Selam 25 yaşına gelmeme rağmen ailem tarafından saygı görmüyorum. Hep bu sorunu yaşadım ve kavga ettim ama asla değişmiyorlar. İnsanlar 5 yaşındaki çocuğuna bile birey gibi davranıyor ve isteklerine saygı duyuyor. Benimkiler hep beni bastırıyor, aşağılıyor, hiçbir şeyi beceremezmişim gibi davranıyor ve asla benim kararlarıma ve sınırlarıma özen göstermiyorlar. Gerçekten bıktım bu durumdan. Ne yaparsam yapayım değiştiremiyorum. Çok başarılı biri olmama rağmen anne ve babamın gözünde hep beceriksiz ve yetersizim. Çok büyük haksızlık bu. İkisine de çok öfkeliyim ve onlar yüzünden mutlu ve yeteri kadar başarılı olamadığımı düşünüyorum çünkü bana gerekli özgüven ve desteği vermediler.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılTakılma, gelişimde olduğunu düşünüyorsan bu durumu aşman gerektiğini biliyor olmalısın. Çok değer verdiğinden yaşıyorsun bunu muhtemelen ama bununda önüne geçmelisin. Çünkü en az %50 kesim yaşıyor bunu hiç uzakta olmayan bir örnek vereyim. Dün gece yatacağım çıkın diyorum annem ve ablama 0 saygı 0 anlayış en son sert olmak zorunda kaldım yapacak bir şey yok iyi olması için acı çektirmek kötü olmak zorundayız.
234 Yorumla- +1 yıl
Ama benimkinde genel bir saygı yok. Mesela bu kız bunu sever buna bozulur diye hiç dikkat etmiyorlar. Sanki ben yastığım. Diğer ailelere bakıyorum nasıl çocuklarına kul köleler. Ve çocukları ne kadar salak beya adi olursa olsun hepsi sevip destekliyor çocuğunu. Ama benimkilerde tamtersi. En iyi evlat ben olmama rağmen resmen sevgi ve saygı dileniyorum. Bu haksızlık.
- +1 yıl
Dua et komşu çocuğunu övmüyorlar dicem de o konunun içeriğini bilmiyorum sizde şayet bizde komşu çocuğu en iyisidir. :D Bu profilden de kaynaklanıyor biraz, tepkisel olarak bir şey görmeyen bireylerdeki hassasiyet duygusu çok düşük ağlayan bebeğe verilen tepkiden ölçebilirsin. Ağlamayanı at köşeye oynasın muhteşem yetiştirme stili onlara göre ama ağla kıymete biner diye öğrenen bebek çok farklı... Şayet kendi adıma sesimi yükselttiğim muhatap almadığım ve istenilenlere uymadığım birey olarak büyüdüm mutluyum, mutlu edebiliyorum, üzebiliyorum diyorum çünkü insanım ne kadar normal dimi diyorum kabul etmek zorunda kalıyorlar :D
- +1 yıl
Ya komşu çocuğunu övemediler çünkü hep en iyi bendim. Asıl diğerleri hep işte komşu çocuğu diye beni gösterirdi. O çocuk bendim yani haha ama ailem beni sevmezdi. Yani yüzeysel ve dışarıya şov olsun siye severdi. Yalnızken asla yüzüme bakmazlardı. Ayrıca ben de isyan ettim bu duruma. 19 yaşına gelince. O zamana kadar sessiz mükemmel ezik çocuktum. Sonra baktım çevrede çocukla pislik yalancı tembel ama süper yaşıyorlar. Dedim haksızlık. Ben de kavgalar ettim hakkımı aradım. Bunlar da etti ama. Asla iyileştirmediler davranışlarını. Savaştılar benimle. Yine bastırmaya çalıştılar hep.
- +1 yıl
Yol ayrımını kendi gelişimine doğru devam ettirmen gerekiyor, iyi düşünmene yardımcı olacak durum bu o zaman... Çünkü değişmiyorlar, gelişmiyorlar da kimyasal deneyle fiziksel veya matematiksel formüllerle noter onaylı da olsa aynı tas aynı hamam, yine iş sana düşüyor. Sende kendi iyiliğin üzerine düşmelisin.
- +1 yıl
Çok haklısın da ben böyle ait olduğum bir grup olsun istiyorum. Hep böyle tek tabanca olmak yorucu. İnsanıns evin güvendiği böyle ailesi gibi bir grup olmalı madem ailem bana bunh veremiyor.
- +1 yıl
Komşu çocuğu olarak bende en iyisiydim diyebilirim ama beni profesör olarak nitelendiren anlaşamadığım ve 14 sene önce kaybetmiş olduğum babamdı. İnsanların yapıları çok karmaşık ve artık küçük değiliz ifadesinin anlamı kişisel gelişim açısından durmamakta yatıyor.
