+1 yılKadına yaşı sorulmaz derler. Bal gibi de sorulur. Erkeğe de maaşı sorulmaz derler. O da sorulabilir ama onu sorabilmek için o konuyla bağlantılı bir konuşmanın yapılıyor olması lazım. İş hayatından, maddiyattan, geçim sıkıntısından falan bahsederken sorulur. Fakat alakasız bir sohbet esnasında pat diye maaşını sormak patavatsızlıktır.
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBabannemde cok yapıyor bunu. 5 tane oglu var habire guncel maaşlarını soruyor. Haberlerde ne zaman zam, ikramiye haberi görse hemen ariyor maaşlarınıza zam geldi mi diye. Ben rahatsiz oluyorum. Kucukken yapardi hala yapıyor. Bende ilk torunuyum. Bende calismaya başlayınca bana da basladi. Kizim ne kadar alıyorsun diye. Biraz medette umuyor. Cunku ogullari biraz para veriyorlar. O da zam olursa benim para da artar mı diye düşünüyor. Bana da bir kere bir odaya yanina çağırdı. Lafi sende baban gibi destek olsan biraz para versen bana demeye getirdi. Para vermesi onemli degil ama babam ya da amcalarim acta açıkta koymuyor. Fazla paraya ihtiyaci yok ki. Zaten köyde yaşıyor. Salataligi, domatesi kendi yetistiriyor. ekmegini kendi yapiyor. Oyle gidip marketten biz sehirliler gibi markete para basmiyor. Verilen para kendine fazlasiyla yetiyor. Ayrica annem varken gidipte babanneme para vermekte mantikli gelmiyor. Annem calisan kadin değil. Babam veriyordu bu vakte kadar harçlık anneme ama kadın hepsini biriktirmiş. Ben universiteyi disarda kazandigimda çıkardı verdi ihtiyacim olur diye. Annem beni boyle buyutmus yetistirmisken babannemin bana faydasi yokken gidip annemle bir tutup ona para veremem. Anneme variyorum ama biliyorum yine harcamiyor kendi icin. Koyuyuyor bir köşeye. Oğulları veriyor. Emegi var anne olarak sonuçta. Ama benden istemesi hosuma gitmedi. Onu gectim kizkardesleri de boyle. Kizim sen yeni işe basladin. Yeni baslayanlarin maasi ne kadar oluyor diye soruyorlar. Ayip ya gercekten
31 Yorumla- +1 yıl
Sordun mu elime ne sürdün ki yüzüne ne çalam diye. 😄
Gizli Üye(36-45)+1 yılDaha başında sorarsa hedefi zaten bellidir. Aklınca uyanık bir paragöz olduğunun belirtisidir. Hayır, mesleği zaten soruyorsun. Üzerine bir de maaş? İstersen malvarlığını, banka hesabında biriken parasını, ne zaman emekli olup ne kadar alacağını da sor. Çok itici ve iğrenç özellikler 🤮
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılŞahsen ben sormam. Buna inanır veya inanmazsın. Onu soran çakallara söyle 😏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
140Cevap
+1 yılGeçenlerde izne gitmiştim evime geldim tabi koronadan önce oluyor bu.. bahçede çay içmeye gidince komşular da zaten orda imiş çay içiyorlardı bende katıldım. hep beraber çay içiyoruz hoş geldin beş gittin ne ettin ne yaptın derken konu alakasız bir şekilde abi ayıptır sorması ne kadar alıyorsun dendi bende tercubeye göre değişiyor ortama A ile B arası dedim. Buraya kadar gayet olağan sen ne kadar alıyorsun denildi. bence bu hoş değil. Aralık belli neden bu sorgu. Ben art niyet bir kiyas görüyorum yargı oluşturmak için sorulan soru oluyor. Soran kendi içinde de kıyas yapıyor.. Ben mesleğe ilgisi varsa teşvik amaclı bilgi veririm de kötü niyetli bir yaklasim olduğunu hissedince rahatsız oluyorum.. bundan herkes rahatsız olur niyetler önemli..
Sormak hakaret degil fakat artniyetlinolmak ayıp.32 Yorumla- +1 yıl
Kıyas yapmaktan ne anlıyorsunuz efenim.
Ki kıyas yapmak başlı başına hoş bir şey değil zaten. Benim aldığım maaş ile kendi maaşını ya da bir başkasını benimle ya da başka birini kendisi ile kıyaslaması hoş bir şey mi. Bence değil.
Siz kadınlara derken de suçlayıcı bir tavır almanız da hoş değil. Biz insanlar da erkekler kadınlar dilini bir türlü bırakamadık. Size yaşınızı soran insanlara da yaşlıyım diyin şahsen ben yaşlıyım diyorum ve benim çok hoşuma gidiyor yaş almak. Yaşa maaşa takılan insanlarla kimse arkadaş dahi olmasın, en güzeli. 10 yaşında biri de yaşlıdır bana göre.
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Zenginin parası züğürdün çenesini yorarmış 😂
Millet neler neler yazmış. Sormak ayıp mıdır? Hayır. Bende bir erkek olarak kimsenin maaşını sormadım daha doğrusu kazandığı parayı merak etmedim.
12 YorumlaHakaret. Insanlar patavatsiz sorular soruyorlar. Evi kaça aldınız, eşin ne kadar maaş alıyor vs. Parasal konular, neden evlenmediğini veya evi konusunda eleştirileri bana saçma geliyor. Insanlar hiç bir konuya doğru düzgün hakim olmadığı için özel alana yöneliyorlar bazen çok edepsiz gözüküyor. Benim akraba evlenmemiş biri, gittik köylü bir bayana o da soru soruyor evli misin hayır diyor akrabam dul mısın eşin vefat ettin mi hayır diyor akrabam bekar mısın evet neden evlenmedin soruyor. Bu nasıl bir soru😮 nedeni bilse evlenirdi belki😞
10 Yorumla
+1 yılBunu sadece evleneceksen sorulmasını mantıklı buluyorum. Yani işler ciddileşip o raddeye gelince.
Ben o zaman bile sormaya çekinirim.30 Yorumla
+1 yılSadece erkeğe değil bir insana maaşını sormak başlı başına hakaret gibi, ben kişisel maddi mevzuların bu kadar rahatlıkla sorulmasına her zaman karşıyım. Aynı şekilde yeni bir eve çıkan bir bireye ne kadara çıktın sorusu da çok banel bence, yani aklı sıra miktara göre zengin ve ya yoksul damgası vuracak bak sen çakala...
20 Yorumla
+1 yılBence duruma göre neden sorduğuna göre değişir. Aradaki mesafeye bağlı gidip erkek arkadaşımın maaşını ben sormam ama evliyken durum değişir. Evlenince şansım olsa maaşı kendi hesabıma yatırmalarını isterim😄tabi o işin şakası ama bence asla sorulmaz diye kestirip atmamalıyız.. Şartlara göre sorulabilir..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılHakaret değil de her önüne gelene sorulmaz da söylenmez de. Ancak ciddi bir aşamaya geldiğin adama belki bir aşamada sorulabilir ya da zaten öğrenilir. Yoksa iki günlük tanıdığın birinin maaşından kime ne, yani sormak değil de zamanlama önemli bence...
10 Yorumla Eger o erkekle cıddı bırseyler dusunuluyorsa dırek degıldı dolaylı yoldan mantıklı sekılde rencıde etmeden ogrenilebılır. Hatta erkegın yaşam tarzındanda asa yukarı bır tahmın yapılabılır. Fınalde magasını sormanın adabı şeklı ve amacı onemlı burda kadının zekası cok onemlı bence
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı.
+1 yılsevgili soramaz bana inandırıcı gelmez başından kalkıp maaş soruyorsa nasıl sömürücü olur bunu düşünür kadın
Zaten rahat hayat merakı lüks yaşantı merakı içinde olan kız çok bunu kullanır ben söylemem
Öğrenecek olan bir tek kız olur oda evleneceğim kadın olur onada zamami gelince ben söylerim112 Yorumla- +1 yıl
Bununla yaşın ne alakası var gerçekten çok merak ediyorum
- +1 yıl
Siz nasıl erkekler ile konuşuyorsunuz bilemem
Görsel peşinde olmadım olmamda
Maddi güce inanan kadını da hayatıma almam
Herkesin kendi hayatı saygı duyarım ama alakasiz bir benzetme sizde ki 😊 - +1 yıl
Neden benimle bunları tartışmaya girdiniz 😊 beni ilgilendirmez ki bu durum ben eşimin evinde rahat etmesini isterim çalışır çalışmaz ona kalmış parası da kendine kalsin sayg duyarım
- +1 yıl
Bu mübarek ayda neden gunahima giriyorsun sana kim ne yapmış beni ilgilendirmez ama herkes bir değil bence kendini kasma bu kadar 😊
- +1 yıl
Seni baya üzmüşler beni
- +1 yıl
Belli
şimdiye dek kimseye maaşını, yediğini, içtiğini, okulunu, anasının, babasının, eşinin mesleğini, gelirini, aidatını, arabasını, gayrımenkulunu sormadım. insanlar bu ilkel istiflemecilik paranoyasını muhabbetin odak noktası yapabiliyor. bugün herhangi bir haneye yanaşın "arabayı kaça aldın?", "düğünde abin ne taktı?" vs vs sonu gelmez. Ama eğer karsıdakı adamla iş ciddiye binmişse ve evleneceksen sorun değil.
10 Yorumlaneden hakaret olsun bu tur kompleksleri anlamlandiramiyorum. kadina kilosu boyu sorulmaz, erkeklere maasi sorulmaz falan filan. sorarsin ister cevaplar ister cevaplamaz. ha genel anlamiyla “insanlara” maas sormak hos algilanmayabilir o ayri konu. benim bahsettigim kaliplar.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 579 cevap paylaştı.
+1 yılMaasina gore degisir. 😂😂😂
Hakaret değil ama sormamak lazim. Sezinlemek daha doğru. Simdi az olanin zoruna gider kompleks yapar. Cok olan bu sefer bu param icin mi benimle diye düşünür. Bak iste evi arabasi var mı . Varsa ne zaman almis. Soz misal 2016 da ev almis 2020 de 100 bine araba almis. Hee demekki bu cocuk 4 senede 100 bin tl biriktirmis. Aylik 2100 tl kenara koyuyor. Bunun gibi ince nüanslardan yakala derim10 Yorumla Sorsunlar. Niye cekineyim ki? Asgari ücret alıyorum derim. Beni ezerse muhattabi keserim. Saygı duyarsa da başımın üstünde yeri vardır.
22 YorumlaErkeğe maaşını sormak, kadının şahsına hakarettir..
Ne lan o seks işçisi gibi önce parayı konuşalım kafasına giriyorsun, para sormak nedir..
Bu alenen kendine fahişe demek, literatürde başka tezahürü yok bunun..34 Yorumla- +1 yıl
@Hey_ahbap Pedofili durumuna düşmemek içindir, yaşına göre muamele yapabilmek içindir, anlaşabileceğimiz yaş skalasında olup olmadığını öğrenebilmek içindir..
Bunun birçok nedeni var, yaş kişinin şahsını ilgilendiren bir argüman olduğundan, gayet tabii sorulur, tıpkı nelerden hoşlandığını, hangi filmleri sevdiğini sormak gibi.
Bunu parayla mukayese edecek kadar ne yaşadın sen ufakken, menenjit falan mı geçirdin? - +1 yıl
@Hey_ahbap yaş ile para kıyaslıyorsun.. yazık sana yaa beynin yosun tutmuş
+1 yılÇok boş bir soru. Hakaret değildir. isteyen istediği kişiye maaşını sorabilir. cevap verip vermemek karşınızdaki insana kalmış.
14 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim. Bu sorudan daha önce çok gördüğüm için soruya boş dedim. size değil yanlış anlamayın. :)
- +1 yıl
fghgfh Tamam o zaman
Hayır ama biraz görgüsüzce. Bu hayatta her şey para değil ve siz bir erkeğe maaşını sorarsanız sizin para çıkarcısı biri olduğunuzu düşünür.
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 386 cevap paylaştı.
+1 yılaklın fikrin maaşında değil mi, kendi ayaklarımın üzerinde durayım yok.
21 Yorumla
+1 yılBöyle şeyleri takıntı etmek bence çok saçma.
Biri bana yaşımı da sorabilir maaşımı da hayır sorsa ne olacak paramı mı yiyecek sanki?
Leş zihniyetleri var bu insanların cidden...30 YorumlaDeğildir, bana sorulabilir mesela ama cevap veremem çünkü ben de bilmiyorum. Maaşla çalışmıyorum. Kendi işim var ve vadeli satışlardan dolayı ne kadar kazandığımı ben de bilmiyorum. Oluyor bir şeyler işte.
10 YorumlaMaaşım sorulunca cevap vermem. Zaten bir kız paramı niye soruyor? Aklıma direk bu kız param için benle olmak istiyor düşüncesi gelir hoşuma gitmez. Çalışmıyor olsam konuşmayacakmı benimle? Kızlar sormayın bunu bir erkeğe.
10 YorumlaHakaret değil ama sorulmasıda pek hoş görünmez. Ancak evlilik planları yapıldığı zaman bahsi geçmeli bana göre. Bütçe yapmak için iki tarafında maaşını bilmek gerekli fakat sevgililik döneminde gereksiz bir detay.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 632 cevap paylaştı.
+1 yılMaaşından ziyade borçlarını sormak daha mantıklı. Aldığı elinde kalmıyorsa ve bu yaşına kadar hiçbir birikim yapmamışsa 10bin lira alsa ne olacak ki adamın eli para tutmuyor.
20 Yorumla
+1 yılŞöyle bir durum var, bu giderlerini karşılamadığın evin aylık masrafını sormak gibi. Hakaret değil ama son derece laubali. Öğrensen ne yapacaksın yani çıkarıp para mı vereceksin derim adama. Israrla soruyorlar birde iyice ayar oluyorum.
10 YorumlaÖyle pat diye sorulmaz zaten de bir yerden bir konu açarsın iş hayatıyla ilgili felan konu konuyu açar sonra sorarsın ona ama değil sanırım tam emin değilim de
20 Yorumla
+1 yılDeğil, aksine sorun. Asgari ücret alıyorsa basın tekmeyi.
12 Yorumla- +1 yıl
Ciddiyim basın tekmeyi
+1 yılKadının yaşı, erkeğin maaşı sorulmaz diye bir algı oluşmuş insanların kafasında. Çok saçma bence hakaret değildir. Az maaş kazanana sormak hakaret olabilir :)
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 409 cevap paylaştı. Niye erkeğe? Kadının da maaşı var.
Ciddi ilişkide sorulur, söylenir. ama onun dışında gereksiz muhabbetten ve işgüzarlıktan öteye gidemeyecek sorudur.10 Yorumla
+1 yılBu ne ya paragoz yamyamlar gibi. Soranida asla anlamiyorum. Asla bir insana kac para kazandigini sormam bana sorulmasinida sevmem sonucta bu kimseyi ilgilendirmez ozel bir sey.
10 Yorumla
+1 yılBence değil. Söyleyip söylememek kişiye kalmış. Ayrıca maaşların gizliliği sadece şirketlere yarıyor. Böylelikle daha düşük ücrete adam çalıştırabiliyorlar.
10 Yorumla
+1 yılyok be karşındakini ezik olarak görüyorum öyle sorular sorunca
yavrucak kendini biraz geliştir ya ne yani şimdi maaşımı bilmen sana nasıl bir fayda sağlayacak demişliğim var10 Yorumla
+1 yılCiddi bir ilişkin varsa iki taraf için de kaç para kazandığını öğrenmek tabi ki doğal hakkı. İnsan kendini ona göre hazırlar.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Kadın, Erkek fark etmeksizin kismeye Maas sorulmaz, Maaşı ile ilgilenilmez
30 YorumlaHayır hakaret değil. Ama işinden dolayı maaşı az ise bu erkeği üzebilir. Kendini aciz hisseder.
30 Yorumla
+1 yılBence değil neden utanayım. Zaten gelir dengesizliği var. O maaşı o kadar veren utansın. Topu attım baştan üstümden.
10 YorumlaSamimi isen sor bence ayıp değil. Ben bizim kızlara sordum beni severler söylerler tüm dertlerini de samimiyetle alakalı 😁
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 567 cevap paylaştı. Samimiyeti öldürür. Hepsi bu. Arkadaşlığı buna göre mi seçiyo? 2-3 arası uğraşmam 3-5 arası arkadaş 5+ manita gibi bir şey mi var
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkeklerin çoğu güzel kız istemeyi incelemeyi biliyo kızlar da maaş a bakması çok normal kim kimin içine kalbine bakiyo be? Bende güzel kızım çoğu erkek güzelliğime gelir itifat eder mesela, bende kariyerli maaşlı adamlara bakıyorum
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇoğu güzel kız öyle ama erkeklere asla acımam hepsi güzel fiziklii kadın görsün köle olur beni elde etmek isteyen sımartip pahalı hediyeler almalı ayrıca güzel kız ken neden tipsiz biriyle çıkayım
Ayıp bence ya işler ciddileşirse evlilik aşamasına gelinirse sorulabilir de ben o zaman da utanırım..
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Mesleği sormak daha mantıklı..
Maaş sormak biraz ayıp kaçar..
Zaten mesleği ne kadar maaş aldığı ile ilgili orantılıdır.. Gerçi herkesin maaşı kendine sorunca erkek maaşı çıkarıp kıza mı vericek.. ki?😂10 Yorumla
+1 yılhakaret falan değil avusturya’da maaşı evlenmeden önce belirtmek zorundalar boşandıkları zaman doğru mal paylaşımı için
10 Yorumlayok be sorun anasını satim
şu. kilişe sözler gına geldi
lakin niyet önemli zihniyet önemli...10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 690 cevap paylaştı.
+1 yılHakaret degildir ama, sevdigi kadin hakkinda yablis dusunmesine neden olabilir. maddeci olmamak lazim
10 Yorumla Hayır değil sorulabilir bence nolacak ki sanki? Ama ben bu zamana kadar hiç sormadım.
30 YorumlaSormamak daha uygun kendisini söyleyecegi kanatindeyim
20 Yorumla
+1 yılBen bir keresinde sormuştum benim bölümden mezun olduğu için
20 YorumlaBen sormam, soramam. İş ciddiye binince sorabilirim.
20 YorumlaHakaret değildir tabikii ama herşeyin bir usulü vardır pat diye kaç para maaşın var diye soramazsın insana
10 Yorumla
+1 yıl%80'i asgari ücretle çalışan ülkede utandırmayın insanları bence.
10 YorumlaYanlış bir davranış olmasada yanlış anlaşılabilecek bir soru olabilir.
10 YorumlaYok ya söylerim ama maaşımı diğer gelirler saklı kalır
10 YorumlaParası için konuşan f. hişe , yollu olarak bakılmasını sağlar.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılSorabilirler ama öyle herkese cevap vermem ve net bir sayı da belirtmem.
10 Yorumla
+1 yılo erkek ile yakınlığın, muhabbetine bağlı. pekde sorulması absurt bir şey değil bence.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,3b cevap paylaştı. Hayatımda hiçbir erkeğin maaşını sormadım öyle bir merağım olmadı ve soramam da zaten ben utanırım sorarken
10 YorumlaHakaret sayılacak kadar ağır birşey değil sanırım biraz abes gibi
10 Yorumla
+1 yılBence birisine kazandigi paranin miktarini sormak etik degil!
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılBu bilgi sana lazım değilse meraktan sormak hoş değil
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. amannnn bence gereksiz muhabbet ne yapacaksın az sa zam mı yapacaksın çoksa fazlasınımı alacaksın :D
10 Yorumla
+1 yılDeğil ama hiç tanımadığım bir kadın bir saatlik muhabbette niye maaşımı öğrenmeye çalışır?
10 YorumlaErkeğe maaşını sormak penis boyunu sormakla aynı tedirginliğe sebep oluyor herhalde sdfgasfadg
10 Yorumla- Devamını Gör (172)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat