Bunu karşı cins olarak düşünmeyin rastgele göz göze geldiğiniz birisi ile selamlaşır mısınız?

Aslında çok istiyorum fakat olmuyor, olamıyor!!! Bir deyiş vardır "şişedeki çin çıktı" diye! kadın ayrı erkek ayrı tehlike içeriyor! Ben de çözüm olarak artık insanlara değil, agaclara, kedilere, kumrulara, hatta ateş böceklerine selam veriyorum!!! Onların kalpleri güzel. Sevgiyle ve emniyetle alıyorlar selamımı. Birbirimize gülüyoruz, herkes yoluna gidiyor!!!😇😇😇😇😇
tanımadığım kimseye selamda vermem gülümsemem de
ama bir kere şöyle bir şey olmuştu dışarıda arkadaşlarımla buluşacaktım o sırada bi sokaktan geçiyordum yürüyerek evimden baya uzakta telefonum çaldı durup konuşayım dedim telefonu açıp konuşmaya başladım sonra karşıdan bi adam geliyodu o da yürüyordu hava kararmak üzere ama o sırada yanıma yaklaşıp iyi akşamlar hanımefendi diyip gülümsedi bir kere bile görmediğim biri bende refleksle ilk defa hayatımda tanımadığım birine iyi akşamlar dedim karşılık gülümsedi /gülümsedim geçti gitti
telefonda ki kime iyi akşamlar dedin dedi bilmem tanımıyorum dedim o bile şaşırdı 😂 ya aslında teşekkürler, rica ederim sağolun adres sorma gibi şeyler bana göre normal de tanımadığın birinin aniden yanına efendice yaklaşıp gayet gene efendi şekilde iyi akşamlar diyip başka bişey demeden çekip gitmesi şoke 😀😂 bu da unutmadığım anımdır 😂
tenk yu :)
😘😘😘
Sanırım karşımada ki kişiden aldığım elektriğe göre selam veririm ya da vermem. Bazen o kadar negatif enerjili oluyorlar ki daha selam vermeden modun düşüyor bakışlarından, bazı insanlarda o kadar içten samimi bakıyor ki modum da olmayıp kafamı çevirdiğimde vicdan azabı çekiyorum :)
Ayıp olmasın diye veriyorum. Bir de köy yolunda yürüdüğüm zaman dik dik bakarlar. Selam veririm. Sonra sorar ki ''uşacuğum sen gimınsın? ''😄😄
Trabzon 😄
Sonra kimlerden olduğumu derim. Dediği ise şu '' Aferun uşağum aferun'' 😄😄
Aynı mevzuyu defalarca yaşıyorum 😄
Muhabbetler çok iyi ya😄
😂😂
Teşekkür ederim 🙂
Cevap
56Cevap
Selam veririm, geçen gün yanından geçerken adam hapşırdı çok yaşa bile dedim. Ckkc
Genellikle Hacı amcalar yanımdan geçince Selam veriyorlar, ben de karşılık veriyorum. Onun harici selamlaşmıyorum.
Maskelerden dolayı birine benzettiğim insanlara fazlasıyla selam verdiğim oldu
Selamlarım ben, mahalle de dolaşırken evinin önünde oturan teyzelere selam vermekle kalmam muhabbet bile ederim.
Çok sıcak kanlıyım, konuşurum selam veririm sohbet ederim.
Benşm için çok sıradan normal şeyler. 😄
burası türkiye bi bayana selam sersem zaten yürüdüğümü düşünür erke olsa çıkar amaçlı olduğumu yani bizim ülkede böyle sosyal şeyler olmaz
maalesef öyle bir zamandayız ki karşı cinsimize selam versek başka yerlere çekilip yanlış anlaşılabilir o yüzden erkeklere selam vermiyorum hatta genelde yüzlerine bakmıyorum yanlarından geçerken ama hemcinslerime selam veriyorum, gülümsüyorum karşıdan da aynı şekilde tepki alınca çok hoş oluyor karşılıklı mutlu oluyoruz 🤭
Kimseyle göz göze gelmemek için genelde başım önde gezerim. :D
Ancak girdiğim bir ortamda yüksek sesle topluca selam veririm.
Yabancı ülkelerde çok yapılıyor bu bildiğim kadarıyla.
Bizim ülkede "ne bakıyorsun lan" diye kavga çıkarq askljhdsakljd
Tanımadığım insanlarla durduk yere yolda selamlaşmam çünkü burası İstanbul insanın aklına bir sürü yanlış fikir gelir
Banada selam verilse destur derim 😃
Veririm ama selam almayan bir de tiptip bakanlar var.
Böylelerinu görünce insan acaba selam vermekle hata mı yaptım neden tanımadığın insana veriyorsun diye iç sorgulamaya giriyor.
Amaannn selam alanlar adamdır işte :)
Ben vermem ama veren birini görünce mutlu oluyorum. Geçen gün yolda bi selam verdü mesela çok hoşuma gitti. Tabi karşı cins olmaması kaydıyla 😂
Tanımıyorsam bunu hiç yapmam. Tanıdıklarıma bile bazen yapmıyorum. Göz göze gelince bir merhaba ederim sadece🤦♀️
Selamlaşmak gayet insanî bir hareket ama bu zamanda çok ters algılanıyor aman amaan başıma iş alamam selam vermemde almamda
Genelde böyle bir durumda hemcinslerime Selam veririm. Temizlik görevlisi dahi olsa
Ama görseldeki gibi değil ☺
yok ama hic tanimadigim insanlarla icmisligimiz var viski ismarlamayi severim.. yeter ki sarhos olup basima kalmasin..
Sünneti farzı biliyorsan o zaman soyle Uhud savaşını anlatan bana
Fransadayken dayım yoldaki insanlara selam veriyordu, gülümsüyordu falan. bunu çok tuhaf bulmuştum.
Selam veririm tanıyıp tanımamak önemli değil benim için.
gülümseyip başıyla selam verirse bende aynını yaparım :)
Evet özellikle sabahları denk gelirsem günaydın da diyorum.
İnsanlarla. muhattap olmayı sevmem Çarşamba sabahı kahvemi büfeden alırken kadının tekinl cok baktı resmen baktığını hisseder durumda idim defalarca göz göze geldik umursamadan bindim arabama gittim
Hayır , o hareket turkiyede anlayışla karşılanmaz yakışmayan unvanlar verilebilir
kafamı aşağı yukarı sallarım genelde anlarlar selam verdiğimi onlar da aynını yaparlar
Selam verip de bi dövmediği kalan çok ya ve üstüne de moralin bozuluyor günün mahvoluyor
Tenha da selam verilir, köy yolları olsun, dağ taş olsun. Ama şehirdede selam verilmez ki!
Kafa selamı veririz arabada sallanan köpek başı maskotu gibi
bunu dışarda yapmam ama ufak bir tanışmışlığım bile olsa selam vermeye çalışırım, yeni komşum olur selam veririm konuşurum ama toplu alanlar da ve yolda no no no yapılmaz maazallah denilmeyen şey kalmaz ne diyor bu diye yadırganır bile :)
Kendi şehrimde çok olan bi durum simaen tanımadıklarımla bile selam alıp verdiğim oluyor ama şehir dışında da başıma çok geliyor. Sanırım biraz tebessümle bakış bu konuda etkili
Vallah ben utangaç biri olduğum için tanımadığım birine selam vermem ama tanıyorsam bu değişir tabi bu yaş meseleside var çünkü bu maksadının farklı olduğunuda açığa çıkarır küçük yanlış anlaşılmalar olabilir
Bugün biri bana yürekten gülümseyerek el salladı, bende birine benzettiğini var sayıp geri el sallamadım tabi ama gülümsedim en azından. Almandı sanırım.
