Çevreyi nasıl koruruz?
Çevreyi korumak için herkesin yapması gereken şeyler nelerdir?

Cevap
21Cevap
Poşetlerden sakınarak, su tasarrufu yaparak (musluğu açık bırakmamak gibi), kahvemizi termosa koyarak, ocak yerine su ısıtıcı kullanarak, elektrikli cihazları gerekmedigi sürece açık birakmayarak, pillerden kaçınarak, küveti doldurmak yerine duş alıp çıkarak vb. Hangisini yapıyoruz? Çok eksiğiz çok!
Bizlerin çevreyi aşırı derecede kirletmemiz ve önlem almamamiz sonucunda doğadaki tüm dengeler bundan olumsuz etkleniyor ve hatta yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor ne yazık ki. Bu nedenle çevremize karşı duyarlı olup, çevrelerimizi kirlettigimiz gibi temizlememiz de gerekiyor. Aksi durumda bizler kendi geleceğinizi kendi elimizle yok edeceğiz demektir. Dünyanın sonunu getiriyoruz demektir...
Mutlu kal...
Eğitim eğitim eğitim. Cahil bir toplumla bir halt yapamazsın. 20 senedir ülkeyi b*okluyor bu cahil toplum. Üstüne alkış tutup gurur duyuyorlar bundan. Simdi sen söyle bakalım yapabilir misin bu cahil toplumla çevre korumayı?
Uygar bir insan olmalı ve duyarlı davranmalıyız.
Ayrıca bu güzel davranışla, insanlara güzel örnek oluruz.
Çöp atma , sigara içme , fabrikalar filtre taksin. Parfüm ferfum deodorant lar da azaltma ya da iccerim değiştir.
Çevreyi kirletmemek, ekolojik dengeyi sarsmayacak, geri dönüştürülebilir maddelerden kullanmak, zarar vermemek...
Öncelikle trafikte burnunu karıştıran sürücüler görmek istemiyorum.
İşe, burnunuzu karıştırmayarak başlayın..
Yediği çikolata paketini yere atmak yerine elinde 2dk tutsa zaten çöp kutusu var her yerde
cok kiziyorum cop atanlara heryer cop yollari bi gorsen
Yerlere çöp atma bunu yapmamayı öğrensin milletim olur
Plastik kullanma ya da olabildince az kullan, suyu boşa harcama bi duşa girdiğinde 1 saat içinde durma çöplerinizi çöpe atın yere atmak yerine
Temiz olmaları yeterli ama ne yazık ki medeniyetin geri kaldığı bi ülkede yaşıyoruz
Yerlere tükürmemeliyiz, herkes kendi kapısını, sokağını temizlemeli, hayvanımız varsa gezdirirken yanımızda poşet taşımalı pisliğini poşete koymamız lazım. yerlere izmarit ve herhangi bir çöp atmamamız lazım.
Çevre yi koruyalım da bizi. Allah'ım iğrenç düşünceli kalpli sakat fesat namussuz insanlardan korusun
Sigara izmaritini bile yere atmayıp gerektiginde cebine sıkıştırdıgında herkes bu cevreyi de degistirir
Mesela çöp kutusu dışındaki yerlere sigara izmariti atmamak. Yap onları gördüğümde aşırı sinirleniyorum alıp üstlerinde söndüresim geliyor
Yapanları*
Çöpünü çöpe at bu kadar işte sorumluluk bitti
Evimize nasıl davranıyorsak
İnsan olmak.
Çöp atmamak yeter gibi
Çöplerini yerlere atmasinlar bu bile Yeter
Biliçlenmek çok önemli
Bilinçlenmek oldukça önemlidir. Araştırma yapmak, düzgün kaynakları irdelemek de öyle. Kelebek etkisi oldukça önemli. Öncelikle biz bilinçleneceğiz sonrasında etrafımıza anlatacağız. Onlar etrafına anlatacak ve böyle devam edecek. Aileler, mahalleler, şehirler ve ülkeye yayılması en önemli kavramlardan biridir. Küresel ısınma, atık yönetimi kavramları oldukça önemli.
Çevreyi korumak için neler yapabiliriz?
Televizyon vb cihazlar bekleme modunda bulundurulmamalı. Doğru ışıklandırma kullanılmalı. Evlerin yalıtımı düzgün yapılmalı, klima yerine vantilatör kullanımı olabilir. Su kaynakları konusu oldukça önemli. Diş fırçalama, bulaşık, tıraş esnasında musluk açık bırakılmamalı. Daha az su tüketen sistemler kullanılmalı, hortumla sulama ve yıkama yapılmamalı ve akan tesisatlar onarılarak su kaçakları önlenmelidir. Enerji dostu ışıklandırma üniteleri kullanılmalıdır.
Bu önerilerin dışında toplu taşıma araçları kullanılmalı, kısa mesafelerde yürüme tercih edilmeli, uzun ömürlü yiyecekler tüketilmeli, çevreye duyarlı geri dönüştürülen ürünler kullanılmalı plastik kullanımı azaltılmalı ve çöpler ayrı ayrı atılmalıdır. Yapılacak çok şey var ve sayılan öneriler bireysel olarak yapılması gerekenlerdir. Önce eğitim ve bilinçlenme çok önemli. Konu ile alakalı farklı yazılarım mevcuttur. Okursanız daha iyi olacaktır.
Ağaç dikme çevreyi temiz tutmak avlanmamak ! Bilgilendirmek insanları