Eşimin ailesi ile aram kötü, eşime bir şey olacak diye korkuyorum. Ne yapabilirim?

Eşim ile severek evlendik başta ailesi ile her şey çok güzeldi ama sonra istedikleri gibi bir gelin değilmişim falan lafı dönmeye başladı onlar eski tarz ağır gelin seviyormuş kapalı olsun isterlermiş falan. Düğünde takılan tüm parayı saymadan aldılar helal etmiyorum o ayrı düğünden sonra da her ay para istediler az verince harçlık mı veriyorsun dediler vermeyince engellediler sizin yüzünüzden borca battık dediler düğün yaptık size koltuk aldık vs vs. Hamileyim annemin aldıklarını paylaştım WhatsApp ta, kayınperim cevaben şunu yazmış onların hiç biri el emeği değil hazır şeyler paylaşmayın, bende annemin gece uyumadan önce bitsin diye yaptığı örgü şeyleri düşündüm çok sinirlendim ve cevap yazdım sizene dedim düşünmesi önemli dedim en azından kimseden maddi yardım talep etmeden Kendi parasıyla aldığı şeyler dedim engelledim. Sonra eşime mesaj atmışlar aile terbiyesi almamış falan yazmışlar nasıl da üste çıkabiliyorlar? Şimdi ramazan da ailesi davet ederse gitmeyeceğimi biliyor eşim bayramda gitmeyeceğimi biliyor onun stresini yaşıyor. Arada kalıyor ve karaciğerlerinde enzim yükselmesi var gittikçe artıyor doktor stresten uzak dur dedi testlerde bir şey çıkmadı. Kaynım için düğün tarihi konuşmaya gidecekler evleniyor oda ama ben katılmak istemiyorum hiç bir şeylerine bu sefer de eşim unut diyor aile arasında olur böyle şeyler diyor. Diğer eltim ile hepsinin arası çok iyi çünkü istedikleri gibi bir gelin kapalı ve eski tarz bir kız annelerimizin gelin oldukları dönemde yaşamış sanki. Şimdi dışlanan ben oluyorum bir şeylerine katılmak istemiyorum diyince unut diyor eşim takılma diyor yüzsüz gibi nasıl davet edecekler onu da anlamış değilim şu an sadece eşimi arıyorlar onunla konuşup kapatıyorlar ben yokmuşum gibi bir selam bile söylemiyorlar hamileyim 2 ayım kaldı doğuma ne yüzle gelecekler?
Eşimin ailesi ile aram kötü, eşime bir şey olacak diye korkuyorum. Ne yapabilirim?