En İyi Cevaplar
Merhaba , uluslararası bir şirkette yaşam koçluğu yapıyorum. Yani kısacası iç ve dış beslenme konusunda insanlara yardımcı oluyorum. Tabi ki aynı zamanda bizlerinde bu sistemde kariyerlerimiz var. Bir doktorun alabileceğinden daha fazla maaşlar kazanıyoruz. En sevdiğim kısımda özgürüz. İsterseniz iş fırsatı toplantısına dahil edebilirim sizi
00 Yorumla
Kendine bir yol çizmen lazım hangi konuda ne yönden bunları planladiktan sonra azmin varsa gerçekten hevesliysen başarırsın
10 Yorumla
+1 yılÖnce bi karar vermelisin hangi alanda kariyer yapmak istediğine. Daha sonra üniversite okumayacaksan biraz kendini ezdireceksinki iş öğrenesin, şanslıysan iyi insanlara denk gelir çok iyi şeyler öğrenirsin
212 Yorumla- +1 yıl
Tamam da hangi konuda. Yazılım mı tekstil mi gıda mı otomotiv mi ney😅
- +1 yıl
O zaman harika, bir aşçı yardımcısı olarak girmeye çalış ama kurumsal bi yere.
- +1 yıl
Bir sürü kurum var parayı baydıktan sonra.. ama halk eğitim merkezlerinde ismeklerde falan da olabiliyo
- +1 yıl
Her şey üniversite değil tabiki ama aailen okumanı istiyosa git ortamını gör bence, sevdiğin şeyi oku gastronomi mesela
- +1 yıl
E tamam ya herkes okuyacak diye bi şey yok, kurslarla kendini geliştir
- +1 yıl
Rica ederiiim hayatında başarılar 🥳
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kendi yolunu çizebilirsin elbette bunun için illaki okuman gerekmiyor. Ancak çok stratejik düşünceye sahip birisi olman gerekiyor.
Şöyle bir örnek vereyim
çöpte değersiz bir metal gördün onu alıp çok değerli olacak bir hale çevirebilme stratejisine sahip olman gerek10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 3,2b cevap paylaştı. Hayatta daha çok sorumluluk al, diksiyon öğren, hobilerin hakkında bilgi sahibi ol ve iyi olduğun konularda kendini geliştir. Tahsil gelişim değildir, gelişim öğrenimde verilmez. İnsanın kendisinde biter.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 584 cevap paylaştı.
+1 yılSen okumayan biri olsan keşke keske diye diye kafayı yerdin sen üniverte okumadığın için iş bulma sıkıntısı çekde ben seni ozaman görücem olum mal mal konuşma elinde fırsatın varken okulun oku
04 Yorumla- +1 yıl
Sağ tavsiyem pes etme okumadığım icin benim gördüğüm muameleyi sen görme diye söylüyorum gene de sen bilirsin sen şimdi diycenki yaşin genç fırsatın nereye fırsatım var gurbette çalışan adamın hayatı mı oluyoki ben okul okumayaca çalışcam bırak okulu akşam şantiyeye geldiğimizde bi yere çıkamıyom gezemiyom habire sabah kalk işe başla işi bitir şantiyeye gel yat tekrar başla bu hayatmı diğil tabikide sen genede okumadığı icin mağdur olan bu kişiye yani bana kulak ver tekrar dene
- +1 yıl
Tam sen bilirsin
+1 yılNeye yeteneğin var önce bunları tesbit et. Artık internet çağında yaşıyoruz. Araştır keşfet yol yöntem geliştir. İlahiyat fakültesi terk yazıllım mühendisiyim. Kimsede diploma sormuyor. Çünkü yaptığım başarılı işler müşterilerin gözlerinin önündedir.
00 Yorumla
+1 yılÜniversite okuyup kendini geliştirmeyen çok insanlar tanıdım. Bizim ülkede sadece koltuk sevdası var, Japonlar önce universite bitirir, sonra yardımcılık ile başlar işe usta usta başı şef muhendis olarak gider bizim üniversite mezunları koltuktan ibaret ama sonuç hiç bir bilgi yok!!!
