Ankastre ocaklar mutfakların vazgeçilmez ürünleridir. Yalnız ankastre ocak çok çabuk kirlenen yerlerden birisidir. Yemeğin taşması ankastre ocağın üzerine dökülmesi, başlı başına bir uğraştır. Peki siz ankastre ocağınızı nasıl temizlersiniz? Ankastreler en pratik nasıl temizlenir?# gadasından sevgilerle 🤗
Ankastre ocak temizliğinde önemli bir unsur lekelere hızlı müdahale etmektir. Böylece ocağın sıcağıyla çıkarılması daha da zorlu hale gelmezler:
Ocağın üstüne dökülen malzemeleri nemli bir mikrofiber bezle alın.
Ocağın sökülebilen parçaları eğer bulaşık makinesine atılabiliyorlarsa, temizliğini bu şekilde kolayca yapabilirsiniz.
Krem temizleyiciler ocağınızı çizebilir. Bunun için mutfağa özel üretilmiş ve yüzeyleri çizmeyen, Cif Power & Shine Mutfak gibi spreyli bir ürünü kullanın. İste hepsi bu kadar 😂😂✂️
Ürünü soğumuş olan ocağa sıktıktan sonra süngerin sadece yumuşak tarafını kullanarak yüzeyi temizleyin.
Sonrasında ıslak ve temiz bir mikrofiber bezle ocağınızın yüzeyini durulayın.
Eğer ocakta ağır lekeler yoksa sıcak suya bir miktar bulaşık deterjanı katılır. Bu karışımla ocağın yüzeyini güzelce silinir. Islak mikrofiber bir bezle ocak yüzeyi iyice durulandıktan sonra kuru bir bezle kurulanır. Ocağın yüzeyine bol miktarda karbonat serpilir. :)
Bı temizleyici var fakat adını unuttum Farmasi tarzında ya da Farmasi de olabilir ordan almıştım. Yuzeye sıkıp ıslak bezle iyice siliyorum sonra bezi durulayarak ortam temizlenene kadar siliyorum en sonunda kesinlikle bir kuru bezle silmelisin harika sonuç veriyo
En İyi Cevaplar