AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
131Cevap
Zaten kürdistan istemiyorlarmı amaçta buydu ama bir tavsiyemde diyarbakırdakine yaptıkları gibi orduyu geri çeksinler amaçlarına daha basit erişirler
Berbat olur. Bölünürüz resmen. Güneydoğu Anadoludaki eyalet bölgesi resmen Kürdistan gibi olur. Dillerini bile değiştirirler. Vali olarakta Selahattin Demirtaş'ı atarlar. Tam olur bide.
zengin bir tayyip erdogan icin başkanlik sistemi şart öbür türlü rahat yiyemiyor paralari eyalet sisteminide halka empoze ediyor bu sekilde rant sağlıyor eyalet gelmesi iyi gibu ama su an değil tayyip koltuktan insin terör bitsin sinirlar guvenligi arttirilsin o zaman olabilir ama bu dediklerim bir 30 yil içinde olabilecek şeyler değil
Evet ülke bölünür. Bölünsün anasını satayım. Bölünmesi bence daha iyi olur. Doğu kısmını kesip atalım direk ülkemizden. Hem bölününce büyük şehirlerdeki kürtler de oraya gider biz de rahat bir nefes alırız.
Niye gitsinler ki? Bence büyük şehirdekiler bölünmek istemezler niye İstanbul İzmir gibi bir yere pasaport vererek gelsinler ki? Bence genelleme yapmasan iyi olur 'BÜTÜN KÜRTLER' diye.. Ülkede türklerin yarısı kadar kürt var oylama yapsalar kürdistan konusunda eğer baskı olmazsa kararın ne olacağı hiç belli olmaz..
Yok ben yaparım çünkü ben foşiqim.
Güneydoguda bölünme olacak diye düşünen arkadaşlar yanılıyor bak elektiriklerini kestiler az kaldı geberecekelrdi. Vereceksin bunlara bağmszlık bir hafta sonra sürünerek bizi geri alın diye yalvarrlar :) gerci hepsi icin bunu söylemek yanlıs olur.
Türkiyede eyalet sistemini belli şekillerde yapmalılar örnek olarak; doğunun bir kısmı + karadenizin bir kısmı bir eyalet olmalı, bu şekilde yapılırsa harika olur fakat bu tartışma 5 6 yıl önce gündeme gelmişti reddedildi.
Sistemin hiç bir önemi yok. İnsanlar çalmaktan vazgeçmedikçe her sistem sorun yaratacaktır.
Bence Türkiye gibi zayıf ülkede eyalet sistemi olmamalı kaldıramayız Ankara İstanbula savaş açar falan dayanamam:D
Başkanlık sistemi inş gelmezde gelcek gibi güç tek kişinin eli altında toplanıcak
Zaten sende soylemissin gelismis ulkeler boyle yonetilir... içeride teror sıkıntısı olmayan komsularinda savas Yasanmayan ve güçlü ulkeler... birde bize bak !
Bölünme vır vır vır vır Güneydoğu vır vır vır vır (çeşitli küfürler) vır vır vır vır
Güzel olur.
Vır vır vır vır
pkk iyice ayaklanır sonra buyur bölünmeye giden yolda yakarız bir cuğaraa
Kendileri ulus devletten vazgeçmez ama bize etnisite öğütlerler. Afedersiniz ermeni veya gürcü cb olursa da ister tabi
Eyalet sistemi olmaz. Olursa etrafı lanet olası federaller sarar!
yakındır eyalet sıstemıne gıdıoruz zaten başbakan bunun için başkanlık sistemını ıstıo :)
Olmaz. abd cok buyuk bir ulke turkiyenin yüz ölçümüne göre
eyalet sistemi hakların kardeşliğine bir bütünlük katabilir!
eyalet siztemi hakkında bilgisi olmayanlar bunu bir bölünme olarak görmesinler bence aksine bu sadece yöresel bir birleşim!
Bolunur net!!! Turkiye eyalet sistemini kaldramaz ayrica da o kdar genis bir cografyada degil zaten
Başkanlık sistemini kaldıramaz bu ülke, mümkün değil. Zaten Burhan haricinde başkanlık sistemini savunan anayasa hukukçusu görmedim.
osman can da savunuyor zannedersem.. savunan hukukçular var diye biliyorum.
Burhan, Anayasa komisyonu Başkanı.
Osman, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu asli üyesi
Bunlar savunmak zorunda zaten, en ufak eleştiri getirseler bu konuda direkt 'şutlarlar.' Tayyip, demokrasiden, cumhuriyetten zerre anlamayan gelmiş geçmiş en büyük dikta rejimlerinden birini kuran, eline kitap almamış egoistin teki. Bütün nitelikli anayasa hukukçuları parlamenter rejimi savunuyor. Necmi ve Gözler de dahil.
osman can 2012'de Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine yapılan görüşmenin ardından üyelik işlemleri tamamlanarak AK Parti'ye katıldı.. yani nemalanmak için değil. osman can baktı bu görüşe yakın. tayyip erdoğan da baktı kendisine uygun görüşleri var. bunun üzerine göreve gelmiştir.
tamamen karşılıklı uyum içerisinde gelişen bir durum. seçildiğinde anayasa profesörüydü zaten.
bunun sebebi şudur türkiyenin avrupa birliğine girememe sebebide budur bölünmek dini yönden v. s olsun daha kolay yönetilmek içindir katolik v. s v. s bir çok türü var bu şekilde bölünme olmadığı ve kabul etmediğimiz için avrupa birliğinde değiliz
Amerika veya diğer ülkelerin doğusunda PKK gibi bir tehdit yok. Bizde uygulansa doğunun yarısı pkk ya çalışır. Adamları zaten meclisimize soktuk! Bari yönetimimize karışmasınlar.
olmaz, gerekte yok zaten 714 bin km2 yi merkezden yönetemeyeceksen git polinezya da balıkçılık yap.
Türkiye de esas sıkıntı sistem değil. Hangi sistem olursa olsun o sistemi çökertme aşkı bizde ki esas sorunu özetliyor.
Türkiyede abd de işlediği gibi işlemez o eyalet sistemi türkiyenin etnik yapısı buna müsait değil
Fena olmaz, ama tabi önce yaşamak gerek. Eyalet sistemi fazla uzak değil bu ülkeye.
devletin başındaki hayaletler gitmeden eyalet falan olmaz
Doğu'da elektrik vs. ücretsiz kullanan kısım ekonomik olarak batar ve herzamanki gibi yine ağlamaya başlarlar. Bkz. Dövlet bize bahmiir
osmanlı da bı nevı eyaletle yonetılıyordu kotu gerıcı eskıde kalmıs dedıler ama yıne osmanlının sıstemını en baba ulke kullanıyor başta, tabı kı de on numara sıstem uygulamasını bıldıkten sonra.
Bulunduğumuz sistemdem başkanlık sistemine geçen hiç bir ülke bugüne kadar ayakta kalamdı zor bir iş bu üstelik bizden kopmak isteyen bir güney doğu varken
Her ülkenin kendine özgü yapısı ve tarihinden gelen birikimi vardır. Bu nedenle başkasına uyan bir sistem diğer bir ülkeye iyi gelmeyebilir. Buradan düşündün mü hiç?
Bence eyalet sistemi Türkiye'ye uygun bir sistem değil çünkü ilerde mutlaka eyaletler arası savaşlar çıkacaktır. Ancak görünüşe bakılırsa bence eyalet sistemine geçiş olacak gibi ileride.
#Rahman... #Ve... #Rahim... #Olan'ın... #Adı... #İle...
Olur da Türkiye'nin toprakları az... Eğer çok olsa zaten zorunlu olarak gelir bu sistem ama şu an eyalet sistemi uygulanamaz...
Osmanli zamaninda eyalet sistemi varmis zaten avrupa hep turkleri taklit ederek guclenmisler. Arastirin goreceksiniz. Bence baskinlik sistemi ve eyalet sistemi gerekli...
sana bunu söyleten emperyalist düşünce, kafana yerleştirmişler işte. İyi olanı kötü kötüyü iyi göstermekte "usta"lar. inan ki.
Nedin kardes sen benim yol yolda senin yolun nere?
Osmanlıda eyalet sistemi yoktu cahil, vilayetler vardı örneğin Diyarbakır vilayeti Bitlis vilayeti Sivas vilayeti vs. ;)
Müthiş olur. Ama zaten eyaletler bölge olmuş. Aynı şey. Sadece ayrımcılık var. Sağ sol yüzünden
pis krolar rahatlıkla at oynatır. Güneydoğu Anadolu Bölgemizde.
81 il bile şu an ki yerinden yönetim için fazla küçücük iller var ilçe bile olamaz merkezi yönetimin boku çıkmış zaten bir de sen böl tam olsun.
Bence olmalı. Türkiye gibi hiç bir seçim değişmeyen bir haritası olan ülkeye en iyi eyalet sistemi gider.
eğer batıdaki kürtler güneydoguda kürt devleti kuruldugunda oraya komple gideceklerse Vallahi, Billahi, Tillahi kabulum alsınlar topraklarını başlarına çalsınlar güneydogu ve kürt kamburu olmasa şimdi biz 1. dünya ülkesiydik.
Amerika BİRLEŞİK DEVLETLERİ adı üstünde. Burasi ise Türkiye Cumhuriyeti. Türkiye'ye eyalet sistemi demek ülkenin bölünmesi demektir. Eğer hükümet bunu dile getirirse oyumu ak partiye vermeyeceğim bir sonraki seçim.
Yalnız orda kürtler yok yani malum ırk yok dikkatini çekerim onun için gelişiyorlar , bizde hakkaride oyla vali seçsen o vali bile devletin valisi değil pkknın valisi olur ahanda devlet gitti kapiş
eyalet sistemi demek bölücülük demek. bölücüleri de ortadan ikiye böleriz acımayız.
Türkiye'de tutma kank mk 50 parçaya bir ayrılırsa bida ayağa kalkamaz. Ayrıca senin saydığın ülkeler zaten ekonomik belli bir statüleri var yani adamlar eyalet sistemiyle gelişmediler.
Doğru.. biraz güçlü olmak lazım. tşkkrlr
Ben teşekkür ederim güzel bir sorgulama yaptın :)
Sistemin istenildiği gibi çalışmayacağını düşünüyorum
Insallah olur artik topraginda degilim ulkede huzur falan kalmadi. En yakin zamanda gelir umarim
Kalkınma çok daha hızlı olur bu gerçek ama işin diğer tarafından bakarsak.. bilmem Güneydoğu sallantıda gibi
Abd büyük bir ülke 50 dn fazla eyaleti olan bir ülke ve 1 eyaleti türkiye kadar türkiye zaten küçük birde eyaletlere ayrlsa zor gibi
Doğuda kurdistan eyaleti mesela? Sonra köküne kibrit suyu iyi fikir. ..
Almanyada 11 eyalet var bişi yok Türkiyede bes tane olsa ic savas..
Nerden biliyorsunuz iç savaş çıkacağını? Denemeden görülmez. zamanında neler yapıldıda bu millet yine kabullendi.
bu sistem evet bölünmedir, bölünmenin diğer adı eyalet sistemi.
Her eyalet kendi parasıyla geçinecekse evet derim.
Hem eyalet olacak de, hem de para kazanma, üretme, yat böyle olacaksa olmaz
Çok mantıklı olurdu ama nasıl? Kürtler gibi bir topluluk olmasaydı çok güzel olabilirdi. Ama gel gelelim anında bağımsızlık isteyeceklerdir.
olsun hatta bir eyaletten diğerine gecip yerleşmek icin sınav yapılsın. O sınavı gecemeyene orada yaşama hakkı tanınmasın.
Bence de gelsin. Baksana zaten Kurdistan kurulacak bari buralar bize kalsin. Hem İzmir eyaletinde yasamak guzel olur
Nah kaldirirsin. Kurdistan kuruluyor gormuyor musun sen be? Kor musun kurtlerle nasil anlasmalar yapildigini gormuyor musun? Tabi uyuyun ve oyunuzu Tayyibe verin amk.. koyunlar.
Eyalet sistemi uygulayan ülkeleri görüyoruz gayet iyi ama türkiye buna hazırmı o bilinmez
Abd nin ve Türkiye nin. Yüzölçümlerini bir karşilaştir bakalm...
Türkiye'nin öyle bir yükü kaldıracağını zannetmiyorum.
Çok iyi yönettinizde eyalete geldi sıra birileri ne pay vermekten başka bişey degil
amerika gibi bir ciddiliyetle yapılacaksa neden olmasın...
Türkiye Federal bir ülke değildir. Bunu diyorsa hükümet diktatörlük sistemini getirmek için elinden geleni yapıyor.
Yüce Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ülkenin sikildiğini söylerim.
Pkk illeti kürtler olmasa aslında güzel olur ama şu durumda olmaz bağımsızlık isterler
hırsızlık önlene bilir mi o sistemde. bizim siyasilerin alayı hırsız