30 yaşındayım ve hala bir bekar birey olarak şahsen buna iki taraflı cevap verebilirim. Avantajı olan dezavantajı olan durumlar. Misal ; Özgürsün , sorumluluk duyacagın (aile hariç) biri yok. Dağınıklığın , gecenin körün de ps4 oynamana kimse ses etmemesi bunlar avantajdır. Dezavantajı ise ; Ciddi anlam da bazen yalnız hissettiğin de omzuna yaslanak bir baş arıyorsun. Gecenin bir köründe balkon da sigara içerken , babasına naz yapan ufak bir kız çocuğu görüp özeniyorsun. Her insanın hayatın da illa ki farklı yorumlanır.
Bu evlendigin kişiye göre değişir bence eger senin yasamini yani seni kısıtlıyorsa abartılacak derecede bekarlık daha iyi. Fakat her iki kiside karsilikli bir sekilde birbirine saygı duyuyorsa kararlarina onem veriyorsa herseyine cok fazla karismiyorsa tabi birde ask varsa evlilik en guzelidir.
Avantaj tabi. Evlenmenin + sı mı var? Evlilikler eski kutsallığını kaybetti. İnsanlar evlenmeden herşeyi yaşıyorlar. Eğer çiftler çocuk istiyorsa evlenmenin + sı o zaman ortaya çıkıyor. Ama evliliğin getirdiği sorumluluklar + ların içine ediyor.
Bekarken kimseye hesap vermiyorsun istediğini yapıp ediyorsun. Dünya sana güzel. Gece 5 te eve girince seni soran eden yok bu herif nerdeydi diye falan kafanda hep huzurlu. Evliler de borç düşünmekten düşünmeye vakit bile kalmıyor. Sonra hayatları sadece çocuk için yaşıyorlar kendileri için değil.
kardeşim bekarlık sultanlık felan degil bekarlık bir müslüman için inancı olan adam için rezillil seni zinaya yönlendirir zina ise haram ve hayatını altüst eder zina yapanların derisi bile leş gibi kokar sonra seni alkole bulaştırır alkol ugursuzluk düzensilik getirir ama evleneceksende para olavak para olmazsa vekarşıktan daha beter
Güzel diyorsun kardeşim de imkanı olmayan nasibi çıkmayan insan ne yapsın. Biliyoruz evlilik müslümanlıkta önemli bir yeri var lakin eski toplum değiliz insanların beklentileri çok farklı artık. Keşke insanın kendi elinde olsa herşey.
Bekarlık iyidir ama çevren düzgünse... Gezip tozabileceğin kafadar arkadaşların varsa ama üniversite de bile koca konuşan meraklılar beni arkadaşlardan tiksindirdi... Artık uygun birini bulup evlenmek istiyorum... Artı dırdırcı ailen varsa da sıkıntı...
Evlenmek güzel. Eğer beni düşük ücretle de kabul etmisse, seviyorsa ben iyi anlasacagimi düşünüyorum. Çünkü evliliklerin yüzde 90 inda erkekler sorun çıkarır.
Kaçımız bir kadının duygularını dile getirerek bunu çözümlemeye çalışıyoruz?
Evlenip yuva kurmak, anne ya da baba olmak, hayatı bir düzene sokmak hep istenen şeylerdir; ama bekârlık da kabul edilebilir bir durum. Şu zamanda özü sözü bir insan bulmak hakikaten zor. Evlilik çocuk oyuncağı değil ki ha deyince adım atasın.
Bekarligin avantajları daha fazla olduğunu bir çok zaman düşünüyorum. Evlilikten şikayetim yok. Ama bekarlık bence her açıdan daha imkanı geniş bir durum.
Avantaji sorumluluk yok hergün canin isterse yemek yap istemezse yapma annem yapiyor istedigin kadar uyu istedigin saat uyan ister çalis ister çalışma... uzar gider
Evliliği bilememde, çevremdeki evli insanları görünce bekarlık günümüz şartlarına göre daha avantajlı gibi gözüküyor. Evlenen bin pişman, evlenmeyen bir pişman
En İyi Cevaplar