Sulugöz sakızları, Beyblade, Pokemon, Yumiyum, Capri sun, Mino, Tetris, atari, Power Rangers, Zeyna ve birçok şey.
İşte doksanlar da çocuk olmak böyle bir şeydi.
İşte doksanlar da çocuk olmak böyle bir şeydi.
arkadaş sunu söylerim 90lardan sonra doğan bütün nesil malesef telef oldu çocuklugun sokakta oynamanın hatta sokakta taş savası yapmanın zevkine 90 sonrası nesil varamadı okuldan gelirdik üstümüzü çıkarmadan hop tv açardır hemen show tv power ranger ardında hugo haberler başlardı biz hop sokaga gece 10lara kadar sokakta onlarca oyun oynardık ailelerimiz otururlardı dısarda onlar çaylarını çekirdeklerini alır oturur muhabbete dalardı sabah erkenden kalkardık bütün cizgi filmlerin vakitlerini ezbere bilirdim hangi kanalda hangileri başlıyor yeri gelirdi maraton yapardım tusubasaadan başlar ninja kaplumbalara sirinlere susam sokagında kris ve martin krat kardeşlere oradan a takımından görevimiz tehlikeye oradan charlie meleklerine kara şimseğe mcgyver a yılan hikayesindn ruhsara besik kertmesi felan derken tabi birde o zamanlar tadından yenmeyen simdikini mumla aratan kim 500 milyar istere kadar hatta evde turnuva yapardık toplanırdık herkez kendisinde olan atari kasetlerini getirir turnuva yapardık...son 10 yılda öyle bir değiştik öyle bir değiştik ki hiç anlam veremiyorum o zaman neydik simdi toplu halde neye dönüştük...
burnumda tütüyor of off
80lerde fena degıldı gencler;) cebımızde sakızlardan cıkan kartlar olurdu bunlarda dunyaca ünlü aracların hız.motor.tork.beygır gucu.falan 2 kısı denk geldıkmı hemen cepten bunlar cıkar altmı üstmü oynanırdı kazanan dıgerının kartını alırdı herkesın cebınde hazır gezerdık :) topac cevır.pantaolon yırtmaca. misker falan. denız kenarında otururduk sabahtan aksama kadar denızdeydık mıdye cıkarır elle karıdes yakalar bır parca ekmekle tenekenın ustunde pısırığ yerdık full omega 3 beleslenırdık:) aksam eve gelırdık şimdikıler sokakta oynamak nerde masa basından kalkıp 2 adım yere gıtmekkten acız
bilmediğimiz için ama eminim 80 lerde iyidir (-:
ne kadar gerı sararsan okadar ıyıdır bence ;)
tüylerim diken diken oldu pnpa :D capri sunla herkezi korkuturdum :D power rangersde pembe olanı benim diye kavga ederdik kardeşimle :AS:SD zeyna da varya katliam yarattı hea :D mario çakmaktaş oynardım. hey gidi ateri oyunlarım heeyy sen niye bu konuyu açtın beni öldürmek için mi :D günlerdir evde ateri oynardım :D hatta çakmaktaşta kocaman dinazoru kimse kurtaramadı ben mega zekam ile o kocaman ağzından ateş çıkaran dinazoru öldürdüm ve fredd çakmak taş ailesini kurtardı o gün çok mutlu oldum yuppiii :D pokemon tasoları seni seçtim balbazaar :D:D
çocukluğuma geri gitme imkanım olsaydı :D 3 yaşındaki halime giderdim 3 yaşındaki halimi daha başka şekilde yaşardımhayatı dolu dolu yaşardım :D
sorduğuma pişman oldum kız kafayı yedi ben bunu kaldıramam sende sıra butterfly (-:
hahaha :D keşke çocukluğuma geri gidebilseydim 3 yaşındaki halim yaa sadece çok mu şey istiyorum :D
hem de çok (-: geri gidebilseydik bende 3 yaşımdaki halime giderdim.
