Selam millet, annem beni iki yıldır kuzenimle evlendirmek istiyor ben geçen hafta babama istemediğimi söyledim ve annem bunları duydu. Bana çok ağır beddua etti elini Kuran’a vurup seninle bir daha konuşmam dedi. Beni sürekli laflarıyla vuruyor anlayacağınız mobbing uyguluyor. 21 yaşımdayım ve psikolojim artık bozuldu. Hakkımda iftira atıyor hakkımda doğru olmayan şeyler anlatıyor. Ben dayanamıyorum artık. Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÖncelikle kuzeninle irtibat kur bence sert çık o ısrarcıysa eğer ailen de ısrarcı olabilir sana karşı seninle asla olmaz başkasını seviyorum falan de. Bence babanı karşına al konuş üstünde çok baskı olduğunu. Yaşın da küçük bence daha evlenmek için ani kararlar verip erkek arkadaşınla nikah falan da düşünme pek sağlıklı olmaz. Ailenin gönlü olmalı biraz da yoksa o konuda da sıkıntı çekersin. Annenle güzel bir dille konuşmaya çalış kavga ederek bir yola varılmaz. Ama sen bir biriysin kimsenin zoruyla evlenme. Bu olay bence kuzeninin ailesinde ve kuzeninde biter ne yani bu ısrar zorla mı yazık günah...
04 Yorumla
Soran+1 yılOnlar Cok istiyor bu isin olmasini
- +1 yıl
Onların etkisi büyük bence zaten bu kadar ısrarcı olmasalardı işler bu raddeye gelmezdi, onlarla konuşman daha mantıklı olur gibi istemiyorum tarzında ailen eğer anlamamaya devam ederse
Soran+1 yılIstemedigimi bütün sülale biliyor
- +1 yıl
O zaman işin zor biraz ama sabır ani kararlar verme
En İyi Cevaplar
Genç bir bireysin, kendi kararlarını verebilecek yaştasın, eğer düzgün bir işin varsa kendi evine çık bence. Babanla aran iyiyse ona bu durumu anlat, tepkisine bak.
02 Yorumla
Soran+1 yılAyrı eve çıkmak o kadar kolay değil maalesef
+1 yılElinden geldiğince dayan. Senin için istiyordur ama bazen yanlış olabilir bu senin tarafından kestirip atma hemen. Üniye başlamadıysan faklı bir ilde kazanıp evden uzak kalmak iyi gelebilir veya bir iş bulup gün içinde evden uzak kalmak.
01 Yorumla
Soran+1 yılAlmanya’da yaşıyorum. Okulu çoktan bitirdim
+1 yılHangi çağda yaşıyoruz? Kocaman kızsın, istediğin kişiyle evlenirsin ve bu senin tercihin olmalı. Bir müddet sonra konuşacaktır baktın olmuyor bir pisikologdan yardım alabilirsin.
03 Yorumla
Soran+1 yılbir hafta müddet verdim kendi kendime olmadı öyle yapcam
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun!.. Ailerde şaka vari olur, eğlenir gülerler ama ciddi olması üzücü 😟
Soran+1 yılAmin inşallah
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
20Cevap
+1 yılKusura bakma ama annen çok kötü bir kadın, bir annenin kızına bunları yapması inanılmaz gerçekten, bir kadın nasıl kızını istemediği biriyle evlendirmeye çalışır ve kız da kabul etmediği için ona böyle kötü şeyler yaşatır anlayabilmiş değilim.
Eğer baban annen gibi değilse, sana daha çok değer veren ve düşüncelerini önemseyen birisiyse babana sığın bir süre ve ne olursa olsun seni zorla evlendirmelerine izin verme, gerekirse polisten yardım iste. Onun dışında en kısa sürede para kazanmaya başlayıp tek yaşayabilecek duruma gelmen iyi olur sonra da ailenden ayrı yaşarsın annenle de ölene kadar görüşmezsin böyle kadın çocuk falan haketmiyor.
Ekstra olarak o kuran'ı annenin kafasına fırlatabilirsin belki aklı yerine gelir.11 Yorumla- +1 yıl
Yorumlarda Almanya'da yaşadığını okudum, Avrupa'nın özellikle Almanya'nın bu konularda son derece hassas olduğunu düşünüyorum bence orada devletten bir şekilde yardım istersen sana yardımcı olurlar ve annene de gereken dersi verirler diye düşünüyorum.
Bence evi terk ediyormuş gibi blöf yap arkadaşında kal 1-2 hafta annen seni kaybettiğini düşünerek yufka yüreği devreye sokabilir. Özlem ağır basarsa dediğim olur tabi. Sevmediğin bir arkadaşının yanında bile duramıyorsun evlendiğin kişiyle düşünemiyorum bile... Kesinlikle bu hatayı yapma, annen kuzenini çok seviyodur, tam istediği gibi bir damat olarak görüyodur, senin ondan daha iyisini bulamayacağını düşünüyordur vs. ihtimallar uzar gider böyle ve senin mutsuz olma ihtimalinde bu seçeneklerle beraber uzar emin ol. Pasif ve söz geçirilebilir bir karakterin varsa annen baskıyla yaptırabileceğini düşünüyordur. Dik dur, milletin annesi kızının mutluluğunu istiyor falan diye duygu sömürüsü yap önce sonra da sen ona küs. Normalde anneye bunların yapılması hoş değil ama senin yazdıklarına bakınca annen bunu hak ediyor. Sakın evlenme, sadece kendi mutluluğuna odaklan
00 YorumlaAnnenin yarattığı olay tabii ki çok yanlış ve kabul edilemez. Kabul edilemez diyorum ama bu bizim bakış açımızdan öyle görünüyor, benim;senin ve bizim gibi düşünen insanların. Benim fikrime göre annenle sakince ve olabildiğince empati kurarak konuşmaya çalış. "Evet anne sen de kendince haklısın ama benim şöyle bir fikrim daha var" gibisinden. Eminim işe yarayacaktır. Sana bol şans dilerim.
10 Yorumla
+1 yılBenim sana tavsiyem annenle düzgün bir şekilde konuş. En yakınımdan bir örnek veriyim. Benim köyde bir arkadaşım vardı. Annesi kızını kuzeniyle evlendirmek istiyordu. Ne kız ne de oğlan biz kardeş gibi büyüdük evlenmeyiz diyorlardı. Annesi inat etti. En sonunda kız dayanamadı intihar etti. Şimdi annesi kafasını duvarlara vuruyor ama nafile. 20 yaşında kız öldü.. zorla güzellik olmaz.
10 YorumlaEvlilik demek bir ömür demek. Annenle konuş güzelce, seni istemediğin bişeye zorlayamaz helede evlilik knusunda. Evlilik basite alınacak bişey değil. Sonucta o evde yaşayacak olan sensin. Evlendiğin insan sana bu hayatta ya cenneti yaşatır ya da cehennemi doğru insanı bulmak çok önemli. Annen de olsa, evlilik knusunda fikir al ama kendi düşünceni ön planda tut.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 580 cevap paylaştı.
+1 yılBu kadar iğrenç bir şey olur mu ya? Allah yardımcın olsun. Allah istemedi mi evlenemezsin ve evlilik işi kader işidir. Sen okumuyor musun?
12 Yorumla
Soran+1 yılHayir okulu bitirdim
- +1 yıl
Üniversite mezunu musun Peki?
+1 yılAnnen ile oturup buna senin karar vermen gerektiğini anlatan lazım. Bu kolay verilecek bir karar değil. Bir ömrünü etkileyecek. Babanın yanında olması güzel birşey. Birlikte konuşmayı deneyebilirsiniz. Acele etmeden.
10 Yorumla
+1 yılAltüst olacak bir şey yok açacaksın razı da bir güzel kusacaksın Her şeyi bildiğini zanneden kuş beyinli Ebeveynler mide bulandırıcı
20 Yorumlaİstemediğin biriyle zorla evlenmek olmaz. 21 yaşındasın evlenmek için de uygun gayette düzgün birisini bulup evlenmeye bak. Evlenmediğim için beddua etmek nedir hiç anlayamadım senin evden gitmeni mı istiyor yani bu mudur olay?
02 Yorumla
Soran+1 yılKuzenimle evlenmek istemiyorum diye beddua ediyor
- +1 yıl
Çok ilginç cidden. Kuzenin düzgün birisi mi? Belki annene göre düzgündür veya kuzeninin ailesiyle konuşmuş söz vermiş olabilir. Şimdi annen dediyse eğer bizim kız sizin oğlanı beğenmemiş istemiyor diye görüştüğümüzde herhangi bir yerde bayramda falan sıkıntı çıkmasın. Allah hayırlısını nasip etsin.
+1 yılEvlenme. aa. annenin yaptığı doğru değil zaten. Elini neye vurarsa vursun. Dünyaya o getirse de sen ayrı bir hayatla ve kendi yapacaklarının bedelini ödemekle mükellefsin. Annen o kadarına karışamaz. Sadece fikir verebilir.
03 Yorumla
Soran+1 yılİki yıldır karışıyor istemediğimi bile bile anne tarafı hepsi beni zorluyor
- +1 yıl
Umursama bile. Sakın onların dediğine önem verme. HEm dini hem de ahlaki olarak sana dayatmaları yanlış.
Soran+1 yılPsikolojim çok bozuk artık 😔
Asla kabul etme akraba ve senin istemedigin sevmedigin biri tanidigin sevdiginle evlen pişman olma annen yaşamicak onunla
12 Yorumla
Soran+1 yılIcimi okuyorsun
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu konuda sana baskı yapamaz. sakın geri adım atma. anlattığın gibiyse sen doğrusun. isteidği bedduayı etsin. Allah katında beddua değil kim haklı kim haksız o geçerlidir.
20 Yorumla
+1 yılİstemediğin biriyle asla ama asla evlenme. Annemde zamanında senin durumundaymış ve anneannemi kırmamak için babamla evlenmiş ve babamı asla sevmemiş yaklaşık bir kaç ay önce annem babamı aldattı yanlış bir şey ama ona kızamıyorum da haklı tarafları var empati kurunca. Bu tarz evliliklerin sonucu hep aldatmayla bitiyor. Annenle konuş eğer hâlâ anlamıyorsa sende onla konuşma o senle değil sen onla küs
00 Yorumla
+1 yılBöyle aileleri gerçekten anlamıyorum. Kendi kararlarını verebilecek yaştasın, ister evlenirsin ister evlenmezsin. Ayrıca öyle bir gereklilik'de yok. Eğer gelir düzeyin iyise ayrı eve çık ve bir süre yollarını ayır, sonradan konuşmaya başlarsınız zaten. Senin için hayırlısı olsun.
00 YorumlaBence sen de annenle arana mesafe koy kendi hayatını kurmaya bak. Öz kızıyla sırf istemediği biriyle evlenmediği için konuşmamak cahilce. Aklı başına gelene kadar sen de soğuk davran.
00 YorumlaAlmanyanda yaşadığını söylemişsin. bence artık kendi hayatını kur ve kendi ayaklarının üzerinde durmaya bak, yardım kuruluşları, ülkende olan sosyal destek hatları gibi yerlerden destek al. Annen hakkında dedikodu yapıyorsa ve senle konuşmuyorsa aynı evde kalarak sadece kendini üzersin. Birşey istiyorsan biraz gürültü yapman iyi olur 😉
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı. sakin olmaya çalış anlaşılan annen işi inada bindirmiş ve sen istemedikçe asla olmaz emin ol ve ne olursa olsun kendini sakın salma
09 Yorumla
Soran+1 yılİki yıldır sakinim daha ne kadar olayım
Soran+1 yılBabam olmasaydı gizlice resmî nikah kıyardım erkek arkadaşımla ama babama kıyamıyorum
Soran+1 yılİş daha çok kötüye gider
Soran+1 yılBeni öldürseler bile evlenmem istemedigim kisiyle
+1 yılannen neden illa evlenmeni istiyor?
Ve kuzenin ile olması şartmı?17 Yorumla
Soran+1 yılAkrabaya sözü gecermis vs gibi
- +1 yıl
Sen seviyor musun peki?
Soran+1 yılHayr
- +1 yıl
O seviyor mu seni?
Soran+1 yılDenilene göre Evet
- +1 yıl
Himm anladım zor bir durum ama o seviyorsa belki sende zamanla seversin
Soran+1 yılBu Nasil bir bakis acisi? Ben kardesim gibi görüyorum Onu. Ve benim sevdigim var Zaten. Kuzenim olcak sahiz benden yasca kücük zaten
+1 yılKusura bakmasın da bir anne’nin çocuğunu böyle konular için zorlamaya hakkı yok her ne kadar seni yetiştiren de olsa saygı duymalı sonuçta senin de bir kalbin, düşüncelerin var eğer bu konu yüzünden konuşmak istemiyorsa konuşmasın.
11 Yorumla- +1 yıl
Akraba evliliğine karşıyım.
+1 yılŞimdi alınma ama annen ciddi canım ve geri kafalı onu sakın dinleme sen hayatını yaşa kimseyle zorla evlenmek zorunda değilsin bu senin kararın
01 Yorumla- +1 yıl
Canım değil gerrrizekalı olucak o
+1 yılO annenin büyük bir kaşıntısı var bu bariz belli
Hala akraba evliliği var mı çok saçma
Sakın evlenme tavsiye ederim20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 642 cevap paylaştı.
+1 yılAh bu bazi annelerde ki piskolojik sorun milletce eziyet cektigimiz bir konudur :/
00 Yorumla
+1 yılAnandan ızak dur düşüncelerini sevmedim kardeş kardeşle evlenirmiymiş
00 YorumlaBeddua ve Kuran kısmına şöyle bir yorum yapacağım yukarıdan herşeyi gören biri çektiğin acıyı da görüyor için rahat olsun ve istemediğin bir evlilik yaparak hayatını mahvetme annenin en kısa zamanda aklını başına alması dileği ile güçlü dur sevgiler
00 YorumlaBabanızın sizden yana olması büyük avantaj bunu değerlendirin.
10 YorumlaEvlenme annen bile olsa gönlünuñ almadigi insanla evlenme hayat Seninn unutma
10 Yorumlaanne bed duası tutmaz korkma kırmamaya çalış o kuzene de söyle istemediğin anlayış gösterip vaz geçsin
04 Yorumla
Soran+1 yılKendisi beni seviyor ama benim onu sevmediğimi biliyor
Soran+1 yılİki yoldur kendimi yırtıyorum olmaz diye.
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. İstemiyorsan evlenmessin annen ne yaparsa yapsin hayAt senin
00 Yorumla
+1 yılÜzgünüm bunları söylediğim için ama annenin görüşü çok dar bence seni evlendirmek istediği kuzenine düzgün bisekilde evlenmek istemediğini soyle ama annene kuzenine soylicegini söyleme.
00 Yorumla
+1 yılAnne dediğin çocuğunun mutluluğunu İstemeli bu nasıl bir durum anlayamadım
00 Yorumla
+1 yılNiye kuzeninlle evlenmeni istiyor ki olmuyorsa olmuyor
00 YorumlaGerçek annenmi yapıyo bunları sana
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- Aile & Toplum konusunda 780 cevap paylaştı.
+1 yılKonuş ikna et daha yasim ufak falan de
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 7b cevap paylaştı. Öz annen mi simdi bu
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet deminden beri bana sayip duruyor
Akraba evliliği 😳🤔
07 Yorumla
Soran+1 yılMide bulandırıcı evet
Soran+1 yılO dereceye gelmezdi zaten
Soran+1 yılCünkü kuzenim beni seviyor ve Annem uygun görüyor
+1 yılbaşkasını mı seviyorsun
00 Yorumla
+1 yılAyrı eve cık
04 Yorumla
Soran+1 yılO kadar kolay değil malesef
- +1 yıl
Neden
Soran+1 yılAlmanya gibi bir yerde kiralar çok pahalı aylığımın yarısının fazlasını alıyor
- +1 yıl
Bir 2 kişi bul beraber tutun
- Aile & Toplum konusunda 860 cevap paylaştı.
+1 yılo nasıl anne yahu :S
00 Yorumla Annen insan mi
03 Yorumla
Soran+1 yılİnsan
Soran+1 yılYapiliyor malesef
+1 yılüniyi kazan git
02 Yorumla
Soran+1 yılAlmanya’da yaşıyorum.
- +1 yıl
haa anladım
+1 yılEtmiyorsa etmesin
03 Yorumla
Soran+1 yılEvin içinde sürekli psikolojik baskı yapıyor olan bana oluyor
- +1 yıl
Suc babanda
Soran+1 yılSuç bende bunca zaman katlandim sustum diye
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Yaşınız itibariyle (kaldı ki küçük bile olsanız) istemediğiniz hiçbir ilişki içerisinde bulunmak zorunda değilsiniz.
Bireyler tektir, biriciktir ve özeldir. Evlilik gibi ciddi bir konuda sizin rızanız olmadan biriyle evlendirilmek doğru değildir.
Bunun için aileniz ile konuşup evlenmenizi isteme sebeplerini öğrenmek ve sizin neden evlenmek istemediğinizi ailenize söylemek yardımcı olabilir.
Aile de yardım ve destek alabileceğiniz insanlarla iletişime geçip orta yol bulunması için araya girmesi rica edebilirsiniz
Son olarak civarınızda bulunan yardım kuruluşlarına başvurabilirsiniz.
Sevgiler.