Büyükelçi, Peter Lescouhier’in eşi Şiang Şueki (63) 9 Nisan’da başkent Seul’deki bir mağazada kıyafet denedi. Bir saat orada kaldıktan sonra ayrılan Şueki’nin peşine düşen bir mağaza çalışanı, üzerindeki kıyafetler de aynı mağazanın ürünü olduğu için ‘fiyatını ödemeden alıp çıktığı bir şey olmasın’ diye kontrol etmek istediğini söylediKendisinin hırsızlık yaptığından şüphelenen mağaza çalışanını öfkelenen Şueki onu kovalamaya başladı. Şueki’nin, mağazaya dönen çalışana arkadaşlarının mani olmaya çalışmasına rağmen vurduğu anlar güvenlik kameralarına yansıdı.
Büyükelçi, eşinin davranış biçiminin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak özür diledi.
6 Mayıs’ta mağaza çalışanına fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle polis tarafından ifadesi alınan Şueki yargıdan kaçmak için çareyi diplomatik dokunulmazlığa sığınmakta buldu.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Benzeri olay yaşadım,
Cebimde 3 TL kalmıştı ve acıkmıştım. Şok Markete girdim, 3TL ile ne alıp doyabilirimin peşindeydim. 5 veya 6 dk mağazada durdum. Ufak bir bisküvi ile süt aldım çıktım. Tam da iş çıkış saatleriydi, metro istasyonunun orası ana baba günüdür. Bağırarak ödemediğiniz ürünler var el çantanızı arayacağım denildi. En az 300 kişinin olduğu ortamda, bağrılarak böyle bir suçlamanın gelmesi sinir bozucuydu. Birşey bulamayınca fısıltı ile özür diledi, daha çok bilendim. Mağazaya döndük, 155 polis ihbar hattını aradım, 10 dk sonra polislerden biri beni arayıp "Muhitte çok fazla hırsızlık dönüyor, haksız olabilir ama şüphelenmekte haklıdır yinede şikayetçi misiniz" dendi. Şikayetçiyim desem bile, biz bu olaya bakmayacağız denildi ve gelmediler. Daha da çok bilendim, dedim ki polis te yok hukuk ta bu işi şiddet çözer. Önce reyon dağıttım, sonra yumrukladım, sonra (hiç yapmam normalde) annesi ve diğer tüm manevi değerlerine sövdüm. Diğer müşteriler olayı sadece izlediler, çünkü bana öyle bir tavrı vardı ki o diğer müşteriler de dövmemek için zor durdu orada eminim.
Yahu kardeşim, kamera kaydı denen bir şey var. Müşteriden işkillendiysen canlı canlı takip et, edemedin mi geçmiş kayda bak. Varsa bir hırsızlık yolla emniyete kayıtları olsun bitsin. 2 tane kız personele 3 tane kız müşteriye erkeklik yapacağım diye ne hallere düştün?
Sonrasında mahkemeye çıktık, nefsi müdafaa sayıldı saldırım. Ceza almadım. Ve yine söylüyorum, bu şekilde suçlama ve iftiralar oldukça ben aynı hareketi sergilerim. Burada, konsolos eşi olsa da olmasa da haklıdır. Az bile yapmış, madem şüphen var takip edeceksin ve o kişinin hırsızlık yaptığını kesinleştireceksin.
Tokatlamakla iyi etmis, her insanin bir sabri var, hirsiz degilse, calmadiysa, pesinden kosup hirsiz muamelesi yapamk bir insana tokattan daha beter aci verir.
Olay dermekki tokat atacak duruma gelmis.
Sanssizlik surda büyükelci esi olmasi, normal bir vatandas o tokati atsa hicbirsey olmaz
Bir kere başıma geldi ve bu suçlamaya maruz kalmak çok kötü bir histi. Bir kere kontrol edersin neyse, ama polis gibi bi kelepçemedikleri kalıyor.