Esimle 2 yillik evliyiz. Yaklasik 12 senedir tanisiyoruz. Bir süre önce eşimin metamfetamin kullandigini fark ettim. Bana kullandigi maddenin zararli olmadigini ve birakacagini zaten azalltigini soyledi. Cok dil doktum ama meger benden habersiz arttirmis. Dugunde takilan bilezikleri benden habersiz bozdurmus. Bunu fark ettigimde uyusturucudan haberim yoktu daha sonra ogrendim. O zaman da borcu oldugunu hepsini yerine yapacagini mahcup sekilde soyledi. Zaten normalde bana karsi saygi ve sevgisini koruyan bir karakteri vardi. Fakat 2 ay once birden sinirlenmeye bana bagirmaya basladi. Halusilasyon goruyordu. Televizyondan buzdolabindan kendi hesaplarina kredi kartlarina erisilip dolandiricilik yapildigini ve bunlari benim yaptigimi soylemeye basladi. Benim onu aldattigimi bile dusundu. Hatta zamanla ileri giderek benim uluslararasi bir ajan oldugumu bile soyledi. AMA gun icinde beni suclayip yarim saat sonra aglayarak hayir ben sana bisey demedim diye ozur dilemeye basliyordu. Ayni gun icinde birden fazla karakter oluyordu ve bu durum aniden oldu. Inanin acaba buyu mu yapildi diye hocalarla bile gorustim onlar bile ictigi maddeyi soylediler. kullandigi madde metamfetamin ve uzun sanirim 3 yildir kullaniyormus. 1 ay dayandim bu psikolojik baskiya ayni evde daha sonra annemlerin yanina sigindim annemlerle birlikte de tedavi olmasini cok soyledik kendisine ama kendimi oldururum demeye basladi ayrica intihara da kalkisti hic kimse tedavi icin ikna edemiyor 2 bucuk aydir baba evindeyom hala annemi babami ve beni arayip benim dolandiricilala isbirligi yaptigimi beni kurtarmak istedigini soyluyor gozune oyle gorunuyor televizyondan kendi kendine videolar acildigini soyluyor ama oyle bir sey yok onun gordugunu biz gormuyoruz cocugumuzun olmasini cok istemistik ama nasip ya bu olmamisti ve ozellikle beni dusman goruyor hem de beni deli gibi seviyor beni kurtarmak istiyor aklinca ayrica benim kredi kartimdam da bir cok borc yapti odemedi su an bosanma asamasindayiz lutfen yardim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılYardım edilecek bir şey yok. Bende uyuşturucu batağındaydım 8 sene önce tedavi oldum, kurtuldum çok şükür, eşin tedavi olmak İstemiyorsa kesinlikle uzaklaş ve boşan, ben kendimin ne kadar kötü olduğumu bildiğim için o durumlarda hayatıma kimseyi almadım.. Adam olsaydı, o durumda seni hayatına almaz Dı.. Sakın kararından vazgeçme, çok acil boşan. O durumları çok iyi biliyorum, Allah göstermesin halusilasyon gördüğü zaman seni bile öldürür. Çok tehlikeli bir durum.. İçkiye benzemez uyuşturucu. Bilinç kaybı yaşatır ve hatırlamaz yaptıklarını..
69 Yorumla- +1 yıl
Sizin adiniza sevimdim kurtulmaniza peki kusura bakmazsaniz bir sey sormak istiyorum kurtulduktan sonra tekrar baslama istedigini nasil yendiniz
Cevap sahibi+1 yılDevamlı psikiyatriye gittim. İlaç desteği aldım. Çok bunaldığımda alkol alıp nefsimi körelttim. Ama o illetleri kullanmıyacam diye inat ettim. Telimi değiştirdim. Arkadaş çevremi değiştirdim. Başardım. şu an para verseler kullan bir kere diye gene kullanmam..
- +1 yıl
Ne guzel basarmissiniz peki siz de de bu dereceye gelmis miydiniz kusura bakmayin cok soru sordum sanirim ama halusilasyon derceesine gelmis miydi sizde de ve ayni madde miydi acaba
Cevap sahibi+1 yılO maddemi ben onun kullandığını su diye kulağıma dökerdim. Çok abartı uyuşturucu kullanıyordum. Normal bir insan ölürdü... Hatta benim çeyreğimi kullanan kaç tane arkadaşım öldü.. Günler, aylar, yıllar ve hatta yemek yiyip yemediğimi hatırlamayacak kadar çok uyuşturucu kullanıyordum.. Met bişey değil ki. Meti hiç sevmedim hafif geliyordu bana. Değil halusisayon kafam met ile olmuyordu.. Ama o zaman kimseyi hayatıma sokmadım. yine söylüyorum kocan adam değil... Adam olsa seni hayatına sokmazdı... ondan kurtul zaten seni sevse tedavi olmak isterdi. Sevmiyor seni... Ben gibi biri bırakmak için mücadele edip Bırakıyorsa herkes bırakır. Kardeşim gibi sevdiğim çocuk. Eroini bile bıraktı met ne uyuşturucu olarak bile saymıyorum onu... Boşver o kocan olacak malı. Boşan kurtul ondan bir bok olmaz... Seven insan bırakır..
- +1 yıl
Haklisiniz tabi sadece normalde asla beni kirmayan Biriydi ve su an birlesmis milletlerin felan onla ugrastiginj Benim ajan oldigimi dahi dusunuyor apartmanda kamera yok bana ben evde yokken sen eve geldin kamera kayirlarindan gordum diyor yani akli yerinde degil bu sadece beni uzen
Cevap sahibi+1 yılO uyuşturucu işi değil bunu da bil. Eşin şizofren anlattığına göre. Bundan da eminim. Uyuşturucudan daha tehlikeli durum bu.. İstediğin psikiyatriye git. Şizofren teşhisi koymazlarsa dişlerimi kırıcam..
- +1 yıl
Keske gitse psikologa keske aslinda evet haklisiniz bu hareketleri hic de normal degil
Cevap sahibi+1 yılYemin ediyorum. Uyuşturucudan değil. Uyuşturucu kafası geçince normale döner. Bu hareketler uyuşturucu değil. Çok abartı kullandım normale dönünce bunları söylemedim, hatta uçarken bile kullanmadım bu kelimeleri. Bu kelimeleri kullanan arkadaşlarım oldu. Bipolar ve şizofren oldukları anlaşıldı... Yüzde bir milyon eminim eşin şizofren... Bunlar uyuşturucuların tepkisi değil. Bonzai kullanıyor deseydin belki olabilir derdim oda binde bir ihtimal. Ama met o kafayı vermesinin imkanı bile yok.. 24 saat durmadan met içen biriyle görüş yine bu dediklerini yapamaz. Met şekerin kafasını verir mutlu eder. Bunları yaşatacak kafa hiç bir uyuşturucu madde de yok. Yine yemin ederim bu uyuşturucu işi değil şizofren ve tedavisi yok...
- 1 gü
Biraz uzun zaman geçmiş ama yorum yapan beyfendi doğru söylüyor , kendi kendine konuşmalar vs olabilir ama bu kadar eşiniz daha ağır bir piskiyatrik durum geçirmekte. Met açıktırmaz uyutmaz dopamin reseptörüne etki eder onsuz mutlu olamaz sadece. Madde etkisinde size böyle davranması çok normal değil. Zararın neresinden dönersen kardır.
Allaha emanet olun
Lüksemburg dan selamlar cümleten
En İyi Cevaplar
- Sağlık konusunda 970 cevap paylaştı.
u +1 yılEşine muhakkak profesyonel yardım lazım aksi takdirde bu kristal denilen maddeden kurtulamaz. Bu seviyede yapacağın çok şey yok. Bağımlılık seviyesi yüksek, kendine ve sana zarar verebilir. Tek başına görüşmemende fayda var.
12 Yorumla- +1 yıl
Evet uzaklastirma kararim var. Bir anda nasil boyle bir durumda geldi anlamiyorum bosanmak istemiyorum aslinda ama maalesef tedavi olmuyor kaldi ki Tedavi olsa da tekrar baslama olasiligi sanirim yuksekmis
- +1 yıl
Üstelik bu meret suç, lafı uzatmaya gerek yok. Evli kaldığın sürece sıkıntın büyük.
Gizli Üye(25-29)+1 yılsevgilim de met kullanıcısıydı bıraktığını söyleyip devam etti. Evet birkaç gün ara veriyor ama temelli bir bırakma olmuyor. Tedavisini yaptırdık tedavi bitince hemen başladı. Düzelmiyor kardeşim. Çocuk da yokken sen ondan sıyrılmaya bak. Şiddet tecavüz hakaret bak ne kadar çirkin şey varsa yaşattı bana. hiç istemem bunları yaşamanı. Met kullanmak esrar kullanmaya benzemez. Bırakmayı bir kenara koy azaltamaz bile. Allah hidayetini versin.
418 Yorumla- +1 yıl
Rabbim sizi de korumus gercekten. Peki tedavi surec ne kadar surdu ve onda da halusilasyon gorme var miydi acaba
Cevap sahibi+1 yılVardı ama uyudugu zaman. Zaten met kullanınca 3 gün asla uyku yemek içmek hiçbir şey olmuyor 4. Gün uyuduğu zaman kabus gibi şeyler görüyor. Ve ciddi manada titremeleri oluyordu. Tedavi bağımlılık sürecine ve kişinin potansiyeline göre değişkenlik gösterir. Bizimkisi bir ay sürdü. Alkolsuz yaşamaz ve biraz fazla kaçırınca hemen diğer madde arayışına geçiyor. Muhakkak onu kamçılayan kullanıcı bir arkadaşı vardır. şu an mucize olsa da bıraksa bile şüpheciligı geçmeyeceği için hayatınızı cehenneme çevirmeye neden olacaktır.
Benimkinin şüpheciligı ciddi bir hal almıştı kıskançlık aldatma onu öldüreceğimi düşünmesi ve daha birçok çirkinlik- +1 yıl
Evet anlayabiliyorum sizi bircok cirkin ithamda bulundu peki yaptiklarini tedavi olduktan Sonra hatirlayip ozur diledi mi sizden soylediklerine pisman oldu mu
Cevap sahibi+1 yılTedaviden önce de özürler dileyip pişman oluyordu. Kullandığı şeyin etkisi geçince ağlar özür diler bırakacağım derdi. Tedavi sürecinde de sürekli pişman olduğunu dile getirirdi sürekli vaat verirdi daha iyi olacağına dair. Ama hiçbiri olmadı. Özür dileyip iki gün sonra yine içerdi.
- +1 yıl
Anliyorum evet benim esim su an calismiyor kendini eve kapatmis durumda ve tek basina sanirim artirirsa zamanla kalp krizi ve olume neden oluyormus bir de eşimin vucudunda yaralar cikmaya basladi maddeden kaybakli sevgilinizde de var miydi Boyle yaralar
Cevap sahibi+1 yılAyaklarında bacaklarında hiç eksilmezdi. Bazen yolda durup dururken bacakları kanamaya başlardı. Yaraları kendi kendine kanardı.
