+1 yılNe alakası var... kadın sormadan erkek maaşını söylemesi gerek... her şey şeffaf açık ve net olması lazım... bu tarz konularda soru işareti kalıyor sonra al sana maddiyata dayalı şiddetli geçimsizlikten boşanma... birlikte ömür geçecek ömür... beklentiler karşılanmazsa hiç başlanılmasın daha iyi... bu sadece para konusu değil iki tarafında gelecekte sorun olabilecek sıkıntıları birbiriyle paylaşması gerek
013 Yorumla- +1 yıl
Başak... nasıl bildin?
- +1 yıl
😅
- +1 yıl
Basaklarla uğraşmayı kesin.
- +1 yıl
Millete uğraşan?
O nasıl bir öbek.
Başağı kimse alt edemez. Başağı kimse deviremez, yıkamaz. - +1 yıl
@48382727👍
- +1 yıl
@düşünmektükenmektir ayrıntılara çok dikkat edip özen gösteriyoruz ilişkiye zarar verecek şeylere müsaade etmiyoruz o yüzden alt edecek veya devirecek bi ortam olmamış oluyor ben böyle düşünüyorum
- +1 yıl
Basaksin bana arka çıkacağına başak düşmanı bu pembeye mi arka çıkıyorsun? @forgottenTomb
- +1 yıl
@düşünmektükenmektir yorumumu okuduysan bu şekilde düşünmemen lazım ayrıca ben tarafsızım kimseye karşı bi tavır almadım
En İyi Cevaplar
+1 yılMaaş endeksli evliliklerde maaş sormak ayıp değil. Hatta iş görüşmesi gibi 3vlenilecek adaydan CV de istenilmeli.
5 yıl sonra hangi taşınır ve taşınmazlara sahip olunacağı sorulmalı mesela ya da banka hesabında tahmini olacak mevduatı.
Elbette bu tek taraflı olmamalı. Erkeklerde kadınların maaşını, mal varlığını, mevduatını, üzerine bulunan gayri menkulünü sormalı.
Fakir kadınlarla evlenme dönemi bitmeli.
00 Yorumla
ayıp değil sorabilirsin ama bunu soran bir kız hakkında ilk düşüneceğim şey para peşinde biri demek olurdu. ya da evlilik odaklı her bulduğu gördüğüyle evlilik düşünen bir tip...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSormama gerek kalmıyor kendimi 12 yaşımdan beri kadın erkek ilişkileri konusunda eğittim bu yüzden amacım para olsa kimin zengin olduğunu istediği kadar sussun anlıyorum isterse dilenci gibi giyinsin. Millette danışmanlık almak için para tatil vs kandırmaya çalışıyor nahh öğretirim nahh öğretirim. Kendim için öğrendim milleti aydınlatmak için değil.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
180Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılgenellikle kişisel bir bilgi olarak kabul edilir. Bu nedenle, bir erkeğe maaşını sormak, bazı insanlar tarafından ayıp olarak görülebilir. Bu, özellikle, iki kişinin yeni tanıştığı durumlarda geçerlidir. Ancak, maaşı sormak için bazı uygun durumlar da vardır. Örneğin, iş görüşmelerinde, maaş beklentisini görüşmek için maaş sormak normaldir. Ayrıca, arkadaşlar veya aile arasında, maaş hakkında konuşmak daha kabul edilebilir olabilir.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 844 cevap paylaştı.
+1 yılMesela neden sorar ki bir insan? Muhasebecisi misin? Menejeri misin?
Evleneceksen maaşına göre mi karar vereceksin?
Maaşın bir garantisi yok ki? Çalışkan mı tembel mi? Mesleği var mı yok mu? Açta açıkta bırakır mı sorumluluk alır mı? Ona bakarak karar verilir..
Bana biri maaşımı sorsa asgari ücret derim.. Ne kadar aldığım onu ilgilendirmez ki? Vergi mi kesecek? Ne kadar saçma!
22 Yorumla- +1 yıl
Öyle seni o asgari ücretle sevecek biri çıkar böyle devam et her kadın böyle değil bu ülkenn kadinlarindan bi cacik olmaz ztn zor bulursun normalini
- +1 yıl
@sunhatemoon kardeş zaten asgari ücret almıyorum. Karşımdaki kişi de canım değilse yaptığım işi öğrendikten sonra ne kadar kazandığımı tahmin edebilir..
Mevzu ne kadar kazandığımı sorduktan sonra alacağı cevap bu olacaktır. Yaptığı kabalığa karşı verdiğim cevap.
