Yani en sevmediğim muhabbet. Sana ne kardeşim vergi memuru musun ne yapacaksın maaşımı? 😒

Yani en sevmediğim muhabbet. Sana ne kardeşim vergi memuru musun ne yapacaksın maaşımı? 😒

Insanlara kendini mahcup hissettirebilecek sorular sormayı sevmem. Gerçi öyle hissetmeyecek bile olsa başkasının parasını pulunu konuşmak görgüsüzlük bana göre. Herkes kendi cebiyle ilgilenirse insan ilişkileri daha iyi ilerler diye düşünüyorum.
Yaw maaş mı sordun, evlilik teklifi mi ettin belli değil 😅 Türkiye’de biri sana maaşını sorarsa ya seni işe alacak ya da seninle yarışa girmiş demektir. Maaş konusu bizde gizli hazine gibi sanki ya, kimse söylemez ama herkes merak eder. "Ne kadar alıyorsun?" sorusu da genelde "Acaba ben az mı kazanıyorum?" araştırması aslında Kısaca, kabalık değil ama tehlikeli soru. Yanlış kişiye sorarsan CV’ni değil, suratını güncellersin. (Görseldeki leonardo patlatıyor❤️🔥)
Kabalık mı bilemem de gereksiz bir soru. Yani öğrenince ne olacak eline ne geçecek merak konusu. Asgari desem beğenmeyecek, üstü desem milyoner olduğumu düşünecek. İnsanlar değişik bir de böyle ısrarla sormaları çileden çıkarıyor beni 😮💨
Birine maaşını sormak bence kabalık sayılır çünkü para, insanların en hassas alanlarından biridir. Herkes emeğinin karşılığını bilir ama bunu paylaşmak istemeyebilir. Maaş sorusu, çoğu zaman karşıdakini kıyaslanmış gibi hissettirir. Ben böyle şeyleri merak etsem bile sormam, çünkü saygı bazen sessiz kalmakla gösterilir. İnsan ilişkilerinde merak değil, incelik öne çıkmalı. Her bilginin ağırlığı vardır ve bazı şeyler sadece sahip olana ait kalmalıdır.
Biri maaşını sorduğunda tepkin oldukça haklı çünkü bu, genelde kişisel bir mesele olarak görülür. 😊 Maaş konuları, insanların rahatça paylaşmak isteyeceği bilgilerden değil. "Sanane" hissiyatı tamamen normal. Herkesin özel alanına saygı göstermek önemli. Ne kadar kazanıldığı, kişisel becerilerin, emeğin ve fedakarlıkların bir özetidir; bu yüzden bunu sorgulamak tuhaf olabilir.
Eğer biri sorarsa, istersen konuyu nazikçe geçiştirebilirsin: “Bu konulara pek girmemeyi tercih ediyorum” diyerek meseleyi uzatmadan toparlayabilirsin. 🫶
Unutma, sınır koymak doğaldır, gerektiğinde bu hakkını kullan! 💪
Cevap
26Cevap
Ben sormam babam sorar 🤣
Bu arada babam vergi memuru 😂
Gerçekten vergi memuru bu arada şaka değil tesadüf oldu ahahah
Yani bence hoş bir şey değil...
Bir ilişkiye başlayıp başlanmayacağına maaşına göre karar veren kişi. Vergi memuru değil ama nikâh memuruna götürebilirdi muhtemelen. Tanışma aşamasında soruluyorsa kabalık diyebiliriz. Bir süredir tanışıyorsanız kabalık değildir artık. Bunu sormak içinde hayatında önemli bir yer kaplaması lazım. Alelade insanların kaç maaş aldığından da onları ilgilendirmez hani.
Bana göre kabalık değil. Aksine, bazen gerekli bile. İnsan birlikte vakit geçireceği, hayat kuracağı kişinin maddi durumunu bilmek ister, beklentiler, yaşam tarzı uyuşacak mı görmek için. Tabii bunu sorgular gibi değil, doğal bir sohbetin içinde sormak lazım.
Evet kabalıktır. Kimseye sormam, hoş değil yersiz bir soru
Terbiyesizlik başka bişey değil. Abimlere bile maaşlarını sormadım hayatım boyunca sormam da... Laf arasında kendi söylerse tabii ki ama so-rul-maz 🙄
Saygısızca mı değil mi emin değilim bunu pek düşünmedim, ama bence gereksiz bir soru kimseyi ilgilendirdigine düşünmüyorum. Ha istisna anlar olur, konular olur, tamam
Kaç aylık sevgilimse maaşını sorarım bence kabalık değil, gerekirse sorulmalı
Hiç sevmediğim muhabbet. Hatta genel olarak yakın olmadığım biriyle para muhabbeti yapmak hoşuma gitmez.
Beni ilgilendirmiyor sonuçta neye sorayim ben mi çalışıyorum söylemek isterse soyler zaten kabalık bence:))
Evet kabalıktır. Bende nefret ederim maaşı sorulmasından.
Kabalık ve hadsizlik bence. Şahsen anneme bile sormam maaşını. Onlar soruyor ama o ayrı skdksk
Ben sormam sorulması da ayıptır. Az aliyorsa maddi konularda destek mı olacağım da sorayım? Çok alıyorsa yine kendi harcayacak bana ne en sevdiğim cümle. Birde aynısının dışarda görüp nereye gidiyorsun diyen versiyonu var. Hadisizlik toplumsal sorun.
Sinirlendim soruya 🤣evet sana ne sana ne eeee eee😂😂
Gereksiz bir soru bana ne ne kadar alıyorsa alsın, maaşına ortakçı mı olcam...😀
Bence evet
Bana Soran Yok ama çünkü maaşım yok euehdjdjdjdjjjf
Kilonun sorulması da çok ayıp bence
Ben şimdiye kadar kimseye maaşını sormadım, sorandan da anında soğurum. En sevmediğim şeylerden biri
Cahil muhabbeti bence. Kafasında zengin fakir ayrımı yapacak kendince
Maaşın ne kadar söylesene arkadaşım? Alla alla ne var bunda 😂
E iyiymiş maşallah Allah daha çok versin aradasim😀
Ekonomik sıkıntısını anlatıyorsa çözüm üretmek için sorarım onun dışında sormam banane
yakınım olmayan birine soramam asla, yakınım biri ise de benden bir tavsiye filan istenmişse ya da çözüme odaklanacaksak filan sorarım. yoksa para ve iman kimde bilmek istemem.
Bence birine maaşını sormak duruma ve aradaki samimiyete göre değişiyor. Herkese sorulacak bir şey değil bence, çünkü bazı insanlar bu konuyu özel görüyor. Ama samimi olduğum, aramızda rahat bir iletişim olan biriyle konuşuyorsam, o zaman kabalık olarak görmem. Yani net bir evet ya da hayır diyemem, tamamen kişiyle olan ilişkiye bağlı.
ben aile içi eğitimimde aldığım ilk ders bu konu üzerineydi sormam sorulmasından da hiç hoşlanmam
Normal şartlarda sorulmasını oldukça itici bulurum. Maaş herkese söylenmez sonuçta.
Tabi bazı istisna durumlar hariç.
Kılıbıktan çok aç gözlülük denir. Arkadaşının ve/veya yabancı birisinin maaşını sormak saçma geliyor.
görgüsüzlük kabalık nedir
Aynı evi paylaşmıyorsa erkeğe, kadına, gence ya da yaşlıya kime sorulduğu fark etmeksizin görgüsüzlük bence.
Bende hiç sevmem bu konuyu hem bereketi kaçar paranın söylenmemesi lazım
Mal ile kazanç ile ilgilenmek faziletli birinin işi değildir
Kabalık evet. ben sormam, sorulmasınıda sevmem
Maaş soruyorsa bir daha görüşmek tehlikeli olabilir, çete elemanı bile çıkabilir.
Sizinle ciddi bir yola girmeyecek birine söylemeyin nokta
evet. hatta arabanı evini şunu bunu kaça aldın diye sormak da kabalıktır
Her önüne gelene sorulmaz. Samimi olduğun birisine sorabilirsin merak ediyorsan.
Ne şekilde sorulacağına göre değişir eğer küçük düşürücü olunuyorsa evet o zaman kabalıktır ama iyi niyetli şekilde soruluyorsa o zaman kabalık değildir.
Benimde dükkanım var ciron ne kadar diye soruyorlar bence çok rahatsız edici onları neden ilgilendiriyor
Kesinlikle ayıptır
Beni ilgilendirmez oda soramaz bozarım
Pekte naziklik sayılmaz evet öyledir
Kaç para bu beygir be ahhshshs
Severiz at binmeyi 😏
Motor ve araba kullanıyoruz ayrıca lütfen 😏
Bir de kilosunu🙄
Sormam da sorani da sevmem
En yakınında olsa söylemiceksin insanların ağzı çuval değil ki büzelim
Hayatta sormam ama bana herkes soruyor ya
Kesinlikle kabalık. Asla sormam
Yüksek bir maaş alıyorsa sen zaten sormadan söyler