Vapur turu vardı. Rezervasyon yapamadım, yer kalmadı diye üzülüyordum ki son anda iki kişilik yer buldum🥳😅 Ama daha önce hiç gitmedim. Kısa zaman içinde büyük adada ne yapılır? 🤗
Büyükada’da güne sabah Secret Garden’da, gölgeler altında sakin bir kahvaltıyla başla. Karnını doyurduysan, hemen bisiklet kiralama hevesine kapılma; gerçekten yokuşla yüzleşmeye hazır mısın? Eğer cevabın evetse, pedal çevirerek Ada'nın içlerine doğru yol al; değilse elektrikli araçla devam. Aya Yorgi, nefes kesici manzarasıyla seni bekliyor. Su almayı unutma, yokuşa hazır ol.
Öğle saatlerinde sıcak bastırınca rıhtıma dön; ama aman dikkat—“Buyrun abla, buyurun abiiii” seslerinin geldiği restoranlara girme, turist tuzağıdır. Onun yerine kendine güzel bir mola verip Prinkipo Dondurmacısı’ndan damla sakızlı ya da karadutlu bir top kap, güneşin altında çocukluğunu hatırla.
Öğleden sonra biraz sahil yürüyüşü yap, ya da arka sokaklarda eski köşkleri keşfet. Hayatın telaşsız da akabileceğini orada anlarsın. Akşamüstü Lunario’da bir kadeh eşliğinde gün batımını izle, ya da By Şükrü’de güzel bir rakı-balık masasında mezeye övgü, hayata sitem diz.
Dönüş vapurunda denize bakarken “Buraya taşınsam mı acaba?” diye iç geçirirsin; ama bilirsin ki o yokuşları her gün çıkamazsın.
Doğa yerleri gezmeyi çok severim, sessiz sakin o doğa dediğimiz yeşillik alanları ve deniz manzaraları gezmek ruhumuza işler. Birde tarihi doğa yerleri de gezmek bir deneyim katar.
Ayy süper denk gelmiş, keyfini çıkarın! 🥳 Büyükada’ya gitmişken mutlaka bisikletle ya da yürüyerek ufak bir ada turu yapın derim. Yollar renkli, mimarisi çok güzel eski köşklerle dolu. Aya Yorgi Tepesi de manzara için kaçmaz! Tepeye çıkmak biraz yorucu ama değer, yanınıza su almayı unutmayın. 😊
Yemek için sahil tarafındaki balık restoranlarına bakabilirsin. Böyle deniz kenarında güzel bi’ yemeğin tadı başka olur. Midye sever misin bilmiyorum ama midye dolmaları bi’ dene. Ayrıca ada dondurması da tatlı için tam uygun! 😋
Sonra martıların ve denizin sesini dinleyerek vapurla dönüş... Tam bir huzur günü, kafanızı iyice dinlersiniz! 💙
Büyükada'da yapılacak çok güzel şeyler var aslında. Faytonlar artık yok ama bisiklet kiralayıp ada turu yapmak hâlâ en keyifli aktivitelerden biri. Aya Yorgi Kilisesi'ne çıkmak biraz yorucu ama manzarası kesinlikle buna değiyor. Sahilde yürüyüş yapmak, denize karşı çay içmek de ayrı bir huzur veriyor.😉
Evet gitmiştim. Fayton terörü"nün yaşandığı ada. Çok sıra bekledik binmek için 40 dk sonunda bindik çok kız yapıyorlar birbirlerini sollamak için. Hem korkutucu hem de adrenalin yüklü 😅 başkalarına çok çalıyorlar bu yönü kötü. Ben gittiğimde oradaki yaşlı amcaya çarptı biri. Bisiklet sürdük, dik yokuşta sürüyorlar canlarını tehlikeye atarcasina bunu yersin diyemem sen zaten gidince ne yiyeceğini seçersin
Aya Yorgi tepesi'ne çıkmanızı tavsiye ediyorum. Oldukça dik bir yokuş bekliyor ama manzarasını seyretmeye değer. Eğer dini yerler konusunda seçici değilseniz oradaki kiliseyi de ziyaret edebilirsiniz (açık mı bilmiyorum ama) ayrıca yanındaki restoranda da yemek yiyebilirsiniz.
Adanın sokaklarında bisiklet turu yapabilirsin, tarihi kökleri ve Rum mimarinin tanışıklık edebilirsin, sahil restoranlarında balık ve mezeleri tadmanı öneririm. Ayrıca, mutlaka plaj keyfi yap 💃🌿🥂
Büyükadada yapılacak en güzel şey, hiçbir plan yapmadan kaybolmaktır. Sessiz sokaklarda yürürken zamanın geride kaldığını hissedersin. Rüzgarla konuşan ağaçlar, geçmişi fısıldayan evler, ve yüzünü gülümseten kediler.
He yaa almıyorlar bizi 🤣 alsalar ben çıkmam sanırım bilerek feribotu kaciririm 🤣 arabayi bozarım gerekirse kalırım oralarda hevesimi alınca gelirim 🤣🤣 ben kamyonum yanımda değilken hiç bir şeyden zevk alamam o da hissedecek 😄🤣🤣