daha once evlılık gecırmıs bır abınız bır arkadasınız bır kardesınız olarak belırtmek ısterım.. para hıcbırsey ıfade etmez! evlılık huzur ıcın hayat paylasımı ıcın ve aıle olmak ıcın yapılır daha ıyıyı yıyeyım daha ıyıyı gıyeyım daha ıyı daha ıyı daha ıyı dıye degıl.. ben calısan ıstemem benım hayat felsefemde ev ve iş dıye ıkı olay var sokak bar pavyon dısarda yıyeyım yok! ben işten sorumlu olayım esım evden sorumlu olsun eve gelınce sıcak bır yuva sıcak bır yemek ıstıyorum.. kadın calısıp bunlarıda beraber yapamaz.. kadında erkekte robotda degıl.. daha yırmı sene onceye hadı olsun elleı seneye kadar once bu boyle gelmıs.. ve evlılıkler cok guzelmış.. bırde sımdıkı ıkı bıreyın bırden calıstıgı evlılıklere bakın.. bır bakın allah askına!! ben az yaglı peynır yıyıp aksama kadar ozledıgım esımle oturup meyva yıyıp fılm ızlemek ıstıyorum..
Görseldeki twiti yazan kişi hangi kafayla yazmış acaba? Benim çalışan eş istemem rabbin emanetiyle, dinle filan ne alakası var? Çalışmayan, çalışmanın işletine gelmediği bazı aveller böyle yaklaşımlarla toplumun düşüncesini değiştirmeye çalışıyor. Komik, hem de trajikomik 😄
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,4b cevap paylaştı.
Erkek yuvayı çekip çıkaracak kadar olgun, güçlü ve çalışkan olmalı. Kadın eline bakmamalı. O sorumluluğu alamayacak biri evlenmesin baba parası yesin bir zahmet. Ben zaten duruma göre çalışırım destek olurum eşime, bana dayanmasına, elime bakmasına gerek yok. Güçlü ve sorumluluk sahibi olsun ki erkekle evli olduğumu bileyim, sırtını kadına dayamasın.😀 Bide bu kadın çalışsın diyenler iş çıkışı eve döndüklerinde kanepede ceset gibi tv karşısında yatarlar. Peki ya kadın? Asıl iş o zaman başlıyor onlar için 😂 bu acizliktir işte tüm yükü kadının sırtına atmaktır. Kadınını çalıştırıyorsan sende evde çalışacaksın ceset gibi yatmayacaksın.
Bir, evde oturan insan sıkılır ve televizyon izleyerek asla zaman geçiremez, zaman içinde televizyon kolu komşu derken saçma bir hayata ve gün geçtikçe cahilleşen bir hayata adım atar. Bugün neyse 6 ay sonra da aynıdır. Konuşacak konun bile olamaz onunla çünkü yaptıkları hep benzer şeylerdir.
İki, Allah göstermesin başımıza her şey gelebilir. Yarın sakat kalmayacağımızın ya da ölmeyeceğimizin asla garantisi yoktur. Örneğin bana karşıdan karşıya geçerken araba çarpsa ve sakat kalsam evimin kirasını kim ödeyecek evime aileme çocuklarıma kim bakacak? Ama eşim çalışırsa ben ölsem bile hem kendisine hemde çocuklarıma en iyi şekilde bakmayı sürdürecek.
Üç, neden çalışmalı? çünkü ülkemizde her geçen gün maaşlar azalıyor ve alım gücü düşüyor. Benim dedem asgari ücret ile çalışırken 3 gece kondu yapmış kocaman bahçe çevirmiş meyve ağaçları dikmiş kümes kurmuş kendi sebze meyvesini yetiştirmeye başlamış yetmediği gibi de inek almış sütünü kendisi üretmiş. 5 çocuk ile hemde. Annennem anlatır her şeye ay başı para yeterdi artanını verirdi git bileziktir cumhuriyet altınıdır felan al yatırım amaçlı dursun derdi derdi. şu an asgari ücret ile 5 çocuk geçindirmek yatırım yapmak 3 ev sahibi olmak kümes ve ahır sahibi olmayı geçtim 1 kişi geçinemiyor. Neyse alım gücü daha iyi bir hayat için eşimde çalışsın isterim.
Bu arada tüm olumlu olumsuz yorumlara açığım. Doğru düşünüyorsun yanlış düşünüyorsun, doğruların bunlar yanlışların şunlar gibi eklemeler yapabilirsiniz.
Bir erkek evini geçindirecek kadar kazanmalı. Bunu savunurum ama kadında çalışıp kendi ayakları üzerinde durmalıdır. Yukarıdaki cahillik ve kaza örneğinden yola çıkarsak bu çok önemlidir. Neyse yorumlara açığım.
Her yöne çekilebilecek bir twit🤔 Bunu yazan kişinin asgari ücretle çalışan bir eşi olsun da görüyüm Türkiye’de bayan çalışmalı mı çalışmamalı mı? Erkek, kadına para gözüyle bakıyorsa elbette o erkekten hayır gelmez. Realist olmak lazım din elbette kadının bakımını erkeğe yüklemiştir ama günümüz şartlarında bir erkeğin maaşıyla evi idare etmenin, ya da daha rahat bir yaşam sunmanın mümkün olmadığı ortada. Daha yeni marketten geldim, birkaç sebze meyveye 90 lira verdim. Daha da kötüye gideceğiz maalesef yaşam standartları tavan yaptı, insanlar asgari ihtiyaçlarını gidermekte zorlanıyor ve zorlanmaya devam edecek bu gidişle. Erkeklerin eve destek olacak bir eş istemeleri bence gayet olağan ama bunu istismar etmedikleri, sen çalış ben yiyime çevirmedikleri müddetçe.
Avrupa'da 1. Dünya Savaşı'ndan sonraki hayat koşulları kadınları geleneksel rollerden kopup tıpkı erkekler gibi hayat mücadelesine itti.
Bizde onca ekonomik buhrana rağmen sıradışı biçimde sağlam durdu bu klasik aile yapısı ama artık zamana yenilmek zorunda.
Dışa kapalı, değişmek istemeyen ve ülkesindeki her kültürel olgunun süper önemli ve mutlak doğru olduğunu varsayan türk toplumunun kimi kesimleri inat ediyor bu konuda.
İslamda evi geçindirme yükü Erkeğe verilmiştir oysa ki Hz. Adem emek vermeden cennette yemek yiyordu ama Yasak Meyveyi yediği için Allah Hz. Adem’e ceza vermiştir ve artık emek vermeden yemek yiyemeyecektir bunun için dünyada alın teri dökmesi lazımdır. Tabi soracaksınız Hz. Havva ne ceza aldı diye tabi ki Doğum yaparken acı çekme cezası almıştır. Hatta bir deneyde erkeklere doğum sancısı veriyorlar ve erkekler dayanamıyor nasıl bir acı olduğunu bilmesemde zor olduğunu tahmin edebiliyorum sonuçta 9 ay kısa bir süre değil arkadaşlar neyse konumuza dönersek kadın çalışmak zorunda değildir böyle bir zorunluğu yoktur erkekte buna zorlayamaz tabi ben şunu demiyorum İslamda kadınlar çalışamaz bunu demiyorum çalışabilirler ama kendileri isterse bence zaten sorumlulukları çok fazla ev işleri , çocuk bakımı , iş (isteğe bağlı) yani sorumluluk alanlarına baktığımız zaman kadının sorumluluk alanı daha geniş bu yüzden kadınlara saygı duymak lazım ister çalışır ister çalışmaz..
Kadınlar doyumsuz malesef. Böyle diyen kadın 2 gün maddi zorluk çekse o adamı bırakır gider. Hem çalışmak isteme, hem gelene şükretme hem her fırsatta şikayet et oldu valla. Kadın erkeğe Allah'ın emaneti evet ama bu söz çok çarpıtılıyor. Bunu diyen bir açıp peygamberimizin hayatını okusun görsün evliliğin ne demek olduğunu.
Üstelik böyle bir zamanda hayat o kadar pahalıyken tek maaşla geçinmek çok ama çok zor. Asıl erkek çalışsın ben oturayım keyfime bakayım erkek bana baksın demek acizliktir tembelliktir ve gurursuzluktur.
kadın çalışmasın bana mecbur olsun demek acizliktir, ben çalışmayayım kocam bana baksın demek acizliktir. kusura bakmayın bir erkek zaten kolu bacağı kopmadığı müddetçe evine bakar zaten ve bakmalı da. ama kadınların bu tarz görüşleri beni tiksindiriyor. siz çalışmayın efendim, kocanıza köle olun, kocanıza bağımlı olun, bu kafa yapısındaysanız zaten sizin hakettiğiniz bu. ben şahsen eşimin çalışmasını, çalışmasa bile bir mesleğinin bir uzmanlığının olmasını tercih ederim ki kendini bana muhtaç hissetmesin, ezik olmasın, kendini benim altımda değil yanımda görebilsin.
Evin içi hanımın dışı erkeğindir diye bir laf var..
Erkek, güçlü yaratılmasının sebebi, rızkını kazansın, çoluğuna çocuğuna hanımına baksın diyedir.. Ve erkek bununla vazifelidir..
Bu durumda olduğu halde hanımın eline bakacak adam acizdir..
Kadında ise çocuk doğurma özelliği vardır.. Bunun yanında çocuğun en önemli ve en tesirli öğretmeni annesidir.. Bu yüzden kadının vazifelerinden biri de çocuğunu iyi yetiştirmektir..
Acizlik demek doğru olmaz, kimse kusura bakmasın. Bu hayat şartları altında, tek maaş ile geçinmek ve çocukların geleceği için yatırım yapabilmek çok ama çok zor, bunda hepimiz hemfikiriz sanırım? Ee, şimdi "aciz" yaftalamasında bulunmak ne kadar doğru olur? Herkesin kendi hür iradesidir, insanları bu gibi şeylerle yaftalamak doğru değil ki. Asıl ve önemli olan " çalışmak istersen de istemezsen de kararlarına saygı duyarım " diyebilen birisi ile hayat kurmak, bence.
Doktor hanım diye belirtilen kişi tam bir. Neyse. Kötü konuşmak istemiyorum. Çalışan kadın istemek bence daha önemli. Bana göre evlilik de budur. Bir şeyleri ikiye bölmek. Anca beraber kanca beraber gitmek. İki kişinin çabası. Zaten erkek çalışmayan kadın istiyorsa asıl bu acizliktir. Kendisini yetersiz görmek istememesinden kaynaklanır.
Çalışan kadın nedir ya. Gelişim odaklı ve güçlü bir kadın dese tamamda çalışan kadın deyince nereye çeksen oraya gidiyor. Eve ekmek getirmesini istemek anlamında söylüyorsa acizdir evet. Kadın her zaman çalışamaz çünkü hamilelik çocuk VS. O yüzden erkek evi tek başına geçindirebilecek kapasitede olmalı aksi huzursuzluk kim ne derse desin.
Görselde ki "Doktor hanım" zengin koca bulmaya çalışırken yalnızlıktan ölecek. Kadın aksine çalışmalıdır sosyal olmalıdır, kendi ekonomik gücü olmalıdır evde söz sahibi hakkı olduğunu kendinde görmelidir, "Kadın evde oturacak, kocasına çocuğuna bakacak" düşüncesine sahip olan insanlar nasıl evleniyorlar kiminle evleniyorlar bunlar sevgiliyken neler yapıyordu çok merak ediyorum. Küçümsemek için söylemiyorum kesinlikle ama genelde aşırı sağ görüşlü insanlarda var bu...
evde söz sahibi hakkı olması için "nasıl bir erkeğe denk geldiği onemlidir" Senin düşüncene göre bu kadın gebelikte calisamadiginda söz hakkı sahibi düşmüştür.
Bence erkek kadın çalistirmali gözüyle bakmamali sonuçta ev düzeni temizlik bulaşık yemek çocuk. buda bir iş bizim için kadın çalışmak istiyorsa mesleği kariyeri varsa ekstra görülmeli. ama çalış denilmemeli.
Bir insan daha doğrusu kadın, bir erkeğin ona bakmasına muhtaç olmamalıdır. Çalışıp kendine bakmalı ve ahlaklı bir şekilde kendini yetiştirmelidir. Evet Rabbimiz kadınları erkeklere emanet etti fakat biz kadınları kötülerden ve kötü düşüncelerden korusun diye emanet etti.
Kadın çalışmakla görevli değil. Erkek ise eşinin ve çocuklarının geçimini sağlamakla yükümlü. Eğer kadın eşine yardımcı olacak ise helal şekilde çalışıp destek olur ama ben kendim kazanacağım, eşinin eline bakmam saçmalıklarına kapılarak bunu istiyor ise çalışmasın zaten bu yüzden çoğu yuvalar yıkılıyor evlilik değil savaş meydanı mübarek. Erkek de eşim çalışmasa da ben bakarım değil de illa çalışacak başka çaresi yok deyip karşısındakini atm ve kredilerine kefil olarak görüyorsa uzak dursun.
Ne ilgisi var lan. Bir kadın tabi ki çalışacak ve kendi ayakları üzerinde duracak. Olası bir ihtimalde kadınla arasındaki ilişki son bulduğunda her zaman yardım etmeye devam edebilecek mi? Kadın ya da erkek, kimseye emanet değil.. Herkes kendi hayatında başrolünü oynamalı.
Bu tamamen maddiyata bağlı evlenmeden önce denilmesi eyvallah yanlış ama evlendikden sonra o iyi günde kötü günde sözüne evet demiş bulunmaktasn peygamber efendimiz yardimlasin buyurmuş hele ki bu senin esinse elini taşının altina koyacaksin iyi günde otur parasını ye para bitti ben. calismam eyvallah diyecek kadar aciz olmayalım bence.
@Adınıgönlümeyazdim evlenmeden erkeğin öyle bir sınır koymasi saçma ama zaten duruma bakar çalışırsın sonuçta aile bütçesi oluyo tek onun veya benim butcem değil bakamazsa girip caliscaksn anamizin karnında kuş sütüyle beslenmedik hiçbirimiz bu sevgiye dayanıyor sevmeyen insana karsinin bütün eksikleri batar
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı.
Açıkçası ben çalışan bir kadın ile evlenmeyi düşünüyorum. Günümüz şartlarında geçinmek zor. Hele yaşadığımız ülke Türkiye ise; kimse kimseyi kandırmasın ama yalan dolan ya da üç kağıda bulaşmadan, insanların hakkını gasp etmeden güzel paralar kazanan insanlar çokkk azdır. Ben o yüzden helal para olsun ama az ve öz olsun, dişi kuş ve erkek kuşun katkısıyla yuva kurulsun istiyorum.
Bir dişi yobazın tweeti. Kocasından hafifçe! dayak yiyince de yarabbi şükür der artık. Türkiye şartları ortada. Erkeğin maaşı güzel olsa bile kadın da çalışsa daha iyi çocuklara daha güzel bir gelecek hazırlanır. Ayrıca kadının çalışmasının ne kadar önemli olduğunu boşanınca çok güzel bir şekilde anlayacaksınız.
Çalışmasını asla şart koşmam ama beraber çalışıp daha konforlu bir yaşam sürmeyi istemek acizlik olmasa gerek hem kadın içinde kendi ayaklarının üzerinde durması özgüvenini artırır var aile bütçesine katkıda bulunması kendini daha iyi hissetmesini sağlar...
Ben yetebiliyorsam eğer çalışmak isterse tabi hayır demem. Fakat günümüz ekonomosi gereğince bir ailenin asgari ücretle geçimi çok zor olduğu için bu gibi durumlarda eşlerin çalışmasında bence bir sakınca yok. Tabi Kadınlar bize Allahın emanetidir fakat tweeti atan kişinin at gözlüğü ile baktığı KESİN. yok öyle ekmek elden su gölden.
Eşitlik eşitlik diye haykırıyorsunuz. Bu piyasada ev geçindirmek kolay mı? Tabi ki yardımcı olacağız, olmalıyız. Aynı zamanda erkek de kadına gündelik hayatında yardımcı olmalı.
Kadınlar bunu genelde saçma bulur bizde çalıcaz para kazanıcaz o sadece erkeğin görevi değildir derler ama evlenecekleri erkeğin parası her ikisine birden yetemiyecek olanla evlenmezler ve evlendikten sonra tüm maddi sorumluluklar erkeğin vazifesiymiş gibi davranırlar. Evli bekar fark etmez kadına para soran olmaz o soru sadece erkekleredir
Nesi acizlik? İstedikleri bu seçimleri kendileri yapabilmekse bu seçime çıtını çıkarmayan erkek neden aciz? Erkeklerin nasıl olması gerektiğine karar verirken bu ônemli değil erkeğin istemesi mi aciz? Kadının toplumda önemli bir yere sahip olduğunu savunurum ama bazen suyu çıkıyor.
Kezban kavramı işte bu tip, modern toplum değerlerini suistimal etme peşindeki lumpen varoşlara deniyor.
Her hakları olacak, muasır medeniyetin her keyfinden yararlanacaklar, ama geleneksel kafadan ayrılmayacak, kendileri birey olmak zorunda olmayacak, popolarını devirip erkeğin sırtına yük atmaktan çekinmeyecekler.
@Ragnar_Lodbrok Kelimesi kelimesine katılıyorum. Lumpen sınıfın popularitesinin bir kaç doğrulukla tutturulmuş bilginin sonucu takip sayısının artmasına bağlıyorum. Bir kişinin takipçisi ne kadar fazla ise zihninin çarpıklığı o kadar az düşüncesi doğuruyor olsa gerek ki çöp bilgi haddinden fazla ortaya çıkmış olsun.
Suç değil, isteyen istediğini arayabilir, bulursa alır.
Ben kendi adıma "ille de çalışan kadin isterim veya esim asla çalışamaz" diyen birini istemezdim. Çalışıp çalışmamak benim keyfimin bilecegi iş. Çalışmıyor, bir zahmet bakacak, sağolsun bakıyor da zaten.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,9b cevap paylaştı.
Bu tweet çok yanlış anlaşılmış diye düşünüyorum. Burada 3. kez aynı soruyu görüyorum çünkü. Erkeğin çalışan bir eş istemesi yanlış değil fakat kadını çalışmaya zorlaması yanlış. Kadın isterse çalışmalı. Erkek isterse değil.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kadin calisabilir tabiki fakat 'ben calisan kadin istiyorum' demek, sorumuluklarini bilmeyen kimse demek oluyor. Kadini calismaya zorlamak dinen yanlis bir sey. Cunku islam kadin ve erkegin gorev dagilimini yapmistir ve bunlari duzgun yerine getirebiliyorsan ancak baska gorev ustlenirsin. Soyle bir durum daha var, disarisi artik cok gunahlar ile dolu. Insanin kendini, gunahlardan sakinmasi zorlasiyor.
Niye para anlamında düşünüyorsunuz ki çalışan kadın her daim kendine bakar zinde kalır kendine güveni tam olur kimseye muhtaç olmadan yaşamayı bilir bunun neresi iticilik para odaklı olduğunu nerden çıkardınız
Yine saçma sapan bir düşünce niye kendini mal olarak görüyor bu insanlar anlamıyorum madem eşitliği savunuyoruz o zaman erkekler de gayet isteyebilir ayrıca acizlik bu değil kimse kafasına göre kelimelerin anlamını değiştiremez
Calisan kadin istesin eyvallah ama isten gelince yemegim hazir olsun cayin yaninda tatlim olsun herseye yetisip hem caliscaksin hem evi olcaksin baskisi yapmasin.
Kadın ve erkek madem eşit erkek de çalışan bir eş isteyebilir. Ataerkil topluma karşı isen koca eline bakmayacaksın. Bakıyorsan sözüm yok tabi ama hem kadın ve erkek eşittir diyor hem de buna ters hareket ediyorsan bu durum yanlış olmalı.
kadın körelmemeli hayatın içinde olmalı diye dil döküyoruz, eşit işe eşit ücret için el veriyoruz ama nafile kadının karşısına yine bir kadın çıkıyor ve bir çuval inciri mahvediyor
Acizlik değil, tercih meselesidir. Eşinin çalışmasını istemesi, maddi yönden destek olmasını istediği içindir. Bu o erkeği aciz yapmaz. Malum çoğu evli çiftin en çok şikayetçi olduğu konulardan biridir, geçim sıkıntısı.
Hayat müşterek bu çok normal ama kadın ya da erkeğin para odaklı evlilikler yapmasını saçma buluyorum iki tarafın da çalışan olmasını kültürel olarak, hayat standartları açısından istemesini normal karşılayabilirim
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,5b cevap paylaştı.
Yahu bu kadın bildiğin köle kafalı. Kul kendine bakamayacak kadar acizse at çöpe gitsin zaten. Tanrım sen bizi bu rasyonel izahı olmayan obsesif ahmaklardan koru.
Bir erkeğin calisan kadın istemesi onun kalitesini gösterir. Bende erkek olsam kendine bile faydası olmayan bir kadını istemezdim. Calisan kadın ilk olarak kendi için çalışıyor zaten, özgüveni yerinde olur, söz sahibi olur. Kimseye muhtaç olmaz.
Zorla kimse kimseye 1 sey yaptıramaz ama erkek de çalışmasını ister tabiki hayat ortak tek kişinin çalışmasıyla sadece erkeğin çalışmasıyla bir ev dönmez çalışmış kadın istemesi bence gayet normal
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Acizlik değildir. Erkek nasıl çalışan bir bayanla evlenmek istiyorsa, kadınlar da kazancı iyi olan adamla evlenmek istiyor. Bir kadının çalışıp, çalışmamasina karar vermek kadına düşer erkeğe değil.
Biz nasil çalışan erkek istiyorsak onların da istemeye hakkı var. 21. yydayiz. Geçinmek için tek bir kişinin çalışması yetmiyor kadın da çalışmalı eşine evine destek olmalı
Çok yanlış bir düşünce. kadinin ekonomik bir dayanağı olması şart. bosanirsa ne yapacak? Kadın kimseye emanet falan değildir bunu diyen kadını mal olarak görür
Sevdiğim kişi ne isterse yapabilir. Çalışmak isterse çalışır istemezse çalışmaz. Sadece çalıştığı iş ahlaki çerçevede ve hayırlı bir iş olsun. Gerisi onun bileceği bir şey.
bu devir biraz farklı. kadın da erkek te çalışıyor biraz daha rahat yaşamak için. hayat müşterek. yine de kendi tercihidir çalışıp, çalışmaması. iki durumda da zorlamam.
Çok saçma bu kadar da olmaz. Ya şu koca parası yiyim diye can atan kızlar da ne bilim gerçekten aciz. Evet erkek tabi ki ailesinden sorumlu ama kalkıp da hayat müşterek erkekleri de buna mecbur bırakma düşüncesi çok saçma kim ruh hastası bilemiyorum.
Bak şimdi ben emek vermişim o kadar eşim çalışma dememeli zaten seven insan demez. Ama çocuğum olursa ve büyüme olarak ilgiye ihtiyacı olursa mesleğim orada biter.
Bence çalışmamalı , evde benim rahatımı sağlasın yeter :)
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Çalışan kadın şartını koşan bir erkek iticidir... maddi beklenti , maddiyatçı insanlar ( erkek ya da kadın fark etmez) değil evlilik arkadaşlık dahi edilmemesi gerekenlerdir.
4
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bu görüşü eksileyen , belli ki anlatılanı anlamaktan acizsin... iyi oku... görüşlere baktım iki şüpheli var biri kullandigim itici sözcüğünü kullanmış. Evet maddi anlamda şart koşan her iki cins de iticiden öte , nefret uyandırıyor. Eksileyenler de kendi fikrini dayatanlar da iticidir ve nefret uyandırıyor.
Orta gelirli olup yüksek gelirli insan gibi davranır yarcamalarına dikkat etmezsen kadının çalışmasıda yetmez erkeğinkide herkes ayapını yorganına göre uzatmalı.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
Kadın çalışmak isterse, onu engellemem. Evde kalıp körelmektense, çalışıp bir şeyler yapmasına izin veririm. Bunu yapma sebebim ondan maddi bir menfaat beklememden kaynaklanmaz.
Neden acizlik olsun. Geçim zorlaştı artk. Bütün yükü erkeğin omuzlarına yüklemek haksızlık. Sağlıkli kadın da erkekte çalışmalı. Geçimi birlikte sağlamali.
İsterse çalışabilir istemezse çalışmaz. Bu ona kalmış birşey. Bana sorarsan çalışmasını tasfiye ederim. Çünkü para kazanmaktan çok. Kendine olan saygısını, çevresini kurması için ve özgüvenini asla yitirmemesi adına çalışmasını tasfiye ederim.
En İyi Cevaplar