Osmanlı'da da toplanan vergiler topladıkları bölgeye harcanırmış. Her bölgenin kendi kuralları varmış. Her şeyde osmanlici olanlar, bu kurala neden karşı çıkıyor anlamadım. Bu ülkede keskin uçlar var. Herkes mutsuz olacağına, herkesin kendini daha iyi hissedeceği bölgeler olsa fena mi olur? Konyalı da kültürünü yaşasın, izmirli de. Herkeste vergisinin nereye gittiğini bilsin. Elin istanbullu adamı, bu güney benden gelen vergiyle kaçak elektrik kullanıyor diye ağlamasın.
Osmanlı gibi bircok kulturden birlesmis sistemle Türkiye yi bi mi tutuyorsun? Türkiye birebir kendi başına ülke eksi osmanliya gore turkiye tek başına eyalet.
Hdp nin ve pkk li itlerin istedigi gibi olsun diyorsun yani.
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben kur'an ve sünnete göre yönetilmek istiyorum. ben geçmişte izzetle Allah'ın hükümlerini uygulayan yönetim sistemini istiyorum.
Demokrasi denen saçmalık 2 türlüdür. biri çoğunluktur. çoğunluğu 1 kişi ile sağlasan o kişinin düşüncesi geçer. refarandum zira başa baş sonuçlandı. halkın yarısı bu sistemi benimsemedi, benimsemeyecek. böyle bir algoritmanın uzun süre devam etmesi imkansız bir şey.
Hepimiz Allahın kullariyiz. Hic birinizin digerine üstünlügü yoktur diyen Hz Muhammet Peygaberimizin sözleri varken. Bu ülkenin sahipleri olarak Beraber kardeşce yasamak Dinimize ve Kur'ana gore daha uygun degilmide sen insanlari ayristirmaya calisiyorsun.. Bence sen art niyetlisin
Kuran bölünün demiyor. Birleşin diyor. Sen Kuranı hiç anlamamışsın. Senin dediğin gibi bile olsa, isanlık ülke ülke zaten bölünmüş. PKK lı köpeklerin isteğine Kuran ı kılıf yapma.
Merkezi sistem güçlenmeli özerklik vatan hainliği bolu5nme öncesi bu. Koskoca rusya sembolik olarak özerk. Eğer bir federasyon olacaksa tüm Türk ülkeleri arasında olmalı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İl ilçeleri yönetemiyorlar birde eyaleti mi yönetecekler güldürmeyin adamı ya
Hatta ataturk uniter yapiyi getirdi onu da soylemek gerekir. Osmanlida eyalet sistemi vardi eski nufus sayimlarina bakiyosun ulkenin 7 cografi bolgesinde hemen hemen birbirine yakin nufus varmis
Yok ebesinin nikahı ksksksksksks Sivas nasıl güneyde lan, Gaziantep ve Kilis niye doğuda yön bilginizin ya ultra cahiller hazırlamış galiba bu haritayı