- +1 yıl
Ya evet bakınca öyle ama zaten şu an pandemi var ve iş bulma süreci çok zor.
- +1 yıl
Gelişim sürecinde doğru adımlara ilerleyince oluyor. Şahsen bütün insanlarla iletişimimi kesip sıfırdan başladığım bir dönem oldu. Özüme beni mutlu eden şeylere döndüğümde arayacağım kişiler taa ortaokulda yanında olsam da o günkü gibi davranacağını bildiğim insanlar oldu böyle bir kalıcı değişim gerekiyor.
- +1 yıl
Doğru ben de mesela çevremdeki gereksiz ve bana zarar veren insanları sildim. şu an sadece bana iyi hissettiren insanlar var. Ve kendi gelişimime odaklıyım.
- +1 yıl
En kaliteli çözüme yönelmişsin diyebilirim. En azından kendi geldiğim konumdan yola çıkarak, başarılı olacağını düşünüyorum.
- +1 yıl
İnşallah bakalım da genelde dışardaki insanlar şerefsiz ve kötü. İyi ve güvenli ev lazım.
- +1 yıl
Bunda hemfikiriz, özellikle hemcinslerimden kaynaklı bir durum olduğu içinde sinirliyim bu duruma... Bu duruma çare ararken seçicilikte seviye atlamanın hayatta yararını göreceğini düşünüyorum.
- +1 yıl
Ya evet çok seçiyim ama ona rağmen yine ortam çok kötü. Cidden hiç düzgün insan yok. Kadınlar da aynı şekilde berbat bence. Arkadaş olarak. Flört veya ilişki olarak da erkekler berbat. Düzgün çok çok az.
- +1 yıl
Ne yazık ki durum söylediğin gibi bu konu da çokça şükrediyorum verdiğim kararlardan dolayı ve kendi kişilik duvarlarımı doğru kurduğumu düşünerek, dışarıdan gözlemleyebildiğim kadarıyla bu insanlara bir fırsat olarak gelebiliyor. Yönlendirebileceğin, ardında kötü düşünce aramayacağın insanlar olabiliyor. Biraz geniş zamanlı bir süreç ama oluyor.
- +1 yıl
Evet evet zamanla ve tartarak samimi olmak lazım. Ama bazı insanlar da çok sinsi benim çok başıma geldi aylarca beya yıllarca yine senin güvenini kazanmak için rol yapıp sinsice bekliyor. Sen güvendiğin ya da içini açtığın an ama anında kazık atıyor. Böyle pislik de çok. Ben o an direk hayatımdan atıyorum ana yine işte ben zarar görmüş oluyorum. İnsanlar çok iğrenç ya. Bu insanların ortak özelliği zaten çok yalnız kompleksli ve sinsi olmaları. Ve senin üzüntülerinden haz almaları ve asla kendi eksiklerini göstermemeleri. Ama içten içe bunlar o kadar hasta ki. Ondan çok seviniyorum. Birinin kötülüğü yüzünden içi kanıyor ya senelerdir. Doktor bile demiş stresin ve kinin yüzünden böyle diye. Kız 10 hap içiyor günde. Resmen pislik ruhu var kendi içi çürümüş aptalın.
- +1 yıl
Böyle nitelendirmelerden uzak dur derim. Kişisel gelişimlerden biri de kendine özgü değerlerinle barışık yaşamaktır. Çözümü çok zor değil çözümü olmayan bir insan profili olabilirsin. Ve somutluğun seni insanların sorunlarını çözmene yardımcı olabilecek düzeye getirebilir. Tıpkı şu an senin sevmediğin bir duruma çözüm aramamız gibi... İnsan herşeyini kişiye bağlayarak yaşamamalı, hayal dünyan ile bile bir sürü sorunundan arınabilir veya onlarla başa çıkarak insanlarla paylaşmaya ihtiyaç duymaktan alıkoyabilirsin kendini...
- +1 yıl
Evet doğru. Ama gerçek ilişkide de paylaşım olur. Ben zaten başka insanlara çokça yardım ediyorum. Sorun onların bana kazık atması oluyor.
- +1 yıl
Paylaşım olur tabi ki, şuanda yaptığımız da bir paylaşım lakin ne ben seni ne de sen beni tanıyorsun. Hakkımız da çokta bir şey bilmemize gerek yok, sorunun çözüldü mü yardımcı olabildiysem ne mutlu çözemediysem araştırmaya devam ederim. Yani sana yardım edebildiğim kadar bir niteliğe sahibim başka yollara çıkan bir paylaşıma ihtiyaç yok gibi bir durum bu
- +1 yıl
Kitlesel olarak senin adına zarar teşkil eden bir grup olarak erkeğim ben bitti. Bunun tabularını ancak senin kararların yıkar ve sen bu kararlarda çok ama çok üzerinde durarak seçici olmak zorundasın. Keşke olmasan ama malesef devir böyle
- +1 yıl
Ben zaten internet olarak bahsetmiyorum. Genel insanlar güvenilmez bu devirde. Herkes dolandırıcı. Eskisi gibi değil. Eskiden herkesi mahallede bilirlermiş. Şimdi herkes kimlik ve adres değiştiriyor. Farklı farklı hayatları var. Benim yıllardır okulda tanıdığım insanların bile sonradan nasıl kirli çamaşırları çıktı.
- +1 yıl
Kesinlikle öyle, bu nedenli kendi yeteneklerini araştırmaya zaman harcamak çok kıymetli
- +1 yıl
Evet çok haklısın ama şu an çalışmam gereken derslerden hiç keyif almıyorum. Hobilerime vakit ayırıyorum ama vicdan azabı oluyor. Sınavlarıma da çalışmam lazım ama işte anlamıyorum.
- +1 yıl
Bende yemek yaptıktan sonra bulaşığını sevmiyorum ama bir daha ki yemekleri tasarlamak için temiz mutfak görmek gibisi yok bildiğim için kendimi adapte ediyorum. Kendine adaptasyon için kısa bir zaman ver, her şey sırasıyla olunca yapılıyor.
- +1 yıl
Ya ben bi de şeyden çok sıkıldım. Hiç iyi arkadaş grubu bulamıyorum. Bu ara yani. 4 ayrı arkadaş grubuyla takıldım ama hiçbiri bana değer vermeyen ve saygı duymayan insanlardı. Hepsinden de çıktım. Beni dışlamaya çalıştılar çünkü. Saygısızlık yaptılar hep. Birbirlerini tuttular. Biriyle gerilsem hepsi diğerinin tarafını tuttu hep eski arkadaşlar diye. Ama geçen seneler benim iyi arkadaş gruplarımda bana kötülük yapan ama ciddi kötülük öyle anlaşamamak değil, insanlar asla o insanları dışlamıyor veya tavır almıyordu. Ben cidden bu haksızlığı anlamıyorum. Herkese iyi olan benim. Terbiyesizlik veya haksızlığa uğrayan benim ama kimse bana destek olmuyor bi de üstüne dışlıyor yalnız bırakıyor. Böyle adi insanlardan bıktım.
- +1 yıl
Senin bir gruba bağlı olman gerekmiyor. Yanlış yaparsın bir gruba bağlanmaya çalışırsan, sen kendini geliştir emin ol sana bağlı olmak isteyen insanlar çıkar, hayatta popüler olduğumu düşünmem lakin arkadaşlarım beni popüler görür. Çünkü düşüncelerinden fazlasını başarmışımdır. Ama bana göre normaldir.
- +1 yıl
Aynen ben de sevmem grup zaten bağımsız takılırım ama demek istediğim işte hani gruplara dahil oldum ve hep çok rahatsız oldum ve kazık yedim bu ara. İyi giden ilişkilerim hep tek tek olanlar. Sadece bir grubum var şu an o da daha ders odaklı. Ama acayip sinirliyim bu çıktığım gruplara. Hepsine bela okuyorum. Yani hep ben onlara iyilik arkadaşlık yaptım. Onların yaptığı ise zor günlerimde yalnız bırakmak üstüne kazık atmak vs vs dedikodumu yapmak. Ondan çok çok sinirliyim.
- +1 yıl
Bunlar seni yorar, yaşandı ve bitti saygısızca... Artık yenilenme zamanın ve herşey geride burdan sonra herşey senin elinde
- +1 yıl
Doğru işte hepsini sildim. Sosyal medyadan da telefondan da ama yordu yani çünkü çok fazlalardı. Hepsi çöp.
- +1 yıl
Nitelik ve nicelikleri önemli değil, anmaya gerek yok artık sadece sen ol, arındır kafanı ki odaklanma durumun enerjin artsın
- +1 yıl
Doğru ama sinirli ve kırgınım yani. Neyse dersteyim şimdi sonra dışarı çıkar hava alırım. İnsanlar çok adi ama ya bıktım artık. Bi de sınavım var. Tez yazıyorum filan zaten stresliyim.
- +1 yıl
Mübarek ne işin var senin böyle şeylerle, kendini çok zorlamışsın lakin düzelirsin rahat ol
- +1 yıl
Ya zorlamadım ki. İyi ve enerjik bir insanım. İnsanlar da sinek gibi sardı çevremi. Zarar verdiler işte ben de kaçmaya çalıştım.
- +1 yıl
Sinekler için başta bir kapanın olcak ki sana yaklaşmayacak sende bu kadar yorulmayacaksın. Kaçmana veya başka bişeye gerek kalmayacak
- +1 yıl
Evet evet zaten izole ettim kendimi şu an. Hiç yeni insan almıyorum hayatıma. Canım istemiyor.
En İyi Cevaplar
Ailenle mi yaşıyorsun bilmiyorum ama kendi hayatını kuracak kadar maddi imkanın varsa evden ayrılmanı tavsiye ederim. Onların seni anlayacakları yok. Ayrılamıyorsan da ilişkini ve iletişimini minimuma indir.
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen ama arada eve gitmek gerekiyor sonuçta.
+1 yılaynen atanamadığım için dediklerimin değeri yok, beni birey olarak görmüyorlar, artık olgun olduğumu umursamıyorlar,üzerine yalnız yaşamama ve bir yerde çalışıp hayatımı sürdürmeme de karışıyorlar, bildiğin eziyorlar, ya atanacakmışım ya evlenecekmişim o zaman serbestmişim, ışte bu yobazlıktır
10 Yorumla
Bana da öyle davranıyorlar daha az önce iş başvurum vardı hazırlandım babam otur oturduğun yerde dedi benden 7 yaş küçük kardeşim sen yapamazsın beceremezsin dedi ama ben yapıyorum becerikliyim hep azarliyorlar insan yerine bile koymuyorlar
11 Yorumla- +1 yıl
Aaaa çok üzüldüm ya çok ayıp. Hiç takma onları başarırsın ben inanıyorum.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
9Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenfe de aynj durjm var meswla Sacimi bile boyatamam onlar izin vermeden rn basiti lense bile gecemiyorm izin vermedilleri icin ki daha bi suru var yapmak isteyip yapamadığım hep onumde bi engeller anca evlilik kurtarie diye dusunuyorm da dogru kisiyi bulana kadar ohoooo
139 Yorumla- +1 yıl
Ya evlilik çözüm değil. Öyle olunca insanlar yanlış insanlarla evleniyor sonra daha büyük dert yani boşanmak etmek. En iyisi tek başına yaşamak ama öyle de işte insan yalnız hissediyor. Ama kötü ve mutsuz evden yine daha iyidir.
- +1 yıl
Ama insan sevgi ve bağlılık da arıyor işte. Onları aile olmadan doldurmak lazım ama arkadaşlar da adi güvenilmez. Ondan başka şeylerle doldurmak lazım. Hayvan filan. Ya da işkolik olcan.
Cevap sahibi+1 yılYani cozym drgil zten farkındayım zaten o baskilara koca da buljnmuyo tek yol yalniz yasamak da o eksik olan sevgiyi birileriyle doldurmak istiyo insan cunki hep bi sevgi bosligu var icimde kendomden biliyorm
Cevap sahibi+1 yılTek yasamak icin her yoli drniyorum sen ds dene
Cevap sahibi+1 yılOnlarin dibjndeki bi okila bi isyerine falan gitme uzagi sec hep
- +1 yıl
Öyle yaptım zaten ama işte sevgi boşluğumu dolduramıyorum. İnsanlarla ilişkiler kuruyorum ana hep kazık yiyorum. Çok az insan var gerçekten sevdiğim ve beni seven. Çoğu insan çok kötü işte.
Cevap sahibi+1 yılNe gzl ayrilmissin ben o adımı daha basaramadim kafagi yicem oule oyle bende iyi oldigum arkafslarim vardi ama simdi bakiyom bi hiclermis hep kszik yedim kullandılar
- +1 yıl
🌸😓😓😓 ya sen de başarırsın umarım. Ya aynen o konuda aslında ben de kendimi tebrik ediyorum çünkü hak ettiğim değeri görmediğim ortamlarda beş dakika bile durmuyorum. Asla kavgaya da girmem. Direk çeker giderim insanlar bana kötülük yapmaya veya terbiyesizlik kalkınca. Ama işte genelde hep yalnız gibiyim. Hep işte insanlar kötü. Ama öyle bir ortamda kalsam çok daha mutsuz be hasta olurdum. Öyle kendimi zorlayıp kalmaya çalışınca çok daha kötü oluyordum çünkü. Zaten kendim olamıyordum ve sevmediğim ve sevilmediğime emin olup kalmış oluyordum. Çoğu insan da ilişkisinden bu yüzden çıkamıyor zaten aldatılsa da, dayak yese de. Çok yazık aslında. Ben kabul etmiyorum ama saygısızlığı. Bu da gerekince yalnız kalmayı, dışlanmayı göze almak demek işte. O zor.
Cevap sahibi+1 yılBende artik ouleyim eskjden derdim niye boyle yapoyosun falan diye simdi oyle insanlari direk siliyorm tripatacal kadar degerleto bile yok gözümde bi hiclik abidesiler ve sagil umarim basarirm biktim. artkk
Cevap sahibi+1 yılBence onlar ezikler sirf ortam icin aralarinda olanlar
- +1 yıl
❤️❤️ yaparsın sen yaparsın düşünce tarzın çok hoşuma gitti. Bence de sil gitsin zaten onlar o adilikleri yaparak çoktan seni gözden çıkardığını kanıtlıyor yani. O ilişkilerde kalmak sadece kendi değerini azaltır.
- +1 yıl
Zaten insanlar asla değişmiyor. Diğer insanlara olan davranışı da zaten çokça fikir veriyor. Mesela dedikoducu, yalancı ve fesat insanlar vardı hayatımda. Direk işte mesafe koydum. Onlar da fark etti bunu bana da aynısını yapmaya çalıştılar direk engelledim her yerden. Çünkü bazı çirkeflere mesafe koymak da yetmiyor. Taciz ediyorlar.
Cevap sahibi+1 yılEvet kendi değerlerini düşürür sadece tesekkur ederim💞 ben artik yalnizligi tercih etmeye basladim oyle insanlarla muhatap olmakyansa zaten dunyaya tek geldik tek gidicez tek degerli sey elimjzdd somut hayatımız
- +1 yıl
Aynen bence de hepsi çok ezik. Yani grubun bir lideri oluyor işte. Hepsi onun yalakası oluyor. Gruptan dışlanmamak için her şeyi yapıyorlar. Çok iğrenç bence.
Cevap sahibi+1 yılAynen sanki dunya onun etrafinda dönüyo digerleto bisey bilmiyo
- +1 yıl
Aynen öyle ya. Kimse için kendin olmaktan vazgeçme ❤️ herkes gelip geçici bu hayatta. Sadece sana iyi gelen insanları tut. Seni değiştirmeye çalışan, saygı duymayan insanları at gitsin. Herkes seni sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda. Sana kimse kötülük yapamaz.
- +1 yıl
Ya bu ilişki tarzı taaa çocukluktan beri var. Ben çok şaşırırdım niye herkes bu tiplere tapıyor diye. Ama cidden insanların çoğu koyun gibi. Hep onu yönetecek birini arıyor başında itaat etmek için çünkü kendi karakter ve kişilikleri yok.
Cevap sahibi+1 yılEvet kuzu bi de bi tane hagatimiz var niye istefigimizi yasamayalim
Cevap sahibi+1 yıl💓💓
- +1 yıl
Aynen öyle canım ❤️❤️🌸
Cevap sahibi+1 yılCunki kemdo başlarına yapamam yanlis yaparim. beceremem kafasindalar ozguvenli gibi gorunmeye çalışıyolar ama aslinda iclerinde korkuyolar
Cevap sahibi+1 yılDimi💞
- +1 yıl
Evet belki de. Ama ben daha başarılı olduğumu düşünüyorum hayatta çünkü her şeyi tek başardım. Tüm düşmanlara veya kıskanmakta rağmen. Çok kazık yedim ama başardım. Zaten başarılı ve güçlü oldukça düşmanın da çok oluyor. Çekemiyorlar seni çünkü.
Cevap sahibi+1 yılEvett hic çekemezler bdn daha yapcaklarimi söylerken bile ki daha yapmamisken daha ki belki basaramicam onda bile morali bozuluyodu bi malin arkadsimdi güya
- +1 yıl
Of evet evet nefret ederim öyle tiplerden zaten yanlarında huzursuz hissediyorsan direk sil gitsin. Ben mesela hep öyle oldum. Başta mesela iyi olsam da sonra baktım böyle midem filan kötü oluyor ya da rahat değilim yanlarında. Hep diken üstündeyim veya işte hep dediklerimi seçerek diyordum. Dedim bunlar arkadaş filan değil. Sinsi pislikler.
Cevap sahibi+1 yılHemde sinsinin onde gidsnleriler destek cikmalari gerekn yerde kıskanıyorlar sinsiler seni hep yere cekip seni dusuk yerlerde gurup yorum yapiyolar
- +1 yıl
Zaten bu pislikler bi de asla kendini anlatmaz ama sana deli gibi soru sorar. Hani senin zayıf yanlarını öğrenip sonra kullanacak ya sana karşı çünkü. Gerçi bazıları da tüm rezilliklerini anlatır. Ama ben yine de küssem de ya da onlar bana pislik yapsa da kötü ve adi olmadığım için rezilliklerini ortaya dökmem. Onlar bana kazık atar ben yine de ama onların sırlarını adiliklerini dökmem ortaya. Bir döksem aslında var ya çevresinde insan kalmaz onların ama kendime yakıştırmıyorum işte. Çünkü ben böyle anlatsam eskiden arkadaşım dediğim birine. İnsanlar beni ayıplamaz mı. İlerde biz kötü olsak bize de aynısı yapacak diye. O yüzden. Kendi karakterimden. Yoksa onların canı cehenneme.
