü kapital devlerine zenginlik olarak dönüyor.
Bizleri şu yediğimiz 45 günde büyüyen tavuklar gibi görüyorlar ihtiyaç fazlasını kanser üreten yiyecek ve deterjan türevi kimyasallarla zehirleyip ilaç satarak öldürüyorlar olmadı kuş grini domuz gribi dahada yetmedi bir üst versiyon virüslerle temizlik yöntemine geçiyorlar
Bizi öldürürken bile kazanıyorlar
Günümüzde bilim ve modern tıp, kapitalizmin kölesi olmuş durumda, hastalara sifa dağıtıp, bilim üretmekten çok zenginlerin degirmenine su taşıyor bir duruma gelmiştir.
O yüzden ben hekimlere en çok yüzde 49 itimat ederim.
Donanımlı, yetkin ve namuslu hekim malesef çok, çok az sayıda..
Eskiden Fahrettin Kerim Gökay diye bir ord. prof vardı. Ayni zamanda eski İstanbul vali ve belediye başkanıydı. Mekani cennet olsun, bu şahıs haftanin bir günü ihtiyaç sahiplerini ücretsiz muayene edip şifa dagitirdi.
Bugün şeyini sallasan prof a denk gelirken kac tanesi insanlara böyle hizmetler veriyor?
Neyse uzun oldu ama bilim kapitalizmin zincirlerinden kurtulup gercek anlamda bağımsız olmadıkça insanlara fayda değil zarar vermeye devam edecektir.
Kötünün içinden, bize faydali olacak iyiyi seçmek te bizim kapasitemiz oranindadir.
Yani her söylene söyleyen kişi prof, cunhurbaskani.. vs olsa da itimat etmemek lazım.
Sonuçta olan gerçekliği değiştiremiyor isek aklımıza sahip olup kendimizi ve ailemizi korumak yapilacak en doğru seçenek olur.
İyileştirme yöntemleri her zaman vardı. Ama bir şey diyeceğim eskiden insanlar ölmediği sürece o hastalıklı genleri hep devam ettiriyordu, o zaman sadece ölümcül hastalıkların tedavisi saçma olur. Çünkü aynı hastalık binlerce yıl olsaydı öldürmediği sürece bu gen devam edebilecekti. Ama bilmiyorum ki artık teknoloji çok gelişti insanlar zayıflasa bile idare eğitebiliyorlar teknoloji sayesinde. Ama bence de tüm fabrikalar kapatılsın... Dünya genelinde bir savaş çıkarsa önemli bir savaş, bu dünyayı harap edecek ve bu teknoloji yok olacak. O zaman tedavi yöntemlerinin ileri teknolojisi de yok olacak ve zayıflamış insanlık yavaşça yok olacak, geriye kalan tek tük insanlarda yeni bir nesil doğar belki bilmiyorum...
Doğru o da var yani ama işte ne bileyim yani haklısın yani hem öldürücü bir hastalık olmasa da hastaların elenmesi sonraki neslin bağışıklığının güçlü olmasını sağlar sanırım, dimi?
Teşekkürler :)
Hayır çünkü Allah zaten herkese belli bir ömür vermiş. İnsanoğlu ne yaparsa yapsın bu ömrü azarlamaz da uzatamaz da. Kaldı ki elimizde teknolojiyi, farklı kaynakları doğru kullanmak bizim elimizde.
~yani ben size katılmıyorum. Allah'ın kurduğu kusursuz dengeyi hiçbir güç bozamaz 🌻
Evet, ne kadar bozmaya da çalışsa insanlar bozamaz diyorum
Tabi doğa ilk günkü gibi tertemiz. Kim bozmuşki!
Tüm canlılar uyum ve denge içinde yaşıyor.
Yahu insan denilen doğanın resmen kanseri tür nerdeyse diğer tüm canlıları yoketti, yaşam alanlarını işgal etti, oson tabakasını deldi, küresel ısınmaya neden oldu, denizler salya kusmaya başladı, yüzecek temiz sahil kalmadı, betonlaşmayan doğal güzellik kalmadı sen gelmiş bozamazlar diyorsun.
Tabiki doğada yaşayan her insanın yaşam amacı çevreyi kirletmek. Hiç doğayı kurtarmak isteyen, her gün fidanlar eken parfüm, kozmetik be kimyasal ürünlerin aksine tamamen doğal içerikli şeyler kullanan, doğa düşkünü insan yok tabi! Hayata çamurlu pencerenizden bakmaya devam edin siz
Cevap
2Cevap
Moğollar ile aynı kafadasin dostum. Onlar da kitapları hep yaktılar. Hastalıklardan daha çok insan ölsün ortalama yaşam süresi 20 yıl olsun. İnsanları modern teknoloji ile öldürenler teknoloji olmadan oldurenlerden daha az. Daha az bir ölüm mevcut. Gidip bir adada kendi başına bilimsizce yaşayabilirsin.
Teknoloji ve modern tıb bence tam da kâinata, evrime ve insanın kendini keşfetmesini hizmet eder. Ama burada suçlu olan insandır bu gücü ne için ve nasıl kullandığı ile alakalıdır.
Evet zorunda. Gerçi bu bilenler için geçerli. bilmeyene bir şey lüks gelir ama biz olduğumuz kadar değiliz
Evet inancım var ama ezbere karşıyım
Bence değil isteseler bir amaca yönelik de birlikte çalışabilirler. Bilim, dinin ve tanrının bir bütün olduğunu kabul etmek gerekir
Modern tıbbın şifa dağıttığını düşünmüyorum, aksine bir tarafını tamir ederken bin tarafa zarar veriyor.
Her şeye sebep nüfus artışımı yani ben anlamadım şimdi
Kullandığımız ilaçların olumlu etkisi yanında yan etkisi de bir hayli fazla ve bir şekilde onlara bağımlı oluyoruz yani bı yandan hastalık yaratıp bı yandan yarattıkları hastalıkları sözde tedavi ediyorlar
Şu postumu okursanız söylediğiniz konuya kısmen değindim.
Antidepresanlar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz? ↗
nerdeyse düşüncelerimiz aynı
Yo bence değil
Hihi ihanet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?