00 Yorumla
+1 yılGeliştire bilirsin. Yüksele bileceğin bir mesleğe girebilirsin ya da kurslar alır internetten kendini geliştire bilirsin
00 Yorumla
+1 yılÜniversite okumak için okuma eğer çok iyi gelecek vaat ediyorsa oku yoksa üni okuyup yıkamacı olan da var
00 Yorumla
+1 yılIlla okumana gerek yok ama teorik bilgini bir yerlerden tamamlamalisin. Bir de bazen göstermelik de olsa diploma lazım oluyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYoutuber ya da tik toker ol. Valla bak ben tik toker olamam beynim yokmuş gibi davranamam ama youtuber olurdum bence ilgi alanını belirle ve ona yönel. Kurs eğitimi al ve işe gir çalış. İşe girince dünyanın acımasızlığını görüceksin
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılDevamlı kurslara gidip eğitimler alabilirsin :) mutlaka faydası oluyor
01 Yorumla Bebişim Bilgi obezi olmak lazım sünger gibi ne verilirse yutarsın ama bu gelişim mevzusunu ünite bağlama her üni okuyan gelişmiyor ki ot gelmiş ot giden var
00 YorumlaKişisel gelişim (eğitim) de Üniversite sadece Bi araçtır
Önceliğin bilgiyi okumak olsun
Bilgiyi okudukça, bilgini çoğalttıkça sorduğun soruya en güzel cevap sen olacaksın00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 3,5b cevap paylaştı. Kendi işini kurmadığın sürece, kariyer yaparken o üniversite diplomaları lazım olacak..
10 YorumlaTabiki vardır ama bir üniversite tozu yutmak illaki fark yaratır
00 YorumlaNeden okumak istemiyorsun ki Sorun var mı açıktan oku
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 457 cevap paylaştı.
+1 yılOkul terim gösterir deneyimler geliştirir gez gör kitap oku
00 Yorumla
+1 yılÜniversite okumadığında üniversite okumuş kesimden arkadaşlarının olması çok zor oluyor bu sefer sen kendini geliştirirken çevren geri kalmış oluyor ve ilerde yalnız kalmana doğru gidiyor olay o nedenle üniversite ortamı biraz daha mantıklı.
02 Yorumla
+1 yılHayır bi insan kendini geliştirmek istesin yeterki calisarak olmadı araştırma falan yaparak biraz merak yeterli bence
00 Yorumla
+1 yılHer üni okuyan bir şey olucak diye bir şey yok kendini geliştirmek için çok imkan var kendine güven ve küçük şeylerden başla imkan çok unutma kendine güvenen her şekilde sonuca ulaşır :)
00 Yorumla
+1 yılGelişim kitapları geliştirici videolar izleye bilirsin hangi konu da gelişmek istiyorsan geriye okumak değil unutmayalım ki okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır
00 Yorumla
+1 yılAnnemle yasamak istiyorum bunu babama nasıl diycem küçük kardeşim okula basladi anneme vermiyor babam inat ediyor alkolik babam depresif
00 Yorumla
+1 yılÜniversite Bazen zaman kaybı olabiliyor boşver cok şey kaybetmiş değilsin..
00 Yorumla
+1 yılÜniversite bir kültür transferidir.
00 YorumlaElinde diploman olsun en kötü açıktan oku
00 Yorumla
+1 yıltiktoker ol beynin de çok yorulmaz zaten.
01 Yorumla
+1 yılDirek ticarete atıl ve yabancı dil öğren
00 Yorumla
+1 yılOkumana gerek yok ki hayat seni geliştirir
00 Yorumla
+1 yılMeslek bul kendine
00 Yorumla
+1 yılYaşayarak
00 YorumlaÇok kolay yolu var
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba @gul-o-s,
Kendini geliştirmenin elbette tek yolu üniversitede okumak değildir. Kendimizi geliştirmek istedikten sonra çok daha başka yollarla hayatımızı istediğimiz yönde değiştirebiliriz.
Üniversite eğitimi bizi bir meslek sahibi yapmaya zemin hazırlar. İstediğiniz meslek ne ise onunla ilgili fakülteyi bitirerek o alanda kazandığınız yetkinlik ile kendinize bir yer edinebilirsiniz. Ancak, meslek edinmenin elbette tek yolu üniversite değildir. Özellikle ara eleman, usta çırak ilişkisiyle meslek edinmek de mümkündür. Kendinizi geliştirmek isteyenlerin önünde de birçok farklı yol vardır. Önemli olan hayatımızı idame ettirmek adına yapmak istediğimiz meslek için bilgi edinerek yeni bir bakış açısı kazanarak hayatımızı bu yönde değiştirebiliriz.
İnternet büyük bir kütüphane ve isteyen herkes istediği her tür bilgiye ulaşabilir. İnternette kendinizi yetersiz hissettiğiniz alanlarla ilgili yazılı, sözlü her türlü belgeye ulaşabilirsiniz. Meslek edinme kurslarına, çıraklık eğitimlerine katılabilirsiniz.
Üniversiteye gitmeden kendinizi geliştirmenin yollarını şöyle sıralayabilirim:
1. Kitap okumak kendinizi geliştirmenin en iyi yollarındandır
Kitaplar hayatımızda aileden, okuldan sonra en önemli yol göstericidir. Her konuda yazılmış o kadar çok kitap var ki arayıp da ulaşamayacağınız bilgi yoktur. Öğrenmek istediğiniz alanla ilgili kitapları okuyabilirsiniz.
2. İnternetten yararlanmak kendinizi geliştirmenin başka bir yoludur
Google arama motoru vasıtasıyla her bilgiyi bulabileceğiniz bir ortamdır. Bugün artık konusunda uzman olan herkesin bir sitesi ya da videolarına erişebilirsiniz. Yazılanları okuyup videolarını izleyerek aradığınız her tür bilgiye ulaşabilirsiniz.
3. Ücretsiz online dersleri izleyerek bir konuda eğitim alabilirsiniz
Dünyanın her yerinden bir çok üniversite ve eğitim kurumu sertifika programları hazırlayarak dersleri internetten ücretsiz izleme imkanı veriyor. Bu dersleri izleyerek kendinizi yetiştirebilir, eğer sınavlarda başarılı olursanız sertifika da alabilirsiniz.
4. Belediyelerin meslek edinme kurlarına katılabilirsiniz
Belediyelerimiz bölgelerindeki ihtiyaca göre zaman zaman meslek edinme kursları düzenleyerek eğitici programlarına katılabilirsiniz.
5. Gezmek kendinizi geliştirmenin başka bir yoludur
Gezip görerek, kültür ve yaşamlar hakkında bilgi edinebilir, değişik bakış açıları kazanabilirsiniz. Malum hep söylenir "Çok gezen mi bilir yoksa çok okuyan mı?" diye hepimiz biliriz.
6. Yabancı dil öğrenebilirsiniz
Malum hep söylenir: "Bir dil bir insan, iki dil iki insandır." Özellikle turizm sektöründe ya da ihracat ithalat yapan firmalarda çalışabilirsiniz.
7. Başarılı insanların hayatlarından ders çıkarmak
Başarılı bulduğunuz, büyük liderlerin ve rol model olarak gördüğünüz kişilerin hayatlarını inceleyerek onlardan ders alabilirsiniz.
Ne istediğinize karar verirseniz o yönde sizi başarıya götürecek konuda kendinizi geliştirebilirsiniz. Hayatta başarılı olmanın elbette tek yolu üniversiteye gitmek ve diploma almak değildir.
Başarılar dilerim...
Çok teşekkür ederim ❤️
Rica ederim