Otomatik olarak zaten elenir. Benim maaşımda gözü olanla benim işim olmaz
+1 yılEski sevgilimde bana ısrarla maaşını sormamı istiyordu ben de bir gün o bana maaşımı sorunca ben de söylemiştim. Sonra o benim maaşımı biliyor ben de onunkini bilmeliyim diyip sormuştum. Ama o ısrar ettii diye sormuştum yoksa hayatta sormazdım.
10 Yorumla
+1 yılArkadaşınsa ve aranızda belli bir samimiyet varsa sorabilirsin ama bunun dışında ayıp bence. İstisnai durum şu olabilir. Sen o mesleği yapmak istiyorsundur, o yüzden tanımadığın birine bile sorabilirsin. Mesela ben inşaat mühendisiyim. Özel sektörde çalışıyorumdur, devletteki bir mühendisle muhabbet ederken ben de devlete geçmeyi düşünüyorum, maaşlarınız ne kadar ayıptır sorması diyerek sorarım.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılSorulmayacak tek konu hem de. Paran var mı beni geçindirebilecek analiz yapıyorum da taliplerim arasında en yüksek maaşlı olanı seçicem der gibi. Evlilik para olayı değil, güven ve saygı olayıdır. Ne zenginler gördük biz ; ertesi gün iflas edip hiç bir şeyleri kalmadı elinde avucunda..
03 Yorumla- +1 yıl
Evlilik başlı başına luzumsuzluktur.
- +1 yıl
@düşünmektükenmektir olabilir, düşüncelere saygı duymak lazım. Evlilik bir tercihtir, isteyen tercih eder, isteyen tercih etmez..👍🏻
- +1 yıl
Kadınlar asla evlenmemeli, erkege hizmeti birakmalilar.
+1 yılerkek sana yaşını kilonu ve basen ölçünü sormuyorsa sorma derim. Kadın sahip olduğu fiziksel özelliklere , erkek ise sahip olduğu yaşam standartlarına takıktır.. Anasayasanın ilk 3 maddesi gibidir Tartışılamaz , değiştirelemez değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Kadının meme boyutu , cilt durumu, kilosu , g. t yarıçapı ve erkeklerin de maaşı münazara edilemez...
Türkiye laiktir laik kalacak!
'' Pardon bu başka konuydu :(''02 Yorumla- +1 yıl
🤣
- +1 yıl
😄
- Aile & Toplum konusunda 452 cevap paylaştı.
+1 yılKadının yaşı erkeğin maaşı sorulmaz. Erkeğe ayıp değilse kadın a da ayıp olmaz. Ayrıca, herkesin cüzdanı kendine herkesin hayatı nasrafları planı kendine. Bir başkasını ilgilendirmez. Bunu soranlara ayar oluyorum. Hemen o ortamdan uzaklaşıyorum. Babam maaşımı sordu. Şehir değiştirdim. O kadar söyliyim. :)
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılBence her iki cinsede sorulması aşırı kabaca.
112 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum durduk yere anlamsız ve itici. Yalnızca belli bir samimiyet oluşturan sonra karşıdaki kişinin isteğine bağlı cevap verip vermemek
Bir kadına durduk yere yaşımı sormak gibi
- +1 yıl
Bana bi flört ettiğim herif ikinci buluşmada sordu ben de rahatsız olup cevaplamadım ya pardon yanlış mı oldu filan dedi mal.
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılCiddi bir yola girmek için buluşuluyorsa sorulabilir. Hani görücü usulü buluşmalar olur ya... Amaç zaten evlilik kurmaktır. Evi geçindirebilir mi diye merak eder normal olarak
23 Yorumla- +1 yıl
Kadının yaşı sorulmaz , erkeğin maaşı sorulmaz. Bu düşünceye kesinlikle katılmıyorum. Kadının yaşı da sorulur , erkeğin maaşı da. Ne kadının yaşı devlet sırrıdır , ne erkeğin maaşı.
20 Yorumla
+1 yılBence flörtseniz cinsiyet fark etmeksizin ayıp ya. Maaş, geçmiş ilişkiler, aile konuları falan çok kurcalamamak lazım. Ama ciddiyse o başka :)
20 Yorumlayani bence ciddi bir yolda ilerliyorlarsa sorabilir, onun haricinde sorması evet absürt. mesela ben 12k$ maaş aldıgımı söylüyor muyum sevgilime tabii ki hayır
00 Yorumla
+1 yılBir evi bir hayati paylatigin esine bunu sorabilirsin sonucta evin bir cok masrafiyla sen ilgileniyorsundur ekonomi yapman icinde birseyleri bilmen gerebilir ama sevgili flort vs gibi durumlarda adamlar sunu soyler PARA bacım GOSTERİLİR der ve konu kapanir 😉
00 YorumlaKadının yaşı erkeğin maaşı sorulmaz kültüründen gelen bi alışkanlık sadece.. Elbetteki sohbetin ilk sorusu olmamalı ama ilerleyen zamanda sorulabilir.. Ayıp olmamalı bence..
00 Yorumla
+1 yılBelli bir zamandan sonra bence sorun olmaz gibi belli bir samimiyet oluşturan sonra ama durduk yere olmaz değilmi Sencede
Durduk yere bir kadına yaşını sormak gibi?00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hiçbir şekilde kimsenin sormaması gerekir. Ne işle meşgul olduğunu kendisi başta belirttiyse, aşağı yukarı ne kadar kazancı olduğunu tahmin edersin. Görgüsüz olmayın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılSorabilirsiniz hiç çekinmeden.
Ben söylemem.
Paranın ne önemi var?
Bütün herşeyi öğrendiniz o mu kaldı?
Doğru bilinen yanlislardan uzaklaşın artık.00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 447 cevap paylaştı. Ayıp değil sorulabilir. Bu arada ben maaşım sorulduğunda gerçek maaşımı asla söylemeyip standart asgari ücret alıyorum diyen kısımdanım, bilinsin istemiyorum çünkü
02 Yorumla- +1 yıl
Adamın dibisin
- +1 yıl
🤣
+1 yılDuruma göre değişir ne için sorduğuna bağlı kimisinin mesleğini ilk kez duyuyorum o yüzden soruyorum ya da ilgilendiğim bi bölüm&meslek oluyor o yüzden soruyorum ama maddiyat olarak beni karşılayabilir mi düşüncesiyle sorarsan ayıp olur, zaten günümüzde -çok şükür- işler değişti ve kadınlarda para kaznıyor o yüzden ekonomik durumunu öğrenmek için soruyorsan ayıp
00 Yorumla
+1 yılÜlke standartlarında zaten çoğu mesleğin maaşı bellidir. Ne iş yaptığını sormak bu sorunun cevabını da almana yardımcı olacaktır.
Peki o sana sorsa ne iş yaptığını?00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Geçmişte ayıptı. Ama şimdi ne ahlak ne Sadakat ne de sonsuz sevgi kaldı.. "Senden ayrılmak istiyorum" diyene, "Tamam o zaman bana kuzenini ayarlasana" diyebilen tuhaf nesil türedi!
01 Yorumla- +1 yıl
"Kuzenini ayarlasana " demem ama "" "Uğurlar olsun" diyeceğim kesindir.
- Aile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılBen sormam merakta etmem açıkçası evini geçindirebiliyorsa gerisi önemli degil isterse trilyon kazansın.
11 Yorumla Ben sorarım ama yalnızca benim için özel insana sorarım. Diğerlerinin ne kadar kazandığı beni ilgilendirmez...
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. E heralde ayıp yahu, sadece erkek için değil. İnsanlara maaşını sormak ayıp, hiç mi öğretmediler edebi, ahlakı.. “sanane” derler adama.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılCiddi düşünülen bir yola girilmişse, hayır. Gelecek planlaması için gerekli bir bilgi. Ama onun dışında sorulmaması gereken bir soru bence.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sadece maaş değil. Para mevzuları sorulmaz. Ama ciddiyet başladığı zaman konuşulabilir. Batmış olan çok örnek var.
10 Yorumla
+1 yılbir kadına yaşınnı sorulması nasıl kötü hissettiriyorsa erkekde aynı şekilde maaşı sorulduğunda kötü hissettirir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılBence herkese maaşını sormak ayıp. Beraber ev geçindirilmeyecekse ne kadar parası olup olmadığını bilmenin ne anlamı var ki
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 662 cevap paylaştı.
+1 yılAyıp değildir ama artık günümüzde kimse kimsenin maaşını bilmezken, bi art niyet aranabiliniyor soruyu soranda
00 Yorumla
+1 yılYa bunu anası babası eşi falan sorsa tamam da öyle herkese söylenmemeli insanların içi fesat çünkü bu yüzden ayıp diyoruz.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Ayıp olmasa da rahatsız edici. Biri bana sorduğu zaman söylemem gerekiyormuş gibi hissediyorum, neden bilmiyorum ama bence ayıp.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 789 cevap paylaştı.
+1 yılSadece erkeğe değil ya kadına bunun sorulması pek uygun değil ki. Aldığı parayı, maddiyatı sormak ne bileyim 🤔
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 312 cevap paylaştı. İlk etapta mı? Şayet ilk etapta ise, doğru bulmuyorum... Fakat ileride, yani ilişkinin ileri saflhalarında sorulur, bir sıkıntı yok...
00 Yorumla
+1 yılKadını erkeği yok bence kimseye maaşi sorulmamali yani ve maaşını yapicaksiniz insanların ya hayatta kalabilgidine göre var işte bir geliri
01 Yorumlaİğreniyorum böyle kadından. Bir de mesleğini sorar sana üstü kapalı anlamak için tanımaya fırsat vermeden ıyyy
00 YorumlaSana YAŞININ SORULMASI?
ya da BAKİREMİSİN? ya da KAÇ SEVGİLİN OLDU? diye sorulması
ayıp mı? gerçekten?00 Yorumla
+1 yılHoş olmuyor tabi zaman geçtikçe öğrenirsiniz şu ülkede kiminle evleniyorsun ki aylık 5000$ alanla mı evleniyorsun 😔
02 Yorumla- +1 yıl
Öylesini arıyorlar
- +1 yıl
Arasınlar bulurlar belki
+1 yılBiraz da ne için sorulduğuna bağlı. Ama genel olarak ayıp değil bence. Bana göre asıl ayıp olan cevap vermesi için ısrar etmek.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvet hoş değil para konuları sorulmaz zaten zamanla laf arasında illa ki konusu geçebilir rakama gerek yok...
00 Yorumla Belli bir seviyeden sonra değil bence ama yeni tanıştığım yakın olmadığım biri sorsa uzaklaşır görüşmezdim ben olsam
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBilemedim. Biraz karşılıklı gibi bu işler.
O sana vajina darlığını sorsa mesela ayıp olur muydu ya da kötü hissettirir miydi?
00 Yorumla
+1 yılYakınlığa bağlı yani kime soruyorsun mesela sevgiline mi yakın arkadaşına mı flörtüne mi
10 YorumlaHayır hiç ayıp bir şey değil
Bence abartı yapıyor insanlar10 YorumlaNişanlı ya da evliysem bilmek isterim. Sevgiliysem sormam.
10 Yorumla
+1 yılErkekler beden ölçülerimizi sorunca ayıp olmuyorsa bizde onların maaşlarını sormamız ayıp değildir.
10 Yorumla
+1 yılneden ayıp olsun merak etmişsindir sorarsın kadına da sorulur
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılGelecek düşünüyorsan sorarım öylesine takiliyorsam umrumda olmaz
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Erkeğe değil genele de pek sorulmaz bence, normalde yani
10 Yorumla
+1 yılAyıp. O yüzden ne iş yaptığını ve ne kadar süredir yaptığını sorup kendin hesapla😄
10 YorumlaBen herkese sorarım tanıştığım ahaha hoşuma gidiyor öğrenmekk
10 Yorumla
+1 yılO erkekle olan samimiyete bağlıdır yeni tanıştığın birine sormak elbet ayıp kadın erkek olsun
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılİsteyen sorabilir
Söyleyip söylememek benim elimde10 Yorumla
+1 yılEvet ayıp ben kadın olmama rağmen bana soran erkekler oldu mesela çok iğrençti.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaaşını bırak ne iş yaptığını mesleğini sormak bile ayıp direk zaten bunları sormak demek sosyal statüsüne göre değerlendirme yapmak demek sonra derler işte ben karaktere bakıyorum tabi yersen
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılMesleğini sor ortalama aş maaşını sorup para gözlü olacağına
00 Yorumla
+1 yılSormaya gerek yok yaşam biçiminden anlaşılır
00 Yorumla
+1 yılOna ait olan mahrem bir bilgi sayilir. Ayıp tabiki. Ama kendisi diyebilir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılSormasan da tahmin edebiliyon yaptığı işten.
En kötü asgari ücret alır ya da daha az.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 598 cevap paylaştı. Bence yersiz bir şey Hele ki durduk yere soruluyorsa
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Yani sormadan da az cok tahmin edebilirsin bence yaşantısından
00 Yorumla- Devamını Gör (252)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat