olmalı
olmamalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Olmalı. Tek hak din islam. Bilim diye ayrı bir din yoktur. Allahın yarattığı şeyleri inceleyip, öğrenip ayrı bir dünya gözüyle bakıyorlar olaya. Bu yanlış.
Hak din diye bir şey yoktur. Her kendi dinine mensup bunu söyler. Omzumuzda melekler vardır batılına inanan birisinin!! Bilim insanı olarak yapacağı çalışmalar ve alacağı verilerin doğruluğu be derece olabilir ki…
Hem soru sorup hem de cevap verince tepki göstermeni umursamayıp cevap vereyim. Hak din diye bir şey vardır. İnsan yaratılıştın bir şeye inanma ihtiyacı hisseder. Bu ihtiyaç Allah'ın hak dinine inamayanları yanlış inançlara sevketmiştir. Oysa o bir şeye inanç duyma ve arama boşluğu Allah'ın dinine inanasın diye var. Yoksa bu içgüdü olmasa bu kadar birbiri ile alakasız kültürde ve uzakta insanların bir inancı olmaması gerekirdi. Lakin ben günümüzde inançsız insanların sayısının artmasını bilimle kendini tatmin ettiklerinden dolayı olduğunu pek sanmıyorum. Öylesinin sayısı gerçekten çok az. İnsanlar ne popülerleşirse onun peşine gidiyor. Bu arada olara bilimsel bir bakış açısı ile yaklaşacaksan 'Şu yoktur' şekline bir yargıya direk varman zaten saçmalık. Görmediğini kesin olarak inkar da edemezsin.
Newton’un bilime kazandırdığı çok şey olduğu gibi yanıldığı da çok şey oldu. Bilim yanlışları yalanlayarak ilerler. Yaratılıştan kastın nedir nasıl olur bilmiyorum ve bunun bilimde yeri yok. Evrimleşerek varoldu insanoğlu. Bilimde yalanlamamış bir gerçektir evrim.
“Yoktur” derken kendi fikrim olduğu için bencemi sunuyorum. Tabiki benim fikirlerim bilimsel değildir. Bu arada dünyada net dinsiz oranı müslüman oranından fazladır araştırarak görebilirsin. Ve de Türkiye’nin %99 müslüman deniyor sence öyle mi bence değil. Yani dünyada inançsız insan oranı epey fazla ve ibadet etmeden inançsız gibi yaşayanları da eklersek dindar oranı %10 falandır tahmini sallamam.
Nikola Tesla'da bir deist. (Tanrıya inanıyor.) Hawking de Tanrı olabilir dedi ölmeden bir yıl kadar önce. Hepsini tek tek sayamam inançlı bilim adamları da var inançsız olanda. Sonuç itibari ile hepsi bilime katkı yaptı. İnançlı bilim adamlarının nesine güvenecez tarzı bir söz çok yanlış. Newton yanlış yapmış olabilir ama yalan söylemedi öyle değil mi? Tesla yalan söylemedi öyle değil mi?
Cevap
2Cevap
Bilim ile din bir arada olmaz
Bence de.
Çünkü çok zıt kutuplar
Ne alaka bilim insanının dini olup olmaması
yaptığın iş hayatından bağımsız değildir, bir bilim insanının sahip olduğu prensipler dinlerle uyuşur mu
Şimdi kendi dinin dışında diğer dinlere neden inanmıyorsun? Çünkü batıl buluyorsun değil mi. Yüzlerce dinden hepsi batıl sadece senin ki doğru diye düşünüyorsun. Bu bilimsel verileri, doğruluğu, kanıtları olmayan bir şeye inanman seni bir bilim insanı yapabilir mi. Bilim insanı istediğine değil, gerçeğe inanmak zorundadır.
O dediğine gore hristiyan bilim insanlarının buldukları şeylere inanmamamiz gerekiyor. Ama inanıyoruz. Dinle bilim aynı mantıkla bakar hayata. Bilim dinle beraber yol alır. Bilim de dinde mantık çerçevesinden bakar. Meselâ bizim dinimizde haram sayılan hayvani hıristiyanlar yiyorlar. Ama hristiyan bilim insanlarının bazıları bu hayvanın neden yenmemesi gerektiğini bilimsel olarak anlatıyor. O za-man onlarda inançsız olması lazım.
Ben onu demiyorum. Bilimsel bilginin daha doğru keşfedilebilmesi için dindar olmak mı dinsiz olmak mı avantajdır diye soruyorum. Einstein bile tanrı zar atmaz dedi ve yanıldı mesela.
Evet. Bilimsel bilgi geliştirmekle inancın bir alakası yok ve istenilse de olamaz. Bu sebeple kişinin dindar olup olmamasının hiç bir önemi yoktur haklısın.
Evt snce
hyr
Niyeki dinsiz insan olurmuki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?