İki yönlü bakabiliriz aslında. Kadınların neden birine ihtiyacı olsun lan zaten de diyebilirsiniz, bunu neden gözümüze sokuyorlar da diyebilirsiniz.Kadınların sürekli kadın olmakla ilgili çaba içinde olması ve bir şeyleri kanıtlama çabası beni bazen üzüyor. Salın bir , çalışıyorum kazanıyorum falan ne gerek var herkes calısırsa kazanıyor zaten. İstemeden de olsa kadın arkadan geliyor ama bakın ben öndeyim diyorlar gibi geliyor bana. Yapmamak lazım. Normalleşmek lazım artık.
Kadınlarda kimseye ihtiyacım yok tribi niye var?
Beğen
Paylaş
Takip Et
15 kişi beğendi
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir seyleri kanıtlama çabası icinde olmalaei arada beni de üzüyor ama toplum buna zorluyor. Kadin kısıtlı imkanlarla büyüyor bu ulkede. Mesela baska bir ulkede 18 yasinda cikar gider evden kimse de bir sey diyemez. Gider ister garson olur çalışır, evini kurar, kendi hayatını kurar, ayni zamanda okur. Kimse karışmaz. Onlarda elalem ne der yok. Kizin hayatinin lafını kimse yapmaz. Ama burda kadınlara iki secenek sunuluyor. Ya adam gibi emek verir guzel, gelecegi olan bir bolumde okursun kendini kurtarırsin ya da bizim akrabanin , komsunun bir oğlu var onunla tanıştırır aranızı yaparız. Evlenirsin. ne yapacaksin başka diyorlar. Ya meslege ya kocaya gideceksin baska secenek yok. Yani toplum diyor ki hayatta yaşamını ya kocanla kalır, sürdürürsün onun parasını yiyerek, ev hanimi olup kölelik yaparsın ya da okur maaşını alır, seçilmez seçersin deniyor ki öyle de zaten durum. meslegin, paran var evin islerini yapmak zorunda degilsin yardimci çağırırsın o yapar. Erkekler artik su dönemde çalışan kadinlari anlıyorlar az biraz hem is hem evin ikisinin agir geldiğini bir sey demiyorlar ama calismayan biri icin o kadin kocasına bir gun yemek yapmasın buyuk sorun çıkar. Yani bu ulkede kadın icin meslek sahibi olmak cok buyuk bir avantaj. Bunu farkındalar ve bunun icin cok çalışıyorlar. O kadar emek vermisler kadin halleriyle hayata 1-0 geride başlamışken ellerinde bir firsat varken bunu degerlendirmisler, çabalamışlar, millet sen kadınsın, sen şusun yapamazsın derken başarmışlar ve bunun naralarını söylüyorlar. Ben bunda bir sıkıntı gormuyorum rahatsız da olmuyorum. Haklarıdır.
bir kızın bu düşünceleri oldugunu öğrenmiş oldum. aslında tahminim bu yöndeydi. ve gizlemişsin kendini. bu da sürpriz gelmedi. soruyu eic secen sorucu arkadasın da kararı sürpriz değil. insanların bakış açıları çok farklı. hep bir karamsarlık düşünncesi var. sanırım bunun da amacı daha fazla olumlu şey çıkartabilme düşüncesi
Çünkü tarihten beri hep erkeğin koruma kollaması onun kolunun altında onun himayesinde yaşadık. Bu eziklik kompleksi normal olarak artık dışa vuruyor. Vurmalıdır da. Bizim kimsenin himayesine girmeye ihtiyacımız yok çünkü. Annelerimiz ninelerimiz hep erkeğinin eline bakmış yıllarca ve bu hep böyle gelmiş böyle gitmiş. Şimdi kendi ayaklarının üzerinde duran parasını kazanan kadına çok garip bakıyorlar çok tuhaf karşılıyorlar sanki Türkiye değil de Afganistan falan burası yani şaşırdıkları şeye bakın.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
Feminist düşünceler diyebilirim. Kimisi eziklik psikoloji sini bastırmak için bu düşüncelere kapılıyor. Güçlü kadın imajı için yapıyorlar. Topluma benle oynama yerim seni diyor. Kızlardan alkış alıcak. Erkeklerden ise cekince alıcak. Karsında bos biri yok. bir de trend bu. Yani in. Özgür kızım ben erkeğe muhtaç değilim. Gerekirse kendi kendime hamile kalırım 😀 tabi bu imkansız ama üyopik düşünce olarak bu var. Erkekleri kıymetsizleştirmek bence. Erkeği indir ki kendin yüksek görün. Ailesine de şunu diyor. Ben bir kadınım güçlüyüm. Bana güvenin. Bence en büyük sebep trende ayak uydurmak. Yoksa herkes bilirki her zaman erkek lazımdır. On tane kız arkadası da olsa cok samimi. bir erkek baskadır. Karsı cins böyle bir şey. En feministi bile ihtiyaç duyar. Bence itici duruyor. Kariyer yapsa ceo olsada. Bencil feminist duruyor. Anormal.
Kimseye ihtiyacım yok diyen kadın ya da erkek farketmez bana göre rol kesmekten başka bir şey yapmıyordur. Dünya düzeni ve yaratılıştan dolayı gelen bazı durumlar buna engeldir hem erkek hemde kadın birbirine ihtiyaç duyar ki bu bir güçsüzlük göstergesi değildir. Aksine kendine güvenen ve olgun bir insan karşısındaki insana sana ihtiyacım var demekten gocunmaz. Kadınları, özellikle son dönemde basının ve dünyanın yönlendirmesi bazı sorunlara gebe bırakıyor hem erkekler hem de ilişkileri... Açıkçası ben sadece gülüyorum bu tip sözler sarf eden kişilere 🙂
Neden biliyor Musun böyle Kadınlara erkekler yaklaşmak istemez başından herkesi savmanın en kolay yoludur. Kimseye reklam yapmak bu kıza imrenin demek Değildir. Duygusal boşluğumuz var belki ama koca ya da sevgili onu dolduramaz boşuna kimse yararlanmasın yani. Erkekler genelde kızları para avcısı Evde çocuk bekleyen olarak görürken bence bunu söylemek en doğal hakkımız. Erkeğin vasfı diye gördükleri her şeyi de yapabiliyoruz kadının vasfı diye gördüklerini de. Şimdi söyle bana ben neden bir erkeğe ihtiyaç duyayım? Beni aldatsın diye mi? çok erkek gördüm sevgilisi/eşi varken ne haltlar karıştıran ister istemez gözü gidiyormuş oldu gülüm neyiz biz? Onlara ihtiyacımız yok taaa ki kendimiz gibi düzgününü görene kadar. Henüz görmedim en Mert dediklerim bile bozuk çıktı. Artık çok bir beklentim yok kaldı ki oğlak burcuyum biraz kalpsiz ve fazla mantıksalım bu yüzden bir erkeğe ihtiyacım yok.
Bunu da düşünmek gerek. Gerçi söylemek istediğini anlıyorum, bunu vurgulamanın anlamsızlığı üzerine konuşuyorsun ama bir yere kadar vurgulamak da önemliydi. Toplum değişiyor, gelişiyor, yeni bir düzene sahip oluyor.
İlle çalışan değil, bunu doğru ifade edebilen ve duyurabilen kazanır. Reklam mantığı gibi düşün. Bastırılan ya da yok sayılan olmak yerine, duyuran olmak iş yapar.
Erkekler genel olarak kadınlar üzerinde her yönden hakimiyet kurma içgüdüsü taşır. Kadının kendisine maddi manevi muhtaç olması egolarını okşar ve kendilerini erkek adam olarak görürler. Bu düzene başkaldıran hanım ablalar da sen kim köpek, sen olmadan da ben var olabilirim diyerek eleştiri yaparlar aslında, kendi ayakları üstünde durma tribinden çok erkek egemenliğine bir eleştiridir.
Kadın ne isterse yapsin bırakacaksın. Anlatim mi? Is yerinde guvenlik calisiyoruz. Aof kayit olmuş bir kiz 25 yaşında. Gidip gelip abi diyor. Abi dedi aof sinavlari ne zaman nasil olacak seklinde oldu. Aciklarken yasin kac demeye basladi. Artik benim sartel atti. Sen bana nasil abi dersin... annemiz mi ortak babamiz mi dedim. Kiz bir anda bozuldu. Ve telefonu aldi elimden cekti gitti. Aglamis. Basta kadinsa kadin gibi bana saygi duyacak. Beni asagilayamaz. Nasil ki anayasanin 17. maddesi bir kimsenin bedenine izinsiz dokunulmaz diyor ise benim annemin bedeni de kutsal. O kadar basit. Kadin normallesse de normallesmesse de hep mutluluk arıyor erkek ise gercek yasar konuyu kapatır.
Vallahi bende öyle bir trip yok ama Allah için para kazanınca, güç kazanınca özgüveni geliyor insanın. Kimseye hesap vermiyorum, kendi param sonuçta diyorum çatır çatır harcarken. İstediğim elbiseyi, çantayı, ayakkabıyı alıyorum. İstediğim yerde geziyorum ablamla (tek arkadaşım maalesef), istediğimi yiyorum içiyorum. Çalışmak kadına ciddi anlamda güç ve özgürlük kazandırıyor kesinlikle. Ama bu aralar işsizim bana iş bulun lütfen 🥰🥰🥰🥰🥰🥰 Mağazalardan alacaklarım var 🤪🤪🤪🤪🤪🤪
Kadınlar 2. sınıf insan gibi görüldüğü için, küçümsendiği için, iş hayatında falan yapamaz edemez diye bir algı olduğu için onlar da şartlanıyorlar tek başıma dağları delerim diye. Tamamen savunma mekanizması..
Bunu yapan sadece kadinlar degil ki, ozguveni eksik ama disariya kendini ilah gibi gostermeye calisan herkes bahsi gecen tripler icerisinde kanimca.. calisan, gerçekten kendi ayakları üzerinde duran insanın ne bunu yapmaya vakti, ne de ihtiyacı olur kafasindayim..
Güçlü kadın birçok sıkıntıdan gecerek guclenmıstır o yuzden arada bırde olsa bunu dıle getırmek ıster. O kadar emege karısdurusa tek basına hayatı ustlenmeye karsısına birinin çıkıpta kendisini kullanmasına basite almasına verdiği tepkidir bu cümle. Sadece çalışıyor denecek kadar basit bir kelime değil bu
"Kimseye ihtiyacım yok" bu cümleyi kurarken bile duyulması için birilerine, en az bir insana ihtiyaç var. Çelişki üstüne çelişki. Gerçekten kimseye ihtiyacı kalmayan çok az kadın vardır. Çoğu kadın bunu başaramaz, arzularına yenik düşer. Bu yüzden sarf edilen sözler yerine yapılan eylemlere bakılmalı.
Göze sokularak yapılan göstermeliktir dolayısıyla trip olarakta algılanabilir ama gerçekten ihtiyacı olmayan Kadın zaten herşeyi kendisi yapıyordur ve bunu anlatmak gereği duymaz çünkü böyle görmüştür onun İçin normali budur
Kimseye ihtiyacımız olmadığı için değil. Duygusal olarak sevmeye sevilmeye bir erkeğe ihtiyacımız tabiki var. Ama onlar olmadan hiç Bir şey yapamayacak, korunmaya muhtaç ve bir birey olmayan, en ufak şey için bile izin istemek zorunda olduğumuzu sanan erkeklere tepki gosteriyor olabiliriz zaman zaman. Ne feministim ne ataerkil duzenin şakşakcisi ama humanistim ben insan olmak lazim biraz insan.
Öyle bisey yok bence. Her zaman bir erkeğe ihtiyacım var. Maddi manevi yanimda olacak. Güçlü korumacı sarıp sarmalayacak. Son zamanlardaki feminist saçmalığı...
Helal olsun be kardeş olması gereken gercekler bir kız olarak bunun yanlış oldugunu hissetmen üzülmen sevindirici. Bizde kazanıyoz sans ihtiyacım yok deyip bosasın erkekler kadınlarını. Kadınlar çok bencilce ikiyüzlü düşünceler içinde. Onların böyle olması için çalışan bir kesim var bilinçli oynuyorlar topluma. Tüm degerleri mizi yıkmak çökertmek için.
Bu tür kadınlar aslında çok hassas oluyor belki herkesten daha çok ihtiyacı oluyor ama korkuyor çekiniyor sonra kabuğuna çekiliyor ben böyle düşünüyorum
Bu genelde baya bir kariyer yapmış hanımlar da rastlanan durum. Hayattan memnun, altında arabası var, evi var, üstelik peşinden binsuru insna kosunca kendini ister istemez göklerde hissediyor😂
Ayakta Alkışlıyorum Gerçekten güzel soru.🙃. sormus üstüne en iyi sekilde cevaplamışsıniz😏👏 tebrikler diğerlerine ders olsun. Belki duzelirler bir kadim laf vardır " Kuyuya Su Dökmekle Kuyuyu dolduramazsın"
Triplerini bilemem ama erkekler olmasa kadınların zaten kimseye ihtiyacı yok baskalarina ihtiyaç duyma sebebi erkekler heran başına bişey gelme endisesi vb bu yüzden de ihtiyaçları olmadığını belirterek bı bakıma kendilerini koruma altına alıyorlar.
Kadın, erkek her iki karşı cinsin birbirine ihtiyaçı var, bu yaradılış böyle, erkeklerin gücünün daha fazla olduğunu düşündüğümüzde sahiplenici, koruyucu rolünde olmasını doğal olan, suistimal asla. Sevgiler.
Kadinlar lafa gelince hayat muşterek ama icraate gelince erkek bir adim onde olsun kafasinda. Bu yuzden erkege ihtiyacim yok izlenimi vermeye calisiyorlar. Halbuki hayat paylaşmak icindir sen ben diye birşey yok biz variz.
Kadınların sürekli kadın olmakla ilgili çaba içinde olması ve bir şeyleri kanıtlama çabası beni bazen üzüyor. Salın bir , çalışıyorum kazanıyorum falan ne gerek var herkes calısırsa kazanıyor zaten. İstemeden de olsa kadın arkadan geliyor ama bakın ben öndeyim diyorlar gibi geliyor bana. Yapmamak lazım. Normalleşmek lazım artık.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,2b cevap paylaştı.
Bilemicem Bazi kadınlar çok abartıyor Geçen yolda düşen kadın gördüm Hastaneye götürdüm Bekledim İyileşince bana dedi ki Ben kendime bakabilirim ama saol dedi Ben de sana özel degil Kim olsa bunu yapardım dedim
Normallesmek lazim mi? Kimseye muhtac olmamak normalden baska ne olabilir ki? Bunun nesi garip geldi sana üstelik erkekleri bilemem ama kadinlarin cidden kimseye ihtiyaci yok
Kadınlara özgü değil ki bu. İnsan az veya çok egoya sahiptir. Bunun sebebi çoğu zaman egodur. Aksi durumda da özgüvensizliği gizlemeye çalışmak da olabilir.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,8b cevap paylaştı.
Bunun trip olduğunu kim söyledi ayrıca gerçekten birine ihtiyacı olmayabilir. Bunu tartışmak ironik, hele bunu bir pembelinin söylemesi daha da ironik tabi ardında mavili yoksa... 😉😄
haklısın madem eşitiz bunu belirtmemek gerek bence de. kadın olmak geride olmak demek değildir eşitliğe inanan biri olarak çalışan herkes kendi ayakları üzerinde zaten durur.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı.
Ben kadınlara muhtaç olduğumun da kadınların bana düşman olduğunun da farkındayım. Helalim olan kızla karşılaşırsam ona kendimi adarım karşılaşmazsam kendi halimde yaşarım mevzu budur benim için.
Aslında biraz haklısın ama kadınlar hala bazı kesimlerce eksik görüldüğü için ister istemez verilen bir tepki bu. Birkaç kuşak öncesinde çalışan kadınlar çok yoktu bunu da hatırlatırım
Kadını asaletlı ve özguvenlı kılan şey de budur zaten kımseye ihtiyacları olmasın ıhtıyacları oldugu için degil istedıklerı ıcın bırılerını hayatlarına alsınlar bence
Mantıklı. Ama kadın bir şeyleri başarabilmek için normal olan şeyleri büyüterek dışarıya verdiği izlenimden keyif alır. Bu ona özgüven veriyor sonuçta. Kısmen de egoist oluyorlar ama olsundu.
Incinirler incinmekten korkarlar cekemzler sorunları rahat kafa varken birde şimdi aşk meşklemi ugrasalim dusuncesiyle istemezler yani ileri de bir insan için kendilerini mahvetmek istemezler😉
asgari ücretle işe başlayan dişilerde görülen bir sendromdur. umursanmamalıdır ve esasında erkekler için avantajdır kimin ne olduğunu görüyoruz. tabi kendini erkek sananlar asla uyanamayacaktır.
Normal bir durum yillar boyu aile evlilik elalem arasinda ozgurluklerini kaybettiler kazandiklarinda da bunu herkese gostermek istiyorlar bence psikolojik bir sey ve anlasilabilir...
Ne gkxkgfkfk yapmamak mı gerek gkdkgkfkgkfk gkxkgkxkgkdkgkdkgkckgkckgkxkgkxkgxkkgxkgkxk ne diyeyim ben ya açıklama yapmaktan yoruldum yani beyniniz almıyor
Şartlar kendi ayakları üzerinde durmaya elverdiyse demek ki. Hiç bir şeye ihtiyaç duymaz belki ama sevgiye birlikteliğe duyar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
çünkü bu ülkede hala genel olarak kadın erkeğin sorumluluğu altında çoğu evde çalışmıyor kocası bakıyor çünkü mecbur hissetirilmeye çalıştırılınca bazı kadınlar ihtiyacım yok kimseye tribine girebiliyor ama çoğu kabullenmiş durumda bunu
Kadına özgü durum değil erkeklerde yapıyor. Hayat zor bin tane sonava girio bir meslek elde edinildimi iyi hisediyorlar. Egoistler ayrı onların canı ceheneme.
Kadınlar erkeklere muhtaç, bunu gizleselerde inkar edemezler. Sevgi ilgi görmeyince başka erkeğe giden bir cins, ne kadar yalnızlığı sevebilir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu bazilarina batabilir lakin kendime yeter erkeksiz yaşarım diyenler evliliğe karşı olanlarin cogu vurdurmus ama yamandigi an hemen evlenirler feminizmi birakirlar ellerine gecmiyot
Ya tamam kimseye ihtiyaçları olmasın bu güzel bir şey de böyle bir yardımcı olayım dediğinde benim kimseye ihtiyacım yok triplerine girince kafayı yememek elde değil
En İyi Cevaplar