Arkadaşlar erkek arkadaşım askerde uzman çavuşluktan bahsetmeye başladı.. Ben olmasını isterm 2 yıl şark hizmeti varmış ama şartları güzel geldi bana onun kafası karışık biri hiç bulaşma falan demiş sizin bilgniz varsa paylaşırmısınız lütfen
Cevabın nedir?
+1 yıliki yıl şark görevi falan hikaye görev süresinin 4 te 3ü doğuda geçiyo evet şartları iyi olabilir ama inan çekilcek bi iş değil sakın yapmasın ben hakkaride yaptım askerliğimi ordaki uzman çavuşlar ın hiç biri batıda görev yapmamışlar yapsa bile kayseri zinciderede yapıyolar orasıda zaten sürekli göreve çıkıyo doğuya yani gezici birlik batıdaki uzman çavuşların hepsi çürük raporu almış yani göreve çıkamaz raporu olanlar onları batıya yolluyolar gençlerin hepsi doğuda ..zaten batıda uzman çavuşa gerek yok asker çavuş askerler var onalr idare ediyo
03 Yorumla- +1 yıl
Bilip biomeden konusup yorum yapion bu devletin her ilinde her ilcesinde uzman cavus var sacma sapan konusma miletin aklini bulandirma denizcisi var karacasi var havacisi var komondosu piyadesin topcusu var vs vs denizciyi tutup hakkaride gorevmi yaptiracak
- +1 yıl
Boş boş konusmussun abi bile diyesim gelmedi şimdi sana. Sırf benım askerlik yaptıgım yerde dolusuyla uzman cavus uzman onbası vardı İstanbul da bile. doguda yoktur o tugaydakı uzman kadar milletin kafasını bulandırıyosun
+1 yılNiteliksizse şartları güzel ve iyi gelir çünkü bir uzman çavuş maaşı nereden baksan yeni başlayan bir mühendis maaşı kadar, kıdemine görede artıyor maaşı fazla olmasada, uzman çavuşların çoğu lise mezunu, ardından kademe almak için açık öğretim okuyorlar. Ayrıca 2 sene şark hizmetinden sonra bir kaç yılda bir yer değiştiriyorlar, sanma ki 2 sene sonunda gelecek sabit bir yerde olacaksınız. Sürekli yer değiştireceksiniz 3-5 yılda bir.
02 Yorumla- +1 yıl
Evet ama bence iyi düşünsünyeri gelecek nöbetçi olacak kalacak, sıkıntılı
+1 yılcanım benim esimde uzman çavuş zor bir meslek emin ol parasi iyi ama evliysen cok zor cokkk bizde dogucuyuz bu sene bana sorarsan uzman esi olmak büyük bir sorumluluk ben bu yükü tasiyabilirim diyosan birak olsun
01 Yorumla- +1 yıl
Merhaba uzman esiymisiniz esiniz suriyede gorev yptimi ve kac ay ypti bnde uzman esi olacagim da
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
16Cevap
askere gitmeden öncede ben bayarğın dikili olduğu her yerede yaparım deniliyo du ama gidince anlıyo insan uzman çavuşluk doğu dışında türkiyenin her yerini unut adamlar seni göreve gönderiri ne zaman gitceğin gelceğin belli değil evliysen ve evlenceksen işin çooooook zor
20 Yorumla
+1 yılzor bir iş ama garantili işin ucunda ama ölümde var uzman çavuş asteğmenimiz öldüğü gibi tam bırakıyordu uzman çavuşluğu pkk mayın döşemişti patlama oldu 2 komutanım öldü biri eli koptu el bombası atarken onuda emekliye ayırdı 4 sene doğu meçbur hizmeti var 4 sede kafayı çizer hele iç güvenlik olursa 2 bin tl maaş garantili başlıyor kademe aldıkca maaş yükseliyor
01 YorumlaBeyler ne olursa olsun çoğu uzm. Çavuş doğu tarafında görev yapıyor,42 ila 46 yaşınızda emekliliğe ulaşıyorsunuz. Tabi bunun tehlikeside var, fakat o tehlikeler türk askerine vız gelir.
HER TÜRK ASKER DOĞAR
Birde rütbe atlama gibi bir olasılık yoktur.
CcC Özel Kuvvetler CcC10 Yorumlaben uzman cavusum. hak ve esitlik durumlarimiz iyi degil. ama allah sukur vatan korudugumuzdan gam etmiyoz kendimize. sabrediyoz herkeze tavsiye ederim
23 Yorumla- +1 yıl
FYNH1071 kardeş hak ve esitlik durumlarimiz iyi degil demissin de hadi hak neyse de Eşitlik duruma gelince 1 Teymenle Uzman Eşit Olamaz Olamaz da sence mantıklı mı Adam askeri okul ne bitirmiş Teymen le Uzman hiç eşit Olurmu yani ben böyle anladım yanlış anladıysam bilemem
- +1 yıl
@Mehmet_J-Ö-H hocam ben bir tegmenle kiyaslamadim zaten. mesela ben astsubayin yaptigi gorevi yapiyorum. nobetci astsubaylik yapiyorum devriyeye cikiyorum idari. kisimla bogusuyorum gibi gibi ama biz 3600 primle emekli. olamiyoruz en basitinden bir ornek. astsubayin yaptigi gorevden fazlam var eksigim yok.
- +1 yıl
Merhaba uzman cavus sevgilim var 1 sene oldu baslayali batida gorev ypiyor ama gecici gorev icn suriyeye gönderildi kac ay kaliyorlar orda bilginiz var mı
+1 yılevet hiç bulaşmasın.Öyle 2 seneyle bitmiyo o iş.Hele ki jandarmaysa.
03 Yorumla- +1 yıl
o zaman biraz rahat olabilir işi.Ama her zaman bir B planı olmalı sivil yaşam için.Çünkü uzman çavuşluk garanti bir meslek değildir.Geleceği komutanlarının 2 dudağı arasında.Sözleşmesini yenilemezlerse kendini kapıda bulur...
+1 yılsivilde bi yapıcağı mesleği falan varmı bilmiyorum ama hiç tavsiye etmem askerlik mesleğini yapıcaksan subay olucaksın gerisi yanı butun yuk uzerıne bıter sartlar cok ağır bi kere daha düşünün bence
01 Yorumladiyer yorumlara baktım zor iş sakın bulaşmasın falan filan diyenler var bende uzman çavuş olcam
ucunda ölüm olsa ne yazar
Koltuğa yan gelip yatanlara ceset
Vatan uğrunda can verip yatanlara şehit denir20 Yorumlabırakması zor.10 yılmı ne zorunlu hizmet varmış.illede çıkıcam diyorsan yüklü bi mebla ödüyomuşsun.
00 Yorumla
+1 yıl2 sene ayrı kalabilcek misin ya da daha öncesinde evlenecek misiniz?
01 YorumlaUzman çavuşluğu kötüleyen vatan hainlerine sesleniyorum siz 100 gram amın peşinden koşun diye onlar bu vatanı koruyor bunun farkında mısınız
60 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılamann diyorumm. gece çıkıp korsan cd satsın daha iyi
20 Yorumla
+1 yılMayista askere gidicem.
Diyecegim o ki bende dusunuyorum20 Yorumla
+1 yılİmkanları güzel, olsun bana kalırsa
00 Yorumla
+1 yıldagg bayır yorarlar adamııı
00 Yorumlabaşka işi yokmu bu çocugunn
02 Yorumla- +1 yıl
Sen milletin dedigine bakma yok soyke yok boyke seviyosan git yanina
Bildiğim kadarıyla uzman çavuşluk zordur