Kullandığı madde beynin mutluluk hormonunu kullanmasına engel olup kendi sahte mutluluk ürettiği için depresyonda gibi yaşar tekrar kullanasıya kadar evden çıkartmak istesen de çıkmak istemez ne yaparsanız yapın memnun olmayacaktır- +1 yıl
Evet yaralar 6ay once cikmaya basladi esime su an azaldi sanirim para bulamadigu icin azaltti mecburi olarak peki sevgiliniz su an me durumda haber aliyor musunuz ben kime sorsam bunun omru az fazla yasamaz diyorlar esim icin hep akli da yerinde olmadigi icin
Cevap sahibi+1 yılFiziksel olarak ömür kısaltmıyor kullandigi fakat vücudunun her yerine etki yarattığı için herhangi bir hastalık yaşarsa normal bir insana göre daha yavaş iyileşme gösterir. Görünen hasarı çok az bu maddenin. Beyne zarar veriyor ve bu da birkaç yıl sonra net ve aşırı belirtiler veriyor. Mesela basit şeyleri bile anlayamamak neye güleceğini ağlayacağını unutmak sorumluluk almamak aşırı unutkanlık ve umursamazlık
Benim erkek arkadaşım haber aldığıma göre kolunu kırmış yine met kullaniminin ardından. Ve bu ilk değil. Birine saldırmiş bıçakla. Parasını elinden kazanan biri çünkü kuafördü. Öyle yani nerden tutarsanız elimizde kalıyor.- +1 yıl
Evet haklisiniz cok tesekkurler tum gorusleriniz icin umarim onlar da pisman olup kurtulurlar dua etmekten baska bisey gelmiyor elden
Cevap sahibi+1 yılSeviyorsan bile hem onun için hem kendin için uzak durmaya devam et iki tecrübem var bu konuda canım kardeşim düzelmiyorlar kendini harcarsın
Bir sorun olursa yine yaz yoruma ben görürüm dönüş yaparım- +1 yıl
Gercekten cok tesekkur ederim en iyi yasayan kisi anlarmis 12 senedir seviyorum ve inanin kalp kirmaktan cekinen bir kavgamizda uzaktmayan gonlumu alan hep o olurdu yakistiramiyorum iyi kalpliydi bir de bazen vicdan azabi yasarsam diye korkuyorum onu bu halde terk ettigim icin bir de konu evlilik olunca bambaska aileler de isin icinde yuva kurmak zor bozmak bir anlik
Cevap sahibi+1 yılEvet haklısınız. beni oğlan tarafın ailesi erkenden evlendirdi. Aceleye getirdiler. Sorumluluğu üzerime yıkıp suçlayacak kişi yaptılar beni. Şiddet, öldürülme teşebbüsüne ve tecavüze uğradım karşılığında polise gittim diye de ailesi yine beni suçladı. Ben de aşıktım seviyordum da işte onun da iradesi yetmiyordu bırakmaya. Sonuç olarak ben bunları yaşadığım ile kaldım. Bin bir pişmanlık ile döndü. Kabul etmedim diye yine beni suçladılar onu öyle bıraktım diye. Bir kere sırtlandınız mi hep kırbaçlanırsıniz. Allah sizi bu durumlardan uzak etsin iyi insanlar karşınıza çıkarsın
- +1 yıl
Anlamadim siz de evli miydiniz esiniz tarafindan mi bu kotu seylere Maruz kaldiniz
Cevap sahibi+1 yılEvet. Sevgiliydik bir sene. Ayni evde yasamaya basladik ve birden ailesi beni aceleyle evlendirdiye bir ayda. Ne düğün ne gelinlik. Kendi ailem de sahip çıkmadı zaten. Seviyordum zaten evlendigime pişman olmadım ama kullanmaya devam etmeye başladı ve şüpheleri de arttı kıskançlıkları da. Kendi gibi kullanıcı iki arkadaşı ile bana tecavüz ettiler. Şiddet vr hakaretler zaten hafif kalıyor yaptığı şeyler arasında. 3 ay evli kalabildim. Öldürme teşebbüsünde bulunduğu zaman bir şekilde kaçtım ondan. O günden beri uzaktayım ondan. Arar yazar pişmanım der de bunların pişmanlığı da hatası da bitmez
- +1 yıl
Cok uzuldum meger neler yasamissiniz Rabbim korusun ben yakistiramiyorum ama baskalari bana da dedi para bulmak icin gozleri eslerini bile gormez her kotulugu yaparlar dedi demek ki yapabiliyorlar
Cevap sahibi+1 yılAh görseniz bebek gibiydi onu tanıdığımda saf iyi tertemiz oğlan deyip sevdim de içince içindeki şeytan dışına vurdu
- +1 yıl
Benim icin de son 2 aya kadar cok iyiydi ama sanki icinden bir canavar cikti
- 1 yıl
Omur kisaltmiyormu !! kimyasal sentetik kullananlarda istisnalar haric omur suresi 5 yildir bilimsel verilerle sabittir
+1 yılBurdan kimse size yardım edemez. Maalesef psikolojik rahatsızlıklar uzun süreli tedavi gerektirir. Psikiyatriye gitmeye ikna olursa en azından sakinleşir kullandığı ilaçlar etkisiyle. Sizin ve ailenizin ikna etmesinden ziyade sözünü dinleyeceği bir aile büyüğü hatrını kıramayacağı biri demeli eşinize, hem size düşman olmasın hemde itiraz edemesin. Yani o kişiyi iyi seçin. Allah yardımcınız olsun
13 Yorumla- +1 yıl
Cok denedik inanin kimse ikna edemiyor ve eve kapatti kendini tek basina kimseye gorusmuyor
- +1 yıl
O zaman ilgili makamlarla irtibata geçin derim. Çünkü kendisine zarar verebilir. Kendi rızası ile gelmek istemeyen hastalar için eve kadar gelip alıyorlar, en azından bir süre hastanede kontol altına alınmış olur. Bağımlılıklar için ilk bir ay kritik diye biliyorum, sonra kademeli olarak duygu durumlarında değişimler oluyor tabi bağımlı olduğu maddeyi kestiği takdirde böyle. Kendi iradesi ilede bu maddeyle bağlantısını kesemeyeceği için özetle size profesyonel yardım lazım
- +1 yıl
Cok tesekkurler gorusleriniz icin dualarinizi eksik etmeyiniz
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
7Cevap
Merhaba
Aynı sorunı bende abimde yaşıyorum. Yapacagınız tek şey var. Eşiniz psikoz yani şizofren olmuş met şizofren yapıyor tedavi ile bu durumdan kurtulma olasılığı yüksek. Kendi isteği ile hastaneye yatmayacak zorla hastaneye yatırmanız için resmi yazı ya da vasilik kararı olmanız gerekiyor. Resmi yazıyı Kaymakamlığa gidip durumu anlatacaksınız ordan size yazı verecekler o yazıyı ilçe sağlıkta onaylatacaksınız. Bu işlem çok kısa sürüyor en fazla 10 dakikada alırsınız. Sonrasında 112yi arayacaksınız durumu qnlatacaksınız polis ve qmbulans gönderecekler elinizi ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatıracaklar. Ama durumu iyice anlatın halisinasyon gördüğünü söyleyin yoksa uyuşturucu tedavisi için ameteme yatırırlar madde bagımlılığındqn önce şizofren tedavisi görecek. Orada 3 ya da 4 hafta tedaviden sonra taburcu olacak. İlaçlarını evde kullanacak. imkanınız varsa evi değiştiein madde kullanımı hatırlamasın tekrar kullanma isteği gelmesin. Diğer maddeleri kullansa daha iyi met kötünün kötüsü beyin hücreleri ölüyor kendisi bu durumun farkında olmuyor. Kimisi beni takip ediyolarlar der kimisi beni dolandırıyor der kimisi görünmeyen şeyler görürler. Hastaneden çıktıktan sonra tekrar kullanabilir tekrar tekrar hastsneye götüreceksin. Baktın bırakmıyor. Bakımevleri var ilşe sağlığa gidip görüş durumu anlat en az 1 sene bakımevinde kalsın hiç deüilse orada şizofren tedavisini görür maddedende arınmış olur. Devlet maddi durumu araştırıyor. Durumu olmayanların bakım tedavisini karşılıyor. Sokaga atmayın evlatlarınızı kocalarınızı sahip çıkın kurtarmaya calışın.
01 Yorumla- 1 yıl
Evladi anlarimda kocaya niye sahip cikilacak su erkekleri cocugunuz gibi gormekten ne zaman vazgececeksiniz anacligi cocuklarimiza yapiyoruz koskoca adamlara degil. met icen adamlarin kac tanesi karisini oldurdu bilseniz dudaginiz ucaklar hatta cocuklarinida! evde duzenek kurmus herif icmek icin dumandan bebe oldu karisi komada belki o da oldu? bosverin koca koca koca da neymis kimi kurtarcaksiniz ailesi ilgilensin ! psikoz sizofren ayni sey degil bu arada pskozlar gecici olabiliyor sizofreni tedavisi yok
+1 yılValla aşko nası yardım ederiz bilmiyoruz ki yani sen vazgeç bu sevdadan borç harç ödenir bu adam seni düşman olarak görüp seni bile öldürebilir kendini öldürmeye kalkan sana ne yapmaz
310 Yorumla- +1 yıl
Gorusunuz icin tesekkurler evet uzaklastirma kararim var zaten bana ozledim eve gel diyor aradan 5 10 dakima geciyor bana neden bunlari yaptin hayatimdan cik demeye basliyor tedavi olsa duzelir mi bilmiyorum
- +1 yıl
Rica ederim. Yani bu adam aşık olduğun adam değil tedaviyi kabul etmiyor kafasının içinde kırk farklı dünya var yaşanmaz yani tamam hastalıkta sağlıkta dendi ama bu adamın tedaviye niyeti yok kendi kendine yapıyor
- +1 yıl
Evet malesef o degil bakislari bole degisti surekli agliyor aglamazsa bagirip cagiriyor asiri suphe dolu bu made sanirim tum maddelerden kotuymus
- +1 yıl
Hiç bilmiyorum o maddeyi sadece dizilerden adını biliyorum ama halüsinasyon görüyorsa kafası yerinde değil boşan ödeyeceğin üç beş borç canından önemli değil
- +1 yıl
Borc zaten umrimda degil de can gidiyor elden onun icin uzuluyorum gorusleriniz icin tekrar tesekkurler
- +1 yıl
Rica ederim lafımı olur ne zaman sıkılıp darlanıp konuşmak istersen yazarsın
- +1 yıl
Tabi tesekkurler
- +1 yıl
Rica ederim
- 1 yıl
Madde ajitasyon yapiyor aglama krizleri filan siddet de yapar ikisi birden bonuslu
- 1 yıl
Kendini dusunmeyini bizmi dusunecez?
Maalesef hanimefendi yalniz degilsiniz herkedin cevresinde var artik bu olay en basit kendi mahallemden ornek vereyim bu pislik yuzunden iki kisi yaslari 40 ustu koca adamlar esleri evden kacarak gitti sizin yasadiginiz sikintilar benzeri birde baska konular agzim varmiyor soylemeye, hic dusunmeyin barismayi bir araya gelmeyi bu belaya bulasani kimse kurtaramaz %95 en samimi arkadaslarimi hayatimdan sildim insallah hayatiniz duzene girer sevgiler.
20 YorumlaSağlık konusunda 741 cevap paylaştı. Babanın evine döneceksin boşanacaksın ilişiğini keseceksinn
herif zaten bitmişş zarardan dönersen karındır otur şükret.
buda sana ders olsun30 Yorumla
+1 yılkarar senin canım eminim daha sonra çok pişman olacak ama o zaman yanında sen olmayacaksın
01 Yorumla- +1 yıl
Keske pisman olsa daha fazla kafayi yemeden tesekkurler gorusunuz icin
Sağlık konusunda 4,1b cevap paylaştı. Beynini yemiş en iyisi kurtulduğuna şükret.
43 Yorumla- +1 yıl
Duzelme ihtimali olsa keske beyni kucultuyormus bu madde sanirim
- 1 yıl
Tum bagimliliklar beyni kucultur
Ver mahkemeye bir 6 yıl kafan rahat olur.
14 Yorumla- +1 yıl
Neden 6 yil anlayamadim ama
- +1 yıl
Su an ayri yasiyorum sikayet etmek aklimdan gecti ama ya gittiginde evde bulunmazsa tekrar beni arar mi polisler acana bir de benim sikayet ettigimin bilinmemesi lazim
Gitsin tedavi olsun mk
10 Yorumlaonun .. ..
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı