Kadınlar neden böyleler?( Maddiyat ve marka düşkünü olmayan kadınlar için sözüm meclisten dışarı) Evlenmeden önce " düğün olmasa da olur, eşyalar olmasa da olur" ama iş ciddiye binince "ilk kez evleniyorum" diyerek erkek tarafını neden zor duruma sokma amacı oluşuyor anlam veremiyorum. Başından geçen olayı yaşayan kişi şöyle anlatıyor;
“2019 yılının başlarıydı. Gelin adayı ile görücü usulü tanıştık ve konuşmaya başladık.. Kız tarafı bizim gibi orta sınıf diyebileceğimiz insanlar. Kızın babası çalışıyor annesi ise ev hanımı.. Neyse kız ile konuştuğumuz süre boyunca bana sürekli “Abartıyı ve gösterişi sevmiyorum ” derdi. Hatta düğün konusu açıldığında ” Düğün yapmakta aslında çokta gerekli değil bir imza yeterli” diyordu.
Neyse bu konuşmadan sonra karşılıklı olarak anlaştık ettik ve evlenmeye karar verdik. Kız isteme ve nişan olayına kadar hiç bir sorun yoktu ama ne zaman düğün tarihi alındı gelin adayı ve ailesi bir anda değişti hem de düğün tarihine az bir süre kalmışken. Önceden söylediklerinin aksine ”En güzel düğün benimde hakkım, sonuçta her gün evlenmiyorum ya bir kez evleniyorum” gibi şeyler söylemeye başladı.
Önceden biriktirmiş olduğum para ve ailemin maddi desteği ile düğün alışverişi yapıldı, gelinlik alındı, ev tutuldu, kız tarafının istediği lüks bir düğün salonu kiralandı.
Hatta kafamız rahat olsun diye evin 6 aylık kirası peşin ödendi. Neyse sıra eve alınacak beyaz eşyaya geldi. Kız tarafı ve gelin adayı internetten bir marka bulduklarını ve bu markanın beyaz eşyalarından almamı istediler. Sizinde göreceğiniz gibi sadece buzdolabı 54 Bin TL, Kahve makinesi ise 36 Bin TL. Kız tarafının istediği sadece bu 4 parça beyaz eşya ortalama 200 Bin TL ediyordu daha bunun yanında ütüsü, elektrikli süpürgesi. vs. vs. vardı.
Bende kız tarafına “Bunları satın almamın imkansız olduğunu ayrıca 4 parça eşyaya bir ev parası vermenin de çok mantıksız olduğunu, başka bir markanın ortalama fiyatlarda ki ürünlerini seve seve hemen alabileceğimi” söyledim.
Bu sözümden sonra kız tarafı resmen bir canavara dönüştü. 4 parça eşyaya 200 bin TL veremedim diye ne erkekliğim kaldı nede insanlığım. Yok efendim erkek dediğin her şeyin en iyisini en pahalısını alırmış, yok bizim kızımız herkesin kullandığı markalardan mı kullanacakmış, yok efendim bizde adet böyleymiş vs vs işte.
Nikah tarihine sadece 3 gün kalada bir mesaj ile terk edildim. Bu konuyu konuşmak için ailem ile birlikte kız tarafının evine gittik ama keşke gitmez olaydık. Bizi kovmaktan beter ettiler.
Kız tarafının 200 bin TL'lik beyaz eşya isteğine hayır dediği için terk edilen damat hakkında ne düşünüyorsunuz?
Eğer bir kız bir erkeğe karşı tam bir çekim ve arzu hissetmiyor, ama vazgeçmek istemiyor veya vazgeçemeyeceği bir durumdaysa, kafasında ki rasyonelleştirme mekanizması için açığı maddi beklentilerle kapatmaya çalışır.
eğer size tam arzu ve çekim hissediyorsa bir tas corba, 1 odalı eve bile tav olur. Doğru kişiyle evlenip evlenmediğiniz konsunda kuşkularınız varsa buna bir bakın.
bu arada adam zenginse ve yapabileceği halde yapmıyorsa, o adam cimridir ve cimrilik bir erkeği kadından soğutmak için yeterlidir. bence bu durumda da kadın gayet haklıdır. Ama benim yukarıda demek istediğim; erkeğin bulunduğu gelir seviyesine rağmen beklentiler çok yüksekse bu durumda kadının size duydugu çekim ve beğeni durumunu sorgulamanız gerekir. Yoksa ileride sadakatsiz, saygısız ve işine gelirse bir kalemde boşanmayı gündene getirecek bir kadına, boşu boşuna maddi ve manevi yatırım yapmış olursunuz!
bu nedenle ben de olsam 36 binlik kahve makinesi isteyen kızı, starbucks’a götürüp istediği makinelere burada rahatça ulaşabileceğini, mağaza müdürü bekarsa onunla tanışmaya çalışmasını söyleyip orada terk ederdim!
Damadın hatası daha ilk başta gelin söylediği sözleri unutup yan çizdiğinde olmaz bitti dememek. Ha tabi zararın neresinden dönülür ise kârdır ve bu kadarıyla da olsa kurtulmuş. Böyle paragöz birisiyle evlenseydi bu kişi ve ailesi yarın para için ihanet içinde dahi bulunurlardı çünkü bu tür kişilerin dini imanı para maalesef.
Kimisi dindar gibi durur işine gelince dinden bahseder ama peygamberin ve ayetlerin israftan kaçının dediğini göz ardı ederler ne hikmetse. Hayırlısı olmuş ucuz yırtmış bu kişi.
Bu durum genellikle kadınlar'da ortaya çok çıkıyor. Bunun sebeplerini ayırabiliriz; 1-) Görülmemiş aile terbiyesi 2-) Para ile büyütülmek, veya tek hayali zenginlik olması 3-) Yetersiz zeka. Erkek aday için bu durum en hayırlı şey olmuş. Eğer ki bu süreç geçip evlenselerdi kesinlikle yaşadıkları evlilik 1 yılı geçemezdi. O yüzden arkadaşlar hayatınıza birini almadan önce iyice tanıyın, aylar yıllar geçsin sorun değil. Tanıyın ki pişman olup verdiğiniz zamanı heba etmeyin.
Yazı malesef çok uzun olduğu için okumadım fakat olay şöyle gerçekleşiyor genellikle: Kadınlar gerçek isteklerini veya asıl beklentilerini direk söylerlerse karşı tarafı korkutup kaçıracaklarını düşünüp alttan alıyorlar. Yavaş yavaş ilerliyorlar yani. Sonuçta kimin ilk buluşmada beğendiği mutfağın fiyatını söylemeye cesareti var? Şayet her kadın yeni bir mutfak ister örneğin veya yeni bir yatak odası. Millet erkek tatafına gittiği lazerin parasını bile ödetebiliyor, daha neler neler houw. Demem o ki, abilerim; Kadınlar hediyeleri sever ve kadınlar evlilik hayali kurmaya 10 yaşında başlar. Bir kuru imza ile mutlu mesud olacak minimalistlikte bir kadın aramaktan vazgeçin. Sayın ablalarım; saklamayın beklentilerinizi. Bu bir nevi yalan söylemeye girer. Sıkıntısı ilerde büyük çıkar.
Aynen işte yoksa hayal kısmında okeyim , kızlar sanıyor ki biz evlilik ve düğün hayalî kurmuyoruz , ama onların çakalligi her zaman ki gibi hesabımı erkeğe kitlemesi , çok saçma yani bizim malligimiz Diyorum bırakın artık şu kızları 😌
2020 yılında görücü usulü ile evlenen kafa yapısından başka ne beklenir ki?
Adı üzerinde görücü usulü, evlenilecek kişiyi önce aile görüyor, yokluyor, gerekli şartlara sahip mi diye, sahipse evliliğe karar veriliyor, yani zaten hem çağ dışı hem de tamamen içten pazarlıklı, maddiyat temelli bir uygulama.
Damadı inceleme esnasından, kızımızı ne kadar sever, ne kadar iyi çocuktur, çocukları sever mi, aile babası olur mu gibi koşullara bakıldığını pek zannetmiyorum. Bu yüzden maddi beklentilere hiç şaşırmadım.
Belki şu da olmuş olabilir, kıza daha zengin bir aday bulmuşlardır ya da kız başkasını beğenmiştir, bu çocuktan da kurtulmak için alamayacağı şeyler talep etmişlerdir...
Her iki türlüde son derece ahlaksızca ve çağ dışı bir durum.
O yüzden herhangi bir ortamda, okulda, barda, iş yerinde ya da belki de sokakta, otobüste, metroda gerçekten hoşlandığınız için tanıştığınız kişilerle birliktelik yaşapıp onları tanıyın, bu tip ilişkiler gerçek ilişki olur.
Soruyla beraber görüşleri de okudum ama kızlar 10 yaşından evliliği hayal eder diye bişey yok... O paraları istekleri dayatıp zor durumda bırakan kızlar sinsi oluyo kusura bakmayın... Tatlılık altında da yaptırıyolar... Hele düğün denen şey, ego kasmak için tek gecede harcanan para katliamıdır... Fakirlere gelince tek kuruş çıkmaz, vermeye gelince hiç para verilmez ama düğüne gelince neler nele çıkar, neler neler yaptırılır... O tür kızlardan evlilik içinde de hayır gelmez... Nice harika düğünler gördüm sonu boşanmayla biten... Ben bu tür kızların tamamen elaleme ego kasmaya çalıştıklarını, sinsi olduklarını iyi biliyorum... Öyle 10 yaşında hayal ediyomuş, yok başka bişeymiş yalan... Tamamen 1 kez evleniyorum bari güzel bir ego kasayım amaç... Bu istekleri olamadığı ayrılanlar dahi var... Sevgisinin sahteliği bu kadar olur... Tamamen dolandırıcılık... Erkeklerin böyle sinsi kızları sevmesi ve güzelliğine tav olup körü körüne gitmeleri ayrı bir mevzu zaten ona girersek çıkamayız... Bu yüzden de bu çakallar çok güzel kullanırlar erkekleri...
Allah rızası için bu yazımı erkekler aklına iyice soksun. Ben de çekmiş biriyim. Onun için evlilik/nişan deyip es geçmeyin. Hem evlilik hem nişan sözleşmesi yapın. Mahkemeler, her şekilde kadını 10-0 önde tuttuğu için erkekleri koruyan tek vesika sözleşmedir.
Kadınların tamamı aradaki duygusal konu için niye sözleşme imzalanıyor, diye ipe un serecek. Çünkü sizden benden çok iyi biliyorlar, sözleşme varsa istediği gibi hareket edemiyorlar. Aramızda maddiyat mı söz konusu olacak denilecek, milyon tane erkek var nişanda takılan altınları kaybeden, alamayan, evlenirken takılan altınların ziynet olarak kadına ait olduğuna hükmeden mahkemeler, bir de nafaka ve tazminat ile vuruyor.
Yapmayın, sözleşme imzalamıyorsa o kadından vazgeçin. Bu sizin hakkınız, silah da dayamıyorsunuz imzala diye... Kadınlara güvenmeyin... Mahkemede kadın 10-0 galip başlıyor.
Bunun benzerini bana bir erkek yaşattı yahu. Gerçi benim hatam idi, çabuk karar verdim vs. Ama sevgiliniz ya da nişanlınız, çok sevdiğinizi iddia ettiğiniz kişi sizinle bu türden pazarlıklara giriyorsa ne zaman olursa olsun orada kesmek gerekiyor ilişiği. Resmen artık panayır yerine, çingene hesabına çevirdiler işi. Cidden okuyunca yalnız olmadığımı gördüm bir kadın olarak. Zira ailece kurdukları tezgahta bayağı bayağı insanların derdi bu safları nasıl söğüşlerimmiş resmen. O yüzden hiç üzülmemek gerekiyor, hatta ben en az zarar ile kurtulduğum için şükrediyorum.
Geçen sene iş arkadaşımın başına böyle birşey geldi. Düğüne 1 hafta vardı kız tarafı son anda alınan eşyaların değiştirilmesini, alınan altınların 3 kat daha fazla olmasını, ve kiralanan evin daha lüks yerde olmasını istemiş. İş arkadaşım ise yüzüğü çıkarıp kızın annesine fırlatmış. Kendinize çökecek başka erkek bulun diyip ne aldıysa geri istemiş hepsini.. Özelikle anneler bu konularda kızların beynini yıkıyor. "Ben çektim sen çekme, iyisinden alsın, en iyisi olsun, sen çok güzellerine layıksın" vsvs. Aslında istediği kızının mutluluğu değil, hakimiyet kurduğu damadı sayesinde diğer annelere hava atmak. Vallahi durum bundan ibaret.
Ucuz kurtulmussun:) evlenseydin erkek icin de kadın için de benim sözüm bu tur insanlarla evlenseydiniz ne olacaktı? fena bence sevinmelisin ki baştan bitmiş. Hatta tüm bunların üstüne ben zaten öyle 4 parça eşyaya deli gibi bir para isteyen aileyle de aynı mahallede bile denk gelmek istemem, kapıyı gösteririm yani. Maddi gücün olsa her şeyin en iyisini almak herkesin hakki ama hepimiz bütçemize göre alıyoruz bunun mantığını bile otutturamamis bir aile gerçekten trajik. Zaten evlensen de emin ol 1 yıl geçmeden şiddetli gecimsizlikten bosanirdin ve daha çok üzülürsün üstüne bosanmayla beraber bir sürü maddi ve manevi şeyle ugrasirdin, boşver.
Nişanı atmak için kurulmuş bir düzen, nerede görsem tanırım. Yapamacakları şeyi iste ortalık karışsın, yazık olmuş. Kardeşimde yaşadı buna benzer, kendi ailesinin evine bakmayıp kirada olmadan oturacağı mis gibi daireyi beğenmediler. Sanki afrodit gelin hanım da neyse..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Damat kız tarafına hayır diyerek doğru bir karar vermiş. Eğer maddi durumu el vermiyorsa fazla ve gereksiz masrafa karşıyım. Bir de bu borçları yaptığımız gibi ödemesi var çünkü. Yorumlarda birkaç yoruma denk geldim. Özelikle erkekler 'seven kız tek odalı eve razı olur' tarzı gereksiz kasılmışlar. Tamam zengin olmak, lüks yaşamak zorunda değil ama kalkıp adam gibi çalışması şart. Aksi halde 'ben buyum işine geliyorsa' diyerek çalışmayan bir erkeği hayatımda kesinlikle istemem. Çünkü ben de çalışacağım, o da çalışmalı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kız tarafı özellikle henüz gençse aşırı kıskanç oluyor. Çevreye hava atma ihtiyacı duyuyor. Paranın nerden geldiğine önem vermezler. Yeter ki hanımının egosunu doyursun der. Burda kızı kınayan kızların %90'ı eminim ki evlilikte "bir kere evleniyoruz yeaa" düşüncesiyle en pahalı düğünü yaptırmak isteyecek, en şatafatlı gelinliği isteyecek, erkeğin burnundan getirecekler. O yüzden erkekler evlenmek gibi saçma hayallere dalmasın. Bir kızın sizi evlilik çok güzel vaadiyle kandırmasına izin vermeyin. Öyle bir algı yaparlar ki kız gerçekten 'sizinle' evleniyor sanacaksınız. Eğer kızın sizi çok sevdiğinden eminseniz dahi çevreye hava atmak isteyen şımarık bir kız olup olmayacağını kestiremezsiniz.
Gençlikle ilgisi ne? Ben 21 yaşındayım evleneceğim zaman düğün yapmayı düşünmüyorum. Alacağın malın kalitelisini alırsın o ayrı mesele de şatafattan ve gereksiz hava atmak için yapılan masraflrdan nefret ederim. Bana görgüsüzlük gibi geliyor ki bu tavırlar para görmüş bir insanın yapacağı şeyler değil kolay kolay. Genellikle hayatın boyunca para görmemiş, sefalet içinden gelmiş olanlar şatafat düşkünü oluyor. Benim 35-40 yaşlarında tanıdıklarım var para para diye gezen. Kendilerine baksan ellerinde avuçlarında hiçbirşey yok. Onlarla kıyasla ben kraliyet ailesinden geliyorum neredeyse ama benim hiç aman millete gösteriş yapayım çabasına girmem. Onlar 35-40, ben 21 ne diyeceksin şimdi?
2 yil once agustos ayında, nikahlari kıyılmış dugune 2 gun varken "senin abilerin de bana bilezik takmak zorunda" diye damada direten komşu kızı terk edildi. Sonra cok pisman oldu falan ama hic bir araya gelmeden boşandılar. Kiz hala bekar, damadin yeni esi hamile :)) Artik erkekler daha bilinçli kadin satin almiyorlar, yuva kuruyorlar.
Bak kardeş Bende nişanlımla Şu an düğün konusunda tartışıyorum. o nıkah istiyor ben düğün yani kızın guzel düğün istemesinde bir şey yok ama bu esya fiyatı duyunca ben üzüldm sen zengin olmuş olsan bile ( ki normalim demişsin) bu bu parayla ev alır hatta yatırım bile yapardn. kahve makinasındaki kahve yeterli gelmedi espreesso içesi geldi herhalde. İnsanlar açlıktan ölüyor bunun derdıne bak. Bayan olarak kınıyorum. Yola gelir pişman olursa hemen affetme ama kafa yapısı böle giderse neresinden dönersen kardır kardeşim.
Benim icin onemsiz bir konu. Her kiz senin gibi dugun delisi degil. Ayriyeten dugun masraflarini paylas madem cok istiyorsun. Hepsni erkege yikamazsin.
Kendini satmakla ne alakası var erkek düğünü kız nişanı yapar adet böyle bilmiyor musun ayrıca erkek her daim çalışabildiği için bu böyle kadın da çalışmalı ama çocuk doğurma zamanı var onzaman çalışamayacağı için para kazanmaz
Ya kardeşim benim nişanlım maaşı 4000-7000 arasında değişiyordu benimki 14000 dolar üzerinden alıyorum niye kendimi satayım ailesi bir bahane buldu akrabasının kızıyla evlendirmek için ayrıldı benden yani demem o ki sevseydiniz zaten ikna olur orta yolu bulurdunuz böyle bak anlaşamama durumu var benim nişanlım da çok cimriydi sürekli beni yönlendirmeye çalışıyordu ailesi de öyle ben de inada bindirip herşeyi aldırmaya çalışıyordum sonuç evlenirsek ikimiz bir ödeyeceğiz?
@Akuran Pardon da düğün falan yapamayacaksa neden kız alır ki insan. Bunlar erkek tarafının yapması gereken şeyler. Niye ortak ödenecekmiş durumu müsait değilse baştan söyler müsait olunca yapar. Kızda bir kere evleniyor sonuçta düğün en doğal hakkı, sen bu düşünceyle hayatta evlenemezsin
Bu konuda yorumumu sert yapacağım evet 4 parça eşyaya bu kadar para vermek mantıksız onun yerine ev alınır kız abartmış ama siz erkekler de birşeyler kolaya gelince kıymetini bilmiyorsunuz. Kız da çalışıyorsa eğer beraber ödeyecekseniz istediği şeyleri almakta haklı olabilir ama kız çalışmıyorsa tamamen deli saçması. Ama kız çalışıp birçok şeye sessiz kalsaydı herşeye kendi ailen ucuza almaya çalışacaktı o zaman bu da bir gerçek bence kızlar aklınızı başınıza alın çalışın böyle konularla muhattap olmayın. Tüm sinirimi buraya döktüm
Kimse kimseyi yolunacak kaz olarak görmüyor yazdığımı okumadın galiba ben kadın da çalışsın beraber ödesinler ne almak istiyorlaraa diyorum ancak erkek tarafı evliliği ucuza getirmeye çalışıyor genelde bizim kültürümüzde bir oğluma yük binmesin borç ödemesin oğluma bişey olmasın algısı var ayrıca kız evi naz evi biraz çeksin naz erkek tarafı yoksa kıymet bilmiyor dikkat ettiysen bir ev parasına eşya alınmaz yazdım zaten
Bir kadin ugruna borca girip de zorluk cekmem. Kadina harcayacagim parayi kendim icin harcarim... Senin oglun olsa da ona maddi olarak eziyet etseler napardin?
Bak anlamak istemiyorsun galiba oğlum olsaydı derdim ki ortak ödeyecekseniz parasını istediğinizi alın bu fiyata bu eşyaşarı almak yerine ev alınır bu saçma derdim zaten ya senin gibi herşeyi beleşe getirmek isteyen biriyle de asla evlenilmez zaten. Kadın uğruna dediğin kadın senin çocuğunun annesi olacak tamam abartmamak gerek herkesin maddi durumu bellidir az çok aileler de çocukları rahat etsin ister zaten ama beleşe getirmeye çalışmak da cimrilik öylesiyle evlenilmez
Ya gez o zaman evlenme niye lafını yapıyosun evet kız tarafı herşeyi istememeli ama oğlan tarafı da bunun lafını yapmamalı sürekli bence erkeğin cimrisi düşman başına hem burda konuyu ayrıntılarıyla bilmiyoruz belki içine aileler karıştı eşyaları onlar almak istedi bir çekişme oldu bunlar da güzel şeyler değil
Seni ailen baya şımartmış kadınlardan daha değerli yim yazmışsın kadının değer görmediği bir toplum yok olmaya mahkum çünkü aslında kadını da erkeği de kadın yetiştirir evet bu eşyalara bu kadar para vermek mantıksız ama burda yaşananları bilemiyoruz belki sen çok cimriydin kız da benim yaptığım gibi inada bindirdi ayrılma bahanesiydi bunlar saçma istekler çünkü ama senin düşüncelerin de saçma yedirme kendin ye kendin kazanıyosun kimse seni zorla evlendirmiyor
@Akuran erkeksin diye değersizsin demedik zaten sorunun kaynağı bu erkekler toplumumuzda kültürel olarak çok şımarık yetiştirildikleri için kadını değersiz görürler işler kolay hallolunca zor olanı zorlarlar onu elde etmeye çalışırlar o yüzden kadın naz yapar bir yere kadar çekmeleri gerekiyor ben böyle düşünüyorum ha durumun çon iyi olur ki 55 bin liraya dolap alman için baya milyoner felan olman gerek sanmıyorum öyle olduğunu kız ister alırsın ama orta halli bir aile için evet pahalı istekler oturursun dersin ki benim bunları alacak param yok ben de senin mutlu olmanı isterim ama yok işte yani bu kadar pahalısı alınmaz zaten anlamıyorsa zaten bırak gitsin bahanedir onlar seni seven her halinle sever yoktan anlar alamayacağını bilir ama şu da bir yere kadar normal bana göre kız da bir yuva kuruyor herşeyi güzel iyi olsun ister bunun kendini satmakla alakası yok bak dikkat ettiysen kadın da çalışmalı yazdım hep ama bir yere kadar çekmelisin boşuna yuvayı dişi kuş yapar dememişler ayrıca adetler beni ilgilendirmez yazmışsın işine gelmeyince ilgilendirmez zaten mişan düğün adete göre paylaşılmış şu saçma bak kızın bizde ader böyle bunu zorla alacaksın demesi öyle bir adet yok uydurmuşlar herkes milyarlık ev düzsün o zaman. Ya bunlar boş yani bence sen düşün kendince belki daha önce ki istediği şeyleri de almamışsındır senden soğumuştur inada bindirmiştir o yüzden ayrılmıştır.
Bir kere benim kimseyle bir iliskim olmadi sorudaki olayi yasayan kisi de ben degilim. Ayriyeten para kazanip isimi elime alinca ben once Turkiyeyi sonra da gezebilirsem yurt disini gezecem. Kadinlarin kaprisini cekemem...
Soruyu okuyunca dedim ki beyaz eşya kaliteli olmalı ki uzun süre kullanılsın ama okuyunca aşırı sinirlendim. 200 bine ev alınır ev.. Bence aileyi dolduruşa getiren bir şey var ya da önceden anlaşmışlar. Çok fazla masraf yapmışsın ama yine de dönmüşsün. Bu da bir şey
Detayı okuyunca hiç sinirlenmedim (sinirden kollarımı sıktım) Topu topu 4 tane beyaz eşya. Ne alıyorsunuz anlamıyorum ki. Ünlüler bile o kadar para kazanmasına rağmen 4 parça beyaz eşyaya o parayı vermiyordur. Böylelerine hiçbir şey almayacaksın. Çamaşırı da elinde yıkayacak, bulaşığı da.
Ya abartmayın abartmayın ya. Evlilik denilen şey bu değil resmen rant olmuş artık. Zaten işsizlik var herşey pahalı bir de böyle yapılırsa o beni değil ben onu terk ederim.
Kimse kusura bakmasın arkadaşım ne her kadın aynı ne de her erkek. O kadınları seçen, aman gitmesin; şurası güzel, burası güzel diye hediyelerle yemeklerle kısacası maddiyatla besleyip bir canavar yetiştiren sonra iş ciddiye binince ay ne paragözmüş deyip sa*lağa yatıyorsunuz. Kimse bir anda değişmez, siz görmek istemiyorsunuz.
Türklerde erkeklere daha fazla yük düşer evlenince. Bizde damat ev alır, tamir etdirir. Kız taraf da tüm eşyaları getirir ceyiz olarak. Bərabere masraf oluyor yani. Düğün salonunun parası yarı-yarıya ödenir. Gelin arabası, gelinlik yüzük damat tarafından, damatlık kız evi tarafından alınır.
Hayırlısı olmuş, beyefendi kurtulmuş belli ki.. Eşyaya köle olunmuş, gözler kör resmen. Maalesef yakınlarımda da gördüğüm bir durum bu. Her şey iyi ve son model olmak zorunda. Neden? Çünkü ayıp olur. Gel zaman git zaman, sonu hep hüsran.. Yazık, başa ne gelse hak ediliyor bu devirde.
en iyisini yapmis eşya almadm elin esyali 1 oda evinde durdum dugunden once takıları sıyırip ev aldirdim dugunumde 9 abinin biri ceyrek takmadı takısız dügün yaptm evi arabayi aldı garsondu evlendigimizde sonradan atandı işide oldu anneme doguma geldim 4 aylik oglum var boşanmayada tenezül etmedi beni aramis dilekce ver diyo bu tipler daha şanslı yani
Ee saçmalık, kız zaten öyle düşünmüyormuş bu saçma şeyleri onun kafasına sokanda büyük ihtimal ailesi. İlerde 3 kuruş harcamam ne düğüne ne gelinliğe. Ülkede 1 tane benim gibi düşünen kadın yok mu yahu, 200 bin tl o eşyaya vereceğime gider balayı için boğazın dibinden villa kiralarım 10 ay, ki onada değmez
evlilik cok güzel birşey iki hayatın birleşmesi ama karşı taraf daha lüx içinde yaşamak istiyor anlasılan hepsini okuyamadım ama kadında erkekte bu dönemlerde tutumlu olmak içi atarsın bankaya ya da ev alırsınız yanı :) ilerde herseyi daha güzel alabılırsınız :)
Gerçekten kızın kafasının rasyonel çelışıp maddiyata odaklanmasının altında tek bir neden yatar size karşı duygusal bir bağı yoktur sevgiye dair desen ki aile fertleri zihnşnş bulandırıyor yok efendim aile olarak bizde kızkardeşimin eşiyle evlenmesine raI deyildik fakat o duygularıyla hareket edip kararını kendi verdi Demem o ki sevmeyen taraf ister kadın ister erkek olsun sevmiyorsa kullanır!!
Artık sadece kalpler, kafalar uyuşması yetmiyor. Kızın istediklerini alacaksın ayrıca ailesinin de isteklerini yapacaksın. Sırf bu muhabbet yüzüne biten ilişkiler var.
Artık aman canım zamanla dizeriz devri kapandı. En iyisinden en pahalısından alınacak.
Gereksiz masraf ben olsam bende hayır derdim bu tamamen kullanılmak olur kızın gücü yetiyorsa o alsın madem kendine o paraya beyaz eşyasını her şeyi karşı tarafa bindirmek kolay tabi daha uygun fiyata olanda aynı işlevi görecekken neden gereksiz masraf yapayım ki tamamen saçmalık
Yazdıklarınızın hepsini okudum. Kız tarafı beyaz eşyayı bahane edip ayrılmışlar çünkü en başından sizin bu miktarı ödemeyeceğinizi bildikleri halde bir an kargaşa çıkarıp işi bozmuşlar ama şanslıymışsınız bu tür insanla daha sonrasında ne kadar mutlu olabilecektiniz muamma inşallah karşınıza sadık ve görgülü bir eş çıkar.
Çok doğru benimde bir arkadasimin başına geldi. gorucu usulu de değildi. gayet tanışıp sevdiler birbirlerini. ama evlilik aşamasında kız ev istedi, araba, yazlık, bilezikler takılar, maldiv de balayı, eşyanın en pahalisi markası. oysqki biliyor bir işçi çocuk olduğunu ne kadar maasi olduğunu. bunlari nasıl isterler anlamıyorum. kendileri de orta halli aileye sahipler. cocuk ağlıyordu artık hiç mi şansım yok evlenemiycem galiba diyordu.
Evliliği halen ihtiyaç gibi düşünüp erkeğin tepesine binen aileler yüzünden evlilik fikrinden soğutuyorlar. Evleneceksek herşeyi beraber kurmalıyız. Onu sen, bunu ben fikri kadar ayrıştırıcı birşey yok. Herşeyi beraber kuracak yol arkadaşım olmalı.. Adetlerinin canı cehenneme..
Türk kızı işte beyni yok aklı fikri yok vasfı yok ama bir bacak arasındaki çiçeğine ve göğüsleri var bu ikisi var diye kendini bir halt sanıyor o bacak arandaki vajina ve göğüs yabancı kızlarda da var bunu bilmiyorlar işte ben her zaman derim bu türk kızlarından uzak durun diye ama işte anlamıyorlar ki al bir tane yabancı rahat et türk kızını alıp başına bela ediyon ki
Bence düğün yapmak bile saçma yani bas nikahı geç abicim sırf 2 halay çekcen dans etcen diye en az 50.000-60.000 lira borca giriyorsun bir de üstüne eşyadır odur budur (evi olan biri için) en az 200.000 lira borçla hayata başlıyorsun üstüne bir de çocuk oluyor onun masrafları derken aile içinde sorunlar oluşmaya başlıyor ne gerek var yani
İnsanlar bu hayattan ne istediklerini, neye değer vermeleri gerektiğini gerçekten bilmiyorlar... Kuzenim evlendi ve erkek tarafından o kadar saçma sapan şeyler istediler ki, damat olacak aptala git başkası ile evlen sana kız mı yok bile dedim ama dinlemedi sfsdfsd Sonuçta mutlular
Ben bu adama kızıyorum. Ya sen şükretmelisin böyle bir aileden kurtulduğun için. Birde ayaklarına gidiyorlar.36.000 kahve makinesi, yok artık. 10.000 e çok güzel bir balayı yapabilirlerdi. Bence oda israf. Madem zengin istiyor, niye kendini gizledi ki. Allah'a şükretsin. Allah'ın sevgili kuluymuş 🌺
200 bine biraz daha ekleyip ev alınır. Madem erkek gitsin babası alsın milletten istemesin. Bunlar tımarhanelik ve o esyalari istedikten sonra ona hemen tekmeyi basmayan erkekte tımarhanelik. Bir de hala evlenecek!
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kadınlar erkekleri sevmez ki kadın emperyalist bir güçtür sömürür sadece dişiliğini kullanıp, hem ömrünü hemde paranı. Evlilik yapma amaçları keyif yapabilmek cinsellik ve bedava yaşamak. Cinsellikte iyi olmayan erkekle evli bile kalmıyorlar düşün. Ben kadınları sevmiyorum açık söyleyeyim kötü kalpliler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Akıllılık edip kurtulmuş keriz yerine koyulmaktan kadınların çoğu böyle dindarı dine inanmaz, ahlaklısı en ahlaksızı çıkar nereden mi biliyorum bir sürü kızla ilişkim oldu ben el tutmadım asla öpmem diyeni bile ilk fırsatta beraber oldu onlar için varsa yoksa para, seks, gezmek-tozmak, yeme ve içme önemlidir asla ve asla kadın zor günde erkeğe destek olmaz ha yanındadır ama başka bir erkeğin. Kendileride bunların farkında ancak kabullenmiyorlar evlilik asla.
Yaa şunu merak ediyorum acaba kızınki diğer kızlardan farklı olarak altın kaplama filan mı 🤔🤔🤔hani herkesin kullandığı şeyleri kullanmak istemiyormuş ya hanfendi... damat yine sabirliymis, o parakyla 7 gelin alınıp yedi düğün yapiir yedi ev duzukur haftanın her günü farklı bir evde kalinir. Bencee...;)
Görgüsüzlük, kendini maddiyat ile tanımlama, en pahalı beyaz eşyayı alınca kendini daha tamamlanmış hissetme, insan olmama, tek derdi erkeği sömürmek olan boş beleş bir yaşam formu olma gibi sebepleri var.
O kızla evlenmiş olsa ne halt yiyecekti acaba? Boşandıklarını düşünüyorum adam nafaka ödemekten intihara teşebbüs bile edebilirdi. O kız iliğini kemiğini sömüürür insanın. Evlerden ırak aman düşman başına 😂😂😂
200.000TL mi? Şu dönemde gerçekten bu derecede pahalı harcama yapmamayı istemesi gayet doğal. Kız tarafı bunun üstüne terk etmesi ise kız tarafının aşk için değil para için evlendiğini gösteriyor. Umarım bu tip bir kız tarafıyla tanışmam.
Ah ah zamanında değerimizi bilseydi bir kuru ekmek ve soğan yerdik çadırımızda ama kıymet bilinmiyor , para meraklısı kızları tercih etmiş agaa be 😀 @kalpsiz-melek
Sizinle aynı şarkılarda ağlamayan birinden, sizi anlamasını bekleyemezsiniz. aynı hayalleri kurmayan birinden, özlemesini bekleyemezsiniz. Bırakın kalplerinde olmayı, umurlarında bile değilseniz, sizi sevmelerini asla ama asla bekleyemezsiniz. Keşke umut etmese insan, “unut” etse hepsini diyeceğim lakin, yüreğinize söz geçirmeyi de bekleyemezsiniz, çünkü ömrünüz yetmez buna. eğer gerçekten sevmişseniz, size verebilecekleri tek şey bu, yeri doldurulmayacak bir eksiklik! gerçek şu ki; boşuna bekliyoruz.
kadına parasına göre muamele edince de kızıyorlar onurlu insan ayaklarına yatıyorlar paraya bakmam önemli olan karakterdir falan . Yeşil dolarları kime göstersen karakteri falan unutuyorlar
Hiçbir kadın evleneceği adamdan 36 bin tllik kahve makinesi istemez, dolandırıcı değilse tabi. Gösterişe kaçan kadınlar elbette var ama bunun dolandırıcı olduğu çok belli :d
Evet bir kere oluyor iyisini almak da isteyebilir bu doğal hakkı ama 200 bin ne ya:(( üzerine biraz daha para konulup daire bile alınır. Yazık, çok yazık...
Böyle kızlardan uzak durun tek amaçları gösteriş bir kadın olarak bana bir erkeğin güveni ve aşkı yeter onunla her yerde yaşarım derme çatma bir evde de bir simitle paylaşıp yeriz sadece o olsun yanımda başka bir şey istemem bu tipte kadınlar sadece paraya düşkündür başka hiç bir şeye bir erkeğe 200 bin tl gösteren kadından aşk istemek lazım onun aşkı paradır
Böyle bir kız olduğunu beynim kabul etmek istemiyor, ben illa ki ayrılmak için yaptığını düşünüyorum, hemde orta sınıf bir ailedense, tamam başta mütevazi davranıp sonra biraz değişimin toplum baskısıyla olabileceğini düşünüyorum fakat bu rakamlar bir eşya için cidden çok fazla, ben bir buzdolabına 50 bin tl versem 🙄 yok vermem de yine de versem diye düşünüyorum salona falan mı koyardım kıyamayıp da içine bişey mi koymazdım... yok ya vermezdim yine de yani velhasıl oldu bile diyemem na mümkün
Damat adayı adına sevindim... maddiyatçı bir kızla evlenbmekten ve de ailesiyle akraba olmaktan kurtulmuş... Verilmiş sadakası varmış ve gitsin bir fakiri sevindirsin...
Bu tur sorulara bir yanit veririm de her sekilde beyinlere yazik olur saygi deger KizlarSoruyor uyesi. Salca ekmek kabul eden kadini basina sultan yapani gormedik.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
güzel hikaye.. john travolta internette gezinirken pahalı bir kaç tane beyaz eşya görür. Çok böyle hayıflanır, şaşırır.. Ondan sonra aklına bu hikaye gelir ve paylaşmaya karar verir. Bazı saflarda oturmuş durumu irdelemiş ne kadar maaalsınız ya..
36 bin olan kahve makinesini merak ettim. Kafelerdeki büyük makineler bile 8-15 bin arası nasıl bir kahve makinesidir bu içinde kahve falan mı yetiştiriyor yoksa
Damat kurtulmuş diyorum kızdan evlensede zaten kadının bekletileri de bitmezdi bence herşey eşya değilki zamanla herşeyin olur zaten önemli olan kafaların uyuşması mutlu bir yuva aile olmak ama kadın hak etmemiş zaten damadı eşya ya mala mülke güvenme bir kıvılcım yeter derler ya hani bu söze güvenirim.
Düğün olmasa bile olur benim icin her seyin en lüksü en pahalısı olmasa da olur. Guvenip sevip sevdiğine emin oldugum bir adam olsa karsimda yeter bunu tum samimiyetimle soyluyorum. Ama iste bahsettiginiz karakterdeki kadinlar ben ve benim gibi sadece esini onemseyen insanlardan daha cok ilgi gorup daha cok isteniyor. Burda suc kimde simdi?
Feminizim buna ne der diye soranlar olmuş: böyle bir kadına zamanını, paranı harcadığına yazık olmuş. Ne yazık ki seni sevmemiş. Kurtulman en hayirlisiymis der buna feminizm. 😂