Babam çok sorumsuz ve gamsız biri, ona karşı çıkamıyorum. Ne yapmalıyım?

Babam hiçbir iş yapmak istemeyen biri kendisi bilgili bir kimya mühendisi ama yaptığı ve çalıştığı bütün işlerden kovuldu ve kendisini tek seferde büyük miktarlarda paralar kazanmaya adadı ve bu yüzden ailecek daha da dibe battık bu hayalleri yüzünden annem ondan ayrıldı. şu anda annemle birlikte tek kardeşimle yaşıyoruz annem çalışarak bize bakabiliyor hem de sadece ilkokul mezunu olmasına rağmen ama babam adam akıllı bir işe girip çalışmak istemiyor. onu her aradığımızda fakir ve yoksul bir hayat yaşadığını söylüyor. Annem ise babamdan para istememi istiyor, annem dediğim gibi bize bakabilecek kadar para kazanabiliyor ama bazen bu miktar bize yetemeyebiliyor o zaman da parasız kalıyoruz bu yüzden babamdan para istemem gerekiyor ama babamın haline üzüldüğüm için ondan para istemeye çekiniyorum ama annem babamın bize bakma yükümlülüğü olduğunu söylüyor ve son derece de haklı ondan bize yaşattıkları için hesap sormamı istiyor ama ben yapamıyorum ve buna annem çok kırılıyor ve güceniyor ben şimdi ne yapmalıyım?
Babam çok sorumsuz ve gamsız biri, ona karşı çıkamıyorum. Ne yapmalıyım?