Yeni cam ankastre ocak aldım, bazı videolarda dikkatli temizleyin, bir şey üstüne düşürmeyin kırıl gibi şeyler söylenmiş, ben de endişelendim. En azından ankastre ocak temizliği nasıl yapılır, çizmeden hangi ürünlerle temizleyebilirim kısmını bilirsem çok iyi olacak, yardımcı olur musunuz?ankastre ocak
Alışveriş & Hediyeler konusunda 424 cevap paylaştı.
Ankastre ocak temizliği nasıl yapılır?
Ankastre ocaklar evde sık tercih edilen, kullanışlı ve şık mutfak eşyalarındandır. Ankastre ocakların temizliği de ihmal edilmemeli, düzenli yapılmalıdır. Ankastre ocak temizliği nasıl yapılır detaylıca bahsedeceğim.
Birinci adım: Ocağın çıkabilen parçalarını çıkarıp elde yıkayın
Öncelikle ocağınızın fişini çekin ve doğalgaz vanasını kapatabilirsiniz. Ocağınızın çıkan tüm parçalarını çıkarın ve bulaşık deterjanınız ile bulaşık süngerinizle ocağın parçalarını elde yıkayın. Ardından kurumaya bırakıp ikinci adıma geçin.
İkinci adım: Ocağı yağ çözücü ve sünger yardımıyla silin
Ocağınızın üzerine dökülen yağdan, yemeklerden ve kirlerden arındırmak için Yağ Çözücü'den yardım alabilirsiniz.
Ocağınızın üzerine Yağ Çözücü sıkın.
Bir sünger yardımıyla silin ve ıslak bir bezle durulayın.
Ardından kuru bir bezle kurulayın.
Üçüncü adım: Ocağın parçalarını yerleştirin
Ocağınızı kuruladıktan sonra, kuruyan parçaları da yerleştirin. Ocağınız temizlenmiş olacaktır. Günlük silerseniz özellikle kızartma yaptıktan sonra ocağınız daha uzun süre temiz kalacaktır.
Ankastre ocak temizliklerinde hangi çeşit ürünler tercih edilir?
Ankastre ocağı temizlerken, ocağa zarar vermeden ve çizmeden temizlemenize katkı sağlayacak ürünler tercih etmelisiniz. Yağ çözücüler, ankastre ocak temizliğinde imdadımıza yetişen ürünlerden. Yağ çözücüler, sprey formunda olmalarıyla ve yağları temizlemedeki performanslarıyla, ankastre ocakları daha kısa sürede ve zahmetsizce temizlemeyi sağlar.
Ankastre setler son yıllarda mutfağımızın vazgeçilmez ögelerinden ve şahsen görünümünü de kullanımlarını da oldukça beğeniyorum. Fakat iş temizliğe gelince, normal şartlarda evin en zor temizlenen alanlarından biri olan mutfaktaki ankastre ocak temizliğine fazla mesai harcamak durumunda kalıyoruz. Eğer siz de ankastre ocak temizliği nasıl yapılır, hangi ürünlerle daha kolay temizlenir gibi detaylara hakim olmak istiyorsanız, vereceğim ipuçlarının işinize yarayacağını söyleyebilirim ;)
Ankastre ocak temizlikleri genelde belli bir sırayla yapılır fakat bu sıralamayı da temizlemeye dair yöntemleri de bilmiyorsanız şöyle anlatabilirim:
Ankastre ocağın çıkabilen tüm parçalarını çıkartmakla işe başlıyoruz. Ayar düğmeleri, koruma demirleri, ocak üstü parçaların hepsini çıkartıp kenara alıyoruz.
Ocaktan çıkartılan parçaları bir temizleme leğeninin içerisine doldurup su ve temizleyici içerisinde bekletiyoruz.
Ocağın sabit kalan kısmını ise büyük bir titizlikle ve iyi temizleyicilerle siliyoruz, kuruluyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi kesinlikle ocağın iç kısmına sıvı dökülmemesi. Bu tür durumda ocaktan sürekli çıtlama gibi ses duyulabilir veya çakmak çalışmayabilir, bizzat yaşadığım bir durum olduğu için uyarabilirim :)
En sonunda da leğende bekletilen parçaları iyice durulayıp kuruladıktan sonra ocağa tekrar yerleştiriyoruz.
Ankastre ocak temizliklerinde hangi çeşit ürünler tercih edilir?
Ankastre setler genelde ya camdan ya da çelikten oluyor ve temizliğini yaparken bu iki çeşit zemindeki parlaklığın gitmemesi için temizleyici seçiminde özenli olmakta fayda görüyorum. Dolayısıyla ankastre ocak temizliğini yaparken kullanılacak malzemelerin ağır aşındırma özelliği bulunan kimyasallardan uzak olmasına, doğal ve insana da zemine de zarar vermeyecek türden olmasına dikkat edilmeli.
Ankastre ocak temizleme deterjanı araştırırken şu temizleyici çeşitlerine rastlamak mümkün:
Yağ çözücüler
Krem temizleyiciler
Kireç çözücüler
Sprey temizleyiciler ve başka pek çok temizleyici daha.
Yukarıda bahsettiğim temizleyici çeşitleri arasından en iyi performansı yakaladığım çeşit ise kesinlikle sprey temizleyiciler oldu.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Cif diyenler olmuş belirtmek isterim o beyaz içinde pütürlü olandan kullanma kardeşim yol açabilir. Bu tür ürünleri sarı güç, cif mutfak serisi gibi mutfak yağ çözme üzerine etkili deterjanlar ile temizlemelisin.
Sarı güç 3 4 kez sıkıldıktan sonra bulaşık süngeri ile onu çok bastırmadan yuvarlak çizerek yay 30 saniye kadar bekle ve ıslak sarı bezle sil. Daha sonra bez havlu ile hızlı bir şekilde ıslaklığını al ve tamamen kuruyana kadar bekle.
Üzerinde su izi de kalmıyor pırıl pırıl oluyor.
Kırılma olayı şu şekilde temizliği yapıp kurumadan cam soğukken birden yüksek sıcaklıkta yemek yaparsan üzerine sürekli tencere düşürme alışkanlığın varsa gibi durumlar için geçerli. Düzgün kullanır tencereyi üzerine fırlatmaz normal bırakırsan sorun yaşamazsın.
Temizlikte son suyu silmek önemli yoksa su izi kalıyor.
Benimde aynı model 4lu ama yağ coz sıkıyorum az değil bolca. bekliyorum süngerin sarı kısmıyla ovaliyorum. dis fırçasıyla siyak kısmını fircaliyorum ve siliyorum yıllardır pırıl piril yeşil kısmı çizer dikkat.
Normal ocağı nasıl temizliyorsan öyle devam. Kırılma vs konusunda da beş senedir kullanıyorum bir şey olmadı. Ağır bir cisim düşürmediğin sürece kırılmaz.