Selam verdiyse alırım ama göz göze geldiysek -daha doğrusu bana bakarken yakaladıysam- dik dik bakarım, gözlerini çekene kadar. Çekmezse de göz kırpmama yarışmasına katılmış gibi hissettiririm 🤪
Doğuda yasıyorum burda kadınlarla kafayı fena bozmuşlar. Namus diye anırıyorlar böyle bir toplumda değil selam vermek göz göze gelsen bile farklı manalar çıkarıyorlar. Bir kız arkadaş yolda iken konuşurken gülümsedi diye ona hakaret etmişlerdi düşünün artuk böyle bir yerde selam verilir mi
hayır. ben tanıdığım birini görünce bile başımı önüme eğiyorum beni fark etmemesi için her şeyi yapıyorum utandığımdan kaldı ki hiç tanımadığım insana yolda selam vericem😂😂
Ülkece insani hareketleri yanlış anlayabiliyoruz bi kıza öyle selam versen aa benden hoşlandı diye tribe girer ya da sapık olarak adlandırır, erkeğe selam versen aha bana yürüyo ya da kaşı gözü oynuyo diye yanlış bir yorum yapar kız hakkında
Evet elbette, sabah site içinde markete giderken, sahile denize doğru giderken selam veriyorum tanımasam bile 😊
Evet selam verilebilir ama bizim türkiye de selam versen bile bağzı kizlar aaa bu bana yürüyor mu acaba diye düşüneceği bir ülke olduğu için zor gibi
Selam veririm ama bazıları yanlış anlıyor. Mesela istisnalar hariç dün amcanın birine selam verince niye bakıyorsun kızım diye kızmıştı.
Mutlaka günaydın veya merhaba derim, kendimi daha iyi hissederim.
Tipe bağlı gergin gözüküyorsa verse alırım ama vermem. Çok pozitif mutluysa veririm. (Şuana kadar kimseyi görmedim Çok pozitif :)
Hayir bu cevap kisiden kisiye degissede genelde herkes tanidiklara selam verir
tabi ki neden olmasın veririm ki vermeye çalışıyorum
Tanıdıklarıma bile selam vermiyorum bazen 😃 Tanımadıklarıma mu vereceğim bir de.
Bazen selam verenler oluyor genelde kadınlar karşılık veriyorum🤭
Genelde gözgöze gelmem yoluma odaklanırım ama olaki gözgöze geldim çeviririm başımı.
Normalde hayır
Ama bazen denk geliyor, karşılık veririm o zaman. Saygılı kibar insanlar.
Evet genelde bunu yapıyorum hem cinslerime çoğunlukla 😃
Hayır. Hem çekinirim, hem de tanımadığım birine selam vermek absürt olur.
İsmini, cismini bilmediğim sadece selamlaştığım çok kişi var.
Sadece çalışan insanlara kolay gelsin diyip geçiyorum.
Utanırım hatta bazen rezil olurum diye tanıdığım insanları görsem bile vermiyorum
Yolda gördüğün köpek kediye de selam verilir. Bu adam olmaya çeyrek var demektir. (Turist Ömer)
Toplum olarak buna henüz hazır değiliz sen çok hızlı ilerliyorsun
Çok nadir de olsa oluyor evet :) Hem sempatik hem de biraz komik bir durum.
herkese olmaz kişiye göre yaşlıysa veririm yaşıtımsa veririm bir kaç yaş büyükse vermem
Veririm baya zevkli oluyor çünkü bazen güzel muhabbetler dahi dönüyor
Birkaç defa hiç tanımadığım insanlar merhaba diyip yanımdan geçmişti ya da iyi günler vs bende selam verdim tabi denk geldiğim yaşıtım kızlar veya teyzelerdi bunlar gayet normal şeyler sorulmasını anlayamadım
Selam vermem ama Allahın selamını da havada bırakmam
Yolda yürürken bir abla birden selam verdi. nerden tanışıyoruz acaba diye bakıp ben de selam verdim ama bir tuhaf hissettiriyor aniden selam almak bir yabancıdan
Normalde olmasi gereken selam vermek tabiki. Fakat kadinlarin tepkilerinden korktugumuz icin kadinlarla gozgoze gelince kafamizi çevirmek zorunda kaliyoruz erkeklerde selam veriyoruz😄
Kişinin algılama durumuna bağlı birşey olduğu için yanlış anlaşılmaması adına vermem ama daha once gördüğüm ama hiç konusmadigim tanımadığım birisiyse veririm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?