Bilim ile din meselesine baktığımızda, her iki alanın da aslında farklı sorulara yanıt aradığını görmek mümkün. Bilim, evrenin nasıl işlediğini, doğal olayların arkasındaki mekanizmaları açıklamaya çalışırken, din genellikle hayatın anlamı, ahlaki değerler ve manevi bir rehberlik sunuyor. Tarih boyunca pek çok bilim insanı derin inançlara sahip olmuş, bilimsel keşiflerini evrenin yaratıcısının bir yansıması olarak görmüş; bu da bilim ile din arasında mutlaka bir çatışma olması gerektiği fikrini sorgulatıyor. Öte yandan, özellikle evrim teorisi veya evrenin yaşı gibi konularda bazı dini anlatımlarla bilimsel veriler arasında uyumsuzluklar ortaya çıkabiliyor. Bu noktada mesele, kutsal metinleri ne şekilde yorumladığımızda yatıyor; bazıları metinleri mecazi anlamda ele alarak bilimsel gerçeklerle uzlaştırmaya çalışırken, bazıları ise bu uyumu mümkün görmüyor. Sonuç olarak, bilim ile din arasındaki ilişki, insanın dünyaya ve varoluşa yaklaşımına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Her iki alan da kendi sorularına cevaplar ararken, aslında yaşamı anlamlandırma konusunda birbirlerine tamamlayıcı da olabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Din hangi din? Ama şöyle söylerde Güncel bilim ile İslam dini çelişir mi diye sorarsak?
Çelişmez
Kutsal kitabımızda 1400+ yıl önceden söylenen gerçeklerden bazıları
:
Kuran-ı Kerim'de, bilimin daha sonra doğruladığı çeşitli bilgilerden bahsedildiği düşünülmektedir. Bu konuyla ilgili sıkça bahsedilen bazı örnekler şunlardır:
1. Evrenin genişlemesi: "Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz biz (onu) genişleticiyiz." (Zariyat Suresi, 47. ayet)
2. Dünyanın yuvarlak olduğu: "O, geceyi gündüzün üzerine örtüyor, gündüzü de gecenin üzerine örtüyor..." (Zümer Suresi, 5. ayet) - Burada kullanılan "örtme" ifadesinin küresel bir yüzeye işaret ettiği yorumlanmaktadır.
3. Denizlerin birbirine karışmadığı bariyer: "İki denizi salıverdi, birbirine kavuşuyorlar. Aralarında bir engel vardır, birbirine geçip karışmıyorlar." (Rahman Suresi, 19-20. ayetler)
4. İnsan embriyosunun gelişim aşamaları: "Andolsun biz insanı çamurdan (süzülmüş) bir özden yarattık. Sonra onu sağlam bir korunakta nutfe (sperm) yaptık. Sonra nutfeyi alakaya (embriyo) çevirdik, alakayı da mudgaya (et parçası) çevirdik..." (Müminun Suresi, 12-14. ayetler)
5. Parmak izlerinin benzersizliği: "İnsan, kemiklerini bir araya getiremeyeceğimizi mi sanır? Evet, bizim, onun parmak uçlarını bile düzenlemeye gücümüz yeter." (Kıyamet Suresi, 3-4. ayetler)
—-
Durum böyle iken bilimin hala ispatlayamadığı ama Kuranı Kerim’de geçen olaylar konularda olabilir değil mi buna çelişki diyemeyiz.
Bilim değişkendir, İslamin dininin kuralları ayetleri değişmez. Belki çağa ve toplumda göre ibadet- uygulama farkları olabilir ama özümüzde hak dini kabul edermişsek , bilim halen ispatlayamadığı konular olabilir.10 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 649 cevap paylaştı. Ikiside farklı şeylere cevap verir. Bir birinde uyum aramak yanlıştır. Bilimde iyi guzel kötü çirkin gibi konular olmaz. Bilim yeri gelir atom bombası yaptırır. Bilime göre birisi birisinin ölümü kalbimi onemsizdir. Bilim organ naklini nasil yapacağını ogrenirsin din ise bu imkanı iyilik için kullanmani öğütler. Organ mafyaligi yapmamani öğretir. İkisi farklı kulvarlardadir.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Biliyor musun, bilim ve din konuları aslında hep tartışılagelmiş, derin meseleler. Bazı insanlar bilimle dini birbirine aykırı görse de, kimileri ikisinin aslında birbiriyle uyum sağlayabileceğine inanıyor. 🌌✨ Din çoğu kişiye ruhsal bir rehberlik sunarken, bilim evreni anlamamıza kapı aralar. Belki de bunun güzel bir orta yolu; sorgulamak, öğrenmek ve inançlarına da saygı duymaktan geçiyor.
Konu derin ama düşünmek güzel bir egzersiz! 🧠💕 Ramazan ayında da bu tür konular üzerine insanların daha çok kafa yorduğunu görebiliyorum. Umarım sen de yeni fikirlerle güzel bakış açıları keşfedersin! 🌙✨08 Yorumla
Soran1 yılSenin dini inancın ne yapay zeka
Soran1 yıl👏👏👏
- 1 yıl
Ahaha iyi anlasiyorsun
Soran1 yıl@DELİKANLIPRENSSSS anlaşamayacağım kimse yok ciciş
- 1 yıl
Hahah helal olsun ciciş?🤣
Soran1 yıl@DELİKANLIPRENSSSS Sensin kim olcak 😂
- 1 yıl
🤣🤣
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Din ve biim birbirine tamamen uyumludur
Eğer çelişen taraf dinse gerçek olan bilmdir
Cunkı eğer öyle olmasaydı yüce Yaratıcı bizi tamamen özgür ve sınırsız bi akıl vermezdi
Bizi yatatıcıya götüren tek şey akıl ve bilimdir11 Yorumla
Soran1 yılBazıları da tamamen çelişir diyor
- Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı.
s 1 yılÇelişir.
Bir çok konuda Kuranla bilim aynı şeye işaret etmez. Evet anlaştıkları bir çok nokta var. Ancak günümüz din adamlarının bilim karşıtlığı ve değişime karşı çıkıyor oluşları işin seyrini her zaman negatif etkileyecek.
Din inançtır bilimse akıl.
İnançla aklı aynı kefede eritmek çok zor bir iştir. Ve muhtemelen akıldan eksilmeler yaşayarak kabul edersin o inancı.10 Yorumla
1 yılBilim dine din bilime ışık tutar. Bilim henüz daha yoktan var olmayı açıklayamamıştır. Bilimi savunanlar İradeyi yok sayıyor. Sınırlı irade ile yapılan yorumlar ne kadar saglıklı olur meçhul. Din konusunda insanların sorgulamadan uzak kişilerin. Yönlendirmeleri ile hareket etmeleri bilim ve dinin ortaklaşmasına engel. Ne zaman ki insanlar Yaratıcının iradesini üstün görüp kendi iradesinin acziyetini kabul ederse o zaman bu tartışmalar son bulacak diye düşünüyorum.
20 Yorumla
1 yılçelişse bile bilim hatasını düzeltmelidir zira bilim görece bilgilere dayanır ayrıca bu tür mukayeselere gerek yok zira bilim nasılları cevaplamaya çalışır din nedenleri söyler bu söylediklerim İslam için geçerli diğerleri için değil
10 Yorumla
1 yılUyumlu oldukları yerler de var çeliştikleri yerler de var ama ben Müslüman'ım ve kendimi böyle huzurlu hissediyorum. Tesadüfen dünyada olmamız bana saçma geliyor. Bir yaratıcının gücünü hissediyorum.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılÇeliştiği noktalar olabilir ki öyle bir durumda yanılan bilimdir zaten mantıken. Bilim dinin doğruluğunu ölçmek için bir referans olamaz. En nihayetinde kendi teorilerini çürüterek gelişip ilerleyen bir bilimden söz ediyoruz
028 Yorumla
Soran1 yılBilimsel bilgi kanıtlanmıştır ama?
- 1 yıl
Neye göre kime göre kanıtlanmış? Herkes zannediyor ki bilim objektif. Bilim objektif olsa kendi teorilerini çürütmez zaten başta. Çoğu insan daha bilimin ne olduğunu bilmiyor
Soran1 yılGüzel cevap
- 1 yıl
Dün kabul edilen teoriler bugün yeni şeyler keşfedilince yanlışlanıyor. Mantıklı düşünün. Sürekli yanlişlanabilir bir bilim neyin doğruluk ölçütü olabilir? Bilim hiçbir şeyin doğruluk referansı olamaz. Hele ki evren bilgisinin hiç doğruluk referansı olamaz
- 1 yıl
Bilim dediğimiz şey evrende gozlemlenebilir ve deneylenebilir şeyleri salt ölçüp biçerek kendi menfaatine kullanmaktır. Bu kadar. Bilimin başka bir amacı olamaz
- 1 yıl
Teşekkürler
- 1 yıl
madem bilim ve islam çelişmez neden islam ülkeleri hep geri kalmış ortaçağda yaşıyorlar birbirlerinin kafasını kesiyorlar
Soran1 yılPeki insanların yeteri kadar gözlemleme cihazı olmadığından olamaz mı mesela diğer galaksilerde ne var bakamıyoruz bu yüzden bilim yetersiz kalıyor diye bilim yanlış denir mi? Bilim %100 doğru olsaydı bu dinlere zarar verir miydi?
- 1 yıl
hatta bakıyorsun müslümanlar islam ülkelerinden müslüman olmayan ülkelere hicret ediyorlar tam tersi hicret var :D
- 1 yıl
@CiddiyeAlmaHayatı ben bilimle İslam çelişmez demedim. Çelişe de bilir çekişmeye de bilir. Çalışıyorsa kesinlikle bilim yanılıyordur. Sebebini de açıkladım. Tekrar etmeme gerek yok bence
- 1 yıl
@CiddiyeAlmaHayatı ayrıca İslam ülkelerinin şu an geri kalmasının İslamiyetle ne alakası var? Bu yönetim ve güç ile alakalı. İslam ile yönetilen bir devlet dünyanın hiçbir yerinde yok ve ona bakarsan zamanında İslam teokrasi ile yönetilen Osmanlı Devleti dünyanın en güçlü devletiydi. Yorum yapıyorsan mantıklı yorum yap. Sırf konuşmuş olmak için yazma
- 1 yıl
Tam bir İslam ile yönetilen bir devlet günümüzde yok zaten
- 1 yıl
@tinkerbellll_ senin soruna gelince; gözlemleme cihazının yeterli olup olmamasının bir önemi yok ki. Bilimin dogma bir ön kabulu olan "Gözlemleme" metodunun evren bilgisine ulaşmadan doğru bir metod olduğunu nereden biliyoruz ki zaten? Bunun bir ispatı var mı? Yok. Neden? Çünkü bu beşeri bir dogma ön kabullen ibaret. Bu ön kabul ile bilim yapılıyor. Bilimin ne olduğunu, ne işe yaradığını iyi öğrenin. Az önce de söylediğim gibi bilim denen şey evrende var olan birtakım şeyleri gözlemleyip bir şeyler bulup bunu kendi yararına kullanmak ve hayatı kolaylaştırmak için var. Evren bilgisine ulaşmak için değil. Ya da doğruyu bulmak için bir referans değil bilim. Olamaz da. Kulvar farklı
- 1 yıl
Dolayısıyla bilimin %100 doğru olması gibi bir ihtimal söz konusu bile değil, kaldı ki bilimin böyle bir iddiası da yok zaten. Bu şu an bilimin ulaşamadığı yere aklımızla ulaşabiliyoruz. Gözlemlenebilir şeylerden kendi aklımız ile gözlenemeyen gerçekleri bulabiliyoruz. Bilim daha bu kulvara bile ulaşamıyor. Yani demem o ki bir insan aklı bile bilimden daha üstün. Bilimi neden bu kadar yüceltmeye çalıştığınızı anlamıyorum. Alt tarafı gözlem ile menfaat sağlama işi yapıyor. Bilim başka bir işe yaramıyor ki
- 1 yıl
dünyadaki herkesi islamı yanlış anlıyorsa senin islamı doğru anlama ihtimalin milyonda bir senin doğru söylediğini nerden bileceğim?
- 1 yıl
@CiddiyeAlmaHayatı ben dünyadaki herkes İslam'ı yanlış anlıyor diye bişey de demedim? İkidir söylemediğim şeyleri sanki söylemişim gibi kurup yorum yapıyorsun. Yazdıklarımı tekrar oku ve iyi anla. Ondan sonra yanıtla
- 1 yıl
Bilimle ilgili yorumumda itiraz edebileceğiniz hiçbir nokta yok zaten
- 1 yıl
senin doğru bildiğin her şey doğru yanlış bildiğin her şey yanlış mı diyorsun mesela?
- 1 yıl
bu durumda dünyada hiç yanılmayan 2 kişi var biri allah diğeri sen :D
- 1 yıl
@CiddiyeAlmaHayatı okuduğunu yine anlamamışsın. Tekrar oku
- 1 yıl
mevzu dediğini anlamak değil sen ne söylersen söyle karşı tarafın kanıtsız körü körüne iman etmesini bekliyorsun klasik müslüman beyni gibi işte sağda solda ne duysa körü körüne kanıtsız iman etmek
- 1 yıl
@CiddiyeAlmaHayatı körü körüne mi :) ben körü körüne değil ciddi anlamda sorgulayarak yaptığım hayatımın en mantıklı hareketidir Müslüman olmak. Ama görünen o ki asıl sen bilimi mutlak doğruluk ölçütü kabul edip körü körüne inanmayı tercih etmişsin. Üstelik mantığı bile yokken
- 1 yıl
Sadece gözlem ve deney ile buluş yapıp insanlık namına yarar veya zarar için üretim sağlamaktan ibaret olan bir bilimi mutlak doğruluk ölçütü kabul etmişsin. Hayatının en mantıksız hareketi 😂
- 1 yıl
o yüzden mi 1400 yıldır müslümanlar birbirinin kafasını allahüekber diye bağırarak kesiyor kimi kandırıyorsun sen?
- 1 yıl
@CiddiyeAlmaHayatı yine mantık hatası yapıyorsun. Muslumanların yanlış davranışı İslam kurallarını baglar mı? Hayır. Nokta. Kuralları çiğneyenlerin olması o kuralları kusurlu yapmaz. Bu kadar basit bir mantığı bile kuramıyor musun gerçekten? Biraz aklını kullanmayı denemelisin
- 1 yıl
2 milyar müslümanın göötüyle anladığı bir din allahtan gelmiş olamaz nokta
- 1 yıl
noldu çok mantıklı geldi değil mi :D
- 1 yıl
@CiddiyeAlmaHayatı biliyor musun cahillerle konuşmayı uzatmayı hiç sevmem. Anlayışı kıt insanlara harcadığım vskti boşa zaman kaybı olarak görüyorum. O yüzden sana daha fazla bir şey söylemeyeceğim. Muhatabım soru sahibi sen degilsin
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u 1 yılBilim kanıt istiyor, din hissetmek yeterli diyor ikisi asla uyumlu olamaz
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılKur'an'da Allah buyurmuştur; Aklınızı kullanın. Peki, Bilim nedir? Aklımızı kullanma biçimidir.
İslam, asla Bilimle savaşmaz.
Kur'an'da bu konu hakkındaki okuyabileceğiniz ayetleri aşağıda yoruma link şeklinde bırakıyorum.03 Yorumla- 1 yıl
De ki: "Yeryüzünde gezip dolaşın da ilk yaratışın nasıl olduğuna bakın."
Ankebut 20
Bu ayette açıkça yaratılış hakkında araştırma yapın gözlemleyin diye buyuruyor Rabbimiz.
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılBilimle din her konuda yüzde yüz örtüşmez çelişkileri noktalar vardır ayrıştıkları ve birleşikleri hususlar bulunmaktadır
00 Yorumla
1 yılÇelişir çünkü bilim somut dinler ise metafizikseldir
04 Yorumla
Soran1 yılBilimin çeliştiği şey gerçekte de yoktur öyleyse
- 1 yıl
Hayır şöyle bir durum var metafiziğe inanmak görülemeyen çözülemeyen şeyler olduğunu söylemek bunlara inanmak bilimi hepten yok etmez aksine bilime hız verir araştırma yapabilmek için
Soran1 yılBazı insanlar tamamen materyalist düşünüyor maddesel olmayanı kabul etmiyorlar o zaman hata mı ediyorlar
- 1 yıl
Benim öznel görüşüme göre evet
1 yılDin Bir bilim değil bir yaşam rehberidir yasamın kendisidir bazen bilimden öteye koyman ve RABBİM en iyisini bilir diyip iman edip sessiz kalmayı da gerektirir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılIkisi de birbirinden bagimsizdir. ne diye celissinler ki?
00 Yorumla
1 yılUyumlu yapmaya çalişirsan uyumludur , zıtlaştırmaya kalkarsan zıttır , nerden baktığına bağlı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,4b cevap paylaştı.
1 yılEskiden uyumlu olduğu düşünülüyordu. Ama bilim ilerledikçe farklılıklar daha belirgin hale geliyor.
00 Yorumla
1 yılBilim ve din çoğu konuda çelişir, bilim bilgidir, din ise inançtır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl'Biz size akıl verdik düşünesiniz diye' diyor Yaradan. Bilim de din de aklın ışığında hareket edilmesi gerektiğini işaret ediyorken aksini düşünmek mantık hatası olarak geliyor bana.
00 YorumlaDeğildir aklın olduğu yerde din yoktur aklın olmadığı yerde ise din vardır.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılBizim dinimizden öğrendiler bilimi der susarim
114 Yorumla- 1 yıl
İslam dini yokken thales fizik bilimini kuruyordu:)
Soran1 yılBenimde aklıma Pisagor geldi
- 1 yıl
Çok var örneği ancak insanlar araştırmadan yazınca böyle oluyor🙏
Kuran oku diyor, okuyun. - 1 yıl
İslam yokken tevrat vardi incil vardi zebur vardi sahifeler vardi onlardan öğrendiler her şeyi
- 1 yıl
Hayır 😀 adamlara doğa ilimleri akıl yoluyla bahşedildi zaten😀
Bir insanın yıldızların yapısını merak etmesi için Kurana, incile ihtiyacı yoktur. Aklının olması, o yıldızın yapısını merak etmesine yeterlidir. - 1 yıl
Kuran da zaten bunu söyler, biz sana gereken aklı verdik, o halde git yer yüzüne araştır der. Gidip de sana yıldızlar hangi evrelerle oluştu, pi sayısı virgülden sonra nasıl devam eder, dna yapısı nedir, maddeleri oluşturan atomların özellikleri nedir diye sana anlatmaz.
Onları sen aklınla bulursun. Kuran da zaten sana biz sana gereken aklı verdik, hadi araştır ve merak et derler.
Yani bilim insanlarını din yetiştirdi söylemini bırakın, evet newton, kepler gibi dindar bilim insanları var ancak bilim yapmakta dine muhtaç değildi bu insanlar. Onların inandığı yaratıcı onlara zaten belli bir zeka bahşetmişti. O zeka sayesinde bilim yapabildiler ve sen şu an da burada yorum yazabiliyorsun. - 1 yıl
Hz İbrahim ALLAHi ararken akliyla arıyordu doğru aklı onu ALLAH a götürdü fakat %100 akil değil dinler önemli
Yahudilerin bu basarisi sadece dinlerinden geliyor mesela biz Müslümanlar sap gibi kaldik
Bilim de ayni sekilde çoğu mantik dinden geliyor ben buna inanmak istiyorum kurani Kerim'de daglarin yürüdüğü yaziyor 1400 sene önceden
Bilim daha yeni yeni buldu dağlar sürekli hareket ediyormus cografyalar kitalar bile degisiyormus
Bak mesela dinden kopya ilimden ispat hanımefendi kapiş
- 1 yıl
Ki günümüzde bir sürü medrese, tarikat, hafız var. İçlerinden bir tane bilim adamı yetiştiğini görmedim hala.
Aziz sancar gibi dindar bilim insanlarını da örnek veremezsiniz çünkü o adam ömrünü camide, medresede, tarikatta geçirmedi. O adam dine inandı ve dinini yaşadı ancak ömrünü okullara, eğitimlere, akademilere verdi.
Kuranın emri de budur. Onun öğretilerini boynuna asar ve yer yüzünde bir iş tutarsın.
Eğer aziz sancar, eğitimlere, akademilere gitmek yerine camilerde, medreselerde hafız olmaya ömür harcasaydı, kafasını sadece kurana gömüp diğer dünya ilimlerini okumasaydı, aziz sancar olamazdı.
Ve hala medreselerde hakikatiyle bilim yapan insan görmedim ben😀
Ben kendim medrese çıkışlı bir kızım yani gençliğimin önemli bir kısmı bu yerlerde din eğitimi alarak geçti.
Ben bilim yapmak istiyorum, elektronun yapısını incelemek istiyorum dediğimde hocalarım bana "sen kadınsın, medresemizde kal, Kuran oku, hoca ol, hafız ol, ne yapacaksın o ilimleri? Kuran okurken elektronun yapısını da düşünürsün, o ilimleri anlamak için illa akademi okumana gerek yok" dendi😀
Sonra efendim neden turkiyede tarikatlar ve medreselerde bilim değil de sadece dindar bir insan çıkıyor 😀? E tabi çıkar.
Kadınları evde anne, medrese de hoca hanım olarak gören zihniyetten ne kadın bilim insanı, nede zeki erkek çocuklarını sadece hafız yapıp yanına başka ilim katmayan tarikatlardan erkek bilim insanı çıkmaz 😀.
Osmanlı döneminde hafız olup bilim insanı olan çok ünlü kişiler var. İbni sına gibi. Çünkü o zaman hem Kuran okutulur çocuk hafız edilir, hem de yanında matematik, fizik dersleri verilirdi.
Şimdi hangi tarikat, çocuklara matematik dersi veriyor?
Hangi kız medresesinde kızlara Kuran yanında biyoloji ilmi öğretiliyor?
- 1 yıl
Ama bu dediğinizi sanki bilim insanları kuranı okumuş aaa dağlar hareket ediyormuş hadi insanlara dağlad hareket ediyor diyelim diyormuşlar gibi anlatıyorsunuz sanki matematik sınavında yanındakinden kopya çeken çocuk gibi😀
Saçmalık..
Kuran dese de demese de, araştırılınca zaten bulunur..
Ki Kuran 1400 yıl önce getirildi ama bu durum daha yeni keşfedildi. Bilim dinden kopya çekiyor olsaydı 1700 yılları bilim çağında bile zaten biri çıkıp dağlar hareket ediyormuş beyler kuranda öyle yazıyor derdi.. - 1 yıl
Sadece dinle olmaz zaten tarikat olayinda hemfikiriz
- 1 yıl
🙏🙏
- 1 yıl
Ama dinsiz bilime de inanmiyorum
1700 lü yillarda kurandan kopta cekseler bile ispat edecek beyinleri yoktu yeni yeni ispat ettiler
Tartişmaya açigim fakat yoruluyorum yorumlarda sarmiyor yine diyecegin varsa buyur yazabilirsin - 1 yıl
Ateist bilim insanlarını ve neleri bulduklarını araştır derim.
Demekki insanın bir şey keşfetmesi için kurana ihtiyacı yok.
Eğer varsa, bu insan aklının Allahin dediği kadar de kapsamlı ve mükemmel olmadığına işaret eder.
Eğer öyle olsaydı Allah ademden önce bir din kitabı yaratırdı. Adem ona uyup akıl kazansın diye. Önce ademin aklını yarattı, sonra da dinleri yolladı onun evlatlarına - 1 yıl
İşte o kuran kursunda sana adam gibi anlatsalardi Kur'an'ı ezberlemek çözüm değil asil cözüm kurani anlamak ve ona göre hareket etmek ayriyetten dünya ayrı ahiret ayri dünyalik ta bilimsel seyler yapilmasi gerektiğini aşılasalardi gençlere anlardın o zaman cahil cühela dindinden kopmuş arayis içinde nesil türedi o tarikatlarin yüzünden hepsi değil tabi
Din olmadan bilim olmaz keza büyük alimler İslam ile birlikte gelmiştir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİkiside birbirine uyumludur. Tıpkı ayakta içilen suyun zararı olduğu gibi. Hepsi birbiriyle örtüşür.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇelişir bilim sorgular dinler sorgulamadan itaat vardır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı.
1 yılÇelişmez.
Ama bakış açıcına göre tabi.10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Her zaman çelişir çelişmek zorundadır
00 Yorumla
1 yılneye inandıgına bağlı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
u 1 yılAnlayan için her ıkısıde aslında uyumlu
00 Yorumla Sana soralım sence nasıldır bence uyumludur
00 YorumlaÇelisir bazı yerlerde
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı.
1 yılİçinde var aslında
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne