23 yaşındayım ailem tarafından çok kısatlanıyorum ne yapmalıyım?

Ailemle birlikte yaşıyorum, henüz üniversite okumuyorum. Gerek pandeminin etkisi gerek ailemin saçma kararları yüzünden yaklaşık 6 yıldır evdeyim. Arkadaşlarımla gezmeye bile gidemiyorum doğru düzgün. Gitmek istediğimde 40 kere sorguya çekliyorum, neredeyim, ne yapacağım, hangi arkadaşımla buluşacağım, ne zaman geleceğim (ki bu çok yalan bi soru çünkü yiyorsa akşam ezanından sonra geleyim eve kıyamet nasıl bir şey ön gösterimini yaşayabilirim yani. Kaldı ki akşam ezanı vakti de olabilecek max seviye kızmaması için 1 saat daha erken gelmeliyim) arkadaşlarımla buluştuğumda bende saçma sapan fotoğraflar istiyor. Bu zamana kadar asla sevgilim olmadı. Kişisel olarak tercih etmedim ve hâlâ tercih etmiyorum. Bunu bilmelerine rağmen özellikle annem tarafından aşırı baskıya maruz kalıyorum. İstediği her şeyi zorla yaptırıyor. Bazen üzülmesin diye bazen de konuşup beni darlamasın diye yapmak mecburiyetinde kalıyorum. Ne zaman teyzemle yan yana gelseler o zamanlar bana daha da çok yükleniyor. Teyzem benim hakkımda olur olmadık konuşuyor sanki kendi oğlu ondan habersiz alkolik değilmiş gibi benim günde 1 paket sigara kullanmama takılıyor. Yani anlayacağınız gerçekten bu kısıtlamalardan, çocuk yerine konulmaktan çok bunaldım bu saatten sonra nasıl değiştirilir bu kafa yapısı?

Güncellemeler
1 yıl
Bu arada ailem yüzünden hiçbir arkadaşım kalmadı. Tüm arkadaşlarıma kılıf buldular aileleri sorunluymuş vs bahane ettiler. En son bir arkadaşım arabayla geri geri gelirken başka bir arabaya çarpmış diye evde kıyamet koptu. Verdiği tepkilere göre adam *ldürmüş olmam lazımdı.. En sonunda arkadaşımla görüşmeyi kestim. Bu sefer de kafayı yedim
23 yaşındayım ailem tarafından çok kısatlanıyorum ne yapmalıyım?