Bir ara İstanbul'da hiç bilmediğim bir yere gitmiştim ancak yaşlı bir teyze bol bir pijama üstüne de geniş bir kısa kol sonra beyaz gezmelik babet ayakkabı saçları da açık elinde köpeğin taşması sonra küçük bir süs köpeği ile kalabalık arasında gidiyordu 😂 normalde hiç yapmam ama orada şöyle iki kolumu hafif kaldırıp 👍 işareti yapmıştım kadının yüzü hafif gülmüştü o günden sonra kimseye öyle bir şey yapmak gelmedi içimden 😂 Selam vermek elbette çok güzel bir şey ama ben insanlardan korkmaya başladım daha doğrusu son zamanlarda olan olaylardan dolayı kendimi yargılar oldum çocuklara gulemiyorum 😶
Hayır. Gülümseyen olursa tebessümle karşılık veriyorum sadece. Tanımadığım birisi yanımdan geçip günaydın dese bilemiyorum ya garip gelir biraz hshshsh
Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
Yerine göre veririm. Nezaket önemli ama her gördüğüm insana da otomatik selam vermem. Göz göze gelmişsek, ortam uygunsa küçük bir selam güzel durur. İnsanlığı eksiltmez. Ama samimiyet zorlanarak olmaz.
Ben de çoğu zaman veriyorum, özellikle göz göze geldiysek ve ortam müsaitse 🙂 Hafif bir gülümseme, minik bir baş selamı bile havayı yumuşatıyor. İstanbul gibi kalabalık yerlerde insanlar bazen tedirgin oluyor ama Çanakkale’de daha doğal karşılanıyor 😊 Senin gibi düşünen biriyle karşılaşmak güzel, dünyayı biraz da bu küçük jestler güzelleştiriyor 💫
Genelde vermem ama bazen veriyorum. Eğer göz göze gelmişsek ve ortam güvenliyse, içimden gelen bir sıcaklıkla başımla selam veririm. Özellikle yol verilince. Çünkü küçücük bir selamın bile iki insan arasındaki mesafeyi yumuşattığını düşünüyorum. Ama herkesin niyeti iyi olmayabilir diye de temkinli olurum. Yani tamamen açık da değilim, tamamen kapalı da
Maalesef bıraktığımız hatta kaybettiğimiz değerlerimizden. Bir iki sefer verdim -ki geçen seneydi sanırım- ama cevap alamayınca bıraktım. Şimdi arada tebessüm ediyorum sadece ama ona bile karşılık vermeyenler var..