28 yaşında biriyim. Üniversite sonrası iş bulmaya çalıştım ama beceremedim, hiçbir yere başvurum kabul edilmedi.. Arkadaşım aracılığı ile yurtdışına çalışmaya geldim ve 2 senedir yurtdışında yaşıyorum..
Ailem bazen bana bencilsin diyor ama anlamadıkları konu iş bulamadığım için buraya gelmemdi, en azından ekonomik şartlarda iyiyim..
Evet, köküne kadar bencilin tekisin. Aile bırakılmaz.
Bencil olman için ancak şöyle olmasi gerekirdi sen ailenin yanındayken sana ihtiyaç duydukları bir çok konu olurdu gerek maddi gerek manevi ya da ev işi örneğin yani fiziksel her türlü her hangisinden yardımlar. Böyle bi durum yoksa para kazanmak için yurt dışına çıkmış olmana ailen bencil diyorsa asıl bencilliği onlar yapıyor demektir çünkü kendileri sadece seni yanında istekleri için bu şekilde suçlamaları aslında kendi bencillikleri. Tabi bununda sevgiden kaynaklı olduğunu düşünüp, konuşarak aşılamayacak bir sorun olarak görmemek gerek.
Asla bencil değilsin. Üniversiteden sonra eve dönseydin evde yediğin makarna dahi tek tek sayılıp burnundan getirilirdi. tekefınla arkadaşlarınla konuşsan ailen hep telefondasın derdi, eve istediğin bir şeyi alsan ailede huzursuzluk olurdu, fatura az yüksek gelse başına patlardı.
En doğru yöntemi seçmişsin, helalinle çalışıp para kazanıyormuşsun. Kimseye torun tombalak baktırmıyormuşsun, Ail ene ben evleniyorum ev yapın araba alacağım yardımcı olun diye de yük olmuyormuşsun ailen gurur duymalı.
Senin anne babanda evlenip yuvadan uçmuş. Ömürlük anneleriyle kalmamışlar. Onlar bencilce düşünüyor sen değil.
Benim ailem de (babamı söylüyorum.) evde oturmamamı, girip bir işe çalışmamı istiyor. Ben bu sene Kpss çalışıyorum. Atanamazsam seneye yine hazırlık yapmak var aklımda. Hala daha olmazsa özel bir kurumda çalışmayı düşünüyorum. Eğer ki maaşı iyiyse ben olsaydım ben de yurt dışına giderdim. Hem atanırsam da ailemin yanında olmayacağım. Bu durumda tek fark var. Biri yurt içi, biri yurt dışı olur. Bence ailemin yanında değilsem bir fark yok. Bunun bencillikle ilgisi yok. Her kadın veya erkek bağımsız bir birey olarak kendi ayakları üzerinde durmalı.
Önceliği kendine veriyor olman bencil olduğunu göstermez. Tabii ki geleceğini düşüneceksin. Bencil değilsin. Ne güzel eline geçen fırsatı değerlendirdin. Fırsatlar değerlendirilmek için vardır. Her zaman elimize böyle fırsatlar geçmiyor. En doğru olanı yaptın kendin için. Ailen sana sitem ediyor sadece.
Her ne kadar aile önemli bir kavram olsa da insan önce kendi geleceğini çizmeli. Sen ülkede elinden geldiği kadar çaba gösterip kalmak istemişsin ama olmamış, sonucu yurtdışına çıkarak amacına ulaşmışsın. Aslında burada sorun sende değil, seni buna mecbur bırakanlarda. İnsan kendi hayatı için kendi kararlarını verebiliyorsa ve buna bencil deniliyorsa evet bende bencilim, bencil ol ne olacak ki sen mutlu olduktan rahat bir hayat yaşadıktan sonra. Ailen de bunu derken emin ol seni özledikleri içindir yoksa hiç bir anne-baba evladının kötü olmasını istemez...
Kendi ayaklarının üzerinde durmak için radikal bir karar aldıysan, bencil değil güçlü bir kadın olursun. Seni tebrik ederim.
Senin cesaretine sahip olamayan birçok kişi 30’lu yaşlarda halen işsiz oluyor ve ailesinden/eşinden gelen paraya bakıyor.
Hiç canını sıkma. Finansal özgürlük kazanmışsın, kimseye muhtaç olmadığını kanıtlamışsın. Evet, aileden uzakta olmak zor ama belli bir yaşa geldikten sonra kendi ayaklarının üzerinde durma adımları atmazsan ömür boyu başkalarına muhtaç hale gelirsin. Bu sebeple yaptığın hamle çok mantıklı, ailene kararının temelini doğru bir şekilde açıklamaya çalış. Eminim anlayacaklardır.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,7b cevap paylaştı.
İşin duygusal yönünden bakılırsa herkesin gözünde daima bencil biri olarak görüneceksin. Yaptığın veya söylediğin hiçbir şey bencilliğini hafifletmeyecek. Ama... Ama, bencil değilsin. Bu gayet mantıklı ve yerinde bir karar. Çünkü, duygusal yönden değil, hayatın gerçeği yönünden bakıyorum. Türkiye'de en üst düzeyde bile eğitim alıp iki yabancı dili olduğu halde iş bulamayan insanlar var. Ya da ne yaparsa yapsın birilerinin oğlu, kızı, akrabası veya tanıdığı olamadığı için iş sahibi olamayan yüz binlerce insan var. Ailen aslında senin bu kararını kabullenip seni desteklemeli. Bir aile evladının geleceğinin iyi olmasını dilemiyor, onun sağlıklı ve huzurlu bir hayat yaşamasını istemiyorsa asıl bencil olan onlardır. Aldığın karar sonuna kadar doğru. Canını sıkma.
Merhaba öncelikle asla bencil değilsiniz, Sebebine gelirsek;bu hayat sizin ve yetişkinsiniz, ayrıca iş imkanı olsaydı ülkesini terk edecek bir Türk evladı tanımıyorum, bunkadar kesin konuşma sebebime gelirsek, benim iki numaralı oğlum;Gazi ünv. mühendisliği bitirdi ve dedi ki ben sosyoloji okumak istiyorum, imkanınız 2. Ünv için müsait değildi ama kendisi tam burslu kazandı ve bitirdi, hız kesmeden devam etti ve ben yurt dışına gidiyorum dedi ve gitti de, şu anda 5. Senesi radyo tv üzerine 3. Ünv okudu ve gayet keyfi yerinde Dip not:BENCE AİLENİZ BENCİLLİK YAPIYOR, bize sağlık haberleri gelsin ve gelebiliyorsa 10-15 gün ziyarete gelsin bizce yeterli, biz eğitimi işe alakalı üzerimize düşen vazifeyi gerçekleştirdik sanırım
Asla bencil değilsin daha iyi bir hayat yaşamak geleceğini kurtarabilmek hakkın iyikide gitmişsin biz burda sürünüyoruz hergün okul bitecek ne yapacağız diye düşünüyoruz psikolojimiz bozuldu benim gitme planlarım var ama dolar cok yüksek olduğu için adım atamıyorum inşallah bir gün bende çıkacağım özgürlüğüme halbuki hem onları düşünüyorum hem kendimi burda çalışmam ile onlara hiçbir artım olmayacak ve asgari ücretle bir aile gecindirmeye çalışacağım neyse konuşmak birşeyi değiştirmiyor umarım hayatına orda süper bir şekilde devam edersin nasıl çıktığını nerde yaşadığını ne is yaptığını merak ediyorum istek atabilir misin acaba tavsiye vermiş olursun
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bence bencil olan sen değilsin, bencil olan ailen...
Kimse kusura bakmasın ama yurt dışında iş bulup gitme imkanı hiç kimseyi tanımadım daha. Eskiden sadece gençlerdi şimdi 60 yaşına gelmiş insanlar bile kaçmak istiyor neredeyse.
28 yaşında başarılı bir insanın bu ülkede kalması demek, malum kesime yakınlığından dolayı patron olmuş şempanzelere köle olması demek.
Ayrıca kadınların özgürlüğüne son derece düşman bu sürü , pardon toplum varken başarılı bir kadının burada kalması için hiç bir sebep yok.
Aileni falan boşver orada kal. Gitmekle en doğrusunu yapmışsın.
Eğer ortada bir bencillik var ise o da Türkiye'de çocuk yapmaktır... Çocuğa yapılabilecek çok büyük bir kötülüktür.
Aileye bağımlı yaşamak zorunda değilsin kimse değil önemli olan aileyi unutmamak iyi bir aileyse çocuğunu onemsiyorsq muhakkak ziyaretlerde bulunmaktir arada aramak hal hatır sormaktir. Sen geleceğin için gitmişsin anneme kalsa imkan olsa beni yurtdışına firlatcak hiç öyle derdi yok
Keşke benim çocuklarim da bencil olsa da bizleri bırakıp yurtdışına gitse. Ne iş yaptıkları bile önemli değil. Doğdukları günden beri hep yurtdışına gidin diyorum. Ve bunun için de tüm imkanları sunuyorum ama bu sefer de onlar gitmek istemiyor 😂😂😂
En iyisini yapmışsın. Tebrik ederim seni. Kimseyi takma, sonucda hayat senin hayatın. Asıl bunları söyleyerek bencillik eden onlar. Bencil olmayan aile çocuğunun mutluluğunu ister, dizinin dibinde olmasını değil.
Eger o cerceveden bakarsak senin yanlatinda olmani isteyen ailende bencil olmaz mi hayatini kurdugun heryer evin bunun lokasyonu onemsiz hakketigin hayati yasamak icin verdigin caba takdir edilmeli yargilanmamali birey once kendine yararli biri olmali ki sonra cevresine yarar saglayabilirsin en azindan zarari olmasin diue bundan 20 sene sonra yaninda kimin olacaginin grantisi yok onun icin bende hayatini kazanmaya bak
Herkes işine gelmediği şey için başkalarını bencillikle suçluyor. Sen zaten yurdun da iş bulamadığın için yurtdışına çıkmışsın, bunda bencil denilebilecek bir şey yok ama ailenin durumuna bağlı bir durum aslında biraz. Ailene yardımcı oluyorsan maddi ve manevi olarak sıkıntı olmamalı. Senin vicdanın rahatsa her konuda başkaları ne derse desin takma.
Kesinlikle bencil değilsin öyle düşünme. Ben de birkaç sene sonra senin yaptığının aynısını yapmayı düşünüyorum. Ailem biraz mırın kırın ediyo ama olsun sonra alışacaklar. Sen bu ülkede olup da işsiz olsan ailenin daha çok mu hoşuna gidecekmiş. Bence hiç takma yoluna devam et. Eninde sonunda seni anlayacaklardır ve bencil olmadığını söyleyeceklerdir: )
b diyenler aileden bıkmış ülkeye hapsolmuş çıkmayı hayal eden tayfa ya da direk bunu yapmıs olanlar a diyenler olayın farkında
boşuna masal anlatma kendin için iyi olan şeyi tercih etmişsin bu ailen için iyi olmadığı için bencil oluyorsun çünkü onların sana ihtiyacını önemsemedin. bu kadar basit.
Asıl bencilce davranan ailen işin ucunda geleceğin söz konusu ilk önce kim gider orası belli olmaz onların önden gitme olasılığı %95 onlar gidince sen bu dünyada tek kalacaksın o zaman bir büyüğün olmayacak sana kol kanat gerecek! Bunu düşünüp idrak etmekten aciz oluyor bu 60-70 kuşağı
kendince sebeplerin varmış ben de öyle yapabilirdim, bencil denemez. ama her yurtdışındaki ülkede bir inci tanesi değil, ben araştırmıştım; mesela londrada barınma ücretleri tam cep yakan tarzdadır, iskandinavyada iklim sorundur vs. vs. Yurtdışındaki her ülkeye bir ütopya gözüyle bakanlar var. Tm belki şartları bizden iyi olanlar var ama orada da buraya göre farklı problemlerle karşılaşmaya hazırlıklı olabilmek lazım. Zaten bana göre öncelikle bireyin kendi iç dünyası önemli sonra çevresi.
Benim ailem de karşı çıkıyor ama ben de gitmek istiyorum bir an önce. Memleketimde gidip biraz kalıp sonra yaşamak istediğim ülkeye gideceğim umarım. (Tayvan ya da Kore) Bunun için çok çalışıyorum. Hayallerinin peşinden koş. Kazanacaksın! En doğru yol, bildiğin yol.
28 yaşındasın yani keyfiyen gitmedin sonuçta kendi hayatını yaşayabilecek sürdürebilcek yaştasın. Ölene kadar dizlerinin dibinde oturamazdın harelde. Türkiyede boyle seyler bencillik aileye isyan gibi geliyor ama olmasi gereken bu heleki ülkenin durumu bu haldeyken. Onların çocuğu olabiliriz ama sonucta bizde bir bireyiz kendi hayatimiz var.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,7b cevap paylaştı.
Sen koca bir bireysin be. Boyle sacma anlayis olabilir mi? Elin adamina kari olsan sıkıntı yok ama is icin ayrilip kendi hayatini kurman bencillik? Olmasi gereken sey nasil bencillik oluyor? Ne bekliyorlardı, olene kadar dizlerinin dibinde oturmani mi?
Bence en iyisini yapmışsın ben burda bir bencillik görmüyorum şahsen sonuçta kendi hayatın kendi kararların sen oraya eğlenmek için gitsen haklı olabilirlerdi belki ama ayaklarının üzerinde durup çalışıyosun kimseye muhtaç olmadan bir anne baba böyle birşeyle gurur duymak yerine böyle şeyler diyosa arkanda olmak yerine neden böyle şeyler derler anlamam nereye kadar onlarla yaşıcaksın ki hem
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
Ne kadar da eş dost aile akraba yaşantısının öneminden söz edilse de, kişi en nihayetinde kendisiyle yaşar yaşaması gereken hayatını, çünkü diğer hepsi geçici suretle bulunurlar hayatlarımızda, bizimle daima kalacak olansa, kendimizdir.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bu ulkeden gitmeyi dusunen bence haindir, kolayi secmistir, bahaneyi bulmustur. Turkiye Cumhuriyeti de size merakli degil zaten, defolun gidin, ne haliniz varsa gorun, sizin gibilerden ne fayda gelir ki bu ulkeye, tarih bilinci olmayan insanlar toplulugu, ulkesin de dinlenmiyormus, dunyayi degistirecek sanki, vizyonun ne kadar? Sig insanlar toplulugu sizde!!!
Ondan sonra bu ülke niye gelişmiyor? Asıl hain bu ülkeden giden değil, bu ülkeden gitmesine sebep olandır. Hükümet de gençlerine sahip çıksaydı da gençlerini harcamasaydı, zorla stres içine sokmasaydı. Avrupa'da hiçbir genç bizim çektiğimiz stresin çeyreğini çekmiyor. Asya'daki öğrenciler sadece lisede bir kaygı yaşıyor (o da bütün öğrencilerin başarılı olmasından kaynaklı) asıl bu ülkeyi bu hale getirenlerin vizyonu ne kadar? belki doğru düzgün yetiştirebilseniz, ülkenizi en yükseğe taşıyabilir. bir insanın neleri değiştirdiğine dair bir bilince sahip değilsiniz. asıl siz kestirip atarak kolaya kaçıyorsunuz. o kişiler burada birşey değiştirip hayatını kurtaramayınca başka ülkenin durumunu değiştiriyor. eğer ki buna sebep olanlar hain olmasaydı o kişiler burada durumları değiştirebilirdi. (etnik azınlıklar hariç) tarih bilinci de herkeste var merak etme.
HAHahaa bencil mi? Ben bi tıp kitabı kalmak için 500 tl para veriyorum bee Otobüse binince açık lise okuyorsun diye sivil Sayılıyor ama bi iş yerin de açık lise öğrencileri öğrenci sayılıyor neden mi? Çünkü maaşı düşük oluyor. Hain miş bu ülkede kendini kurtaran ne ara hain oldu? Bence çok iyi yaptı ohhhh
@maria3 eski kafa yaşıyorlar bunlar. dediklerine aynen katılıyorum. ondan sonra giden hain, kendilerini kurtaracaklar tabii bu gençler. bir de bu geri kafalıları çekecektik oldu valla. hem eski düzenin ölüp yenisinin gelmesinden çok memnunum hem de gençlerin birşeyin farkına varmasından. 500 lira ne ya? eminim ki çok fazla kitap yoktur. 2-3 tane ancadır. gelmişler artistlik taslıyorlar.
@韩艾木HanEmre 1 tanesi 500 tl set değil ve ben bunu alabilmek için, aileme yük olmamak için hem okuyup hem çalışıyorum ve aldığım maaş ise bu zam ile 2100 tl oldu. Eşli kafalı insanlar sussunlar ve bi dönüp ülkeye baksınlar
@maria3 bir tanesini ne diye 500 lira diyorlar? Yani ne özelliği var ki? Öğrencileri niye kasıyorlar bu kadar anlamış değilim. Aşırı sıkıntılı bu. Ülkeye bence de dönüp baksınlar. Ekonomi yerlerde, enflasyon tavanda. Alım gücü düşüyor zaten. İnsanları sömürmekten başka birşey yapmıyorlar. İmkanım olsa çıkıp gideceğim buradan zaten.
@maria3 bazı ülkelerde bütün kitapları ücretsiz, biliyorsundur. bir de allah bilir kaç kitap alman gerekecek? öğrenci ilk seneden sıkıntıya giriyor. burası cidden yerlerde. sistem zaten berbat.
Sizi para ile mi gönderiyorlar yoksa zihin yıkama ve tekrar kodlama teknolojisi çıktı da biz mi bilmiyoruz kanıtsal olarak.. Siz hangi tübitak müh. zi korudunuz. hangi bilim insanı nı korudunuz.. bilim insanınızı öldürmek için koca ucagı dusurduler. dunyanın en unlu kardıyalogu yurt dısında aşıyı bulan bilim insanin türk yurt dışında hiç oturup sorguladınız mı bu insanlar neden yurt dışında diye.. bugün mercedesi mercedes yapan türk tasarımcı bence bunları oturun bi sorgulayın... biz nerede hata yapıyoruz diye..
unutmadan bak arat İki Türk Yazılımcı, Apple'ın İki Açığını Buldu bu ikisi de artık apple için çalışıyor sorgula bence biraz. ama o beynin olduğunu zannetmiyorum.. asıl sen ve senin zihniyetindekiler hain..!
vall yaşam sartları bunu gerktiriyor insanın ailesinden geçmesi zor ama haklısın dostum yani türkiye yaşanılcak bir ülke değil. Allah yar ve yardımcın olsun. canını kesinlikle sıkma önüne bak ailenide ihmal etme ara sor tabi ama öncelik senin hayatın dinleme kimseyi
Bencillik değil geleceğini kurmak seninki ailen sadece senden uzak kalmak istemedikleri için o şekilde davranıyor diye düşünüyorum. Evlenip te yurt dışına çıksan tek olmadığını bilip rahat ederlerdi ama şimdi seni düşünüyorlar bence ondan
Herkes ailesiyle yaşamak zorunda değil, insan kendi ayakları üstünde durması lazım, diyelim memur oldunuz tayininiz uzak bir yere çıktı o zaman aileniz ne derdi kızımız memur oldu tayini çıktımı diyecekti, ailenizin sözlerine takılmayın fazla
Evet kesinlikle bencil birisin. Köküne kadar hemde. Bencil olmak iyidir ama narsist olma, megaloman olma ama önce can de. Çünkü hayat keşkelerle geçmez
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hiç kimsenin sözüne inanma. Benimde ihtimallerim var bir süre sonra temelli gideceğim. Şu sözü unutma ' Babamın arkadaşı yıllar önce ailesini bırakmamak için gitmemiş ailemi bırakmam demiş. Ailesi için çalışmış. Kendisi hayatını kuracağı zaman ortada kalmış. Anladın sen. Onları bırakıp gitmek gönülden bırakmak değildir. Sen oradan ailene daha iyi bakarsın çünkü kazanç var mutluluk var orada' çokmu bağlısın ailene yılda 4-5 kez gel. Güzel bir ülkedeysen bu durum buna fazlasıyla müsait.
Kafanı kullanmışsın kızım aile sevgisi para getirmiyor boşver sen onları kendi hayatına bak.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Valla ailen seni bencil ilan eder şimdi ama zamanında yurt dışına çıkıp çalışmasan seni evde kalmış fakir ilan ederlerdi. Ülkemizin en bencili aileler bence.
Bencil ol tabi aile ne bok biliyor hayatına müdahale edebilecek? Zor duruma düştüğünde ailen bile yanında olmayacak. Olsa bile seni suçlayacak. Düz bildiğin yoldan devam et hayat senin.
En iyisinu yaptınız kendi ülkemizde iş yok. Ben de üniversitesi mezunuyum ama kendi ülkemde ilerlememi kamu ve özel sektör esirgiyor. İmkanım olsa da yurt dışına gitsem.
Bu dünyadaki en önemli varlık sensin. Hiç kimse için kendi geleceğinden, huzurundan, mutluluğundan ödün vermemelisin. Bencillik değil bu, yaşamak böyle bir şey...
Sana türkiyede şu an ve geleceğin için iyi şartlar sağlayacaklarsa geleceğini söyle. Sonuçta annenler seninle bir mezara gitmeyecek. Geleceğin önemli ama arada bir gel aileni gör
Bu senin hayatın tamam aileni at demiyoruz ama bir yerden sonra kendi kararını kendin vermen gerekiyor herkesin kendine ait bir hayatı vardır senin de kendi hayatın var ve hayatını kimsenin sözlerine göre yaşama nasıl ne şekilde istiyorsan öyle yasa bu dünyaya bir kere geliyorsun bunlara takılıpta üzülme derim
Hayat senin hayatın gelecek senin geleceğin. Türkiye'de kalsan ne olacak. Durumlar malum. Ailen sana bencil diyeceğine ülkenin durumuna isyan etsinler.
Sakın ama sakın yanlış bir şey yaptığını düşünme Bir bayan olarak kendin haklısın zaten 28 yaşına gelmişsin yolu yarilamana Bir şey kalmamış Sen değil ama ailen bencil olabilir Bende 6.5 senedir almanyadayım pişman değilim keşke 20 yaşında gelseymişim
Ailen için değil kendin için yaşamak zorundasın. Yani bencillik mecburi. Türkiyede olsan iş bulsan evlenip gitsen sıkıntı yoktu amma yurtdışına gittin diye var. Öyle mi
asla öyle düşünmeülkene döviz sokucaksın ilene yardım ediceksin imkanlara kavuşucaksın başarabilirsin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu bencillik değil, kendini düşünüyor olman. Ömür boyu ailenin dizinin dibinde oturamazdın. Bak ben binpişmanım keşke vaktinde daha cesur olup gitseydim burdan ama şimdi okumuş işsiz ve evde oturuyorum. Ve artık o kadar cesur da değilim.