- +1 yıl
Aynen özellikle de kız arkadaşlar öyle işte. Geliyor canım cicim diye böyle hemen senle yalandan samimi oluyor sonra dibini oyuyor çoğu. Şerefsizler ya. Erkekler de cinsellik olarak sapık ve adiler. Tek dertleri seks ve seks için tüm yalan aldatma adilik taciz her boku yapıyorlar.
Cevap sahibi+1 yılAynen csnlari cehennemr bende oyle o kadar sey anlstmislardir ki bi kere giduo birune soylemefim karaktersz olur cunji onlar gibi karaktrrsz adi degilim
Cevap sahibi+1 yılAynrn kiz arkadslar hep ciksrla senle bi yere giduyo geziyo erkrklerde nasul kulkansam min seyinde
- +1 yıl
Aynen öyle ya mesela son 3 tane kızlı bir grup vardı benim. Biri bildiğin adı çıkmış kaşar zaten. Her hafta bir erkekle yatıyor. Erkekler işimi görsün hesabımı ödesin diye. Net bacım yani. Bi de bunu gülerek övünecek herkese anlatıyor salak. Utanmıyor da. İnsanlar aşağılıyor filan. Sonra diğeri desen evli ama nasıl fesat nasıl dedikoducu. Bir diğeri de vasfiye teyze gibi. Asosyal negatif hastalık hastası herkese laf sokan bir tip. Ay toplam 3 kere görüştüm ve bitti. Kustum. Çıktım gruptan. İğrenç hepsi ya nasıl midemi bulundırdılar anlatamam.
Cevap sahibi+1 yılBenim karsilastiklarimda benziho onlara igremcler ya
- +1 yıl
İşte normal takılacak arkadaş bulmak bile çok zor. Herkes kötü diye ondan diyorum.
Cevap sahibi+1 yılOyle oyle millete giveniyom. ben artik arkafssz kalınca hep koymuyo insana
- +1 yıl
Ya ben mesela flört ettiğim erkeklerim adiliklerinden de bıktım. Atıyorum sevgilisi var çıkıyor. İşi yaşı vs yalan çıkıyor. Ve bu da tramva yaratıyor bende. Düşün haftalarca aylarca ben görüşmüşüm o insanla. Değer verip bir şeyler paylaşmışım. Gelecek hayalleri kurmuşum ve sevgili olacağız. Ama herif gözümün içine baka baka hergün yalan söylemiş. Ağızlarına sıçıyorum ve terk ediyorum ama geçmiyor hırsım. O kadar pişkin ki hepsi. Hiç yüzleri kızarmıyor. Ne yapmak lazım bu itlere
- +1 yıl
Çoğu kadın ezik gibi affediyor mesela. Benim beni dolduran kız arkadaşlarımın başına çok çok daha beter kazıklar aldatılmalar geldi mesela. Hepsi devam etti ya ezik gibi. Ondan bu erkekler böyle şımarık. Bi ben kaliteli ve sağlam duruşluyum. Ben de yalnız kalıyorum işte o yüzden.
Cevap sahibi+1 yılBenimde oyle sevgilim. saniyodum nisanlisi vardi bi yanesi de bulustiktan sonra engel atkyodu kaldkroyodu tekrar atiyodu. bi tanesi evlolik vaadi verip alau etti hic bi güvenim kalmadi onlara yalan atarlar arksmfan bicaklatlar diye hic girismiyom
Cevap sahibi+1 yılBemdr saglam durusliyim neysem oyum bende yalniz kaliuorm millet ezik gibi davranmadigimi gorunce arkafsd kalmiyo
- +1 yıl
Ya aynen öyle hepsi ayrı şerefsiz. Benim biri 9 yıl peşimden koştu. Evlenelim diye yalvardı. Yapmadığı yalakalık kalmadı. Sonra söz verdi bana askerde bekle beni diye. Bir ay bekledim şerefsizi. Dönünce ya ben vazgeçtim dedi arkadaşım. Delirdim ağzına sı*tım ve engelledim. Ertesi gün başka erkek benden hoşlanıp çıkma teklif etti zaten. Ama sinir oldum o embesile. Yani düşün sevgililik teklifini kabul etmemiştim daha yine kazık attı arkadaşım kurusu
+1 yılHaklısın. Eminim senlik bisey yoktur (kendimden biliyorum) Bendede mesela ciddi aile sorunları var. Çok kapanık çekingen biriydim. Allah a şükür olumlu bakmaya başladım iyi düşünmeye basladim. Sabır de kardeşim. Hayırlısı ile evlilik yap esini iyi seç ayrı yaşayın huzurlu olursun
112 Yorumla- +1 yıl
Evet keşke ama ama kolay değil. Ben çekingen değilim ama.
- +1 yıl
Ben öyleydim maalesef😐 belkide çok kaybım olmuştur bi durumdan dolayı. Ama naapalim artık
- +1 yıl
Haklısın boşver her durumun kayıpları var 🌸 ben de çok açığım herkese, güleryüzlüyüm ondan zarar gördüm işte ben de. Herkes bana zarar vermeye ve iyi niyetimi kullanmaya çalıştı ondan ben de kendimi çektim.
- +1 yıl
Herkes birilerinden bir şekilde darbeler yiyor. Canını sıkandan uzak durmak gerekir. Allah yardımcın olsun varsa yapilabilecek bisey buyur
- +1 yıl
Çok teşekkürler sohbet etmek yetiyor. Aynen uzak duruyorum kazık attıkları an ama sonuçta o kazığı yemiş oluyoruz bir kere. Zaten güven en önemli şey. Güvenimi sarsan insanla ilişki yürütemem. Ama çoğu insan güvenilmez işte.
- +1 yıl
Ya lisede veya okul zamanı da yaşardım bu tarz böyle kötü grup olayları. O zaman da kendimi uzak tutardım ama hep yalnız hissederdim. Tek tük arkadaşlara veya kişisel gelişime yönelirdim.
- +1 yıl
Olgunluk öyle bisey üzüleceksin kırılacaksın. Bi insanın güvenilirliği en basit nefsini terbiye edebilișinden anlaşılır. Temkinli olmak şüpheci olmak bana göre güzel bisey😌
- +1 yıl
Aynen öyle! Her zaman şüphe ve yedek planlar çok önemli. Çok haklısın. Teşekkürler
- +1 yıl
Çünkü kendini uzak tutmasaydın emin ol cok daha yıpranırdın😐 dikkat et Allah a ısmarladık ben teşekkür ederim ☺️
- +1 yıl
"Yalnız ol da yeterki yalnız hissettirenlerle olma" diye bi söz var 👍
- +1 yıl
🌸🌸🌸🌸😇😇😇 aynen öyle güzel insan. Huzurlu ve mutlu olalım da.
- +1 yıl
Güzel insan 😅😅 gerçekten güzelmiyim acaba🤨😅
Huzur olsun sağlık olsun gerisi boş vallahi😌
+1 yılTerk et gitsin çocuğu olmana rağmen saygı duymuyorlarsa kendi başının çaresi bak. Başkalarının fikirlerini değiştireceğine kendine odaklan
11 Yorumla- +1 yıl
Öyle yapıyorum zaten ama işte hep insanlardan kazık yemekten yoruldum. Yalnızlıktan da yoruldum.
+1 yılSen bir bireysin ve kendi ayakların üzerinde durduğunda saygı duyacaklardır.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet ama şu an iş bulamıyorum işte pandemi ve ekonomik kriz yüzünden. Sorun o.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim ailem de öyle umursamazlar sorsan hiçbirşey yapmıyorsun derler en iyisi yalnız yaşamak
13 Yorumla- +1 yıl
Ya el de kötü ev de. Yalnızlık da. Valla hayat zor.
Cevap sahibi+1 yılYalnız iyi karişanin olmaz
- +1 yıl
Doğru diyorsun
O tren kaçtı. Yapacak bir şey yok. Aile evinden ayrılmaya bak.
10 Yorumla
+1 yılBu durum birazda bizlerden kaynaklanıyor. Ataya saygı gösteriyoruz ama çizgimizi belli etmiyoruz bu durumdan ötürü sorunlar yaşıyoruz.
02 Yorumla- +1 yıl
Hayır ben yıllardır baya kavga ediyorum eşyalarımı izinsiz aldıkları veya telefonlarımı filan dinledikleri için. Ama yine onlar da kavga edip üste çıkıyor.
- +1 yıl
Kendi ayaklarinin üstünde dur radikal kararlar al şehir değiştir. Tayin iste bunları çözüme kavuşur çokta sıkıldiysan evlilik kararı al.
Bunu kız çocuklarının 3/4'ü ve erkeklerinde azımsanamayacak bir kısmı yaşıyor. Yalnız değilsin yani
01 Yorumla- +1 yıl
Evet ama çok iğrenç yani. Ne bu ya. Ne kadar ayıp. İnsanlar 5 yaşında çocuğunun bile sınırlarına saygı gösteriyor. Fikrini önemsiyor. Benimkiler benim her şeyimi yönetmeye çalışıyor. Bıktım kavga etmekten.
+1 yılEkonomik özgürlüğünü al evini ayır o zaman anlarlar
04 Yorumla- +1 yıl
Evim ayrı zaten ama öğrenciyim. Ondan ekonomik Özgür değilim daha.
- +1 yıl
Herşey adım adım
- +1 yıl
Evet bakalım ya sabıt
- +1 yıl
Sabret
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunun iki sebebi var
İlki ailenin bakis acisi yapisi ve ruhi hali
İkincisi ise senin gecmisteki yapmis oldugun hatalar16 Yorumla- +1 yıl
Ben hiçbir hata yapmadım ki. Hep böylelerdi. Hatta her şeyi hep çok iyi yapıyordum. Hayır bi de beni dışarıya karşı da hiç korumuyorlardı. Mesela bir çocuk kavgasında bile herkesin ailesi kendi çocuğunu korurdu. Benimkiler beni yalnız bırakırdı.
Cevap sahibi+1 yılO zaman kusur ailede
O zaman kndi yoluna bakcaksin- +1 yıl
Evet öyle ikisi de sağlıklı ebeveyn değiller zaten. Daha kendileri olgunlaşmadan çocuk yapmışlar. Ben çekiyorum faturasını. Ama benim de sağlıklı anne babaya ihtiyacım var bu hayatta bana destek olacak.
Cevap sahibi+1 yılArtik bunun icin cok gec. Kendi ayaklron uzerinde durman lazim... Bassrili olman lazim
- +1 yıl
Zaten öyle yapıyorum ama bir aidiyet duygum yok
Cevap sahibi+1 yılMeslek nedir...
Ayni evdemisiniz halen
+1 yılAile de şanstır ya vardır ya yok. Yine şükrettim🙏
10 Yorumla
+1 yılHerkeste aynı sorun dert etme canım
10 Yorumla
+1 yılBenim anamda aynı hatta daha beter
14 Yorumla- +1 yıl
Türk kadınları böyle ya genelde. Teyzem de böyle kızının hayatını kararttı. Nefes aldırmıyordu.
- +1 yıl
Onları değiştiremiyoruz dövemiyoruz zaten
- +1 yıl
Aynen de keşke para kazansam
- +1 yıl
Aynen
Ağırlığını koy biran önce.
017 Yorumla- +1 yıl
İşte olmuyor. Zaten ayrı yaşıyorum ama ne zaman birlikte vakit geçirsek veya eve gitsem yine saygısız davranıyorlar.
- +1 yıl
Odama girip eşyalarımı izinsiz kullanıyorlar mesela.
- +1 yıl
Yok öyle yaptım zaten. Çok az görüşüyorum fiziksel olarak. Ama yine de eve gidip birkaç gün kalsam başlıyor yine aynı terane. Çok saygısızlar. Beni piyonları sanıyorlar. Mesela onların arkadaşlarının çocuklarıyla arkadaş olmam gerekiyormuş gibi baskı yapıyorlar. Çok saçma.
- +1 yıl
Yani evet ama yine de birlikte vakit geçirdiğimiz zamanlar sinirim hopluyor hep.
- +1 yıl
Evet gitmiyorum. Beni sevenler de gitme diyor zaten. Ama insanın evi olmaması çok kötü.
- +1 yıl
Aynen öyle. Zaten kardeşim vs de yok. Hiç şöyle bir yere ait hissedemedim. Mesela çok sevdiğim arkadaş grubu da bulamıyorum. Hep insanlar dedikoducu ve fesat. O yüzden oralardan da çıkıyorum başım ağrıyor pisliklerinden çünkü. Ama şu hayatta en istediğim şey sevilip onaylanmak, kabul edilmek. Öyle bir gruba ait olmak hani bana saygı duyulan. Nasıl elde edicem bunu.
- +1 yıl
Ya yapıyorum da zaten arkadaş ve insanlar da çok gelip geçici. Gruplar filan hep dağılıyor zaten ortam dağılınca. İnsanlar yüzeysel. Eski zaman gibi değil ki. O kadar emek veriyorsun ama insanlar işi bitince tanımıyor bile seni direk siliyor.
- +1 yıl
Ya benim üniversiten dostum dediklerim vardı kaç yıldır. Onların da gerçek yüzünü pandemi zamanı gördüm. Meğerse hepsi sahteymiş. Zaten tek arkadaşları bendim. Meğersem içleri pis, bencil ve kötü insanlarmış. Bunu gördüm net.
- +1 yıl
Evet hep ilişkiler yüzeysel. Bunu cinsellikten bile görüyorsun. İlk günden seks yapıyor diğer gün tanımıyor bile. İğrenç gerçekten tüm ilişkiler. Midem bulanıyor.
- +1 yıl
Evet öyle yapıyorum zaten.
Ah ah çok iyi biliriz @gnl_1998
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılBunun bir nedeni olmalı ama duruş görüntü vs
00 Yorumla
+1 yılKocaya kaç kurtul
00 Yorumla
+1 yılbenim ailem de oyle
10 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > 25 yaşına gelmeme rağmen ailem beni birey olarak görmüyor, ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler