Yaklaşık 25 saatlik bir tren yolculuğu ardından Kars'a ulaşıyorsunuz ve Kars Kalesi, Ani Harabeleri, Çıldır Gölünü gezip aynı yoldan geri dönüyorsunuz. Bu yolculuk en güzel Ocak ve Şubat ayında oluyormuş. Bu sene gidemeyeceğim ama seneye bu aylarda gitmeyi düşünüyorum. Bu deneyim ve tatil olayı bana çok cazip geliyor nedense. Tabi 25 saat yolculuk koltukta değil yataklı vagonda gerçekleşecek. :D
Dilerseniz 3 günde ya da uzatarak 4-5 günde tamamlayabileceğiniz bu tatil planı sizce nasıl?
Doğu Ekspresi ile Kars'a gidip tatil yapma fikrine nasıl bakıyorsunuz?
Trenle uzun seyehat ediyorsan ya yataklı vagona ya da kuşetli vagona bilet alacaksın yataklıyı hiç görmedim ama ufak bir otel odası gibi temiz çarşaflı yataklı diyorlar ve fiyat farkı diğerlerine göre fazlaydı biz ailecek gittiğimizde 6 kişilik kuşetli kompartmandaki 6 koltuğa bilet almıştık kapıyı kapattık 18-20 saat ailece güzel bir yolculuk yapmıştık çok güzeldi yanımızda bir sürü yiyecek içecek dolmasına sarmasına kadar herşey vardı kuşetlinin yatakları açıp 3 katlı ranza gibi yata yata gitmiştik gerekirse fazla bilet alıp kompartmanı kapatıp 4-5 kişi yolculuk tavsiye ederim
Trenle gidin uçak ile dönün derim , Ani Hotel var 4 yıldızlı iyidir. Büyük zavotlar var Eski kaşar , Çeçil , gravyer ve bal tereyağı alın mükemmel ötesi. Oradan daha eti almalısınız antrikot biftek vs doğal mera hayvanları , batıdaki etin lezzeti ot gibi. Erzurum - Kars etinin tadı çok güzel.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Güzel bilgiler teşekkürler. Gidersem dikkate alacağım dediklerini :)
Arkadaşlarım gitti ve günlerdir sürekli paylaşım yapıp duruyorlar. Kıskandım :) benimde ilerleyen senelerde gerçekleştirmek istediğim bir hayalim. Gezmeyi, değişik yerler görmeyi çok severim. Yanında sana eşlik eden bir arkadaş olursa o uzun yol çok keyifli geçer bence :)
Bir iki arkadaşım yaptı. Hala etkisindeler. Benim de aklımda bu tur fikri ama bilet bulmak cok zor 😄
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet bilet bulmak zorda ben hallederim onu ya bir şekilde. Gerekirse önceden alırım geceden bekerim. Zaten 10 tane mi ne yataklı var aldın aldın. :D Öteki türlü çekilmez tabi.
kesınlıkle tavsıye ederım ben sadece kars tarafına gıtmedım ama ızmır Ankara mavı trenle yataklı yolculuk yaptım 15 saat suruyor gecen yıla kadar sımdı ızmır eskısehır var ordan aktarma hızlı trene bınıyon yataklı tren cok guzel oluyor tavsıye ederım
Sevdiğim bir psikolog. Youtube kanalı var. İnstagramdanda takip ediyorum güzel sözler paylaşıyor. :)
YouTubeda videoları yayınlamadan önce hikayede sürekli gittiği yerleri paylaşıyordu hatta gitmeyi bile düşündüm. Bu sene olmadı aksilik çıkmazsa seneye bende gidicem:)
1 hafta hergün düzenli olarak baktım ama yine bulamadım bulsam gidicem çünkü şu an tam vakti aslında tekli koltuklu oturma şeklinde bılet var ama yataklı vagonlar hep dolu 24 saat suren yolculukta oturarak geçmez :S
Koltuk ile gidebileceğimi hiç sanmıyorum. Çömelip kalırım herhalde. :D Ama yatak fikri gerçekten çok güzel düşünülmüş, hiç uyuyarak yatakta uzun yolculuk yapmadım değişiklik olur :D
Keşke gidebilsem yatarak manzarayı seyrederek gitmek ne güzel olurdu vallahi. Erzuruma varınca çocukların kaga kaga yani Abur cubur istemelerini abi çok fantastik kutup tarzında yol olurdu
Aslında tam bana göre. Uzun yolculukları severim ve ne kadar uzun olursa o kadar keyifli olur.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çoğu insan sıcak bakmıyor kış tatiline zaten. İşin içine gidiş dönüş 50 saat tren yolculuğunu katınca hepten kaçınıyorlar. Ama bana da işin tadı orada gibi geliyor.
En İyi Cevaplar