87 liyim ama hepsini bilirim guzel cocukluk anilari
ablamızsın sen daha iyi bilirsin
Cevap
104Cevap
5 de devre 10da biter, 9 aylık, taso, meybuz, PAzarda kola şişesi ve bardak ile su satmak, bisiklete binip hadi kaybolalım repliği, boncuklu tabancalar, legolardan en güzel ürünü çıkarmak, akşam ezanı okununca eve girmek, Anneaaaa acıktım domatesle ekmek at Diye çıgırtmak, ekmek arası helva ile sokağa koşmak, çamurdan pasta yol yapmak, karpit ve suyun birleşimi sonucu ortaya çıkan gizem, tüftüf ve daha sayamamdığım niceleri... Ah ulan Rıza... Ne çocuktuk be... İyi çocuktuk ama... yolda bulduğumuz ekmeği baş üstüne alabilecek nitelikteydik. Şimdi büyüdük... kalplerimiz kirlendi... Ekmek beğenmez olduk.. hey yavrum hey... :D Ne güzeldik beh... duygulandım hatırlayınca :D
çok güzel yazmışsın katılıyorum (-:
Kaybediyoruz kardeşim. Her saniye, çocukluğumuzdan bir parça kaybediyoruz... Hiç büyümemek dileğiyle... :)
amin kardeşim ağzına yüreğine eline sağlık (-:
:) Bilmukabele
90'lı yılların çocukları son nesil. 90'lı yıllardan sonra gelen bir çok nesil gerçek çocukluğu yaşayamayacak gibi.
Mahalle arasında oynadığımız futbol, saklambaç, dostluk, gerçek komşu ilişkileri, mahalle kültürü, hiç birisi kalmadı. Ağaçlara çıkıp pismiş kirliymiş düşünmeden yediğimiz meyveler, "ağaca dalan var" diye bağıran çocuklar. İlaçlama arabasının peşinden koşmalar. Düğün arabalarının yolunu eğlence için kesmeler (artık iş haline geldi). Üç beş kuruşa aldığımız torpiller, kız kaçıranlar. Akşam ezanı okununca evde olacaksın diyen aileler. :)
Daha neler var kim bilir. Gerçekten özlediğim, kaliteli zamanlar.
özetlemişsiniz çok doğru
www.buyukcoskunlarhavaifisek.net/.../p13.jpg
1.bp.blogspot.com/.../mantarli_tabanca.jpg
www.itusozluk.com/.../...an-saka-yuzugu_273880.jpg
4.bp.blogspot.com/.../PICT0005.JPG .
ufff çok güzel
Yanlışın var. 90'larda çocuk olmak, Barış Manço ile Adam Olacak Çocuk'u izleyip ardından Susam Sokağı'nı izlemekti. Sonra Ganbare Genki'yi izleyip arkasından bir de Hayalet Avcıları ile coşmak demekti. Sonra da sokağa çıkıp akşamın 9'una kadar top oynayıp arada düşüp dizini kanatmaktı. Sonra o yara kabuk tutardı ama her seferinde yolardık o kabuğu. 90'lar Erik ve Dut'a dalmak demekti. 90'lar Futbolcu kartları, Taso ve ZIMBAAAAAAAAAA... demekti. Daha anlatmamı ister misin?
güzel anlatmışsın her birimiz ekleyelim bitiremeyiz ama anlarız
İyi o zaman ben başlıyorum kardeşim. 90'lar demek kaputuna deri çekili doğan görünüm şahin demektir. Ve o şahin sokak aralarında her seferinde dolaşır devriye atar dımtısdımtıs müziği eşliğinde...
90 oldugunda ben 7 yasindaydim hem 80lerin hem 90larin cocugu sayilirim ve gonul rahatligiyla soyleyebilirim ki simdiki cocuklar daha sansli ozamanlarin imkansizliklarindan abuk sabuk tehlikeli oyunlar oynardik tuftuf diye birsey vardi ya simdiki cocuklarin counter strike`i insaatta iki guruba bolusur tuftuf oynardik borusu en sekilli olan general olurdu bazi piskopatlar igne felan yerlestirirdi kimsede demezdi aga bu nedir bir yerinize gelse ne olur gozunuze gelse naparsiniz.. simdikilerin need for speed`i bizde turbo sakizdi, emailimiz bildigin mektuptu oglum dayin askerden mektup yazar adam teskereyi alir gelirdi mektup sonra ulasirdi. sonra oyle hergun yikanayim diyede birsey yoktu pazar gunleri banyo gunuydu cocukluk yine isin guzel kismi birde ergenlik kismi var ki o daha beter cok fazla imkanda yok mevzuyu almanlardan ogrendik
- Eskiden '' Kar'' Diye bir cips markası vardı be :D
- Kızlarla İstop Oynardık saklanbaç En kral oyundu :))
-Erkekler Futbolcu Kağıdı Oynardı Taso Oynardık Hatta Bende Çarizar Tasosu vardı 40 Tasoya Değişmiştim :D
-Kızların Bebekleri Vardı Kuzenlerimin onlara elbise dikerlerdi :)
-Kızları severdik çantalarına mektup koyardık :)
-Jetonlu Telefondan Kızın Evini Arayıpta Sesini Dinlemeyen Erkek Varsa Toz olsun :DD
-Torpil ve kız kaçıran bizim özel ilgi alanımızdı :)
- Wallkman alırdık koca koca belimize takardık :)
- sonlarına doğru da 5110 diye meret çıkmıştı :D
**** hey gidi ne günlerdi be şimdi ki gibi kayıp bir nesil yoktu biz yaşıyorduk be hayatı kalplerimiz temizdi şimdi 10 yaşındaki çocuğa ne istiyorsun diyorlar ayfonnn diyor ***
köreldik gittik beee
28 yaşındayım. Ve şimdiki neslin aksine 4-5 yaşımdaki birçok şeyi bile rahatça hatırlayabildiğim için, 90'ların en başından itibaren gerek siyasi, gerek müzik, gerek sinema gerekse de dışarıda neler oynandığı hakkında sizlere detaylıca anlatım yapabilirim.
Ama bu konulara her girdiğimde duygulanıyor, şu anki facebook & twitter neslinden usanmış biri olarak hüzünleniyorum.
Çocukluğu bizler yaşadık.
çok güzel yorum yaptınız
çocukluğumuzmuydu güzel gelen yoksa doksanlar mıydı bilemem bildiğim tek şey geçmişe duyduğum özlem...tuğla parçalarını ezip kına yapmak gecenin körüne kadar mahallece sokakta oynamak oturmak kara sevda adlı tuzlu küçük çekirdeği dudakların patlayana kadar yemek sonra bordo paketli aladino cipsi samba meyve suyu şirinler tosalar herşey
hepiniz harikasınız yorumlarınız çok güzel çok sağ olun haklısın
ne demek özledim o yılları ve sormak istedim (-:
akşamları dışarı oynanan saklambaçta hırkaları değiştirip çamlak çömlek patladı yapıp ebeyi sinir etmekti 90'larda çocuk olmak.
Kız olmama rağmen 1. sınıf çantamı zorla Pikaçulu aldırmamdı 90'larda çocuk olmak...Çılgın Bediş'i, Ruhsar'ı bv. dizileri izlemekti... Sakızdan çıkan şirinler yyapışkanlarını dolaplara yapıştırmak akşam eve babanın kinder sürprizle gelmesini beklemekti :)
ovvv bir parçada siz koydunuz üstüne süpersiniz yorumlar çok güzel (-:
yazım hatası yapmasaymışım iyiymiş :) kirazı küpe yapan şekerlerle intihar eden çubuk krakerle sigara içen nesildik :)
(-: gülmekten yıkıldım Allah seni bildiği gibi yapsın
daha çok vardı da aklıma gelmiyor :)
gelince yazarsınız o zaman (-:
Pazar geceleri ender yolac in evet-hayir yarismasını, hafta içi öğle vakitlerini şeker kız candy georgie pokemon ay savaşçısı bekleyerek geçiren kral TV de Tarkan ın kıl oldum abi şarkısını bekleyen, grup vitamin in mustafasını dinleyen televizyon kuşağı çocuğu demektir.
aynen öyle
Klavye otomatikteydi. Erkan yazıyorum ender çıkmış :)
Nike Total 90 giydiysen, mahalle köşlerinde aylık oynadıysan, annen terlediğinde oğlum gel havlu koyayım sırtına dediyse, cipslerin içinde büyük bir arayışla taso aradıysan, fifa 97le başlayan sanal futbol anlayışın pro evolation soccer 3'le devam ettiyse ve sayamadığım yüzlerce şey.İşte bunlar 90'lı yılların erkeklerde bıraktığı ufak tefek şeylerdir. (=
iyi anlatmışsın (-:
Saol hocam (=
bilmem mi ya. aklıma geldikçe şimdiki neslin duygusuzluğu aklıma geliyor. eve kapanıp oyun oynayan bir çocukluğu olan bir nesil. ah ulan ah. çocukken çok duyardım ama hiç düşünmezdim bir gün "bizim zamanımızda" kelimesini kullanacağımı. çocukluğunu yaşayan son nesiliz biz. değerini bilin
aynen öyle
Doksanlarda çocuk olmanın ötesinde bir çocukluk yaşadık. 10-15 km yol yürüyüp Esenyurttan Büyükçekmece'ye denize gidip defalarca boğulma tehlikesi atlatan bir nesildik. Yara bandı yapıştırmak için elimizi kanatan bir nesildik. Kutu kola tenekesi ile çift kale maç yapardık. Vay arkadaş ne günlerdi.
ne zorluklar ne eğlenceler
"Biz sokaklarda oynayan dertsiz son çocuklardık" Sanırım en iyi bu anlatır :)
Çizgifilm saati beklemek, bitince sokağa fırlamak. Doyasıya oynamak demektir :) Dondurma satan abiyi beklemek. Taso biriktirmek, kuyu oynayıp misket ütmek (ki bu kelimenin TDK da yeri var mı bilmem :) )
vardır yoksa da sıkıntı yoktur (-:
orası da öyle biz kullandık ya yeter (-:
Kibrit kağıtlarıyla oynanan oyunlar , çuval çuval gazoz kapakları , mahallenin içinde akşama kadar saklambaç oyunları , futbol maçından sonra acıkınca 8-10 kişi birden en yakın eve gidip ekmek arası domates peynirler vs.
Yaşamışız yaşamış :)
oh beee ne güzeldi (-:
powerrangersi tekrar çekiyorlarmış. mac gvyer diye bir adamın dizisi vardı.sürekli icatlar yapıyordu o güzeldi.lassie , arjantin brezilya dizileri vardı ailecek izlediğimiz.bir de emrahın filmlerini toplaşıp izlerdi annemler ağlaşırdı
okurken gülmekten öldüm emrah var ya kimleri ağlatmadı (-:
ahh abla ahh sen daha iyisini bilirsin
özledim o günleri
elimden geldiğince biliyorum
Benim yaşımda ki kızların barbie bebek koleksiyonları varken benim torba dolusu tasom vardı. Erkekler hep çevreme toplanırdı bende böyle havalana havalana gösterirdim. Ulan ya. :(
vayy be duygulandım hatırladım da
Benim de kuzenlerim hep erkek... Hep bu kuzenlerden kaynaklanıyor demek ki Buse. :D
genelde öyle oluyo zaten benim 3 kuzenim var gerisi pek yaramaz (-:
öyle valla
ahh ah öılgın bediş, ruhsarr, vahşi güzel vardı bir de :( çok özledim.. bir de hatırlar mısınız bugs bunny şekilli dondurmalar vardı artık yok maalesef
hatırlamaz olur muyum? hepsi eskide kaldı
ya o dondurmaların adı neydi
hatırlamıyorum
Mahalleye gelen dondurmaci arabasj. Arkadaslarinla dondurma sirasi girme. Sonrasinda saklanbac oynama. Camurdan pasta yapma. Evcilik oynama. şu an da bunlar geldi aklima. Huzunlendim :)
bende çok duygulandım (-:
Bende 87liyim 90ları çok iyi bilirim bizim sınıflar birleştirimiş okuldu cihaz yerine ilk çanağımız kara düzen anten ve siyah beyaz tv idi power rangersi izlemek için muhtara giderdik ilk çanak onlara gelmiß ve 50 tane kanal çekiyodu
vay be ne zorluklar vardı
Evet tahtada fişler :) sînıfta tek bir hoca oyunlarımız hep kahramanlık filmleri
hala daha tetris oynarım eskilerin yerini tutmasada telefona falan yükleyebiliosun;)
ayrıca pokemon hala devam ediyor fırsat bulursam izliyorum onuda hala ne yalan söyliyeyim:D
bende izliyorum bu gurur duyulması gereken bişey (-:
adam cool helal olsun (-:
daha çok şey vardı da yaşlandım mı nedir hafızamı zorlamam gerek hatırlamak için, yine de güzel yıllardı o zamanlar keşke geriye dönüş olabilse o yılları tekrar yaşamak isterdim :(
önceden derdi ilerde keşke diyeceksiniz diye şimdi çok iyi anlıyorum
mahalle maçları yapardık. en iyi oynayan çocuk ben tek siz hepiniz derdi. kavga ederdik sonra barışırdık. korkak dövüşmezdik bıçak falan çekmezdik. ulan taso biriktircez diye midemiz cipsle dolardı.
çok güzel anlatmışsın
Atari'de Goal 3 vardı top patlıcan, muz, bomba falan oluyordu.Taso vardı ve Capri Sun hala var :D gerçekten çok şanslıyız :)
hem de ne şanslıyız gerçekten güzeldi (-:
Kayış Kızdı ve Birdirbir oyununu hiç unutma. İkisini de çok severdim :D
Birde Allı Güllü diye bir şekerleme vardı. Çubuğa batırıp batırıp satarlardı. Onu alabilmek için anneme az ağlamazdım :D
(-: sulu göz seni ama güzeldi
ahh ahhhhh
Zeyna ile power Rangers unutamam hiççç ben kırmızı Rangerstım :D bir ara kendidimi diziye kaptırmıstım abımın kafasında pas pas sopasını kırdım :D
(-: abovvvv
Annen eve çağırır ama duymazdan gelir. Devam edersin dışarıda kalır ya oyun oynarsın ya eve gitmek istemezsin. Geç saatte eve geldiğinde ise annen : " sokak çocuğu mu olacaksın başımıza " der. Şu an da ise durum tam tersine yazık. :/
gerçekten öyleydi (-:
sabahtan akşama kadar sokakta ip atlar, vakit kaybetmemek için yemeğe bile gitmezdik. akşam elimiz yüzümüz kir toz içinde eve gelirdik.annem yere bastırmadan ensemden tuttuğu gibi banyoya atardı beni :) tüplü tv'ler.iyi çeksin diye yükselticileri vardı..O yılları düşündükçe şimdiki çocuklara acıyorum.ne güzel şeylerdi 90'larda çocuk olmak..bazı arkadaşlarımı 99 depreminde kaybettim.onlar hep melek olarak kaldılar biz büyüdük ve kirlendi dünya :(
çok güzel açıkladın hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet acılı ailelerine sabır diliyorum. ayrıca ensemden tutar kelimesi de çok şeker güldüm (-:
ne güzeldi. her şey gerçekti sanal değil. Power rangers sonrası ben sarı ranger kardeşim mavi ranger olurdu. Birer sopa bulup kılıç dövüşü yapardık.
(-: işte gerçeğe dökülmüş bir hikaye
Bandıra bandıra ye beni, Hey corc versene borc vs..
Hugo ve Tolga abimiz vardı o 2000 ama olsun. :)
Bir kere teknoloji yoktu ya. Hep sokaklardaydık. Yeni nesil cocuklara acıyorum.
ilk cümlen komik , ikinci cümlen açıklama , üçüncüsü hüzün ama olsun güzel yazmışsın (-:
capri sun ananas olsa da içsek ya sahi ne oldu ona ya çok güzeldi
bir de ağızda patlayan birşey vardı o da çok güzeldi ekşi top sakız müthişti
capri sun var ama nadir
Birde ince uzun poşette toz leblebi vardı, onunla az daha boğuluyordum,, birde kızkaçıran vardı bayramlara has, ne eğlenirdik..
vay be eski günler
Son akıllık çocuk dönemi 90'lardan sonra Türkiye'de sona erdi. Günümüzün çocuklarının durumu gerçekten vahim.
tam üstüne bastınız
dışarda oynamak nedir bilirdik allah bir derdik su için annem bağırıdı hadi eve diye cünki ezan okunurdu süremiz o kadardı
çok güzel ya ks üyeleri olarak müthişsiniz yorumlar çok güzel herkesin
yazarsam çocukluğumu yazmış olurum :) o yıllar özgürlüktü bence masumiyet vardı kimse birbirine kötü laf söylemezdi şimdi öylemi?
öyle değil ar namus kalmamış söyleyince namus bekçisi diyorlar ve gerçekten masumiyet devriydi ah ahh
Daha ilerisinden korkulur 10 yılda çok şey değişti teknoloji ilerledi ama insanlık geriledi :/ ben apartmanda büyüdüm her evde geceleri uyur kalırdım şimdi karşı komşusunu tanımayan var güven yok çünki
devir değişti insanlar da değişti derler ya hıhh ondan işte
kesinlikle
sadece bunlar mi sokak oyunlarimiz , sarkilar , aglayan bebekler , yeni yeni sekil almaya calisan kiyafetler, bayram bigudileri daha neler neler :)...
işte hepsini sığdıramadım sizlerde yardımcı olursanız sevinirim (-:
90 larda çocuk olmak keyifliydi gerçekten. Ne yazık ki, teknolojinin gelişmesi ile birçok şey suni ve soğuk bir hal aldı. İnsan ilişkileride bunun başında geliyor.
çok haklısınız
aynen bee beyblade leğende çevirirdik :D pokemon kartlarımız vardı :D tetriste kafayı yediğim günler atariler tank 90 oyunu kuş vurduğumuz günler sulugöz sakızın ilk 4 saniyelik tatı yumiyum, cino özledim la
uff ne saydın bee müthişti o zamanlar (-:
87 liyiz tabi ki biliriz :)
ne zaman çocukluk deseler o yıllar burnumda tüter. sokakta oynadığımız oyunlar, izlediğimiz çizgi filmler yediğimiz içtiğimiz her şey off off :))
bu arada tsubasayı unutmuşsun aşk olsun :))
kusuruma bakmayın ama siz daha iyi bilirsiniz (-:
ben 94 lüyüm ama hepsini biliyorum :) çok güzel günlerdi :) sokaklarda oynardık hep, duman arabası gelirdi ya kaçardık ya da arkasında koşardık :) şimdi hiç bir şey yok, ne sokaklarda çocuklar oynuyor ne de o duman arabası geçiyor :)
gidenler dönmüyor geri (-:
taso, cilli vardı kavonoz kapagına macun doldurur kola kapaklarıyla oynardık futbolcu kartları vardı , özellikle bursada yasayanlar bilir kültürkparka çay bahçelerinde bixi kolalar vardı, elektrik tesisat borularını kopartır fişek yapar atardık
bende 87 'liyim en güzel çocuklugu yaşadım
Komşuluk vardı, şimdilerde de var ama fazla değil.Komşudan gelen tabak, boş olarak gitmezdi.Ben en çok komşuluğu özledim :)
çok güzel yerden vurdun (-:
Eski çizgi filmleri, dizileri bir yolunu bularak izleyebiliyoruz, eskiden sevdiğimiz şekerler ve çikolataların bir benzeri çıkıyor.Ama komşuluk... işte onu bulamıyoruz, tabi hala bazı yerlede sürdürenler de var.
açıklamaların için sağ olasın
en guzel yıllardı gerı gelmeyecek ve cocuklugu yasayan son nesıl bızdık...
evet tam üstüne bastınız son nesildik bitti
18 Yaşındayım ve hemen hemen hepsini biliyordum. Öğlen 12 den çıkar, akşam 12 ye kadar dışardaydım. Annem peşimden koşardı eve sokmak için, şimdikiler tam tersi dışarı çıkaramıyor. :)
valla öyle (-:
gecelere kadar saklanbaç oynar. evimizin arkasindaki otlara uzanir yildizla dolu gökyüzüne bakardik öyle çoktuki yildizlar küçükken büyüdükçe çocuklugumuz gibi kayboldular :/ keşke tekrar başa dönme sanşimiz olsa
ahh keşke nerde ama
çılgın bediş vardı bide :) oktay'a mahallecek aşıktık hey gidi heyy..
çılgın bedişim yok başka işim dın dırındırın dırırırıdın (-: elin dursa ayağın durmaz
(-: (-:
ha bide baskül ailesi vardı :D
çılgın bedişte saçını 2 kulak yapan kız vardı mal gibiydi :D:D
al işte şu dediğin oldu mu? (-:
Şimdiki çocuklar da yaşamalıydı o zamanki çocukluğu :)
herkes yaşayamaz o yılları , yıllarımı geri verseler (-:
Haklısın :)
(-: senin küçüklüğünü çok merak ediyorum
Küçükken daha büyüktüm ben :D
paytak paytak milletin peşinde koşardın gibi (-:
Bilmiyorum çok tatlıymışım nasıl bu hale geldim acaba :D
illa övdüreceksin kendini şimdi de tatlısın diyeceğim ama demiyorum :P
Ahah öyle bir niyetim yoktu :D
şimdi ki halin çok tatlı (-: Allah sahibine bağışlasın
Sevgilime bağışlasın amiin :D teşekkür ederim :)
amin (-: rica ederim :-)
Bilinmez mi hiiiç...
Çocukluğun en güzel olduğu son zaman aralığı idi... :)
hem de çok güzel yıllardı ahh ahhh (-:
daha neler neler fonda hakan peker efsane hakan peker atesını yolla bana tarkan kıl oldum abı mustafa sandal araba burak kutun benımle oynama sarksyla bızım ıcın megastar oldgu zamanlar :)
aynen öyle (:
O değilde ben 4-5 yaşlarındayken o minoları yerdim ya xd Ne güzel günlerdi sulugöz vs :))
çok güzeldi gerçekten (-:
comodor64 amiga 500 kasetle calısırdı ilk pc ler super mario ve ordek avlardık birde tabancası vardı dıkşşnnn :)
hiç hatırlatma ovv (-:
(-: ne günlerdi
5 kiloluk yag bidonlarının yanında sindi bebekler verirlerdi bir sürü vardı bende onlardan sürekli ateri oynardim çok güzeldi :)
süpersiniz işte doğallık bu ya aradığım bu helal olsun (-:
:) :) tesekkür mü etsem rica mı? :)
ben arasından ikisini de çekip alayım (-: siz zahmet etmeyin
Pekii
93 luyum ama hepsini yasasim koyde gecirdim çocukluğumu cunku sehire geldigimde butun arkadaslarim bilgisayarda counter oynuyordu ilk den ozenmistim ama simdilerde iyiki koyde buyumusum dedim
valla iyi ki büyümüşsün
Sporcu kağıtları sayesinde mahallenin kralıydım..Babam bakkaldı..Ütülsem de bitmezdi bende sporcu kağıdı... Baba derlerdi diğer çocuklar mahallede bana
Sorunun cevabı "ütüp ütüp kaçmak var mı len" demektir
(-: güldürdün beni
90larda cocuk olmak, aya ilk ayak basan insan kadar ozel olmak demek bana gore..
uvv on numara laf
leblebi tozuyla konusmaya calısıyorduk cedrık felanda vardı o cocuk hala buyumedı gercı :D develeme mısket taso kızları seksek oynaması yakar top simit birdiri bir la ne ok oyun varmıs bızım zamanımızda :D
hemde çok ah ahhh (-:
atari
yumiyum
( bir kere olsun dinleyin)
taso
mino sakız
duygulandın :(
beybıleyt
vee her hafta sonu kuzenlerle toplanıp sıra sıra oynadıgımız oyun :'((((
hatırladığımız ve hatırlamadığımız daha niceleri
Aynen daha cok var hepsini yazmadim..
bende teşekkür ederim yazmakla zaten bitiremeyiz
Biz sansli nesildik be ya simdiki cocuklara aciyorum sokak yuzu görmüyorlar meyve agaclarina dalmak nedir bilmiyorlar
aynen öyle
ben konan, herkul falan izlerdim :) bide cumartesi pazar gunleri kanal d de cocuk programlari vardi, bayilirdim onlara :)
üff hiç deme kaçırmazdım (-:
90 larda çocuk olmak demek, 2000 lerde çocuk olanların asla anlayamacağı ve tadamayacağı zevkleri yaşamış olmaktır
aynen öyle
tamda böyle bişeydi
aynen öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar