ben 20 yasindayim ve babamla 18 yildir hicbir sekilde telefon araciligiyla bile gorusmedim bana maddi manevi hicbir destegi olmadi şu an universitedeyim ve egitim yükümü sadece annemin cekmesini istemiyorum birde annem hasta dedeme bakiyor sizce dava acsam babamin benim param yok deme gibi bir secenegi olabilir mi şu an evli ve 6 yasinda bir kizi var
Cevabın nedir?
- +1 yıl
Resmi bir iste ya da belgelendirilebir geliri oldugunu ispatlarsaniz ve bu gelirde babanız ve bakmakla yukumlu oldugu hane halkına bolunur ve asgari gecimin ustundeyseniz alma ihtimaliniz yuksek ama oyle yuksek meblalar umut etmeyin tabiki babanız karun kadar zengin degilse sonuc olarak alabilirsiniz ve hatta sizle ilgilenmedigi icin tazminatta isteye bilirsiniz ki butun bunlari tek basiniza yapamazsiniz eger dusuncede ciddiyseniz en kisa zamanda bir bosanma (detaylari iyibilirler) avukati bulup hukuki hakkinizi arayiniz
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu güne kadar açmadığın kabahat, evlenene kadar babanın bütün haklarından yararlanıp nafaka alma hakkın var. Kız çocuğu olduğun için bir adım daha öndesin. Destekçiniz...
12 Yorumla- Soran+1 yıl
tesekkur ederim :) ama buyuk ihtimalle bugune kadar niye bekledin beni arayip konusmadin falan dicektir uste cikmaya bile calisabilir bu konuda
Babanin nufusundasin sana en az 215 tl aylik baglanir asgari ucret ustuyse daha fazla ve unide 10 tl bile degerlidr. Tabiki ac 18 yil hayri olmamis 4-5 yil hatrlasin varligini. En yakin zamanda bir hukukcuyla gorus okul icin egitim masrafinjn yaninda ayriyetten maddi manevi tazminat davasida acabilirsn. Ama bu isi tam anlamiyla yapan biri sana daha ii yardimci olur
00 Yorumla
- +1 yıl
Tabiki hakkın var sen 18 yaşını geçsende okuyorsan nafaka hakkın devam ediyor ayrıca eskiden ödemediği nafakaları da toplu olarak alabilirsin. Tabiki zorlayacaktır ama hacizle bile alırsın. Maaşının bir kısmına banka hesaplarına tedbir kararı koydurup hacizle alabilirsin.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
62Cevap
Çok salakça yorumlar var dayanamadım herzaman tüm suçu bayanlarda arıyolar anasının a*ı yani git aç davayı dnee şansıı olmassada üzme kendini bir zamanlar zorda bıraktığı aileye yardım etmek zorunda seve seve olmasssa si*ke s*ke olcak hayvan herif nasıl o durumda bıraktıysa ödeyecek yapacak o durumda bıraktıysa spermi verip hahaha dediyse şimdi hiç aaaaaaaa demesin versin
40 Yorumla- +1 yıl
Aynı durumdaydık ver mahkemeye Söke Söke değilse çok afedersin s... s... Alırsın var mı 5 dakikalık zevke bir insanı mahrum etmek bu kıza şöyle böyle diyen onursuz Yaratıklar siz Babanızın kucağında baba şefkatiyle Büyürken bu çocuk babam nerde anne diye soruyordu emin ol bu konuda avukatın bile yoksa kendi avukatıma veririm konuyu ve acele et be Satışa Karşılık hemen bütün malına mülküne tedbir kararı koydur
40 Yorumla - +1 yıl
Ulan git elini öp adamın zaten kendi verir ne kadar görüşmesenizde babam ben 21 yaşındayım hayatım esirgemeyen tut cemaat yurtlarına kadar orsan oraya sürüklenerek geçti sokakta da kaldım ama evlat babasına gidemiyosa baba evladına nasıl gitsin? Ha belki bilmedigin bişilerde vardır onlarıda öğrenmiş olursun bence yaşının olgunlugunu göstermelidir...
10 Yorumla - +1 yıl
Babanın üstünden düşmüş olabilirsin o yüzden alabilecegin pek bişey yok ve zaten boşanırken avukatın isteyecegi şeyler diye biliyorum bu saatten sonra isteyerek bişey yapamazsn 20 yaşına gelene kadar bişey olmadıysa bu saatten sonra olmaz babana suç bulma küfür de etme
00 Yorumla koca 18 yıl kızını görmeyen biyolojik babanın sana para vereceğini mi sanıyorsun kabul etmez böyle bir şeyi ne yapar ne eder nafakanı vermez benden söylemesi o zaten kendi düzenini kurmuş be kızım kendini hiç yorma o ölmüş farzederek yaşamaya devam et sen seninde anneninde kaderi böyle imiş Allah yardımcın olsun...
00 Yorumlaböyle bir yükümlülüğü olduğunu sanıyorum 18 yaşına gelmeden babalık davası acabilirdin babalık görevini yapmadığı için ama şu an yetişkin sayılıyorsun böyle bir desteğe ihtiyacın var işe iletişim kurarak yapmani taviye ederim ki param yok deme hakkı yok çalışıyorsa ve 6 çocuğu var mış başka yükümlülükleri de var yani sürcü lisan etmeden konuşup anlaşın bence.
00 YorumlaNormal şartlarda ergin oluncaya kadar yani 18 yaşına kadar anne baba çocuğun giderlerine katılmak zorunda. Ancak eğitim devam ediyorsa eğitim hayatı sonuna kadar bu yükümlülük devam ediyor. En yakın aile mahkemesine açacağın bir nafaka davası ile babandan nafaka alabilirsin.
00 YorumlaBabana ne açarsan aç ama. Ama babanın eyi bir kızılcık zopasına ihtiyacı var. Millet çocuğu olsun diye ne eziyetler çekiyor. Senin baban bulmuş bunuyor. Gidip dalayım babana kızılcık zopasıynan.
21 Yorumla- +1 yıl
Sana maddi manevi desteği olmayan adama ceza adı altında parasını sömürerek onursuzlukta ve bencillikte master yapacaksın
217 Yorumla- Soran+1 yıl
annem sıkıntı çekerken onun diğer kizina ilgi gosterip beni umursamamasi neyin masterı?
- +1 yıl
Size ilgi göstermiyorsa parası için de peşinde sürünecek kadar zavallı olma..
Para için bu kadar satmayın kendinizi.. Bırak ne hali varsa görsün.. - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
hayat kadınlarıyla ne alakası var. Kendini yerine koy ilk iki yıl üç yıl çocukluk gurundan isteyemezsin ama hayat zor. Hele kızlar için. İşte dediğin gibi hayat kadını olmaması için hakkı olanı alması lazım. Sen eğer beni bu dünya ya getireceksen bana bakmak zorundasın, Bakamayacaksan yapma kardeşim !!
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- Soran+1 yıl
ne diyosun sen ya bilip bilmeden klavye basinda ahkam kesiyosun yarim saattir annrm zorluk cekiyosa oda oturdugu yerde kizim var demeyecek anladin mi beni benim derdim para olsaydi simdiye kadar durmazdim ama annemin sıkıntı cekmesini gormek istemiyorum ki annem boyke bir davanin konusunu bile actirmuyo neyin muhtacligindan bahsediyosun sen
- +1 yıl
Annen karakterliymiş..
- +1 yıl
Açamazsın çünkü 20 yaşındasın kaç yıldır görüşmüyorsan görüşme sana bakmak ya da nasıl desem para yollamak zornda değil üstelik kendi kızıda varmış. Üzüldüm senın adına ya :( dedene de geçmiş olsun, hoş geçmiş olsun diyincede geçmiyorki..
01 Yorumla - +1 yıl
açarsan kazanırsın çok geç bile kalmışsın bu zmana kadar. seni düşünmeyeni sen hiç düşünme benden sana tavsiye. bu baban bile olsa baksana yıllardır seni görmemiş bile vallahi çok üzüldüm senin adına :( Allah yardımcın olsun kardeş
00 Yorumla - +1 yıl
%100 haklisin ac davayi baba olmak demek hem maddi hem manevi olarak destek olmak demektir oyle cocugu dogurup sokaga atacaksa hic dogurmasa daha iyi olur
32 Yorumla- +1 yıl
. d. d kardes babasi dogurmadi ama. d.. d
- +1 yıl
sonucta sperm bankasinda dogmadi veled. babasinin bir katkisi var.
- +1 yıl
bence hakkın var. kazanırsın. ödemediği her ay için hapis cezası var, bunu göze alamaz. mazlum sustukça zalim kazanır. hakkını savunmaktan çekinme.
30 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
ben dün açtım babama dava 18 yaşındayım nafaka veriliyordu ama 18 yaşında olduğum için kesildi. neymiş yetişkin birey olmuşmuşum. ama ben yinede okuyorum diye açtım dava kazancam kesin. sende aç kazanırsın okuyosan merak etme
20 Yorumla - +1 yıl
Canım benim babamda ablama para ödüyor ve ablam 26 yaşında her ay 700 tl nafaka kesiliyor üni okuyor diye.. Annenin bir maası yoksa bu civarda alirsın. Varsa bildiğim kadarıyla 350 falan alabilirsin
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 437 cevap paylaştı. avukata danışmalısın..
ancak sanırım annen ve baban boşandıkları zaman bu dava yani nafaka olayı görülmüştür..
o bakımdan sanırım bu konuda yapılabilecek bişi olmaz00 Yorumlaistediği kadar imkanım kısıtlı desin yok desin mahkeme aylık gelirine bakar geliri nafaka vermeye müsaitse mahkeme karası verceksin derse öyle ya da böyle ödemek zorunda
00 Yorumla- +1 yıl
senı cok ıyı anlıyorum.. ac hemen al paranı vardır odeyecek bıseylerı
30 Yorumla Belki alabilirsin ama bence değmez git kendi bileğinin hakkiyla kazan parani bunu yapabilecek yasta ve kuvvettesin sonuçta hem hayata daha iyi hazirlamis olursun kendini
00 Yorumla- +1 yıl
Aynı şeyden ben de muzdaribim. Dava açabilirsin, hakim her zaman çocuğun yanında olur. Ben de yakın bir zamanda açacağım.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 335 cevap paylaştı. zannımca önce annenin böyle bir dava açması lazım.. ama mantıklı olarak bakarsak durum kötüyse ve paderin imkanı varsa alırsın bence.. kesin bildiğim bişey yok. belki başka yerlerden olanak sağlanır mahkemede. eğer pederin durumu müsait değilse.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 407 cevap paylaştı. tapusu kendi adina olan mali varsa veya belli bir maasi varsa diyemez. hos bunlar yoksa ve dese bile devlet az da olsa nafaka baglar
00 YorumlaBunca sene merak etmemiş aramamış sormamış. Parasını alıp napcan? Git part time işe gir. Kimseyede muhtaç kalma.
10 YorumlaHani aramadı sormadı diyorsun ya!
Sen hiç benim bir babam vardı dedin mi mesela?
Şimdi açtın davayı aldın nafakayı diyelim.
İşte o zaman senin bir baban olmuyor.
Sadece ayıp etmiş olursun.10 Yorumlabende babama nafaka davası açmak istiyorum aynı evde yaşıyoz ama hiç para vermiyo nerdeyse hatta arada ben ona veriyom flnn.. şimdiye kadar almadığım harçliklar için mahkeeye vereblrmym ?
10 YorumlaSana 18 yıl nafaka ödemesiyle ki boşanma davasında çocuğa nafaka bağlanıyor kesinlikle 18 yaşına kadar olan nafaka miktarı toplu olarak alabilir misin acaba? Hakkında hayırlısı olsun..
00 Yorumla- +1 yıl
20 yaşındasın hala kendi ayakların üstünde duramıyorsan sana yazık. zaten 20 yaşındasın 18 yaşında senin babanla olan bütün hukuki işin bitmiş. hiçbişey elde edemezsin
01 Yorumla aylık geliri iyiyse tabi yapılabilir ama iyi değilse yapma be kardeş kötüde olsa sonuçta baban başka bir çözüm bulabilirsin o 6 yaşındaki kızın geleceğiyle oynama. sen bir şekilde kazanmaışsın üniyi okuyosun.
10 Yorumla- +1 yıl
Param yok dese de resmi olarak nafakani vermek zorunda. ac sen davani
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Ben daha yeni babama dava açtım banada para vermiyordu bende 20 yaşındayım annemle babam ayrı 500 TL sunduk biz yani istedik ve kazandık davayı okuduğum için açtım hakim bana hak verdi ve kazandım sende kazanırsın aç bence ve paran yoksa avukat için büro avukatı tut ben öyle yapmıştım 650 TL istemişti ama kazandığımız için karşı taraf ödicek onu da biz hiç para ödemicez
00 Yorumla - +1 yıl
Bence iyi düşün o senin baban iyibi dua et namazlarını kil Allah'tan yardim dile
10 Yorumla parası olmasa bile gelirinin bir kısmını sana vermek zorunda. Bence bu yaşa kadar çok beklemişsin hiç durma derim.
10 Yorumla- +1 yıl
Bu zamana kadar arama sonra baba para al sana para der kafan mı güzel insn ne olursa olsun 18 yıldır babasını aramaz mı yavşaklığın luzumu yok calış kazan
10 Yorumla okuyorsan olur hemen avukata git alırsın çatır çatır
20 Yorumlaİşinde iyi dolduruşa gelmeyen ve vicdani olan bir avukat halleder derim
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Ayni durumdayiz tipatip ayni 23 yasindayim bende üni okurken dusundum aynisini. Ama ac kaldim tenezzül etmedim. Bende hic bir şekilde 12 sene gorusmedim. Ama acmadim dava. zor bir karar
01 Yorumla yerinde olsam para istemez kendi dişimle kazanırdım.
00 Yorumla- +1 yıl
aç bence. ama devlet memuru değilse parayı zor tahsil edersin.
00 Yorumla aç tabiki kızı zor durumdayken oturduğu yerde umursamaz bir şekilde keyif yapması değil o
00 YorumlaBnce baban sana para vermez sen bir is bul kendi ayaklarinin üzerinde durmaya çalış dava içinde bin tl gider. Aylar sürer
00 Yorumla- +1 yıl
bugüne kadar babanı ziyeret ettinmiki bugun parasını istersin , utanma yok mu sen de
47 Yorumla- +1 yıl
bugune kadar ailesine sahip çıkmışmıki babasının yanına gitsin ortada bırakmış onu öyle insandan ne fayda gelir
- +1 yıl
Bos bos konusma babasi 18 yilda sormusmu aramismi bir kizim var diye annesi bakar zaten yaslandigimdada gidip aglar affetdiririm kendimi yok oyle bir dunya
- +1 yıl
Yanliş dusunceler icindesiniz.
- +1 yıl
baba olmak sadece spermlerini bir kadınla paylaşıp, sonra kadını da çocuğu da arayıp sormamak değildir. maddi manevi her desteği vermesi gerekiyor. maddi veremiyorsa manevi olarak destekci olmalı. neden tüm yük annenin üzerine bırakılsın ki? seni guru yapan bu sitenin zihniyetine sıçayım asıl.
- +1 yıl
Yazık ya valla yazık sen olayın ıcını bılıp bılmeden konusma !
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
18 yasindan küçük olsaydın ve okumak için para isteseydin alirdin. Ancak artik 20 yasindasin. Mahkeme senin lehinde karar verecegini sanmiyorum.
00 Yorumla - +1 yıl
Adalet öğrencisiyim. Bazı bilgilerime dayanarak soruyorum. Baban çalışıyor mu?
00 Yorumla - +1 yıl
Alalh yardımcınız olsun... Fakat bu şekilde bir çözüm olmaz bence
00 Yorumla - +1 yıl
kesınlıkle yok öyle bırsey gerekıyorsa ceza evıne gırer. senın tek bır sıkıntın 20 yasında olman. ama gene de araştır bır avukatla konus derım
02 Yorumla- +1 yıl
Sıkıntı olmaz okuduğu müddetçe nafaka vermek zorunda. Annesi açabilir kızı da imza verebilir dilekçeyle
- +1 yıl
o zaman yola dvam davayı ac arkandayız
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
o babanın donuna kadar alırım ben. o 6 yaşındaki veledinden çıkarrm acısnı
43 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
bn mutlu dglsem o da olamaz
- +1 yıl
sıkıntı o velette değil bence sıkıntı annende gibi gözüküyo , annen babana öyle bişey yapmış ki kendi çocuğunu 2 yaşından beri görmüyo.
- +1 yıl
bence kesinlikle başvur en azından annene nafaka bağlarlar çocuğuna sahip çıkmıyorsa söke söke almak lazım
00 Yorumla - +1 yıl
Bir baba nasil gormek istemez bn yegenlerimi iki gun gormeeye dayanamuyorum
00 Yorumla Hakkın yok artık 18 yaşını devirdin; )
Mahkeme masraflarınıda sana kitlerler...00 YorumlaIsi madddi durumu ewi var mı yok mu ona bakiliyor canim eger warken wermyosa hacize kadar gdiyo die bliyorum
10 Yorumla- +1 yıl
Vermek istese bu güne kadar verirdi zaten. Vermemek için her şeyi yapar.
00 Yorumla demese bile ondan hayırmı gelir ama dene yok demesini devlet dinlemez sonra rahatsız etmesin sizi
00 Yorumla18 yaşına kadar açılmalı idi
18 yaş dolduğunda daha önceden bağlanan nafaka bile dusuyor00 Yorumla- +1 yıl
Dava açamazsın. Yaşın 20. Baban hiç yükülülük sahibi değil. Açma boşuna
00 Yorumla - +1 yıl
Öyle bir seçenek yok aç davanı sana bakmak zorunda.
10 Yorumla bugüne kadar babanı ziyeret ettinmiki bugun parasını istersin , utanma yok mu sen de
11 Yorumla- +1 yıl
Ziyaret etmesine gerek yok salak salak konuşmayın 0-2 yaşında kızı terketmiş kızın haberi bile yok nerde ne yapar babasıda merak etmiyor baba olarak şu an zor durumda bıraktığı aileye yardım etmeyi sike sike yapacak yapamıcak sa annesine spermini vermeseydi işin zevki olunca hahahahah paraya dönünce aaaaaaaaaa oluyor oylemi? si***erim sizin haysietinzi tüm suçları hep kızlarda aramayın artık l*n birrazcıkda olsa insan olun kendinizde suç arayın kıza çok üzüldüm ben sen nasıl burdan bunu yazıyon?
- +1 yıl
Okuduğun sürece resmi olarak param yok dese bile ödemek zorunda aç davayı.
00 Yorumla - +1 yıl
dostum biraz geç olmuş ama sanırım evlenene kadar yararlanabilirsin nafakadan
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 8,4b cevap paylaştı. Acabilirsin.. ve alirsin da..
00 Yorumla- +1 yıl
Avukat tutman gerek alırsın davayı
01 Yorumla- +1 yıl
Avukata gerek yok dilekçe bile yeterli
- Devamını Gör (25)
Devamını Gör(80)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar