AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
99Cevap
Ev hanımı kocasının emri altında diye öyle düşünülmüş olabilir ona kocası bakıyor tek başına bişey yapamaz gibisine sanırım
Çünkü okumak o kadar kolay birşey değil okuyan herkese saygı var şöyle düşün erkek polis normal karşılanır ama kadın polis diyince aaaa oooo falan yapılır saygı duyulur ve her zaman güçlü olurlar çalışanlar, ev hanımları ise kocasına muhtaçtır parasına sevgisine...
Bence ev kadınları daha güçlüdür. Çalışıp para kazanmak herkesin de yapabileceği bir şey. Hatta ev hanımlığına totosu yemeyen kadınların çoğu sırf bu yüzden çalışıyorlar.
Hadi be sende totoları yemez erken kalkıp onun bunu kahrını çekmeyi ohh yat Esra Erol Müge izle 😂
Çalışan kadın ev hanımlığının üstüne omuzlarına iş yükünü alır. İşten apar topar çıkıyorum. Yemekti cocuktu ev isiydi derken kıcımın üstüne oturmuyorum yatana kadar. Yorumunuzu sacma buldum 👎
Ev hanımları akşama kadar oturuyor
@KorAteşiKızılı 💯
Sadece kadın değil kendi ayakları üzerinde duramayan herkes birine bağımlı olarak yaşamak zorunda kalıyor. Aslında düşününce biz de patronlarımıza bağımlıyız mesela o yönden işimizde güçsüz oluyoruz. Ayrıca ev hanımlığı da meslek sayılmalı onlara da belirli haklar ve maaş verilmeli diye düşünüyorum. Tabi bu ekonomik koşullarda çok zor olsa da neden olmasın ki.
İnsanların algılarını yönetmek üzere ortaya atılmış ve maalesef yayılmış ileri düzey bir saçmalık.
Ev hanımının yaptığını yapıyor aynı zamanda çalışıyor olarak bilindiği için öyle
Biri bağımsız biri bağımlıdır. Bağımsız olan güçlü bağımlı olan zayıftır.
Ev hanimlari benim gozumde daha guclu. Bir suru cocuk yetistiriyorlar evi cekip ceviriyorlar evin icisleri bakani ve cok saygidegerler
çalışan kadınlar çocuk bakmıyor mu :D
@delioglan1111 baktiriyor
saçma bir genelleme
@delioglan1111 sabahtan aksama kdar mesai yapan kadinlar ayni zamanda cocuklarina mi bakiyor?
Çünkü çalışan kadın bir de evde calisiyor. Yani iki mesai yapıyor.
ev hanimligi daha zormus yeminleee... isi biraktiktan sonra anladim
Çok yanlış bence. Ev hanımı olmak evden dışarı çıkmamak anlamına gelmiyor. Evin işi hiç ama hiç bitmediğinden dolayı sürekli bi şeylerle meşgul oluyor insan. Maddi olarak katkıda bulunmasada o evin tüm giderlerinden haberdar ve ona göre davranır.
Genelde işler masa başı da olsa belli zorluğu olur, insanlarla uğraşma, idare etme vs ayrı meziyet ister. Üstüne bir de ev işlerini ve evdekileri idare eder abartılı zengin değilse. Öyle öyle kalıplaştı bu ama ev hanımlarının işleri çok zor ya.
Soruyu anlamadığımı itiraf etmeliyim, çünkü hem işte çalışan hemde akabinde gelip evde çalışan bir kadın asla güçsüz değildir. Hatta bana sorarsanız fazla yükleniyordur, kimsenin göstermediği eforu sarf ediyordur dengede durabilmek için.
Ayni anda isini eşini evini idare edebilen ve kendiyle ilginen kadin asil güçlü olan evde dip boyası gelmiş 120 kilo haliyle dizi izleyen degil ev hanımlarının hepsi boyle
Eğer bi kadının arkasını dayayabileceği bir güç yoksa kocasına bağlı kalır ve onu her bakımdan kullanır. Ama arkasını dayadığı bi şey varsa istediğini yapar
Alakası yok öyle diyenlere bakma maasi iyiyse erkeğin kadında çalışmak istemez önemli olan severek evlenmek erkek dışarda kadın evde gül gibi birbirlerine anlayış göstererek geçinip giderler
Çünkü ekonomik olarak kocaya muhtaç olduğu için güçsüz. Koca ne derse onu yapmak zorundadır. En modern aile bile olsun bir çizgide çalışmayan kadın kocasına hesap vermek zorunda kalır.
Bunu ben de hep merak etmişimdir eskilerden kalma bir şey galiba
Halkın tabularindan biri daha. Ağzı olan konuşuyor işte
çalışan kadın 'dominat' ev hanımı 'efendi' olur bana göre.
Saçmalık işte. Ev kadını yan gelip yatıyor sanki. 😏Onlarda güçlüler.
Hrm çalısıp hrm ev bakmak zorduro yuzden güçlülüler
Ekonomik özgürlüğünü eline almış biri tabi ki güçlüdür. Para güç demek zaten.
Ev hanımlarının geliri olmadığı için öyle düşünüyorlar ama hepimizden daha güçlüler
Bir işe yaramıyordur. Diye tabir ediliyor ama alakası yok.
Bir insanın çalışması için mesleğinin olması lazım çoğu kişi evlendikten sonra işi bırakıyor nasılsa evlendim diye mesleğin yoksa iş hayatında anca getir götür iş yapar
Çünkü ekonomik özgürlük, kimseye hesap vermek zorunda olmamak bir güçtür.
Bu tv programları ve sosyal medya sayesinde oluşan bir algı diye düşünüyorum.
Herkesin güç anlayışı farklıdır. İş ve maddiyat odaklı biri bu kadının güçlü yanını göremez.
alt sebepleri çok ama, kısaca ekonomik özgürlük öyle bir şey işte
Yanlış bir algı ev hanımları daha güçlüdür gerektiğinde evine ekmekte getirir bir çok örneği var
Ön yargı kesinlikle, ev hanımı olup terbiyeli güçlü kadınlar da vardır iş yapan kadınlar sanırsam daha fazla sorumluluğu olduğunu düşünüyor bu insanlar ama ev hanımın da çok sorumluluğu vardır ikisi de zordur ayrım yapmak mantıksızdır
Çalışan kadınların dilleri papuç gibi olduğundan olabilir. Bir de herkes onların öyle olduklarını düşünüyor.
Ben şahsen Ev hanımı tercihimdir. Bana daha bi kadın gibi gelir. Yaratılış böyledir.
Bence bu çok saçma her insanın ayrı bir görevi var hayatın bir çok yönü var her yönde insan güçlü olamaz o yüzden her insanın farklı güçlü yanları vardır.
Çalışan kadın işten gelir yemeğini yapar çocuğuyla ilgilenir haftasonu olur temizliğini yapar evin ihtiyaçlarına maddi açıdan yardımcı olur tüm yönleriyle ele alırsak çalışan bir kadının yükü çalışan bir erkeğe göre de kat ve kat daha fazla bu yönleriyle ev hanımlarına göre güçlü kadınlar oluyorlar
Bu konu toplum baskısı ve bakış açısı ile değişebiliyor. Ev hanımlığı olupta güçlü kadının yapamadığını, güçlü kadınlarında ev hanımlarının yapamadığını gördüm. Tamamen bakış açısı.
bunun kadınla alakası yok, ülkelerde bile böyledir. Özgürlüğü belirleyen en temel şey ekonomidir. Çalışan kadın kendi parasını kazandığı için özgürlüğünü de kazanır. Çok duyduk eşiyle hiç mutlu olmamasına rağmen bir işi olmadığı için ayrılamayan kadın. Bir de her sabah eşinden harçlık almak falan...
Güçlü, güçsüz diye ayırmak yanlış. Fakat hem çalışıp hemde evine çocuğuna zaman ayıran kadınlar bir adım daha öndeler bence
Bağımsızlık, hürlük... Başka bir amacım yok
Ev hanımı "işsiz kadın"'dır. Çok açık değil mi soruyu soran aslan parçası?
Çalışan kadının görgü ve sosyal yapısı artar ayrıca tahsili olmasıda ayrı bir etken bu sebepten güçlü bir yapısı olması çok olağan
Bence de çok saçma. Sanki ev hanımları hiç bi işe yaramıyor onlae olmasa elimiz ağzımız birbirimize dolaşır
Hiç alakası yok bence güçlülük insanın diline konuşmasına zekasına baglidir calisipta cahil olan da var
Ekonomik özgürlük bambaşka bir şey. O yüzden olabilir.
Çalışan kadın bir erkekren para istemiyor olması gereken de bu , ev hanımı ise erkekten para istiyor kısacası kendi parasını kazanamıyor. boşanmak istese çocuğunu alıyor ama ailesi yoksa parasizliktan perişan oluyor
Ekonomik özgürlük açısından böyle bir algı var. Oysa ben efsane güçlü ev hanımları tanıyorum, en başta annem.
bir çogumuzun annesı ev hanımı hanım efendı eskıden 4 kişilik bir aılede baba çalısırdı gecınırdı şimdi aıle komple çalısıyor yetmıor yıne :D
Dünya da soyun devamını getirmekden Baska islevi yokmudur kadının? Gibi gibi. Nerede bilim nerede sanat vs.
Çünkü ekonomik özgürlük gibisi yok. Kimseye muhtaç değilsin. Bu yüzden güclüsün.
Ev hanımı ise evliyken kocasına, ayrılınca babasına muhtaç.
çünkü para her kötülüğün anası olduğu bigi bunun da anasıdır :) bu devirde güçlü diye insana denmez! paraya denir
bu sınıflandirmayi yapan siz kadinlarsiniz.. yani kendi kendinizi kategorilere ayiriyorsunuz.. kadinlara en buyuk kötülüğü gene kadinlar yapar.. bunun farkina varin artik.. bye
Yanlış bir algı kendi parasını kazandığı için böyle düşünülüyor.
Çünkü ekonomik özgürlüğü olan kadın, dur diyeceği noktada dur der susup içine atmaz. Ev hanımı olan kadın bunu çoğu zaman diyemez çünkü el mahkumdur. Çalışın kazanın kimseye muhtaç olmadan yaşayın kızlarım.
Evde oturan kadının yükümlülükleri fazla küçümseniyor. Bence hiç kolay değil bi evi çekip çevirebilmek. En az çalışan kadın kadar güçlüdür bence.
Kocalar işte çalışırken galiba her ev kadınının oturduğunu sanıyor galiba
Çalışan kadın bağımsızdır.
Kabul etmemeniz farkettirmez para bu çağda güç demektir.
Çalışan kadının parası kendi özgüveni yüksektir kendini ezdirmez kocasına.
Ayrıma karşıyım anne olmak ev hanımı olmak daha zor çalışmak daha kolayyy bence
haklısın hem bir erkeğin eşine para vermesı ayıp deılkı
Zengin erkek neden güçlü olurda fakir adam olmazda saklı cevabı
En büyük fedakarlık ev hanımı olanda âmâ hor VE küçük goruluyo
çalışan kadınlar hem ev işlerini yapıp hem de çalıştığı için böyle bi algı var ama ev hanımlarıda çalışmayan kadınlara göre evde daha çok çalışıyo ama bu gözden kaçıyo bence