Selamlar herkese. Musluk kireçleriyle başım dertte :( Musluk temizliği nasıl yapılmalı ki sürekli kireç temizliği ile uğraştırmasın? Bana önerebileceğiniz bir yöntem veya malzeme var mı?musluk kireci
Musluğun başını Anahtarla çıkarman lazım o Süzgeçin içi doludur Tasikli suda gelmez. Sirke ve Limon suyu işini çözer. Geçe Söktüğün kireçli Filtreyi hazırladığın Suda beklet sonra yeniden monte et. Kolay gelsin
Selamlar, musluğun kireçlenmesi evlerimizde sürekli oluşan bir durum ve musluk temizliği nasıl yapılır konusunda sürekli tereddütte kalıyoruz. Çünkü istikrarlı yöntemlere ihtiyacımız oluyor ve en etkili olan yöntemi bulup oradan devam etmemiz en iyisi gibi görünüyor. Bu sebeple ben de musluk temizliği nasıl yapılmalı diye merak edenlere birkaç etkili öneride bulunmak istiyorum.
Musluk temizliği nasıl yapılır?
Musluk temizliği nasıl yapılır diye merak edenler, daha önce musluk temizliği yapmayanlar veya yoğun kireçlerle hiç savaşmamış olanlar için birkaç yöntem ve malzeme önerisi yapacağım. Çünkü kireçler yıllardır hayatımızın bir parçası ve temizliği de en zor görülen durumlardır.
Musluk temizliği için öncelikle musluğu yapısını iyi bilmek gerekiyor. Çünkü bazı musluklar salt metal iken bazıları kaplama veya boyalı olabiliyor. Boyalı ve kaplama olanlar için çok güçlü, yıpratıcı temizlik malzemeleri kullanmamak lazım.
Musluk temizliğinde kullanılabilecek malzemelerin sonraki musluk kullanımlarını etkilememesi önemli. Özellikle koku ve tat bırakmaması için kalıntı bırakmayacak malzemelerin kullanılması mühim.
Musluk temizliğinde bez yerine fırça gibi yüzeyi kolayca temizleyecek temizlik malzemeleri kullanmak büyük kolaylık sağlar.
Eğer fırça veya bulaşık teli ile uğraşmak istemiyorsanız, bir kaba veya poşete kireç çözücü ürününüzü ekleyip 1 gün kadar musluğun kireçli kısmına bağlı şekilde bekletebilirsiniz.
Evdeki malzemelerle musluk kireç temizliği nasıl yapılır?
Evdeki malzemeleri kullanarak musluk kireç temizliği yapmak gayet mümkün. Özellikle kireç çözücü etkiye sahip doğal ürünleri hali hazırda kullanıyoruz ve bunların musluktaki kireçlerde de etkili olduğunu söylemek isterim.
Sirke
Sirke ile musluktaki kireçleri yumuşatmak ve temizlemek mümkün. Bunu yapmak için öncelikle bir kaba 2-3 kaşık sirke ve yarım bardak su ekleyip karıştırıyorsunuz. Daha sonra ucu sert kıllı olan diş fırçasına benzer temizlik fırçalarının yardımıyla bu karışımı kireçli bölgelere yediriyorsunuz. Biraz bilek gücüyle musluktaki kireçler sökülüyor.
Limon veya Limon Tuzu
Limonun parlatıcı etkisini hepimizi biliyoruz. Özellikle kapı kolları, musluk gibi metal yüzeylerin parlamasında limonun şeker, tuz veya karbonatla birleşimi müthiş bir temizlik etkisi yaratıyor. Muslukların cilası gitmesin, çizilmesin diye direkt limonun asidi ile musluktaki kireçleri yumuşatıp temizlemek mümkün. Yarım limonla sadece musluğu ovalamanız yeterli olacaktır. Limonu karbonata batırıp da ovalama işlemini yapabilirsiniz, o da etkilidir.
En iyi musluk temizleyiciler nelerdir?
Çeşitli metal alanlar da dahil en iyi musluk temizleyiciler nelerdir diye merak edenler için size en sık kullandığım ve çok memnun kaldığım bir üründen bahsetmek istiyorum, deneyince siz de hak vereceksiniz. Sirkenin musluk kireç temizleme konusunda ne kadar etkili olduğundan ve nasıl kullanılabileceğinden bahsetmiştim. Bunun dışında Kireç Çözücü ise günlük temizlikte kireçlere karşı çok etkili olduğundan söz edebilirim.