Bizim kültürümüzde evlenene kadar aileyle kalmak var ama biraz garip görünüyor; kabul ediyorum. Siz ailesiyle yaşayan yetişkin kişileri görünce ne düşünüyorsunuz?
Ailesiyle yaşayan 30 yaş üstü adamlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Henüz evlenilmemişse, aynı şehirde yaşanıyorsa ayrı eve çıkmanın mantığı nedir? Bunlar batı alışkanlıkları arkadaşlar. Herkes diyorki özeli olmalıdır insanın, ya da ana kuzusu. İnsan ailesiyle bir yumruk bütün sorunlara göğüs geriyor, yemeği beraber yiyor, beraber gülüp beraber ağlıyor. var mı aile samimiyeti saadeti gibisi? bence yok. Ayrıca da bu insanın özeli olması gerektiğini savunan arkadaşlar, biraz kültürümüze dinimize dönün, o "özeli" niz sizce de doğru birşey mi? Baba evinde yapmadığın ve ayrı eve çıkmanı gerektirecek şey nedir? Allah ıslah etsin. İnsan hem ailesiyle yaşayıp gayet ekonomik bağımsızlığı da olabilir, hatta destek te olur, gayet te ana kuzu olmayabilir. Herkese saygım sonsuz ama, çok amerikan film/dizi seyretmişsiniz. Maalesef Türk filmleri ve dizileri de o yönde gidiyor. Kendinize gelin Türk gençleri.
Ailenin iç yapısıyla alakalıdır bu. Ben mesela evlenene kadar yaşamak zorundayım. Çünkü annem ev hanımı ve boşanmış durumda. Evden çıkarsam hem kadın yanız kalacak hemde kim bakacak?
Bence bu duruma gelin razi olmaz yanlış anlamayın hasta bakıma muhtaç bir annesi babası varsa o durumda başımın üstünde yeri var ama onun dışında gerek yok yani sonuçta herkesi bir özeli var ayrıca illaki gelin kaynana arasında anlasmamazliklar çıkacaktır bu durumda onların evliliğine zarar verir k bakmayin ama kendine güvenmeyen evlenmesin o zaman aynı evde kalmaya son derece karşıyım tamam uni mezunu olmayabilir ama herkes kendine ait olan sorumluluğunu bilmeli uni kazanamiyorsa genc yaşta meslek edinmeli çalışmalı gerekirse karisida çalışır elele verip herseyin üstesinden gelirler artık bu aileyle birlikte oturma konusunu aklınızdan çıkarın zaten o evliligin uzun süreceğinide pek sanmıyorum
Yaşasın adam iki ışin ucundan tutar annesine yardım eder. Babasından baba nedir adam nedir evdeki yeri nedir bunu bilir. Bekar hayatı yaşayıp rezillik çekmesine ne gerek var ki sıcak ailesi varken.🎈
Kızlarımızın görüşlerine ve yaş aralıklarına baktığımızda 20 li yaşların başındaki kızlarımızın hayatın gerçekleriyle uzaktan yakından alakası yok. Asalak diyen olmuş, işsiz, özgüvensiz diyen olmuş.
Yaş 20 li yaşların sonuna doğru görüşler değişiyor. Normal olarak karşılanıyor.
Bir sürü sebebi olabilir. Anası babası yaşlıdır emanet edecek kimsesi yoktur. 30 yaşındaki insan ergen gibi uffff sıkıldım sizden ya, ayrı eve çıkmak istiyorum diye triplere mi girecek?
Maddi durumu yoktur. Tek başına kira, giderler minimum 2000-2500 lira. İnsanlar 10.000 lira maaş kazanmıyor.
Şimdi pembeli yorumları var, ezikler kötü vs. Yorumlamışlar. Cevap vereyim.: Aile şirketinde makine mühendisiyim bekarım yeğenimi yetiştirdim pazarlama konusunda tecrübe yaptı, kendime özel odam var özgürüm, istediğim zaman tatil yaparım, kalabalık yaşamayı severim, annem babam sağlık problemi yaşayınca anında müdahale edebiliyorum. Neden evlenmedim ruhum özgür, karşıma da aklı başında okumuş kültürlü iş sahibi bir kadın çıkmadı... Şimdi böyle güzellik yaşamanın neresi kötü... Evlenirsem evi ayırırım zaten...
Ayrı eve çıkmayı düşünüp vazgeçtiğim günde güzel soru denk geldi.
Dublex dairemiz var, kocaman saray gibi bir odam.
Çankaya ve Yenimahalle civarında oda fiyatları 500 TL, kiralar 750-1500 arası. Bunun fatura ve yemek giderleri de var.
Ortalamanın asgari ücretle çalıştığı ülkede 2500 lira alsan bile maaşının yarısını kiraya vermek zorundasın bu ne kadar mantıklı? Araba alınır kira parayla kredi ödersin.
Hayat şartları uygun olsa elbette ayrı yaşamak isterim ama herkesin ailesi gayrimenkul zengini ya da şirket sahibi değil.
Bu durum insanların hayatları yaşamları sosyal ve ekonomik durumu ile de bağlantılı sadece erkeği belirli bir yaş üstünde ailesi ile yaşıyor diye yargılamak saçmalık, ailesi ile yaşayıp evini geçindiren var, hastası olan var belki de göremediğiniz hayatından fedakarlık yapanı var. Kim istemez ki 22 li 23 lü yaşlar da kendi evinde yaşamayı, bu sorunun bir çok bağlantısı var. Günümüz de görsellik ve finans olarak erkeği güçlü istediğiniz için (normal bir durum) birikim yapıp ciddi bir ilişki yaşamak isteyenlerin sayısı çok. Aynı durum kadınlar içinde geçerli değil mi onlar neden ailesi ile yaşıyor evlenene kadar? Objektif olmak gerek.
Özgüvensizlik. Erkek olarak bakmayın lütfen birey olarak bakalım. Belli bir yaşa gelmiş insanların kendi hayatlarını ve özellerini muhafaza edebilecekleri bir hayatı olmalı. 30 yaşını geçmiş ve hala bir hayat kuramamışsa ne zaman ve nasıl kuracak sonrasında. Evlendiğinde ailesine nasıl sahip olucak. ...
Hiçbir birey bir yaşa geldiğinde evlenmek ya da düzen kurmak mecburiyetin de değildir. Birey, yaşamına nasıl devam edeceğini ve şekillendireceğine kendisi karar verir. Toplum öyle istiyor diye evlenmek, toplum öyle istiyor diye ayrı evde yaşamak ya da benzeri işleri yapması o bireyin özgür ve bağımsız olmadığını gösterir. Birey, nasıl mutlu oluyorsa o şekilde yaşar. İster yalnız başına, isterse ailesi ya da arkadaşlarıyla yaşayarak. Bireyi aile kurmaya zorlamak geleneksel bir dolaylı ve doğrudan baskı yöntemidir. "Evlen ve aile kur" "Düzen kur ve düzenli yaşa" Peki ama bireyin kendi tercihleri ve o tercihlere saygı nerde kaldı? Modernizm ve özgürlük bumuydu? "Ailenle yaşarsan, özgüvenin olmaz " Ailesiyle yaşamasına rağmen küstahlık derecesinde aşırı özgüveni olan insanlar yok mu? Bence yargılama ya da değerlendirme yapmadan evvel daha fazla düşünmeliyiz böyle konularda.
Garip olan bir şey yok bence. Her 30 yaş üstüde pasif, saf, evde kalmış , anne baba kuzusu sanılıyor. Önyargı. Önyargı.. Her erkek evlenene kadar yaşayabilir ailesinde. Ama evlendikten sonra bir zahmet olmaz. Hem artık evlenmenin en fazla 35 e kadar yolu da vardır:)
2000 lira kira vereceğim. 100 lira su 100 lira elektrik 150 lira doğalgaz 300 500 lira gıda. Ee bekarım kesin eğlence çok olur hadi ona da 500 diyelim Sade sosyal aktivite 500 lira diyelim Yani tek yaşayacağım diye kabaca 3000 lira giderim mi olsun? Çok saçma
ne yapalım 43 yaşında annem babamla kalıyorum evlenemedim kimse beni sevmiyoru isetemiyor ben kızların tipi değilmişin onlar kıvanç tatlıtuğ burak özçivit istiyormuş ne yapalım yani otel de kalacak paramız da yok evde kendi odamızda idare ediyoru işte neden garipsiyorsunuz ki hayat herkese ynı değil ki ne yapalım yani :(
47 yaşındayım halim vaktim, işim gücüm yerinde.. Annem 65 yaşında ve ileri derecede şeker hastası babam 75 yaşında, gücü kuvveti eskisi gibi değil. Eşimden ayrılalı uzun zaman oldu, kendi evim var, ama annem ve babamla beraber yaşıyorum. Evde damacana suyu kaldırıp yerine koyacak dermanları yok. Şimdi ben bu insanları nasıl bırakır kendi evime çıkabilirim. Pazar alışverişine kadar ben yapıyorum. İnanın yeniden evlenmek aklıma bile gelmiyor. Benden başka bakacak ilgilenecek kimse yok. Evlat olarak bu sorumluluğu seve seve üstleniyorum. Evlenecek olsam da, yinede bırakıp gidemem gibi geliyor.
Burası Türkiye derim. İs bulmak evlenecek para biriktirebilmek kolay mı? Okulu bitir adamakıllı is bul askerlik yap derken 30 oluyosun zaten ki bu da şansliysan geçerli bir tez.
Babadan dayidan güvencesi olmayan biri için gayet zor yaşam şartları. Ústün bir zekası ve yeteneği olanlar sıyrılabiliyor sadece onlarda nadir malumunuz. bir yerlere gelebilmek için çok çalışmak ve zaman gerekiyor toplumun geneli için.
bak bir erkek yuva kuracaksa hayatın zorluğuna katlanacak zor basit iş demeden çalışacak iş hayatım benim 13 yaşında başladı 17 yaşında yalnız yaşamaya başladım 25 yaşındayım halla yalnız yaşarım bu sene araba felan aldım 1 sene sonra 4 yıllık maliye mezunu olup askere gidecem çalıştığım firmada saolsun askerdeki haşlığımı onlar çekiyor sonra da memur olacam nasip olursa hiç bir şey kolay değil ama insanın bir amacı olması gerekiyor
neden olmasın. normal bişey. benim bir arkadaşım var gerçi daha 28 yaşında ama ailesi evi ona bırakmayı düşünüyor onun evden çıkmaya niyeti olmadığı için :D :D :D :D
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Eger psikolojik olarak bir sorunu yoksa ya da çalışamama gibi bir durumu. Her erkek belli bir yaşa geldikten sonra kendi sorumluluğunu almalı ve bir evi geçindirmek nedir? Kendi ailesi olduğunda onlara nasıl bakıcak ve kol kanat gericek bunun provasını yapmalı. Ne yazık ki anne ve babalarımız bir ömür bizimle kalamıyorlar. Onlara sırtımızı dayayıp yaşamak nereye kadar?
garip değil tek başına eve geçti bir erkek yemek bulaşık ütü evin temizliği kısacası evle ilgilenmesi zor olacak çalışan biri için ailesinin yanında bundan daha güzel bir şey var mı yaaa kadında ayrı çıksa zor olacak tek başına hastalandın bir akşam sana bakacak ilgilenecek kimse olmaz tek başına bir yere kadar kısmetleri o yüzden vaktinde değerlendireceksin sonrası için sıkıntı olacaktır.
Başka bir kıtada yaşıyor olsaydın ve bu soruyu sorsaydin garip olmazdı ama bizler için bu soru saf dışı olabilecek nitelikte. Biz Amerika veya Avrupa kıtasındaki sosyal düzenin işleyişin aynısı yaşamıyoruz farkındaysan.
üniversiteyi bitirdim ailemin olduğu şehire tayinim çıktı. 7 yıl ayrı yaşadıktan sonra tekrar eve gelmek garip hissettirdi üç ay sonra tek basıma kiraya çıktım. belli bir süreden sonra aile ile yaşamak gelişimsel açıdan iyi olmuyor
üniversitem bitince ailemle yaşamak istiyorum 5 sene ailemden ayrı tek başıma yaşamış olucam. evlenene kadar da ayrılmayı düşünmüyorum. yalnız çok zor avrupada yaşamıyoruz. evlenince de ailemi sık sık evime davet ederim.
İnsanların durumlarını bilmeden yargıda bulunmak doğru değil. Her insanın kendine göre mecburiyetleri olabilir. Sonuçta her erkek kendi başına yaşamak ve kendi düzenini kurmak ister. Fakat elde olmayan sebeplerden hayat buna izin vermeyebilir.
Sadece erkekler değil, lütfen! :) Bizim ülkemizde insanlar çocuk yaptığında onu, sonsuz bir sahiplikle benimsiyorlar maalesef. Ayrı bir hayatının olması için evlenmek zorunda olmak aşırı saçma.
Genelde belirli bir kafe belirlemiş baştan aşağı baba parası yiyen herşeyi biliyormuş gibi hareket eden emrivaki nargile içen tipler. Okuduğu bir okul varsa dahi mesleğinden haberdar olmayan boş beyinliler sorumluluk nedir bilmeyenler.
Ayrı yaşıyorum bebeğim üniv teden sonra toplasan babamın evinde bir buçuk ay oturdum oturmadım 30 ay önce kendi evimi aldım şu an aracımın borcunu ödemekteyim sıkıntım yok olan düşünsün.
Efendi, ailesine bağlı, adam gibi adam olduğunu düşünürüm ben valla. Ayrı evde kalsa içiyor mu eve kız atıyor mu falan filan bir sürü kuruntu gelir benim aklıma 😊
E tabi para yağıyordu asgari ücretle çalış ev tutta görim seni zenginsin tabi tuzun kuru konuşması kolay ama büyük konuşma demişler büyük konuşanlar büyük konuştukları şeyin başlarına gelmesi ile anlar bugün iyisindir yarın parasızlık çekte anlarsın hayatı o zaman.
İşi gücü denk gelmediyse sokakta kalacak hali yok. Son derece normal bir durum. Asıl sorun adam bunu alışkanlık haline getirmiş ve hiçbişey için uğraşma gereği duymuyorsa vardır. Onun dışında adam anasıyla babasıyla kalmış ne sıkıntı var ki
Ben 29 um son bir yılım daha var mesela. aday bul defol dedi babam :) tabi şakasına. aileciyiz ulen biz ☺️
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
isteyen istedigi gibi düşünebilir evlenip boşanmış olabilir babasını kaybetmiş olabilir ailesine bakmak zorunda olabilir yani bir sebebi vardır ayrı eve çıkıp masraf etmek gerekmez
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben ailemden ayrı yaşıyorum iş için gittim bidaha da dönme fırsatım varken dönmedim ama insanların tuhafına gidiyor bu yüzden beni pek tanımayıp benimle evlilik düşünenler vazgeçiyor
Evlenmediyse gayet normal yani. Adam illa ayrı eve mi çıkacak napsın
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Neden yaşamasın ki? Aile kavramı çok ayrı keşke ben'de hala ailem'le yaşasam ne kadar mutlu bir his aileyle yaşamak bence çok güzel en azından sorunları çözülür manevi olarakta iyi bir his.
En İyi Cevaplar