Ailemden psikolojik şiddet görüyorum ne yapmalıyım?

Ben 19 yaşindayim ve dogdugum gunden beri fiziksel şiddet gorurum. Annem babamdan devamlu psikoljik fiziksel şiddet gorur ve annem hep susar. Kuçukken de o sustugu zamanlari da bizden yani benden ve kardeşimden çikariridi. Devamli bizi doverdi bize en ufak sinirinde. Normal kabul etmeye başlamiştim. Ilerleyen yaşlarda bunun normal olmadigini ortam gordukçe anlamaya başladim. Yaşim ilerledikçe fiziksel şiddet yani sira psikolojik şiddet devreye girmeye başladu. Babam ve annem yaşim 15 üzerine ulaşinca fiziksel olarak şiddet gostermek yerine psikolojik şiddet gostermehe başladilar ve bunu. normal kabul etmeye başladilar. Yaşi ilerleuen çocuklarla oturup konuşulur diyorlat ama yaptiklari tek şey psikolojik olarak şiddet gostermek. Suçluluk duygusuyla yetiştim hep. En ufak yaptugim şey bile suç oldu. Kardeşim benim kadar muamele gormedi çunku o erkekti. Normal yaşarken normal kabul ettikleri davranişlarim bile sinirli anlarinda kotu bir şeymiş gibi gosterildi hep. Kisacasi artik neyin dogru neyin yanliş olduguna karar veremez oldum bu yaşimda. Babam narsist bir insan. Bu yüzden psikolojik olarak beni altüst edene kadar çabaliyor. Ve ben sinirli zamanlarda agladigm zaman bana timsah goz yaşu dokuyorsun diyor. Halbuki ellerim tir tir titriyor sozlerini yutmak bana çok agir geliyor ve bedenim bunu aglayarak dişa vuruyor. O bunu goremeyecek kadar kör ve sadist. Artik bana fiziksel şiddet de uygulayabilicsklerini soylediler. Ne yapacagimi bilmiyorum. Intihar etmek gibi bir girişimde bulunmuştum. Keşke başarili olsaymişkm. Ama o kadar korkak yetiştirdiler ki beni her şeyden korkar oldum. Ne yaşama hevesim var ne bir şeyden zevk aliyorum. Yaşama hevesim gideli 5 6 ay oluyor ve ot gibi bi hayat yaşjhorum. Eskiden kendi kişisel gelişimine çok onem veren, devamli faaliyetlerle ilgilwnen dersleriyle ilgilenen mantikli duşunen bir kizdim. O kadar altust oldu ki şimdi hayatim. Sadece yaşamak için yaşiyorum. Böyle bir hayatla nasil yaşamaliyim bilmiyorum.
Ailemden psikolojik şiddet görüyorum ne yapmalıyım?