Ailem beni sevmiyor, ne yapmalıyım?

Ailem hiç çekinmeden, her zaman bana olan nefretlerini gösteriyorlar. Aslında en küçük kardeşim doğana kadar böyle bir sorunum yoktu. En küçük kardeşim doğmadan önce annem ve babam, ben ve ortanca kardeşime hep ilgi gösterirlerdi. Ama ne zaman en küçük kardesim doğdu, o zaman hayatım kararmaya başladı. Kardeşimin doğumundan sonra ilk birkaç yıl hiç sorunumuz olmadı, annem ve babam üçümüze de aynı ilgiyi, sevgiyi gösterdiler. Yıllar geçtikçe büyüdük, kardeşlerimin de benim de aklım her şeye erecek yaşa geldi. Üçümüz çok iyi anlaşırdık, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Ama bir süre sonra benden bir küçük kardeşim kendini bizden soyutlamaya başladı. İlk o zamanlar anlamaya başladım ailemde kimsenin beni sevmediğini, ama o zamanlar ailemin beni sevmediğini anladığım gibi ortanca kardeşimdeb de pek hoşlanmadıklarını anladım. Tüm ilgileri, sevgileri en küçük kardeşimeydi. Bu sırada ortanca kardeşim arkadaşlarından da kendini soyutladı. Tek dersi bilgisayar oynamak oldu. Onu istemeden dışladığımızı vs. düşündüm, ama hayır. Dışlama gibi bir olay asla yoktu. Ben her ne kadar ortanca kardeşimin yanında olmaya çalışsam da benimle konuşmadı, eskisi gibi birbirimizi dinlememeye başladık. Ben de pes edip kendi odama çekildim. Çünkü artık ne ortanca kardeşimin peşinde koşmaya gücüm, ne de annemin ve babamın en küçük kardeşime yaptıkları yalakalıkları izlemeye takatim kalmadı. Bu sefer de ailemin hakaretleri başladı. Küçük kardeşime "Çikolatalı krepim -dünyanın en saçma hitap şekli olabilir-, yakışıklım, güzel oğlum, bir tanem..."gibi şeyler söylerlerken bana "Ayı, papaz kafalı, yılan, yılan gözlü, şeytan..."gibi ifadelerle seslenmeye başladılar. Artık nefretlerini göstermekle yetinmemeye, bir de dile dökmeye başladılar. Küçük kardeşim de bunu fırsat bilerek bana bir ton kötülük yapmaya başladı. Ona güvenip anlattığım sırlarımı annem ve babama anlatmaya başladı, yapmadığım şeyelri yapıyormuşum gibi gösterdi, onun omzuna dokununca annem ve babama onu dövdüğümü vs. söylemeye başla-
Güncellemeler
+1 yıl
Devamı: Bu yıllarca devam ettti. Ben de bu yıllarda kendimi kitap okumaya verdim. Durmadan, sürekli kitap okudum. Daha sonra annemin beyninde tümör olduğunu öğrendik. Ben depresyona girdim, ortanca kardeşimin umurunda bile olmadı, küçük kardeşim de üzüldü ama kimse benim kadar üzülmedi. Annem tümörü aldırmak için ameliyat tarihi aldı. Ameliyat gününe kadar her gün annemin yardımlarına koştum, elimden gelen her şeyi fazlasıyla yaptım.
Güncellemeler
+1 yıl
Geceleri hiç uyumamaya başladım. Hep annemin fotoğraflarına baktım saatlerce ağladım, hatta annem evde otururken, dizi izlerken, küçük kardeşim için atkı örerken videolarını çekmeye başladım. Odamdan çıkmayan ben annemin başında pervane oldum. Ne küçük kardeşim, ne ortanca kardeşim hayatlarının akışını bozdular. Umurlarında bile olmadı.
Ailem beni sevmiyor, ne yapmalıyım?