Toplumumuzda yaşlı bireylere gereken ilgi ve saygı gösteriliyor mu? Toplum olarak büyüklere gereken saygı ilgi gösterilmiyor kaldi ki yaşlilara saygı hiç kalmadi...
Toplum olarak yaşlı bireylere gereken saygı ve ilgi gösteriliyor mu?
Yaşlılara saygı gösterilmiyor diyenler kaynana ve kayınbaba hakkında ne düşünüyor merak ediyorum. Bu arada korona bize şunu gösterdi. Yaşlılara gereken değeri vermiyor olsaydık çok fazla can kaybı olurdu. Lakin yakın gelecekte böyle bir tehlike görünmektedir.
Yaşlıya ve bakıma muhtaç olan insanlara saygı ve gerekli hassasiyeti göstermek hem dinen hemde bizi biz yapan ahlaki normlarla yeri sabit görgü kurallarıdır. Ben gözlemlediğim kadarı ile yer yer ve zaman zaman gösterildiğine ve bazen ne yazık ki küstahça fösyerilmediğşne de tanık oluyorum.. Ben bile annemin kalbini kırabiliyor ve sonrası bundan derin üzüntü duyuyorum. Biz şunu unutuyoruz... O insanlar belki bizim gibi gençliğe dönmeyecek ama Allah ömür verirde biz o günlere erişip yaşlanacağız. İşte o zaman çok geç olacaktır. Belki de yaşlanmadan tüm kırıklarımız ve saygısızlıklarımızla bu ağır yükle genç yaşta göçüp gideceğiz. Onun için gereken saygıyı göstermek bir toplumun boyun borcudur. Karşımızda ki insan aksi olsada, huysuz olsada onun yaşlandıkça çocukluğuna döndüğünü asla unutmamalıyız.
Toplum olarak yaşlıları yük olarak görmeye başladık. Halbuki onlar denizlerin fenerleridir. Bu sebeple her yaşamsal adımda gemilerimiz kolaylıkla karaya oturuyor veya batıyor. O eşsiz hazinelerle sohbet edebilme imkanınız varsa, öğütler alın veya hayat hikayelerini dinleyin. Elinizde projektör var sanarken, onun yakacağı ışıkla mumunuz üflemeden sönecektir.
Kendine saygısı olmayan insanların Büyüklerine karşı saygısının olmasını bekliyemessiniz hiç bir zaman Çünkü onlar Bu Dünyadaki menfaatlerinin peşinde koşarken Büyüklrinin Oldugunun farkında olmuyorlar Ama unutulmaması gereken tek unsur Her Canlı Ölümü Tadacaktır.
Gösterildiğini zannetmiyorum. Yalnız şöyle bir durum var. Yaşlı olmaları diğer insanlara saygısız olma hakkını da tanımıyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
onlarda hiç gençlere saygılı degilki sürekli kızıyorlar bir bahane bulup sanki gençleri kıskanıyorlar.. onlar ilk önce saygılı olsun gençler zaten saygı duyar.. yaşlı diye herkes onlara cennet bahçesi açmak zorunda degil pardon da !!!
Eskisi gibi gösterilmiyor ama çoğunun da saygıyı da sevgiyi de hak ettiklerini düşünmüyorum benim saygı duyduğum sevdiğim yaşlılar göçtü gitti sanırım 😅
bence gösteriliyor ama bazen yaşlılar gereken saygıyı göstermiyo. Mesela otobüste yer verince inicektim zaten hiç kalkmasaydın diye laf sokuyolar mesela. bu ne şimdi. insan yaptığına pisman oluyo. tamam onlar yaslı ama ben de sabahtan akşama kadar dersteyim kac saat yol çekmişim sonra yer verince de laf yiyorum vermeyince de laf yiyorum
Geçenki anne ittirme, yaşlı kadına, başka da adama "bak seni gebertirim" gibi videoların dan. sonra şüpheliyim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bazende çok çekilmez olabiliyorlar biz yaşlıyız herşeyi yaparız mantalitesi var bazı yaşlılarda onların size yaklaşımına göre sizin olara saygı duymanız daha mantıklı illa yaşlı deyip itat etmek zorunda degiliz yani
bnden büyüklere saygıyı geçtim bir gün arabayı servise bıraktım dönüşte toplu taşımaya bindim tanıdığım birinin kızına yer verdim die kızla adım çıktı 😂
Büyükşehirlede genelde hayır küçük yerlerde örf ve adetlere birazdaha uyulduğu için gösteriliyor büyükşehirlerde yaşayan insanlar özellikle gençler sanki biraz kibirli oluyor