Bize durmadan komsumuz börekler katmer getiriyor tamm getirsinde böyle hergun hergun getirmesi çok sinirmi bozuyor sanki bu evde yemek pişiyor gibi komsumuzda evli bir bayan ama neden böyle yapıyor anlamadim sanki ben kocama yemek börek çörek yapamiyacam getirebilir komsumuz çünkü ama böyle hergun hergun sanki ben yapamıyorum gibi getirmesi sinirmi bozdu siz olsanız ne yapardiniz
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılKocana ilgisi var bence. Bende böyle bir soru soracaktim cunku benimde nişanlım da var böyle. Kendisi doktor. Bende tıp okuyorum. Bir hemşireyle yakın oturuyorlar. Ayni apartman degil ama 1-2 mesafelik evleri. Is yerine pek ugrayamiyorum yogunluktan derslerden dolayı ama evine ziyarete gittigimde bende birkac sefer denk geldim. Benim yanimda börek, kek falan getiriyor. Kiz annesiyle yasiyormus. Pastalari börekleri annesi yapıyor. Ama benim nişanlıma getiriyor. Hocam yalnız yasiyorsunuz anne böreği özlemissinizdir annem yapmisken size de getirdim bilmem ne bilmem ne. Lahmacun kuregiyle vuracaksin ağzına. Yaninda da olamiyorum sürekli. Dedigim gibi derslerden dolayi. Bazen yanina bile gidemiyorum. Ders çıkışı uzerimden tren gecmis gibi oluyor. Eve gidip dinlenmek, dus almak istiyorum. Yine sen yanindasin kocanın. Benimki Allah'a emanet.
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah aşkına yeter ya hemşire doktor iliskisi biktim yeter bu ne ya evlilikten sogudum
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 726 cevap paylaştı.
+1 yılBen işkillenirim bu durumda. Kocan için yapıyorsa orada kocanı etkilemek için de yapıyor olabilir. Olmaz deme sakın. Şu devirde her şeyi beklerim ne insanlar var erkeği elde etmek için her şeyi yapar. Bir insan neden durduk yere sürekli yemek getirir ki salak mı? Tamam 1 2 3 defa falan yapar o da iyilik sevap icin bunda bir şey yok. Ama sürekli yapıyorsa ben orada başka şeyler anlarım. Özellikle size geldiginde kocana bakıyor mu? Bakişlari nasıl? Kocan ne meslek yapıyor? Sürekli evde misin? Eşin tam zamanında mi geliyor evine? Bunlara bak bence. Belki kocan sadık olabilir ama bir kadın gözüne birini kestirdiyse ne yapar ne eder onu elde etmeye çalışır. Bu yüzden komşunun bu kadar çok evine gelmesine izin verme.
00 Yorumla
+1 yılBazı kişiler böyle yemek getirip verdigi tabagıda dolu olarak geri almayı islamın bir emri ve adabî zannediyorlar.
Herkes islamı kafasîna göre yaşîyor.
Komşunuzun kötü bir niyeti yok İyi komşu olmayı böyle zannediyor.
Kîrmadan kendisine "getirdigi şeylerin israf oldugunu"söykeyin.00 Yorumla
+1 yılBence abartıyor olabilirsin. Bir kaç kere getirmiştir. Belki evlerinde bitiremiyorlardır. Size de getiriyorlardır. Bir çok sebebi olabilir. Ayrıca kabul etmek zorunda da değilsin. Evde çok yemek var ve dolap dolu, yer yok vs dersin oldu bitti. Kıskançlık yapma bence :D
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
150
Cevap
98Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16,2b cevap paylaştı.
+1 yılAlma gadası aranı soğuk biraz
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yıl"Ah canımm ya teşekkür ediyorum. Senin sayede iyi yemekler yapıyorum. Eşim bile senin ki daha iyi diyor. Öğretmenliğin için teşekkür ederim.
Malum boynuz kulağı geçer derlermiş te inanmazdım. Meğer doğruymuş." de.😘60 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKocana kesinlikle yedirme kendinde yeme, valla papaz buyusu koyar agziniza eder, soylemedi deme papaz buyusunu oyle bir yapanlar varki cesitli dualar okunup cesitli islemlerden geciriyor istese bir kac ay boyunca her gun bile her turlu yemekte kullanabilir, medyumlar bunu cok ii yapar yemegin illede kirmizi olmasi gerekmez. Kocana goz koymussa bu buyuyu kimse bozamaz. Ance kendinde gidip parasibi verio seytanla anlasip bu buyuyu yaptirirsan ozaman bozulur. Bence kadına diyette oldugunuzu biseye ihtiyaciniz olmadigini kocaninda bu durumdan rahatsizlik duydugunu soyle.
10 Yorumla
+1 yılBu zamanda iyilikte yaramıyor. Komşu haklarından bihabersiniz galiba. Kokusu size geliyordur canınız çekmiştir diye düşünmüş olabilir. Bende komşularımla böyleyim ne pişirsek birbirimize bir tabak gönderririz.
Art niyet gördüysen o ayrı. Görüşmezsin sınır koyarsın olur biter.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,8b cevap paylaştı. Baska evden sürekli gelen yemekleri yemek istemezdim şahsen. Hijyen durumlari nasıl, içine sagligimiza zarar verecek bir şey koymuslar mıdır.. vs düşünceler beni rahatsiz eder. Senede 1 kez aşure getirenlere bile şüpheyle bakıyorum.
Lakin yurdum kezbanlari işi çok farklı yerden ele almışlar. Yavv allah rızası için o komşu kadın kocaya verecekse de versin. Ne olacak, kadına nikah mi kiyacak? Ayrıca rekabet iyidir 😂😂20 Yorumla- Glutensiz
- Kazeinsiz
- Rafine Tuzsuz
- İlave Şekersiz
- Katkı Maddesiz
besleniyoruz ve
akşam 6'dan sonra
hiçbir şey yemiyoruz.
Ayrıca; yediğimiz, içtiğimiz
her şey porsiyonuna, saatine kadar planlı.
Yani bunları ihtiyacı olanlara dağıt, derim.10 Yorumla
+1 yılBöyle komşu ne gördüm ne duydum hergünse bide bunda iyi niyet yok kadın kafayı senin kocayla bozmuş önlemini al belki de büyü yapıyordur kim bilir. Kimse kusura bakmasın komşunun biri sürekli ya da her gün yemek getirirse onda iyi niyet olmaz ha diğer komşulara da götürürse kötü düşünmezsin ama tek komşuya özel ilgi herşey beklenir devir kötü. Kocan da mübarek hiç karşı çıkmamış hani...
00 Yorumla
+1 yıl5 yıldır öğrenci evindeyim zalımın biri bile alın şu iki parça yemeği yiyin demedi. Adaletin bu mu dünya ne yemek verdin ne yar dünya öğrencileri aç bırakan dünya.
51 Yorumla
Soran+1 yılBiz burda yemek yiyoruz bize getiriyorlar size yok hayat işte ne yapcaz
+1 yılBen olsam ne yapardım, biliyor musun? Gider komşuma sorardım ama sakin bir ses tonuyla sorardım "Canım her gün bize yemek hazırlıyorsun. Teşekkür ederim. Ellerine kollarına sağlık ama neden bize her gün yemek hazırlıyorsun?"diye kendisine sorardım Heralde anlardı
01 Yorumla
Soran+1 yılBide daha kötüsü var eşim kadının yemeklerini övüyor diyorki bak bak kadin ne yemek yapmış sende kadinmi olacan diyor
Aile & Toplum konusunda 329 cevap paylaştı. Canım komşum sen yemek getirmişsin ama benim yemekleri yemekden kocamın ve benim senin yemeklerini yiyecek midemizde yer kalmıyor sonrada çöpe gidiyorlar. Zahmet ediyosun ondan diyorum yani bir daha getirme lutfen hem sen zahmetden kurtul hemde bana fazla çöp çıkmasın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Her gün getirirse kapıyı açmazdım açıkçası ne yalan söyleyeyim hatta iletişimi bile keserdim bu kadar samimilik iyi değil sonuçta sende kadınsın seninde elin kolun var demi ama hadi şimdi yaşlı biri olsan neyse hayrıdır sevaptır ama dediğin gibi sende yapabilecek kapasitedesin. Senin yerinde olsam iletişimi keserdim devir kötü devir haberin olsun canım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbizim komsumuz da evliydi... babam evde annem isteyken, benim evde olmadigimi dusunmus galiba yemek getirmisti.. babam da almisti... annem aksam gelince yemegi aldi kapisini caldi." bizim evde yemek pisiyor getirme birdaha kizim "diye kafasina carpar gibi verdi yemegi... kadin gencti anneme gore , maddi durum da onlara gore iyigdi.. heralde ayarlarim diye umdu
00 Yorumla
+1 yıl111 daire var apartmanda, bitanesi ile dahi “günaydın-iyi akşamlar” dan öte bir ilişkim olmadı. Komşunun tabağının benim evim de ne işi var ki:)
50 Yorumla
+1 yılBunu yaşamışlığım var. Üstelik bide işten gelme saatine ayarlardı sanki. O isten gelir gelmez getirirdi. Asılıyor tatlım. Şu meşhur erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer sözünü uyguluyorlar aptalca. Dikkatli olmanı tavsiye ederim.
10 Yorumla
+1 yıl"Biz bu kadar hamur işi tüketmiyoruz sağlıklı yaşam formuna geçiş yaptık şuana kadar olan hizmetlerinizden dolayi teşekkür ederiz de tabağına da geri verirken bir ayva ile ekmek bıçağı koy" gerisini o anlar 😏
10 YorumlaAdet bilen komşular, kokmuştur komşuya diye ne yaptıysa alır bir tabak ikram eder. Asıl komşuluk budur, art niyet aramak çok saçma.
40 Yorumla
+1 yılBence ona kapıyı açma. ya da sende ona yap hergün hergün götür. Aynı rahatsızlığı oda yaşasın. Kadına bak ya. Benim bile sinirim bozuldu siz nasıl katlanıyorsunuz? ya da kibar bir dille ona bu durumdan rahatsız olduğunuzu söyleyin. Böyle kadınlar boynuzlu şeytan oluyor aman dikkat.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 355 cevap paylaştı. Samimiyetiniz varsa normaldir ama özellikle kocanın evde olduğu zamanı fırsat bilip yemek getiriyorsa hele ki sana dışarıda laf atmayıp evine yemekler getiriyorsa dikkat et kocana yavşıyor olabilir bu dönemde çok oluyor bunlar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı. Nereli olduguna bagli ornenk olarak ikinizde Antepli sin iz
Ve surekli sizde yapilan yemekten gönderiyorsa düşünülebilir.
Ama farklı bir yemek kültürü nden gelen bir komsu ise onlarda yemekten ttsin diye gönderebilir.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 809 cevap paylaştı. Bazı insanlar ikramı sever komşulukta aslında uzun yıllardır unutulan bir konudur komşunuz doğrusunu yapıyor, sizde her gün bir şeyler yapıp götürün, bakalım durumlar ne olacak 😊
10 YorumlaFazla tepki veriyorsun. Bence gayet doğal. Bazı insanlar paylaşmayı bize bazen garip gelebilecek şekilde abartılı sevebiliyorlar. Ayrıca düşündüğün gibi bir şey olsa bu börekle çörekle olmaz emin ol.
10 Yorumla
+1 yılAşını komşusuyla paylaşmayı bilenlerden yani biraz daha medenilerden olabilir mi? Eski geleneklerdendir.
20 Yorumla
+1 yılKocanı etkilemek istese eminim ki böyle şeyler yapmak yerine farklı şeylere yönelir. Sıkma canını bazı komşular böyle çok fazla sevecen ve iyi niyetli
20 Yorumla
+1 yılKocana iş atıyor demek ki
70 Yorumla
+1 yılDikkat et bu kadına. Çokta yüz verme sert davran ki tavırlarından istenmediğini de seni dikkate almayı da bilsin. Kötü düşünmek istemiyorum ama zaman kötü.
00 YorumlaUsulca egilirdim kulağına ben kocama daha iyilerini yapıyorum götür bunu kendi kocana yedir derdim göz kırpar kapatirdim kapıyı
03 Yorumla
Soran+1 yılKadın getirmiyorki kocası benim eşime veriyor
Soran+1 yılBen adamla kadınla konusmuyorumki sorun orda sadece eşim konuşuyor işte eşime söyledim oda dinlemiyor beni
+1 yılKokmuşsa diye getiriyordur yahut dagitmayi seviyordur.
Bizim de bir tanidigimiz sürekli yapıp getirir bize. Kadın yemeklerini yedirmeyi seviyor20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 461 cevap paylaştı.
+1 yılBence hiç getirmesin, arada yapılır verilir ama ne alaka komşu diye evime o niye yemek yapsın ki.
30 Yorumla
+1 yılOna mı düşmüş benim kocama yemek yapmak hayırdır derim yani o kadına haddini bildiririm tabiki kimse benim öküzcüğüme yemek yapamaz ancak ben yaparım 😂
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılBenim hanim mutlu olur tek 3 komşumuz var 3 de 60 li yaşlarda yemek den kurtuldum diye sevinir benimki olsa
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yıl10 Yorumla Eve neden alıyorsun yaptığı yemeği ozaman her seferinde ağızın yok mu yemek yapma ne bu hergün hergün demeye korkak mısın
10 Yorumla
+1 yılBundan sonra kabul etme ve bugün aynını yaptım ziyan olmasın başkasına ver de her seferinde bir süre sonra rahatsız olduğunu anlar zaten
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 476 cevap paylaştı. Ne hakla başkasının kocasına yemek yapıyor ya o kim oluyor kendi kocasına yapsın niyeti bozuk onun biran önce konuşarak artık getirmemesini söyle bu ne cürret
00 Yorumla
+1 yılHer gün getirmesi tuhaf. Kibar bir dille gerek duymadığınızı söylemelisiniz. "Zahmet etmişsiniz, zaten yapmıştım/yapıyorum" diyebilirsiniz.
10 Yorumla
+1 yılEşim yok bekarım ama kıskanç olmasını isterim e kıskanç olursa haliyle parçalar o komşuyu
11 Yorumla
Soran+1 yılNasıl parçalayacam yaa ne yapsamki
Teşekkür ederim de sen ihtiyacı olan birine versen daha iyi de bidaha getirmez eğer laftan anliyorsa
01 Yorumla
Soran+1 yılEşim dediki ne güzel kadin bize yardımcı oluyor işte ne sinirleniyorsun dedi sende yap dedi
- Aile & Toplum konusunda 931 cevap paylaştı.
+1 yılÇok polyannacılık olacak belkı ama fesat düşünmek istemiyorum. Komşuna evde seninde yemek yaptığını ve yenmediğini söylersen sıkıntı çıkmaz.
00 Yorumla
+1 yılKocanıza özel yapmayıp size veriyorsa sorun yapmayın.
Komşuda pişer bize de düşer demişler.05 Yorumla
Soran+1 yılBen bilemem belki kocama özel yapıyordur
- +1 yıl
Onu siz bilirsiniz ama böyle komşuluklar var normal.
Soran+1 yılAma eşim durmadan övüyor kadının yemeklerini
- +1 yıl
O almadan kap içine bol bol tuz sirke at ne diyeyim😀 kıskançlık var sanki
Soran+1 yılBen aşırı kiskancim
Bile isteye bir yemek yapiliyor ise sebep yokken yapiyorsa bir çeker konusurum esimlede komsumlada ne munasebet
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Sorsana kadına aslında ne istiyormuş bu normal değil.
05 Yorumla
Soran+1 yılKadın benle konusmuyorki
Soran+1 yılBiz yeni taşındık kadın bize Hoşgeldine gelmedi
Soran+1 yılKadın kendini nerde görüyorsa artık evime bile gelmedi salak şey ya bide kocasına gönderiyor
Kabullenmem valla bu arada grafikerim logo kartvizit vs ihtiyacı olan varsa yazsın bana fiyatta yardımcı olurum😀
00 Yorumla
+1 yılDikkkat et de buyu yapmasin tessekur ederim evim yemekle dolu de belkide safligina yapiyor comertligine
00 YorumlaO yemeği onun arka tarafından midesine gönderirim ama burda koca da masum değildir adam tepkisini koysa terslese küfretse kadın cesaret edemez
00 Yorumlabak yine sinirlendim ha. eger iyilikle getiriyorsa tamam da fesatlık düşünüyorsa Allah belasını versin
00 Yorumla
+1 yılKomsunuzun gözü esinizdee olabilir normal değil yani sinyal vermek istiyor olabilir esinize hani karının yemeklerinden yemede benim yemeklerimi ye gibisinden
01 Yorumla- +1 yıl
Ama iş kocanda biter yüz vermese bir şey olmaz
+1 yılBen olsam kıskanırım. Komşunun her gün getirmesi biraz tuhaf. Getirdiğinde deki bende yapmıştım teşekkürler zahmet etmeyin tarzı söyleyebilirsin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Diyetteyiz de komşu ah bu siralar biraz kilo aldik yemiyoruz biz hamur işi de gönder kapıdan
kocana da belli etmeden sessiz ve derinden git her zaman00 Yorumla
+1 yılSessizliğin beni sinir etti. Bu evde ocak kaynıyor desene. Kimsenin minneti altında kalmam istemiyoruz, her gün her gün olmaz böyle şey desene.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı. Bu kadın kafasına kocanı koymuş. Eninde sonunda yatağa atar. Haberin olsun
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılaraniz iyise farkli anlamlara yorma bnce ama istemiyorsan nazikçe dile getir ama bence bunda bisry yok dedigim gibi araniz iyiyse ama
00 Yorumla Komsi beni dusunerek getirirse tamam kocama kim oluyo da yemek yapiyo kavga cikar
10 Yorumla
+1 yılÇok yersiz bir tepki. Kadın cömertlik yapıyor, suistimal etmeyin derim.
10 Yorumla
+1 yılşey de saol ama kocam benden başkasının yaptığı yemekleri yiyemiyor ama yine de eline sağlık de
10 Yorumla
+1 yılkomşum değil ama kız arkadaşım yapıyor, sıkıntı olmuyor
10 Yorumla
+1 yılNeden kocana götürdüğünü düşünüyorsun ki belki seninle arkadaş olmaya çalışıyordur
11 Yorumla
+1 yılKocana Göz koymuş bir an önce tedbirini al canım benim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 302 cevap paylaştı. Yahu versen kötü vermezsen kötü illa kötü niyetlimi olur insan
10 YorumlaKocana sahip çık yoksa ahleksiz kadınlar kocanı ham yapar😂
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKeşke benim öyle komşum olsa kek börek yapan. Belki kendi sevdiği için yapıyordur seninde tatmanı istiyordur seni sevdiği için
20 Yorumla- Devamını Gör (188)
Devamını Gör(233)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem