Sen kendi adına doğayı ve çevreyi korumak adına neler yapıyorsun? Gelecek cevapları gerçekten çok merak ediyorum. Asıl olan acaba o cevaplar gerceği yansıtıyor mu? Herkes duyarlı o zaman bu cevreyi kimler bu hale getiriyor?
Süt şişelerini geri dönüşüm kutusuna atıyoruz. Plastik bidonların havasını alıp iyice küçültüp üst katta geri dönüşüm için biriktiriyorum. Çocukların her yıl biriken defter ve beyaz kağıttan kitaplarını geri dönüşüme katıyoruz. Aliminyum folya kullanmıyorum. Marketten poşet değil, bez çanta kullanıyorum. Kırsal bir mesire alanına gidince önce mıntıka temizliği yapıyorum çocuklarımla. Asla plastik kapları, doğaya atmıyoruz. Kozmetik şişelerini ve cam şişeleri cam geri dönüşüm kutularına bırakıyoruz ayda bir kez. Sigaramın izmaritini yere asla atmıyorum.
Yere çöp asla atmam.. Arabamın sağ ön koltuğu genelde karışıktır.. İzmarit atmamaya çalışırım. Mangal vs yaptığımda mutlaka posetbalirik özel ve ona koyarım.. Yemek sipariş ettiğimde plastik çatal kaşık vs söylemem gelmesini işaretlerim.. Elimden bunlar geliyor birey olarak
Bir takıntım var. Bir yere gittiğim de, eğer lavaboda ki au çok akıyorsa, müsat se, lavabonun altında ki muslukları abartmamak kaydı ile kısarım. Evimde ana vanayı suyun akışını bozmayacak kadar kısarım. Böylece su faturasının yarıya yakını nı havaya ödemem (herkese tavsiye ederim) musluklarımın ucun da cidden de, su tüketimini çok düşüren fiskiye tarzı aparatlar var. Evimde ki bütün ampuller led. Paletlerden yeni şeyler yaparım cidden. Öyle yani
Sokağa çöp atmıyorum. Çöplerimi mutlaka konteynera kadar götürüyorum mahallenin köşesine bırakmıyorum. Plastik ve paketleri bir torbada biriktirip cumartesi günleri belediyenin geri dönüşüm aracına veriyoruz.
Çöpçü gibi ormana plaja gidip çöp toplanıyorum. Çünkü sen topladıkça o cahiller atmaya devam edecek. Ben tamamiyle atmama ve atılmamasını teşvik etmeye yöneliyorum. Genç nesle çöp atılmazı öğretirsen bu ondan ona yayıla yayıla ilerler ama 60 yaşında adama ne yaparsan yap zerre fayda etmez
Yere çöp atmam. Mümkün olduğu kadar az poşet kullanırım. Eskiden çok takıntılıydım doğal yaşamakla ilgili, yorucuydu ve paranoyağa bağlamaya başlamıştım.. sonra boşverdim.
Hiç bir şey ben doğanın korunması taraftarı değilim her yerin şehir olması taraftarıyım şehirlerde bina üstlerinde çiftliğin ve seracılığın ve hayvancılığın olmasını savunuyorum.
Bir zararım olduğunu düşünmüyorum yaptiklarim şunlar geri dönüşüm eşyalarını mümkün olduğunca çöpe veya doğaya atmıyorum kış aylarında bizim orda ki parkta hayvanlara mama dağıtıyorum kisa mesafeleri araçla gitmiyorum suyu boşa harcamıyorum öyle sıradan şeyler işte faydası var mı bilmiyorum ama zararımın olduğunu düşünmüyorum
Ağaç dikmişliğim var çevreye çöp atmıyorum ve israftan kaçınıyorum elektrik su doğalgaz gibi şeyleri lüzumsuz kullanmıyorum. Şu durumda elimden başka bişey gelmiyor.
Herkes işini yapsın abi çöpcü maaş alıyor ama bitane çöp toplayan görmedim yere atanada kızıyorum ama benim vergimle maaş alıp yatanlara da hesap sorarım bir görsen sanki başbakanlar gıcık hepsi