Annemler ayrılalı 5-6 yıl oldu annem nafaka alıyor babamdan bize yedirmiyor parayı zaten boşandıklarından beri bizi anneanneme attı gitti bu sene nafaka arttırma davası açtı çocuk başına 3 kardeşiz 600 tl istedi benim yaşım 19 olduğu için bana vermiyiceklerdi hakime hanım bana aylık 400 tl bağlattı bu parayı 2 aydır alıyorum ama burnumdan getiriyor annem ben bu kadına bizim adımıza bakıcam die nafaka aldığını ama harcamadığı için dava açabilir miyim (bizim velayetimiz annemde görünüyor)
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
9Cevap
Allah yardımcın olsun kötü bir ruh hali olsa gerek babanla konuşmayı dene bi cevabına göre hareket edersin
10 Yorumla- +1 yıl
Anneannene söyle o nasıl tepki verir annnen seni sevmiyorsa hiç acıma patamı vee bu sana değil bana veriliyo de
00 Yorumla - +1 yıl
git bir hesap aç babana söyle nafakayı senin hesabına yatırsın. dava açmana gerek bile kalmaz
012 Yorumla- Soran+1 yıl
Annem eğer böyle bir şey yaparsak nafaka vermiyor die babamı hapse attırmakla tehtid ediyor
- +1 yıl
hayır sonuçta babanda veriyor sana ödüyor işte artık sen reşitsin. bence bir avukata gidip sorsan ya da sitede avukat çıkarsa daha iyi yardımcı olur
- +1 yıl
ve reşitsin dava açabilirsin nafakayı kendi şahsi hesabına isteyebilirsin
- Soran+1 yıl
Kardeşleriminkini de alabilir miyim sonuçta hala gelir kapısı olarak görüyor
- +1 yıl
hayır sadece kendi adına düşeni. çünkü onlar reşit değil ve velayet sende değil annende
- Soran+1 yıl
Velayeti kendi üstüme alabilir miyim bizim adımızı kullanarak devletten de destekler alıyor ama o desteğin yüzünü göremiyoruz
- +1 yıl
işte bunları dava etmen, kanıtlaman gerek, bence babanla konuşun baban velayet davası açsın. size baban baksın. o kadına da para ödemek zorunda kalmaz
- Soran+1 yıl
Babama da gitmek istemiyoruz adamın sinir problemi var :D kafası atsa birşeye küçük büyük demeden ağız burun maşallah dalıyor:DD Velayet annemde olursa hiç değilse anneannemizde kalabiliyoruz iki ucu *klu deynek anliycağın :D
- +1 yıl
o zaman gidip dava açabilirsin ben reşitim kendi hakkıma düşen nafakamı kendi şahsi hesabıma yatmasını istiyorum diyerek. ve git ayrı şehirde üniversite oku. mesleğini eline al hayatını kurmaya çalış
- Soran+1 yıl
Üniversite kazandım bende aynısını düşündüm gidiyim die pandemi çıktı şahsi hesabıma 400 tl yatıyo sadece 1k fazla yine anneme yatıyor ben kardeşlerimin üzerinden gelir elde etmesini istemiyorum kadın yetinmiyor devlete sırtını dayamaya çalışıyor ondan kurtulmaya çalışıyorum
- +1 yıl
anladım. sitede avukat bir arkadaş var. ona senin sorunu göndericem. bakalım o ne diyecek.
- Soran+1 yıl
Tamam
- +1 yıl
Açabilirsin, velayetin annede derken nasıl mahkeme ne zaman sonuçlandı?
00 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
18 Yaşındaysan velayetin senindir raşitsin hiç kimse müdahil olmaz akli dengen veya engelli durumunda anca velayet olur 18 yaş ve üstüne.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Davaya gerek yok savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsin
08 Yorumla- Soran+1 yıl
Nasıl yapıcam bilmiyorum bu tür konuları artık ona nafaka verilsin istemiyorum bizim boğazımızdan geçmiyor o para
- Cevap sahibi+1 yıl
Bir avukat ile görüş o sana yol gösterir ama bence iyi düşün annen sonuçta
- Soran+1 yıl
Bize 5 kuruşu geçicek die canı gidiyor paraya tapıyor kadın lafa gelince bela okumaktan geri kalmıyor anneliği mi kalmış annelik doğurmakla olmuyor ki
- Cevap sahibi+1 yıl
Elbette hakli olabilirsin ama ben yinede iyi düşünmeni tavsiye ederim çünkü sen bu dediklerini yaptığın zaman bu anlattıkların kat ve kat artacak sana karşı tavrı felan
- Soran+1 yıl
İstediğini yapabilir zaten küçük kardeşim hasta diyorum Ateş içinde yanıyor diyorum dönüp yatıyor daha ne yapabilirim zaten çocuklar artık bana diyo nerdeyse anne die en küçük şeylere dizi kanasa anne değil abla die ağlıyorlar daha nasıl bir zarar verebilir
- Cevap sahibi+1 yıl
Allah yardımcın olsun cidden üzüldüm zamanında benzer şeyler yaşadım umarım Allah feraha çıkarır senide
- Soran+1 yıl
İnşallah bir insanın annesi köstek değil yardımcısı olması lazım bizimki düşsede tekme atsak die bekliyor :D
- Cevap sahibi+1 yıl
Yok yok düşünme öyle ne olursa olsun ciddi bir durumda yine annen koşar birşey olsa
- +1 yıl
karaktersizliği annen yapıyor annene açsana davayı annenden daha fazlasını alırsın ve emin ol babandan 1 kuruş dahi alamazsın şu an.
00 Yorumla Gerekli yerlere başvur kardeşim çekinme
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Bilmiyorum kafam çok karışık
- +1 yıl
Bence sen evlatlıktan reddini iste
00 Yorumla - +1 yıl
Açamazsın
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Neden
Aile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. evet tabi
00 YorumlaAcma bence
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Aileye nafaka davası açılır mı?
Türk Medeni Kanununa göre erginlik 18 yaşın doldurulması ile kazanılır. Eğer 18 yaşınızı doldurmuşsanız erginliğinizi kazanmış olacağınızdan velayet altında bulunmayacaksınız. Zira ergin olmayan çocuklar kural olarak velayet altında bulunurlar.
Ergin olduğunuz tarihten itibaren eğer örneğin eğitim hayatınıza devam ediyorsanız eğitim ücretinizi ve benzeri giderlerinizi anne ve babanızın karşılaması gerekmektedir. Türk Medeni Kanununun 327. maddesine göre "- Çocuğun bakımı, eğitimi ve korunması için gerekli giderler ana ve baba tarafından karşılanır."
Anne ve babanın bu giderlere katılma süresi ise yine 328. madde ile getirilen düzenlemeye göre "Ana ve babanın bakım borcu, çocuğun ergin olmasına kadar devam eder. " Fakat yukarıda belirttiğim gibi eğer siz eğitim hayatınıza devam ediyorsanız maddenin devamında yer alan düzenleme gereğince bu hükme dayanarak babanızdan ve annenizden nafaka talep edebilirsiniz. Bu hususta bulunduğunuz il/ilçedeki baroya giderek adli yardımdan faydalanmak istediğinizi belirterek kendinize bir avukatın görevlendirilmesini talep edebilirsiniz.
"Çocuk ergin olduğu halde eğitimi devam ediyorsa, ana ve baba durum ve koşullara göre kendilerinden beklenebilecek ölçüde olmak üzere, eğitimi sona erinceye kadar çocuğa bakmakla yükümlüdürler."