üç çocuğumuz var. Arka arkaya oldular 4 sene evliliğimizde. Danimarka ve türk vatandaşlığı var eski eşimin. Çocuklar çift vatandaş. Çocuklar 12, 13 ve 14 yaşındalar. Benimle beraber türkiyedeler, ama evli olruğumuz dönemde danimarkada yaşadılar, ve arada sırada yazları babalarının yanına gidiyorlqr. Çocuklar danimarkaya taşınalım istiyorlar, benim de orada yaşama hakkım var. Ben Türkiyede tutuyorum, çünkü benim orada eski eşimden başka ve aileainden, tanıdığım kimse yok. Eski eşim hala bekar ama benden çok haz etmiyor. Taşınalımmi danimarkaya dediğimde, evinin kiralanmasına ve elektriğin açılması vs gibi konularda destek olurum ama benle de ailemle de muatap olma, çocuklar başımın tacı dedi. Ben de cesaret edemiyorum. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız
Merhaba abla. Çok zor durum. İki arada bir derede kalmışsın kelimenin tam anlamıyla. Bu iki durumun da artı ve eksilerini gözden geçirmen lazım. Bir de öngörülü olmak gerekiyor tabii çocukların geleceği vs. Bence tüm önlemini ve kararlarını alıp gitmelisin. Çünkü yazdıklarını okuduğumda burada senin ve çocuklarının dışlandığını gördüm. Gerçi orada da sen dışlanıyorsun ancak çocuklar da gitmek istemiş sanırım. Danimarka'da hayat şartları daha uygundur buraya kıyasla. Dünyanın en mutlu ülkesi diye okumuştum bir yerde.
Eski eşinin ailesiyle de problemler mevcutmuş. Yaptıkları elbette yanlış ve hoş değil. Kendi düzenini kurarsan zamanla onların odağından çekilirsin. İş imkanı ve dil gibi meseleleri halletmelisin. Tabii ki zor olacak koca ülkede tek başına. Ancak dil öğrenirsen, bir mesleğe sahip olursan zamanla sosyalleşirsin. Ayrıca eski eşin sana ev gibi konularda destek olacağını da söylemiş. Biraz sabırla yapabilirsin bence. En azından çocukların için. Şu andaki ailen ve kardeşlerinle durumun iyi değil görünüşe göre. Bu daha da kötü durum sonuç olarak asıl ailen onlar. Ben de bu konuda problemler yaşıyorum ailemle. Az da olsa seni anlayabiliyorum. Çok iyi karar vermek lazım bu durumda. Neler yaşadığını sen bizden daha iyi bildiğin için en iyi ve doğru kararı sen verirsin. Benim fikrim bu yönde. Çocuklarım için giderdim. Belki zamanla orada kendine göre birini de bulabilirsin. Evliliğe kendini kapatmaktan vazgeçersin belki. Kim bilir. Hayatın ne getireceğini bilemeyiz.
02 Yorumla
Soran+1 yılcok tesekkur ederim.. Bu kadar detayli yorumlamissin.. Burada huzurum yerinde degil. Ailem benim kazancimi aliyorlar, beni para olarak goruyirlar, onlara dul olmam nedeniyle , topluma karsi muhtac ikdugumu dusunuyorlar ve bu sebeple hem ezmeye calisiyirlar hem de para olarak goruyorlar, cocuklarima saygisiz davraniyorlar bana da. Orada da eski esimin ve ailesi, gekeceksen bizi yokkabul et, cocuklar icin variz ama senin icinyokuz diyorlar. Yapayalniz bil ulkede yapabilir miyim bilmiyorum. Kararsiz kaldim, ama karar vermeliyim
- +1 yıl
Rica ederim ne demek... Seni anlıyorum abla ve benzer şeyleri ben de yaşıyorum. İnsan herhangi birinin yaptığını hazmediyor, ancak aileninkini asla. Çünkü karşısındaki ailesi kol kanat gerecek tek kişi. Böyle olmamalıydı ama kıyasla eski eşinizin muamelesi daha çekilebilir bence. (Hoş değil ama kıyaslarsak.) Ailene kendini ve çocuklarını ezdirmemeye çalışmak lazım. Bunun için de doğru kararı vermek gerekiyor. Ailenle olan ortamda illaki psikolojik olarak yıpranırsınız, etkilenirsiniz. Ama yurt dışı hem onlardan uzakta iyi olur, hem de çocukların geleceği için. Hem de yeni bir sayfa için. Tabii sadece çocuklar için varız meselesi hoş değil ve zor durum kesinlikle. Sonuç olarak sen karşıdaki kişinin çocuklarının annesisin böyle bir muamele olmamalı. Yapayalnız bir ülkede zor olur illaki. Ben biraz dişini sıksan ve gerekli şartları (dil bilmek, meslek) yerine getirsen düzeni kuracağına inanıyorum. Zamanla da çocuklar büyüdüğünde inşallah kendi başının çaresine baktığında rahatlarsın. Buradaki hayatınızda ailen tarafından maddi manevi baskı altındasınız ve bu çok ağır. Bunları çekmek zorunda değilsiniz. Kimse saygısızlığı ve baskıyı çekmek zorunda değildir.
Karar verirken senin kararını, çocukların kararını ve şartları göz önünde bulundurmak önemlidir.
En İyi Cevaplar
Ufaktan dili öğrenmeye başla istersen. Ama şimdiden söyliyeyim Danimarka'da vergi oranı çok yüksek, sonra maaşımı devlet yiyor diye şaşırma😄
Ama çocuklar Danimarka vatandaşıysa herhangi AB ülkesinde yaşar, sonuçta AB pasaportu o. Almanya uygun fiyatlı ülke, az buz Almancan da varsa oraya daha kolay uyum sağlarsın, her yer Türk.
Sonuç olarak eski eşin olmadan da hayat kurarsın. Eğitimin AB onaylı mı? Çalışabilecek misin oralarda? Çocuklar eşindeyken oraya kendin de gidip bir bak nasıl ortam, yaşar mısın diye.00 Yorumla
Bırakıp gitmek çok kolay olmasa da gittiği yere tutunmak çok daha zordur vatandaşlar için. Kendi yurdunu, kendi insanını, bazen kendi ailesini geride bırakıp kilometrelerce uzaklara yaşamını devam ettirmek için, daha iyi bir okulda okuyabilmek için, daha iyi bir maaş alabilmek için ve bunun gibi bir çok neden üzerine insanlar gurbet hayatını tercih ediyor. Düşünsene dilini bile bilmediği bir ülke, belki alfabesi bile farklı… Daha önce tadına bile bakmadığı yiyecekler, düzenine hiç alışık olmadığı sosyal kurallar, giyim tarzı, sokaklar, gazeteler…. Bir dost, bir arkadaştan çok uzakta , başı sıkıştığında yardımına koşacak insan bulabilir mi şüpheli…Hastaneye yolu düşse doktorun dilinden ne şekilde anlayacağının kaygısını taşıyor olmak bile gurbetin bir zorluğudur aslında.
00 Yorumla
Eski eşin oraya gitmiş çocuklarım veya sizde gelin dememiş ki. Çocukların babalarının olduğu ülkeye heves etmişler sadece. Gitsen ne olacak sürekli anıların aklına gelecek mesafe olmayacak görüşmek isteyeceksin bu sefer kıçı kalkacak. Ne gerek var? Çocuklarının yeri senin yanın. Babaları çocuklarını çok önemsiyor olsaydı sana derdi zaten ben gittim size de ev tuttum ne kadar ayrı olsakda çocuklarımız bu ayrılığı hissetmesinler gelin derdi ama çocukların heves etmiş babaları çağırmamış yani bir nevi sakal teklifi...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
78Cevap
Tatil & Seyahat konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bizlerin çoğunun insanca yaşam olduğuna inandığı bir ülke orası. Bence çocuklarınin geleceği için gitmelisin. Senin de eğitimin orada çalışmanı karşılar. Dolayısıyla orada yeni arkadaş ortamı yaratabilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuklar için gitmelisin ama adam başkasıyla görüşürse lütfen saygı duy
Sen de başkasıyla görüşünce onu ilgilendirmez yani hayatlarınız karışmasın birbirine
Zaten konuşmandan belli olgun aklı başında birisin
Ben de benzer bi şey yaşıyorum ama o adamın yeni eşinin çocuğu konumundayım, ve eski eşi başkasıyla birlikte olmasına rağmen hala bizimle uğraşır
Sadece hayatlarımıza saygı duymalı ve devam etmeliyiz
Çünkü inan bu milletlerle de ilgili, mesela o kadın rus ama ben onun illet olduğunu düşünüyorum yurt dışı ama medeniyetten uzak, bütün kötülüklerin annesi gibi davranıyo
Türk olarak lütfen hakkımızda kötü düşünmelerine izin verme tam tersine saygılı medeni desinler, bi Türk kadınla evlendim hayatımı hala mahvediyo kurtulamadım dedirtme
Sadece çocuklar için orada olduğundan başka bi şey düşünmesin lütfen
Sen kendi ilişkinde eğer olursa, o da kendi ilişkisine baksın
Tabi ki çocukların babası ve bu hep böyle kalıcak zaten üzerine düşenleri yapıcanı söylemiş
Umarım dediklerimi anlarsın okumuş bilgili birisin10 Yorumla
+1 yılYaşın 45 üstü ama bu ülkenin geleceği yok. Birileri şu anki cumhurbaşkanını fanatik seviyor, her olumsuzluğa rağmen ona oy veririm diyor. Muhalefet başa geçse bile uzun süre bocalar. Eyt tutmuyor mu seni? Oraya git çevren olmasa ne olacak internete gir bol bol tanıdık, tanımadık insanlarla yazış, konuş. Zamanla çevre de edinirsin. Orada 2 yıllık bölümler falan varsa oku. İsveç, Norveç, Danimarka buralar en gelişik ülke ve çocukların için katlan.
03 Yorumla
Soran+1 yıldogum tarihini 1918 yazmistim kayit olurken, o yuzden gizleyince 45 ustu yaziyir. ama yine de yakinim.39 yasi dayim. eyt olmuyor.
Soran+1 yıldis hekimiyim
- +1 yıl
Diş hekimi değişken olsa da iyi kazanıyor genel olarak. Ben de 39, 40 olmak üzereyim. Orada diş hekimliğinde çalışabilirsin rahatlıkla. Sadece dil sorun, çocuklar için değebilir.
Gerçekçi bakmak gerekirse çocuklarımın geleceği için giderdim ya da gönderirdim 1 sene alışmak için kendime teselli verirdim zamanla bir iş ve çevre kazanılır. Orada dil bilmediğin ve farklı kültürün içinde olacağın için zorluklar çekeceksin insan ilişkileri ahlak aile arkadaş kavramları sana değişik gelecek bunların bir kısmına adepte olman ve anlayışlı karşılaman gerekecek özgür bir ülke sonuç da :)
10 Yorumla
+1 yılBence orada yalnız kalabilirsin. Bunu kaldirabilecek psikolojin varsa, iş bulur çalışırım yeni bir sosyal çevre edinirim diyorsan taşın. Ama kendine güvenmiyorsan hiç gitme çünkü mutsuz olursun. Eski eşinin isteği de makul bir istek, çünkü bosanmissiniz artık. Ama bir daha bu üslupla sana bana ve aileme bulaşma demesine izin verme, onu zaten umursama, böyle bir şey demesine bir ortam yaratma.
00 Yorumla
+1 yılOnlar zaten oraya gidebiliyor ve vatandaşlıkları da var. Reşit olunca nerede yaşamak isterlerse orada yaşarlar. Orası güzel yer olsa da böyle büyük bir adımı bunca yıl sonra atmak mantıksız bence.
Seni tanıyan kişilerin seni sevmediği, desteğin dahi olmayan bambaşka bir ülkeye 3 çocukla gitmekten bahsediyorsun sonuçta. Çocuklar kendi istediğine karar verip gidebilecek yaşa gelene kadar birkaç yıl daha sabret bence.00 Yorumla
+1 yılHem çocuklar, hem de kendi geleceğin için gitmelisin. Bu ülke nin sonu yok. orada kimsen olmayabilir ama Türkiye den daha güvenli olduğu kesin. Beni dinlersen, hiç zaman kaybetme git. Eşin ev tutma vs. Konusunda yardımcı olacağını söylemiş zaten bu mükemmel birsey, zamanla orada arkadaş çevre edinirsin zaten. Bu fırsatı geri tepme, hiç bekleme git.
00 YorumlaGitme hatun gitme. Korkunç bir yalnızlık seni bekliyor çünkü seni orada. Çok korkunç hem de... Kal ülkende. Çocukların istiyorlarsa kendileri gitsin. Ama sen gitme. Yalnızlığı kaldıramazsın bu vakitten sonra... Aşağıda bazı şeyleri okudum. Burada da ailen seni sömürüyor imiş. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama imkanın varsa şehir değiştir. Dilin varsa eğer, güzel bir iş bulabilirsin TR'de Danca bilen eleman arayan şirket olmalı eminim.
00 YorumlaTabi ki git. Çocukların geleceği için. Madem ev ve elektrik için yardım eder ayrıca çocuklara da eder. Sen de eğitimin bitince işe başlarsın. Ne yaşandı bilmiyorum ama eşinin dediği gibi onunla da ailesiyle de çocuklar hariç muhattap olma. Orada kendine uygun birini bulur hayatını devam edersin. En önemlisi çocukların geleceğini kurtarırsın. Git tabi ki. AB ülkelerinde kimse açlıktan ölmez.
00 Yorumla
+1 yılSende cesaretli ol biraz tek bahanen orada yalnız kalmadan korkmak olmamalı. Burada da yalnızsın annen kardeşin yok yanında orada en azından ekonomik olarak rahat olur cocuklarinin yüzünü guldurursun hem belli olmaz belki orada daha yeni güzel kapılar açılır sana nereden bilebilirsin ki. Hem esin de haklı o ve ailesi cocuklarinin ailesi artık senin değil onlardan hicbir beklentin olmamalı doğum günü mü kutlanacak sen kutla diğer gun onlar alsın kutlasın ya da tam tersi ama onlardan davet bekleme zaten gururlu biriysen davet olsa bile gitmezsin kendi ortamını kendin yaratirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılkendim yasiyorum burada ama oyle tek basiniza nasil geleceksiniz buraya, yani hakkim var diyorsunuz da zaten kim neye gore hakkinizi engelleyecekti onu anlamadim, istediginiz yere gidersiniz tabi ama bosandiginizda turkiyeye geri tasinma sebebini anlamadim, bak simdi geri gitme derdindesiniz pek anlam veremedim. Bide is guc onlari bi ayarlayin derim geldiginizde yoksa tek basiniza burada nasil gecineceksiniz, 3 cocuk da varmis yaslari da tam ergenlik cagi yani zor donemler...
114 Yorumla
Soran+1 yıldis hekimiyim, orada 1 sene egitimden sonra calisma imkanim var
Cevap sahibi+1 yılEgitim iyi guzel de nasil alacaksiniz. Oyle dilsiz falan oluyor mu..
Soran+1 yılegitim hepsini kapsiyor, 1 senenin sonunda zaten sinav yapiyorlar
Cevap sahibi+1 yılBosandiginda geri donmek sacmaymis bence…
Soran+1 yılbilmiyorum ama kararsizim. Turkiyede islerim fena degil.. ama bi yandan cocuklar icin hangisi daha iyi kararsizim. Ergenlik doneminde olmalari daha iyi cunku, buyuduler, bebek veya cocuk degiller artik
Cevap sahibi+1 yılYani birincisi tr’nin Şu an ki hali malum ve daha da kotuye gidecek gibi bilemem tabi ama eski haline oyle hemen bir sene de olacak is degil epey zaman alir. Ikincisi yaslari da tam oyle bir yas ki, bu yasta ilke degisip okul dil ogrenmek sikinti yani, okullarina mi odanlansinlar dil ogrenmekle mi gecsin onlara da yazik. Daha ufak cocukken burada direkt okula baslayacaklardi…
Soran+1 yılokula direk basliyorlar
Cevap sahibi+1 yılDilsiz nere basliyorlar acaba…
Soran+1 yılsasirdim yorumuna. bunu biliyor olman gerekiyor.. yurtdisindan gelen ve dil bilmeyen cocuklar icin iki uc mahallede bir tane okulda sinif aciliyor, ve cocuklqr karmasinifta hem dil egitimi aliyorlar hem de kendi sinifinin derslerini igreniyorkar boylece geri kalmiyorlar, dil konusunda yeterli olduklarinda, hic geri kalmadan yasitlariyla devam ediyirlar
Cevap sahibi+1 yılHayatimda hic duymadim..
Soran+1 yılsen danimarkadamisin cidden? bunu bilmiyor olman imkansiz
Cevap sahibi+1 yılyok yalan soyluyorum bastan beri.. birincisi evet burdayim. Ikincisi zaten bura dogma buyume oldugum icin hic bu islerin icinde olmadigimdan duymamam epey normal degil mi sence de? Ama yinede cok tuhaf geliyor kulaga. Iki uc mahallede sinif aciliyormus da, hem dil hem dersi goruyormus da…
Soran+1 yılneyse, boyle bir alay havasi seziyorum.. aynen oyke oluyor. arastirirsan ogrenirsin.
Cevap sahibi+1 yılYok benim oyle ihtiyacim yok sagol, iyi geceler...
Çocuklar için bir süreliğine gidebilirsin, zaten bir süre sonra çocukların yaşı gelince kendi başlarına yaşarlar. Böylece rotanı belirlersin, özgür takılırsın.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence burada öncelik çocuklarınızın geleceği olmalı, açıkçası masada Danimarka yani Avrupa imkanı varken çocukları Türkiye'de hem eğitim hem de ekonomik olarak saçma bir sistemde yetiştirmek hiç mantıklı değil. Siz gitmeseniz bile bence bırakın çocuklar Danimarka'da babalarının yanında kalsın, gelecekleri kurtulsun sizde yılda bir kaç defa ziyaret ederseniz.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbaşın sıkışsa bir sıkıntın olsa kapısını çalacağın biri yok orada, hasta olsan gelip kapını çalacak biri yok orada, Türkiye'de en kötü komşun bile bi çorba yapar kapını çalar nasılsın der, markete pazara gidemezsin birinden rica edersin yardım eder, Danimarka da gavur yüzüne bile bakmaz, kiranı bir gün ödeme ertesi gün kapı dışarı eder merhamet etmez, orada çocukların da yetişmesi daha zordur kontrol edemezsin takip edemezsin tek başına, yazık olurlar..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılorada doğmadıysan oranın halkıyla kaynaşmak mümkün değil. Bir kere müşterimizi ziyarete gittik. Adam alakası yoktu. Tanıdığımız adamdan eser yok. Adamın surat duvar mesafewli soğuk böyle kasfet çöküyor insanlara orada. Özellikle danca bilmiyorsan arkadaş olma şansın yok. İngilizceyle ancak resmi bir ilişkin oluyor.
00 Yorumla
+1 yılDanimarkaya gidip hayatınızı tek başınıza devam ettirmek sizin için çok zor, şimdi yaşadığınız yerdeki düzeninizi hiç bozmayın, yazın çocuklar babasının yanına gider gelirler, çocuklar önemli fakat kendi hayatınızı da düşünmek zorundasınız,
02 Yorumla
Soran+1 yılburada hayat hayat mi onu da bilmiyorum, ailem cocuklarima ve bana saygisizlik ediyor, beni para olarak goruyor erkek kardeslerim, ve dul oldugum icin muhtac konumdayim onlara maalesef
- +1 yıl
Bu yıllar geçer çocuklar büyür, kimse için hayatınızdan ödün vermeyin, çalışan bayansanız kimseye muhtaç deyilsiniz, her kadın isterse her sorunun üstesinden gelir, kimsenin sevgisine ihtiyacınız yok kendinizi ve yavrularınızı sevin ve Allaha güvenin sizin için doğru olanı Allah'tan isteyin,, eğik başlı olup kendinizi muhtaç hissettirirseniz sırtınıza binen çok olur hayat maalesef böyle,, belki çok hoş deyil ama şartlar köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyerek yaşamaya mecbur bırakıyor insanı
+1 yılBizim köyümüzün neredeyse yarısı orada yaşıyor. Birkaç yıl öncesine kadar Danimarka Türkiye'ye göre çok iyiydi, ama şu anda öyle değilmiş. Türkiye'nin geleceğini biraz parlak görse bizim köylülerin yarısından çoğu Türkiye'ye kesin dönüş yapar.
01 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum
+1 yılTabiki kimseye bağlı değilsin ama insan mutlu olmadığı yerde de barinamaz diye bir şey var ya alisacaksiniz ya da en gitmeyeceksiniz ama içimde en ufak bir istek varsa giderim canım acıyı cekecek olan da benim sefasini sürecek olan da
00 YorumlaBilmiyorum gidebilirsin, en azından denemedim diyerek pişman olmakta var. İlk zamanlar eski eşin destek çıkar ama zamanla bu destek gider, çocuklarına iyi sahip çıkman lazım belki tekrar evlenirsin.
00 Yorumla
+1 yılBebim için eziyet, kimsen yok garip gibi, dil ülke aile komsu arkadaş, cocukların sayılı senesinden sonra herkes kendi yoluna işine eşine gidixek sen ise yapayalnız , bilmem sen bilirsin ben kendime gore cevapladim
00 YorumlaAslında dil açısından probleminiz yoksa çocuklarınız için deneyebilirsiniz. Eski eşinizden çekiniyorsunuz sanırım ama kendini bulunmaz Hint kumaşı sanmasın. Siz de keyfi değil de evlatlarınız için düşünüyorsunuz sonuçta..
00 YorumlaBurada kendi ailen kardeşlerin annen, baban neden istemiyor onu anlamadım. Türkiye de kalsan bile Danışmarkaya gitsen bile yanlız olursun ama belki tekrar eski eşinle barışıp nikah tazeleyebilirsin
05 Yorumla
Soran+1 yılbabam hayatta degil, uzun zaman oldu.. Annem ve kardeslerim de istemiyor,
Soran+1 yılyok maalesef
- +1 yıl
Diğer yorumlarını okudum ailen seni para olarak hem sömürüyör hem de manevi olarak sahiplenmiyorlar. Bence hayatına yeni bir yelken açmanın vakti geldi daha genç yetişkin birisin 39 yaşında olduğunu söylemişsin eşin en azından ev , barınma vs çocukların okulu yakından ilgileniip destekleyecekmiş bence git eşinin ailesi çocuklarına sahiplenecek destek verecekler şen de diş hekimisin mavi diploma var ise kendine ait özel bir diş hekimi açabilirsin arkadaşların çevren olur dil de öğrenirsin birkaç yıl başta zorlanabilirsin ama ekonomik olarak daha güçlü bir birey olup tekrar Türkiye dönebilirrsin
Soran+1 yılteekkur ederim, detayli inceledigin icin. cok arada kaldim, kararsizim.. diploma sadece yeterli degil, 1 sene orada egitim almak ve sinavdan gecmeyi bekliyorkar orada calisabilmek icin. o da degil, 1 sene hizla gecer sorun degil, ama orada 1 tane tanidik yok, eski esimin ailesi disinda o yuzden kararsizimama burada da istenmedigimiz asikwr...
Senin yerinde nolsam hiç düşünmeden giderdim
Zaten bunu sende çok iyi biliyorsun. sadece kimsen olmadığı için emin degilsin..
Tanidiklarin olur.. bence gitmelisin00 Yorumla
+1 yılŞimdi karar sizin biz size taşın desek demesek karar sizin hayat sizin sizin gönlünüzdeki ses ne diyor mesela eğer kararsızsanız istihare namazı kılabilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılBöyle bir imkanın var ve hala soruyorsun öylemi? Türkiye’de kalıp çocuklarınıda kendini de yakma. İnsanlar oralara gidebilmek için ne bedeller ödüyor biliyormusun sen?
00 Yorumla
+1 yılTürkiye gibisi yok. Tamam burada da herkes süper kaliteli değil. Ama çoğunluk dindar. Ahlaklı. Müslüman olmayan insanların yanında çocukları ahlaklı yetiştirmek çok daha zor.
00 Yorumla
+1 yılSenin için çok zor olur. Daha fazla hayat mücadelesi vermen gerekir. Onlardan başka bir destekçi yoksa zaten bile bile kendi ayağına sıkmış olursun.
03 Yorumla
Soran+1 yılbi yanimda aynen boyle dusunuyor..
- +1 yıl
Bsyden emin değilsen kafanda bı acaba varsa bu herzaman doğru çıkar. Gitme
Soran+1 yıltdsekkurler
Bence taşınmayın bu çok büyük bir karar. Birde merak ettim sizden haz etmemesinin sebebi nedir?
00 Yorumla
+1 yılSeni istemeyen bir adamın yanında ne işin var. Böyle bir şey söyleyen adamın yanına kesinlikle gitmezdim. Orada yalnız kalırsan kafayı yersin.
00 YorumlaIs bulmak ve gecim noktasinda sosyal devlet sana orada yardimci olacaktir.
Cocuklariniz da istiyor, sen icin de en azindan degisiklik olur. Ne kaybedersinki..
00 Yorumla
+1 yılÇocuklar için yurt dışı ideal. Çocuklarının geleceği için düşünüyorsan mantıklı bir karar. Çünkü her zaman çocuklar öncelik olmalı.
00 Yorumlawalla danimarka yı görmedim güzeldir sanırım türkiyeden. burada ekonomi tırt biliyorsun. imakn varsa git olmadı dönersin
00 Yorumla
+1 yılTâbi kide taşınma kime güvenip gideceksin oraya bı başına seni oraya bağlayan bişey yok zaten çocuklar da reşit olunca gitsinler o kadar istiyorlarsa
00 Yorumlaabla sıgınti olmak istiyosan git ama diyosan ayri ev tutabilirim dil bilirim cevre edinirin dersen yine git yoksa coxuklari yolla benve
00 Yorumla
+1 yılOraya gidersen de hayatına birini alacağın ne malum? Adamın ailesi sana kök söktürür.
01 Yorumla
Soran+1 yıl6 ay denemek amaciyla orada kaldim bunda birkac sene omce. bana tuttuklari ev 5dk yurume mesafesinde bir ev, ve otoyolun hemen yani, her gun en az 3 tane misafir geliyordu, ya kayinanam, ya kiz kardesi ve erkek kardesi ( ayni anda) , ya eski esimim teyzesi.. hep bu sekilde... ama benimle muatap olmuyorlardi hicbiri.. yani kapiyi aciyordum, direk cocuklarla sohbet ediyorlardi, yokmusum gibi
Gizli Üye(30-35)+1 yılgitmezdim ben olsam öyle bir adamın yanına bilmiyorum belki de hata sende bu kadar nefret etmesinde ama tek başına napcan ha birkaç sene rahat yaşar para biriktirirsin çocuklar da biraz büyür bence birkaç sene sonra geri dönersin
00 Yorumla
+1 yılDil varsa egitim varsa bence gidin cevreye gerek yok ah dil yoksa eğitim snrasi gidin cocuklarin geleceği icin birazda
00 Yorumla
+1 yılBence hiç düşünmeden gidin.
Önceki yorumlardan gördüm zaten dış hekimiymissiniz. dunyanin her yerinde geçerli bir meslek
Bu ülkede çocuklara gelecek bırakmadılar. orasi en iyisi00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşinle neden boşandınız ki😢 aileler mu mudahale etti, bu kadar kin neden var? Uc cocugunuz var sonucta, yaninda olmalari gerekiyor bosanmista olsaniz…
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl12 13 14 15 bı tane daha çocuk yapsaydiniz Dalton kardeşler olarak tarihe gecerlerdi. boylaride küçükten büyüğe değişiyor mu :))
08 Yorumla
Soran+1 yıl15i siz eklemissiniz... arka arkaya olsunlar arkadas olurlar dedim, iyi ki de olmus
Cevap sahibi+1 yıl15 olmamış Erdoğan'ı dinleyip en az 3 çocuk diyor ya :))
Cevap sahibi+1 yılDanimarka hangi şehrinde yaşadınız hemen hemen her şehrini biliyorum.
Soran+1 yılodense... siz nasil yasadiniz orada
Cevap sahibi+1 yılBen yaşamadım ki orada.. midjyland. kopenhag. horsens. arhus. allborg. esbjerg. norseland. brondby. randers.. her şehrini bilirim.. bu şehirlerin takımları lig maçları oluyor. futbol oynadıklarında bende oynarım kazanırım oyle :))
Soran+1 yılhaha.. ama ozaman biliyorum olmuyorki.. ismen bikiyorum demelisin
Cevap sahibi+1 yılİsim olarak her şehrin ismini ezberledim oynaya oynaya.. yalnız şunu soyliyim Mijyland gibi birtakım yok hep kazandırıyor bana.. Kopenhag çok adı bı takım zaman zaman berabere bitince maç kayebetigim oluyor. kopenhagi hiç sevmiyorum.. ama mijylandin bende ayrı yeri var :))
Cevap sahibi+1 yılSen niye Danimarka ya gidiyim. danimarka Türkiye'den daha mı güzel :))
+1 yılMesleğin varsa taşın orada iş bulup çalışırsın çocuklarını düşün 👍
00 Yorumla
+1 yılBoşandıktan sonra bile adamın sunduklarından faydalanmak istiyor. Bu tip kadınlar çok seviyesiz.
00 Yorumla
+1 yılYani bence taşınmalısın dil konusuda hallocak bir konu ki hayat şartlarıda iyi nüfus az
00 Yorumla
+1 yılAklın kalmış gitte kurtul yürü yürü hiç durma birleşin geri
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl😂😂 cok tatlisiniz. "Benden haz etmiyor" diye acik acik yazmissiniz cok guldum oraya😂..
Neyse gelelim konuya evet mutlaka tasinin. Cocuklar 100 mat duzgun bir ortamda yetismis olur.00 Yorumlagit dene şeker, dünyanın sonu değil. olmazsa dönersin , senet yapmıyorsunya.
00 Yorumla
+1 yılBen olsam giderdim ekonomik olrak da özgür yasaya bilcegin bir yer
00 Yorumla
+1 yılÇocukları gönderir gitmem ya da kıralama elektirik parasını al otır bıyerde gitsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuklarını gönderebilir sen burada kalabilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılcocuklarimi ben buyuttum bu yasa kadar, gonderemem
Her kim nerderse desin sen kendi kararını ver önemli olan ne olur ne olmaz kendini garantiye almasılısın hayat kötü insanlar kötü Ordaki kişiye güveniyorsan git. Ama o güveni verip ilerde sorun olucaksa bilemem
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılburada keyfin yerindemi, onu sorgula.. değilse orası iyi tabii, çocuklarında gelecekleri açısından.. tek handikap soğuk mk..😒
00 Yorumla
+1 yılAdama ne yaptıysan nefret ettirmişsin kendinden daha ne adamın çevresinde dolanıp dönüyorsun tamam adam çocuklarına sahip çıkıyor bence uzak dur
12 Yorumla
Soran+1 yıladamin etrafinda dolanmak degil, vovuklara daha iyi bir hayat sunmak
- +1 yıl
Adam çocuklarına sahip çıkıyorsa problem değildir
- Tatil & Seyahat konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılülke yaşanacak olmaktan çoktan çıktı madem böyle bir imkanınız var değerlendirin derim ben.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTroll olduğunu bilmesem beni de götür yoldaş olurum bacım derdim 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsanane eski eşinden? danimarkaya taşınınca yeni eşin mi oldu?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİş konusu önemli. İyi bir kazancın olacaksa orada git tabii.
00 Yorumla
+1 yılorada da yapabileceğin bir mesleğin var mı? ve danimarkaca biliyor musun?
bunlara cevabın evetse hiç durma
01 Yorumla
Soran+1 yıldis hekimiyim. 1 sene orada egitimden sonra calisma imkani sunuyorlar
Tatil & Seyahat konusunda 435 cevap paylaştı. orada yaşamanın sana artışı olacaksa git tabi orada yaşamak sana iyi gelirmi gelmezmi bunu iyi dusun
00 Yorumla
+1 yıladım atmak içinde bize sor abla istersen abi insanlar neden böyle
01 Yorumla
Soran+1 yılakil akildan ustundur ablacim. Kararsizlik kotu birsey
+1 yılNe işin var öyleyse orada, gidip izdirap çekeceğine turkiyede keyfine bak
03 Yorumla
Soran+1 yılbi yabimda aynen boyle diyor
- +1 yıl
O yanını dinle Türk topraklarında kal, burada huzur barış mutluluk var
- Devamını Gör (65)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!