Düğüne 15 gün kala aile arası kavgalarla ayrılmak zorunda kaldık

29 yasında bir erkeğim. 2 sene öncesine kadar hiç sevip sevileceğimi düşünmüyordum. Hiç ciddi bir ilişkim olmamıştı. Artık kadınlardan ümidimi kesmeye başladığımda karşıma biri çıktı. Aşık oldum, aşkımı ilan ettim.

İlk zamanlar emin değildi ama sonraları o da bana aşık oldu. 2 sene boyunca hayal ettiğim aşkı yaşadım. Gezdik tozduk beraber olduk. 4 ay önce nişanlandık. Düğün hazırlıkları başlamıştı. Kızın ailesinin maddi durumu kötüydü. Benim ise ailemin belli bir miktarda bana ev ve düğünümü borçsuz yapabilecek kapasitesi vardı. Kızın ailesi maddi durumları kötü olduğu için biz Elazığlıyız bizim orda adettir evi erkek tarafı yapar dedi. Ailem mutluluğum için kabul etti. Evin bütün eşyalarını nişanlımla beraber beğendik ve biz aldık. Babam ev aldı üzerime yaptı tapusunu. Fakat ailem borca girdi. Yine de bana hiç yük bindirmiyolardı.

Düğüne 15 gün kala kız ailesine oturmaya gittik. Biraz sohbetten sonra kızın annesi takıları aldınız mı dedi. Bilezikler kaç gr dedi. Annem 4 tane aldık dedi. 12.5 gr dedi. 2 tanede hala teyze takacak dedi. Annesi açtı ağzını yumdu gözünü. Zaten herşeyi uyduruktan yaptınız bari altınları düzgün alın dedi. Annem çok borca girdik anlayış gösterin dediyse de kızın annesi dinlemedi. O düğünde takılacak diye tutturdu. Babalar yapıcı konuşmaya çalışsa da annesi emirvaki şekilde takılacak diye tutturdu.

Aileme haksızlık yapıldığını düşünerek annemi babamı kaldırarak çektim gittim. Giderken de bozulursa bozulsun dedim rest çektim.

Nişanlım da sessiz kaldı bu duruma. Sonra telefonda ağladı sızladı bu işi sen bozdun gel düzelt diye. Pişman oldum ailesiyle konuşmaya gittim. Abisi evden kovdu. Babası bitti bu iş dedi. Ben de ayrılma kararı aldım.

Dün nişanda alınan hediyeleri geri aldım ve bitti. Hala birbirimizi seviyoruz fakat ne onun ailesi ne de benim ailem istemiyor artık. Kime söylediysem ayrılmakla iyi yaptığımı söylüyor fakat ben bunu kaldıramıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.
Düğüne 15 gün kala aile arası kavgalarla ayrılmak zorunda kaldık