Annem ve babam ayrıldı. Ancak resmi nikahları yoktu. Babama nafaka davası açabilir miyim?
Emekli ancak maaşı ev kredisine kesiliyor. Şu an çalışıyor ancak resmi olarak çalışan gözükmeyebilir. Nafaka alabilirsem bile en fazla ne kadar olabilir?
Şu an lise son sınıfım 18 olmadım.
Emekli ancak maaşı ev kredisine kesiliyor. Şu an çalışıyor ancak resmi olarak çalışan gözükmeyebilir. Nafaka alabilirsem bile en fazla ne kadar olabilir?
Şu an lise son sınıfım 18 olmadım.
Eğitiminiz devam ettiği sürece Türk Medeni Kanunu'nun 328/II Maddesi gereği "Eğitim
Nafakası" talep edebilirsiniz. Bu madde, "Çocuk ergin olduğu halde eğitimi devam ediyorsa, ana ve baba durum ve koşullara göre kendilerinden beklenebilecek ölçüde olmak üzere, eğitimi sona erinceye kadar çocuğa bakmakla yükümlüdürler" şeklindedir.
Eğitiminiz devam etmiyorsa dahi babanızın yardımı olmadan yoksulluğa düşüyorsanız Türk Medeni Kanunu’nun 364. Maddesine istinaden "yardım nafakası" talep edebilirsiniz. Bu maddede "Herkes, yardım etmediği takdirde yoksulluğa düşecek olan üstsoyu ve altsoyu ile kardeşlerine nafaka vermekle yükümlüdür" denilmek suretiyle bu imkânı size vermektedir.
Begüm hanım soruyu soran belki de artık burda değil, neden arama kısmına başlıkları yazıp o konudaki sorulara kopy past yapıyorsunuz?