Ogreniyorum.
Bi yandan onu cok merak ediyorum ve aramak istiyorum ama bi yandan da yapma diyor icimdeki napmaliyim arkadaslar
Bu konuda eşinin yaptığı çok ayıp. Zaten birlikte olsanız bile huzursuzluk olurdu aile yönünden. Eşinin, ailesiyle konuşması gerekti ama o seçimini yapmış. her şey gerçekten aşk meşk değil. Boşanma davanı açmanı öneririm. Yoksa devamı gelir bunun. Kendi hayatına yönel.
Cevap
5Cevap
İmam nikahı falan oldu öyle mi dügün olcakken iptal ettiler aranız da nasıl bi iletişimsizlik vae görğşmek için aracı falan gelşyor aşırı geri bişey bu bence çok garip
Evet dugunume bir hafta kala nikahimiz ve imam nikahimiz oldu..
Ama ailesi galiba evli oldugumuzu idrak edemiyolar ki boyle birsey yapabildiler..
Ailesi istemedigi icin zor durumda kaldigini soyluyor. Ailesi riza vermiyormus..
Bi kac kere konustuk ve bulustuk ama her defasinda gizli oldu bulusmamiz babasi bilsin istemedi herhalde bende bir muddet sonra atmayi konusmayi kestim cunku ondan gelen bir caba gormuyordum hep ben atiyordum.
Ve simdi ben atmiyorum diye oda atmiyordur.
Sen çok olsun istiyosun da bu ilişkiden artık hiçbir şey olmaz bunu kabullen istgeyen zaten gelir alırdı seni elemanda yeterşnce istemşyor aranızda bişey geçtiyse senin ona baglı olmanı anlıyorum ama erkenden kurtuldugun için şükret ya cocuk falan olduktan sonra bu lar gelseydi başına bence sal
Oyle diyorsun ama, insan konduramiyor bunlari.. belki cok sacma gelicek ama o benim
Ilkimdi.
Ben okadar coi dua ederdim ki Allahim helal yoldan bir evlilik nasip et haramdan kotu nefisten uzak tut beni diye.. cok dua ettim cok..
Ve buna guvendim seviyo beni zannettim ama ailesinin karariyla birsey yapamiyor? Ama oysa evli bir adam aile kararina bakmamali oyle degilmi? Bana yasatiklari seyleri affedemiyorum.. bir kizin hayatiyla nasil boylr oynanir? Nasil boyle vicdansiz olabilir bi annr baba?
Bişeyi istememiştir evlendşkten somra bile amne baba ayıranlar var sen şimdi çok seviyodum ilkimdi falan diye düşünüyosun ama bi kaç yıl somra nöyle olduguna sevinceksin şu an dönse sana olsanız güzel olur diye düşünüyosun ama o ilişkiden hiçbir şey olmaz artık sal yeni bi sayfa aç oohh temiz
Oyle diyorsun ama benim icin hic kolay degil.. cok yiprandim..
Hayallerimi, umutlarimi insanlara olan guvenimi aldilar benden.. ben zaten zor guvenen bir insandim kolay kolay hayatima birini sokan biri degildim.. bu saatten sonra nasil hayalerimi yasicam? Nasil temiz bir sayfa acicam.
Bilmiyorum cok kotu bir durum guclu durmaya calistikca insan daha cok dipe dusuyor.
Seni anlıyorum şu an ne hissettigini biliyorum enerjini yğksek tut hıllar sonra bu olay cok komik gelcek sana dibe vurmuş olabilirsin herley olabilir ama iyi ki böyle olmuş diceksin
Seviyor san ikiniz de ailenizi arkada bırakın
İkiniz yeni bir hayat kurun
Ailen sana zarar kardeşim
Vallah abi benim ailem benim icin cok cabaliyor perisan oldugulu goruyor ve kararim ne olursa olsun onlar istemezseler bile arkamda durduklarini soyluyolar
Ama onun ailesinde o dusunceli tavir yok onlar cocuga secenek sunuyor ya biz ya o kiz diye
Nikahı basın gitsin yapmayın düğünü olmasa da olmaz mı olmadı ileri tarihte yine yaparsınız evlenin de.
Sorunda o ya zaten biz evliyiz bile, sadece iste dugunumuz olmadi ama sorun o degilki ailesinin rizasi yokmus.. duyduguma gore oglan ne yapicagini bilmiyor diyor
Cok denedim ben basindan beri cok caba sarf ettim ama onun bir cabasini goremedim, seviyorum diyor ama sevgi yetmezki
Artik bende mesaj atmayi biraktim kendimi Allaha teslim ettim eger nasibimse eger hayirlisiysa elbet Rabbim bir yol bir cagre gosterir.. kendimi sadece dualara teslim ettim umarim Rabbim hakkimizda en hayirliini verir..
Ara ya da buluşun yüzüne de yani niyetin nedir ne istersin olayınızı bilemem ama tek bildiğim şey aileler çok araya girerse onun... Çıkıcağını bilirim. Karışmasalar olmaz yani. Sende bu şekilde söyle. Ikimiz olucaksak bu yolda olalım başkası olucaksa olmasın zaten. Ömür geçireceksiniz yani ben bir görüşün uzlaşın derim sen sus o sus olmaz hayırlısı olsun.
Cok denedim canim, bulustugumuzda huzunlu duruyor ve aglar gibi oluyor yani net cevap vermiyor Allah katinda bosa beni diyorum eger istemiyorsan artik ama boyle olmaz artik sen susuyosun birsey yapmiyosun diye ama onun dedigi ( onu yaparsam baskasiyla evlenmek zorunda kalirsin yani artik donusu olmicagini biliyor)
Bir uzmana danışsanız terapist gibi sorununu anlat derim bilemem bişey söylerim Allah korusun. Sorun büyük demekki o tarafta baskı yapıyor olabilirler madem boşamıyor çok büyük bir problem yoksa görüşmeye devam edin destek olun birbirinize sen yinede konusma halinde ol. Umarım düzelir. Uzmana danışın derim ama o daha mantıklı konusur yorumlar olayı.
Bide şunu söylemeliyim, bak mutlaka konusursan söyle gerek kendi ailemden kendim için aldığım örnek evlilik Allah katında ciddi bir makam ve onada söyle bu makama karşı geldiğini sahip çıkmadığını yapamayacaksa niye sorumluluk alıyor zaten arkanda duramayacaksa durmasın bunu aklında bulundur. Ki bende böyle istiyorum. Ailem onun ailesi önemli değil birbirimize saygı sevgi sadakat güven önemli arkamda durursa sahiplenirse ne ala ama ailelere saygıda dozunca olmalı tabi onlarda önemli. Ama en önemlisi evli olucak iki insan. Huzurunuzu kaçırmalarına izin vermeyin. Baktın çok o taraflısa boşan gitsin. Yanında durursa düşünün hiç olur yol bulamadınız uzmanla konusun.
Düğünden sonra nikah olmalı ya da şu düğün saçmalığı tamamen kalkmalı olan sana ve ailene olmuş
Evet!
Onlara kalsa erkenden yapmak istediler ama biz dugune bi kac gun once yaptik, ama nerden bilebilirdik ki boyle vicdansiz insanlar olucagini bit insanin yuvasini yikabilceklerini!
habersiz yapmaları saçma olmuş fikir alabilirlerdi bence
ben olsam umruma gelmez resmi dini nikahlisin git bulus sevis
sadece başlığı okudum boşverin ikiniz gidin evlenin iki yetişkinsiniz
Bu aileler insanı resil eder ya
Aynen oyle! Bir anne baba bunu nasil yapabilir bilmiyorum! Hicmi Allah korkulari yok
Benim düğünde de olay oldu sonra düğünde soyukluk girdi araya 2 sene sürdü boşandım
Nasil atlatin bu durumu?
Bence hic kolay olmadi degilmi? Ben nasil basa cikicam bilmiyorum
Zaman herşeyin ilacı canım zaman a bırakacaksın
Baska bir cagrem yok zaten Allah buyuk umarim hakkimizda hayirlisini verir
İnşallah canım
Gidin nikahınızı yapın olsun bitsin
Biz evliyiz zaten, nikahimiz ve imam nikahimiz oldu bile sadece dugun olucakti ve onu mahvetiler karsi taraf.. simdi oglularini ya biz ya o diyor..
Ama esim ailesi yuzunden arada kaldi ve napicagini bilmiyor.
Benim ailem karsi cikmiyor benim kararima saygi duyor ama esimden bir hamle gormuyorum.
Iletisim halinde degiliz
Ah bu aileler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?