Din ile bilim çelişir. Dindeki kuran, namaz, hac, oruç vb. şeyler tarih boyunca aynı kalır, değişmez. Bilim sürekli kendisini günceller. Peygamberler bile bilime dayanamayıp ölmüşlerdir. Din insanlarda hastalıklarada yol açar. Küçüklükten itibaren yanlış şeyi varlığımıza oturtuyoruz. Mesela psikolojik bir hastalığın var. Dindar birinde hastalık dahada alevleniyor. Çünkü din onu kurtarmıyor. Bilim çözebilir ancak.
130 Yorumla
Soran+1 yılBence birbirini tamamlayan iki sey, sadece dine inanmak ve bilimi yok saymak aptalik zaten.
Ama ben islam dininde evrim teorisi disinda celisen bi durum
Gormuyorum
Soran+1 yılDin mi hastaliga yol aciyor 😂😂😂?
Ornek versene
Soran+1 yılAllahi gorebilecegin bi varlik degil o senin kafanda nasil kurdugunla alakali
Soran+1 yılNe goruyodun peki tam olarak nasil basladi, travma Sonrasi mi oldu? Anlat
- +1 yıl
Allah seviyordum dinle uğraşıyordum. Allahı düşünüyordum. Üniversiteden mezun olduktan sonra askere gittim. Askerde düşünürken birgün Allah benle düşüncede konuşmaya başladı ve askerlik boyunca iyi şekilde konuştu benle güzel duygular hissettim ünlülerden bile iyi duygular dans, dövüş sanatı, gösterdi benim bilmediğim ama asıl önemli şey askerlik boyunca konuşurken bana akıl ile alakalı şeyler yaptırdı ismi halkalar ve kavram sonsuzu
Soran+1 yılAllah bi sey yaptiran bi varlik degil kafanin icinde konusan bi ses hic degil senin kafanadki apayri bi sey, artik travma mi oldu sana askerlik bilemem ama beynin bundan oturu sana oyun oynadi allaha baglaman dogru degil
- +1 yıl
olur mu hayatım kaydı allah sevgisi din yüzünden şu an ilacın yan etkilerini çekiyom Allahta arada konuşuyor gene benle ama gün boyu değil ilaç etkisini azaltıyor evleneyecem işte çalışamıyom hayatımı istediğim gibi olmayacak sadece akılla uğraşıyom gün boyu tek yaptığım şey o Stephen Hawking gibi oldum
Soran+1 yılUzuldum Adina zor bi sekilde sinanmissin ve Allahin olmadigina kanat getirmissin peki hakkinda hayirlisi
Ama bil ki seni kandiran allah degil seni ondan uzaklastirmak isteyen varliklardi.
Soran+1 yılSen apayri bi boyutasin dostum din bu degil Allaha inanip ona kulluk etmek bu degil. Kafandaki vesvese senin bu Allaha bagliligini kullanan seytan seni bj sekilde ondan uzaklastirdi basarili oldu serewsiZ
Soran+1 yılHepsini degil bi kismini
Soran+1 yılOkurum sonra donus yaparim
- +1 yıl
Bilim hangi psikolojik hastalığı tamamen tedavi etmiş? Mesela şizofreniyi mi okb yi mi?
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılKur'an her zaman bilimden ilerdedir. Bilimin bilmediği şeyleri Kur'an 1400 sene önce bildirmiştir. E şimdi diyeceksiniz ki madem bildirmiş neden bilim bulduktan sonra zaten kurandan yazıyor diyorsunuz diyeceksiniz. Klasik dinsiz argümanıdır. Bunun sebebi de şu: Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem cahiliye dönemi Arapları ile aynı ortamda büyüdü. Sen şimdi puta tapan bir millete ey ahali evren genişliyor desen big bang desen. Adamlar what dedin gülüm derlerdi. O yüzden onların anlayacağı dilde açıklandı onlara ayetler.
310 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂👍
- +1 yıl
@sithis Astral seyahat ile yükseldi Yavru Ceylan sihahahaha 😂
- +1 yıl
Bu arada din tartısmanıza katılmak istemiyorum ama astral seyahat olayı gerçek dostum. Saçma gelebilir snaa ama 1. elden şahidim yani kendim yaptım.
- +1 yıl
@sithis fizik ile cebimden çıkartırım seni. Bak sana bir örnek. Fizik kuvvet kanunu derki: bir iş varsa bu işi yapan olmak zorunda. Yani senin buraya yazdığın bir yorum varsa bu işi yapan parmaklar olmak zorunda. Yani beynin varsa sana bu beyni veren bir varlık olmak zorunda. Düşünme yetisi olmayan bir varlık, düşünebilen başka bir varlık oluşturamaz. Bu hem bilime hem akla aykırı. Ve bu kâinatta her şey bir amaca hizmet etmek zorunda. Örneğin KS ye neden üye oldun? Amaç zaman geçirmek. Annen baban neden senin gibi bir cahili titretti? Amaç evlat sevgisi duygusunu tatmin etmek için. Bilimin amacı nedir? İnsanlığa hizmet etmek. Gördüğün gibi yavru ceylan amaçsız hiç bir şey yok. Bu yüzden bu kâinatı var eden Allah'ın da amacı olmak zorunda. Bu yüzden bu amacı bize bildirmek içinde bizim gibi insan olan bizim dilimizden anlayan insanları aracı olarak kullanılmıştır
- +1 yıl
@sithis Allah denilen varlığı masaya yatırıp deney ile bulabileceğizi sanmaya devam ederek bu zeka ile fazla yaşamazsın sen 😂
- +1 yıl
@sithis Noel babanın bacadan girdiğine inanıyorsundur bence
- +1 yıl
@sithis bu kameraya yansıyan gerçekleri hangi bilim ile açıklıyor siz dinsizler acaba 🤔1)
https://youtu.be/MMupTyyPy2c
2) https://youtu.be/02lfIWJJs8Y
3) https://youtu. be/4LXiYr6Dw5c
- Aile & Toplum konusunda 708 cevap paylaştı.
+1 yılEvrim teorisi kesinlikle ispatlanmış bir şey değil. Ara formlara ait bir şey yok. İnsan topraktan yaratılmış maymundan gelmemiştir. Ayrıca tarihi bize çok saçma şekilde anlattıkları için biz eski insanların konusamadigini hebele hubele diye iletişim kurduklarını sanıyoruz. Günümüzde bile mizrakla avlanan toplumlar var eğer gidip onların yaşadığı yerlere bakarsan bütün insanlık mizrakla avlanıyor hala dersin. Demirle ilgili ayete bakmanı öneririm
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. İslam dini ile çelişmez çünkü zaten kuran da yeri gmğü inceleme emri var. Bilimde de esas olan gözlemdir. Ancak diğer dinler için durum nedir bilemem
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı.
+1 yılDin ile bilim bir birini tamamlıyor evrim teorisi bir deli saçmalıgı dır
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 389 cevap paylaştı. Din ile bilim herzaman çelisti dinin bilimsel hicbir dayanaği yoktur
17 Yorumla- +1 yıl
Hayatı boyunca tefsir okumamak böyle bir şey olsa gerek
Soran+1 yılAsla katilmiyorum bu arada, sadece fikirileri merak etim
- +1 yıl
@Handsomehell01 sen ne okuyorsun
- +1 yıl
Peygamberliğin ispatı, Risale-i Nur Tefsiri. Allah'ın varlığının 12 delili. İslam'a yönelik itirazlar ve cevaplar vb. Şimdi sizin hatanız nerde biliyor musun. İslâm hakkında tek bir tefsir bile okumadan İslam ile ilgili Kur'an meali okuyarak İslamı öğrendim sandıktan sonra dinsiz forumlarda, kanallarda takılıp. Kur'an ayeti bilimle çelişiyor diyen dinsizlerin argümanlarına inanıp at tek taraflı at gözlüğü ile yaşıyorsunuz. Hakim bile hüküm verirken iki tarafı da dinler öyle karar verir. Fakat siz sadece işinize gelen tarafı dinlemeyi tercih ederek diğer tarafa gözlerinizi kulaklarını zı kapıyorsunuz
- +1 yıl
@Handsomehell01 sana birsey diyeyimmi senin okumuyor dedigin bem senin bu dediklerinin hepsini okudum ve ondan sonra kuran i okudum arastirdim ve eminol ateist deist dediğin adamlar senden daha cok okuyan insanlardir
- +1 yıl
+1 yıl2 si içinde dogru evrim var ve tanrı evrim ile şekil vermeye devam ediyor.
00 Yorumla
+1 yılKuran'ı Kerim'de bir çatışması yok insanın nasıl gönderdiği kur'an-ı Kerim'de belirtilmiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDin ile bilim celisiyor ve bilim gelistikce din diye bir sey kalmayacak zaten. Anca 2 3 tane cahil kalacak dinlere inanan.
01 Yorumla- +1 yıl
Senim gibi süperler mi geliştirecek bilimi
Bilimi teşvik ediyor.
10 YorumlaTamamen çelişiyor
435 Yorumla
Soran+1 yılTamamen mi?
- +1 yıl
Örnek versene bir tane
- +1 yıl
@cevher67 @bouquet17 meselâ her şeyi bilimle açıklanabilicegi sanan sizler bu videodaki insanın ölmeden önceki tepkisini hangi bilimle açıklayacaksınız?
https://youtu.be/MMupTyyPy2c - +1 yıl
Öleceğiniz günü bekleyin size de gulecekler böyle 🤣
- +1 yıl
Bu arkadaslar kuran meali okumuyorlar tefsir okuyorlar çünkü kendi akıllarinin kuranı anlayamayacağına ve kuranı sadece din alimlerinin yorumlayabilceğine inaniyorlar alim dedikleride said nursi ama ayetlerin melalerini okusalar anlayacaklar madem mealden din öğrenilmiyor ozaman neden meal var
- +1 yıl
- +1 yıl
@Handsomehell01 çünku hepsi uydurma
- +1 yıl
@Handsomehell01 sende öleceksin sanada tomurcuk memeli huriler verecekler
- +1 yıl
- +1 yıl
@cevher67 klasik dinsiz forumlarda yazan şeyleri ezberleyip ezberleyip geliyorsunuz 🤣 orada yazan "kevaib " kelimesinin kaç anlamı var baktın mı 🤣 bak Türkçe anlamazsın diye ingilizce örnek veriyorum sana. "Have"kelimesinin ingilizce de sahip olmak, yemek içmek, duş almak gibi anlamları vardır. Örneğin I habe a shower = duş alıyorum demektir ama siz dinsizler bunu duş satın alıyorum diye anlarsınız sadece 🤣 I have a Sandwich: Hem bir Sandwich'im var demektir hem de Sandwich yiyorum demektir ama siz dinsizler sadece işinize geleni öğrenir, diğer anlamlara bakmazsınız. Bu yüzden de doğrusunu öğrenmeden eksik veya yanlışlarla kabire giriyorsunuz.
- +1 yıl
@Handsomehell01 çok komisin I HAVE SANDWICH BEN
- +1 yıl
- +1 yıl
@Handsomehell01 ya arkadas kuran her millete gönderildiyse neden sadece arapca olarak anlamlaniyor
- +1 yıl
@cevher67 çok basit. İlkokul çocuğu bile cevap verir bu soruya. Sen şimdi peygamber olsan. Annen baban amcan halan teyzen tüm akraban. Konu komşun yani bütün kabile Arapça konuşsa. Sana da İngilizce olarak vahiy gelse. Puta tapan akrabalarına nasıl anlatacaksın Kur'an'ın inen ayetlerini ingilizce bilmeyen bir millete 🤔
- +1 yıl
@Handsomehell01 ya arkadas sen biraz kitsin galiba arapcadan diger dillere cevirmek niye bukadar zor
- +1 yıl
@cevher67 kanka okuma yazma bilmeyen bir adam nasıl dil çevirisi yapsın? Her bir ayet inerken bir olay üzerine iniyor. Öyle hadi gelin beyler ben kitap yazdım diye çıkmıyor Kur'an. Mesela ben sana buraya yüz yazsam hangi yüz? Sayı mı? Yüzmek mi? Deri yüzme mi? Türkçe de bir den fazla olunca sorun yok. Arapça olunca mı sorun oluyor? Bak bu site detaylı açıklamış konuyu bir zahmet okuyuver.
www.google.com/.../nebe-suresi-33-ayet-subyancilig-girmez-mi%3famp - +1 yıl
@Handsomehell01 hani oku deyince okumustu
- +1 yıl
@cevher67 arkadaş oku denilince inen ayet alak suresi sadece tüm Kur'an değil. Peygamber okuma yazma bilmiyor. Oku diye emrediliyor ben okuma bilmem diyor. Sonra Cebrail aleyhisselam sert bir üslupla okumasını emrediyor. Yani karşına insan üstü bir varlık çıksa korkmaz mısın? Mesela bir cin çıksa karşına senle konuşsa kaçarsın hemen. Sen kaçarken seni yakalasa ve oku dese ne yaparsın? Bu oku emri ona vahiy gelmeye devam edeceğini ve Cebrail aleyhisselam aracılığı ile okuyabileceğini kanıtlamak için indi o ayet. Her ayetin İniş sebebi vardır. Kur'an'ı anlamak için hangi ayet hangi olay üzerine inmiş bunu öğrenmen gerek.
- +1 yıl
@Handsomehell01 yani cahil bir adamdan bahsediyoruz
- +1 yıl
@cevher67 bak dostum hâlâ Ateist forum argümanları sunuyorsun. 1) Evlatlığin kızı ile evlenme olayı değil mesele. Zeynep zaten peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem ile evlenmek istiyordu. Büyükleri de aynı şekilde ona vermek istiyordu. Fakat peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem Zeynep'i kendi Evlatliğina isteyince şaşırdılar ve tepki verdiler. Çünkü Araplarda soy üstünlüğü vardı. Ve şöyle dediler. Kalkın gidiyoruz biz kendinden beklerken peygamber bizim soyumuzu evlatlığa laik görerek soyumuzu küçültmeye çalışıyor. Bunun üzerine ayet iniyor. Mecbur kalıyorlar Zeynebi vermeye. Zeyd ve Zeynep böyle evleniyor fakat Zeynep, evlatlkla evlendiği için Zeydi küçük görüyor iyi davranmıyordu. Zeyd de peygamber efendimize gelip ben bu kadını bosayacagim dediğinde peygamber efendimiz hayır sakın boşamayacaksin diyerek karşı çıkti. Ve bir süre evli kaldılar. burada ki amaç Soy üstünlüğünü bitirmekti. Allah Teâlâ, kimse benim soyum bundan üstün diyerek evlatlık olan insanları hor görmesin. Evlilikte soy üstünlüğü yoktur demek içindi. Ve sonra Zeyd dayanamadı boşandı. Bu sefer ayet indi. Zeynepi sen alacaksın diye. Peygamber efendimiz itiraz etti. Ben bak alırım bana demezler mi evlatlığı boşanmış eşi ile evlendi diye. Milletin karşısına nasıl çıkarım dedi Cebrail Aleyhisselam'a. Sonra bir ayet daha indi. Evlatlıklarınız sizin öz çocuklarınız değildir. Çünkü kan bağınız yok. O yüzden onların eşi size helal denildi. Buradaki amaç da evlatlk alınan bir çocuk ilerde bir kadın ile boşanır ise kadına şunu demesinler: bu kadın evlatlık ile evlendi soyu düştü. Bu soyu düşmüş kadınla kim evlenir artık. Çünkü evlatlığa ikinci sınıf muamele yapılıyordu o dönem toplumunda. Peygambere denildi ki sen alacaksın ki kimse bir daha bu tarz olayı yaşayan kadınlara böyle bir şey diyemeyecek.
- +1 yıl
@cevher67 tüm soruların cevabı var bu site de dostum biraz vakit ayır konu başlıklarına göre aklındaki tüm sorunların cevabını oku. Ben sabaha kadar da anlatsam bu siteden daha kapsamlı anlatamam çünkü sığmıyor buraya yazdıklarım
sorularlaislamiyet.com/evlatligin-esi-ile-evlenilebilecegini-gostermek-icin-ayetle-ifade-edilmesi-yeterli-olmaz-miydi
Gizli Üye(30-35)+1 yılBilim dinden çekiniyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılStandarti yok
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 11,8b cevap paylaştı. Aynen çekiniyor
02 Yorumla
Soran+1 yılDuzeltim kanki okusaydin sonuna kadar
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem