Kafa dinlemek
Yeni yollar görmek
Atıştırmalıklar
Bulunduğun ilden uzaklaşma düşüncesi
Diğer (belirtelim)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Seyahat etmek, yeni insanlar ve yeni mimarileri görmek kişinin hayatında devrimlere olmadı reformlara yol açar. Hayatı algılaması değişir insanın. Yaşadığımız yerler dışında baska insanlar, başka kültürler de varmış diye düşünür insan. "buralarda hava farklı kokuyor","insanlar garip giyiniyor" cümleleri dökülür ağızdan. Gidilen yerden memleket, memleketin insanları, kızıl toprağı özlenir. Orasıyla burası kıyaslanır, nerede yaşanmalı diye düşünülür. Kısacası gezi, dışarıda yapılan bir salınım olmanın yanında iç dünyada yapılan bir yolculuktur. Seyahat ederken insanın kendine yönelteceği "burada yaşayabilir miydim/yaşar mıydım" sorusu, cevabın hayır olduğu durumlarda birtakım temel bağımlılıkları günyüzüne çıkarır bide. : ) Bir insan, diğer insanların yaşayabildiği bir yerde neden yaşayamasın? “Bir yere ilk defa gitseniz de, orayı beşinci defa ziyaret etseniz de yapmanız gereken bir şey var: şehre karışmak. Her yere gideceksiniz, her yere. Pazara da sokaklara da uğrayacak, insanların arasına karışacaksınız.” diyor ilber ortaylı bir ömür nasıl yaşanır? kitabında. İşte benim için budur seyahat etmek: farklı farklı şehirlere karışmak. O an için oranın yerlisi gibi bazen sokaklarında yürümek, bazen sadece oraya ait bir yemek yemek. İnsan bir kez başlayınca böyle bir serüvene anlıyor nasıl farklı bakış açıları kazandığını, en sevdiğim şey tam olarak bu.
Benim için en güzel his gittiğim ülkede 15 günden uzun süre kalmışsam beynim oraya adapte olur, döndüğümde Türkiye’deki bazı olağan şeyler farklı gelmeye başlar, daha önce fark etmediğim bazı şeyler dikkatimi çeker, tespitler yaparım. İşte o zaman seyahat ettim sayarım.
Cevap
36Cevap
Seyehatlarda en sevdiğim şey tabi ki de yolculuğu beklemek yani gideceğim yeri yapacağım şeyleri ve gezeceğim yerleri düşünürüm.. birde yolculuk sırasında yanında arkadaş dost sevgili varsa daha eğlenceli geçiyor her zaman, ama teksem de film dizi izler şarkı dinlerim yolculuk sırasında.
👏👏👏☺️
☺️☺️
Kendimle baş başa kalmak, kendimi dinlemek, yolları izlemek, iç felsefesi yapmak, hasret hissetmek.. hepsi mükemmeler, bazı eğlenceli zamanlarda olmuyor değil müzikler, sohbetler her şeyiyle harika.
Hayatın koşturmasına bir ara vermiş olma hissi
Kesinlikle
Seyahat demek kafayı dinlemek demek bana göre.
Bence de
Bulunduğum yerden uzaklaşmanın verdiği his en güzeli
Yollarda yeni yerler görmek iyi geliyor şehirden uzaklaşmak
Katılıyorum size bu konuda bende bitmesin istiyorum güzel yerler varsa durup biraz bakmak nefes almak
Teşekkür tez zamanda bir yolculuk olur umarım
Türkiye içindeyse kafa dinlemek
Yurt dışında ise Yeni şeyler keşfetmek, kültürlenmek, yeni yemekler yemek vs.
Yolda olmanın verdiği keyif bir başka. Yolun sonunda yeni sürprizler, yeni bir tecrübe gerçekleşecek.
O an yol esnasında beynindeki olumsuz düşüncelerin çıkıp o ana odaklanmak ve keyfini çıkarmak olabilir temiz hava iyi gelebilir
Aynen öyle her şeyden uzak. Kafayı boşaltmış bir şekilde hiç bir şey düşünmemek
Yeni yerler görmeyi yeni lezzetler tatmayı seviyorum
Kulağımda kulaklık müzik dinleyerek yolculuk.
Kafa dinlemek ve gördüğüm her değişik obje ve manzarayı fotoğraflamayı çok seviyorum
Tatil için gidişte ayrı düşünceler
Tatilden dönüşte ayrı düşünceler
Bunlara atistirmaliklar eşlik eder..
bulunduğum ilden uzaklaşma düşüncesi en güzeli benim için.
Bazen böyle nereye gideceğini düşünmeden yola çıkası geliyor insanın. Akışına bırakarak, tadını çıkararak, keyfine bakarak🙂
Kısık müzik ve yolun durumuna göre arada makas atmak.
Yol boyunca yiyebileceğim yöresel lezzetler, yeni yollar görülesi mekanlar.
Tabii ki de yeni yolları ve yerleri keşfetmek.
Atıştırmalıklar
Atıştırmalıklar
Bulunduğum yerden uzaklaşma olabilir
Ben hiç seyahat etmiyorum ki
yeni yerler görmek
Kafa dinlemek
O sehirde rehber kiralayip sehri gezmek.
Tabii ki kafa dinlemek.
Yeni insanlar ve ortamlar
Tarihi yerler keşfetmek.
Kafa dinlemek 😻
Uzaklaşmak ve oturup dinlenmek 😄
rahat bir koltuk
Arabayı başkasının kullanması :D
Direkt seyahatin kendisi
Dünyayı izlemek ve müzik tabiki.
Atıştırmalıklar diyorum 😂
Pek etmem seyahat
yeni yerler yeni yollar keşfetmek iyidir